Autor Wątek: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)  (Przeczytany 286257 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline agnes3

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.06.2016
Odp: BYDGOSKIE PANNY MŁODE 2015 :)
« Odpowiedź #2370 dnia: 17 Września 2015, 12:32 »
Ja się w lipcu orientowałam w cenach i dostępnościach makijażystek, od Pani Justyny dostałam informację, że cennik na 2016 jeszcze nie jest gotowy, ale usługa makijażu ślubnego z dojazdem do klientki 150 PLN.

Offline martunia220

• bywalec
  • data ślubu: 13.08.2016
« Odpowiedź #2371 dnia: 17 Września 2015, 13:48 »
Jeżeli chodzi o rzemieślnicza awangardę to zamówiłam tort i w sobotę odbierałam (na urodziny) BOOOOOOOOSKI! I w smaku tez dobry :)
Ale rzeczywiście zamykają. Koleś powiedział że mamy dzwonić w kwietniu / maju może znów będzie robił. Bo teraz dokładał do interesu. Podpisuje umowę z kimś i chyba masówkę będzie robił, a jak wyszkoli kadrę ludzi to można znów wróci do swoich arcydzieł ;)

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #2372 dnia: 17 Września 2015, 14:46 »
Dziewczyny, polecam tort z Tortolandu, pyyyyszności  ;D ;D

Offline majkaaaa

• bywalec
  • data ślubu: 22.04.2016
« Odpowiedź #2373 dnia: 17 Września 2015, 16:28 »
weronafoto jaki miałaś smak tortu? Też chcemy brać z Tortolandu tort i babeczki.

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #2374 dnia: 17 Września 2015, 18:22 »
Dziewczyny, które czesały się w Herrisonie, widzę, że opinie macie jak najlepsze o tym salonie. A ja chciałam zapytać, czy pani fryzjerka jest otwarta na wizje PM? Czy nie ma kłopotu z utrzymaniem fryzury? Ja planuję takie półupięcie z lokami, dlatego martwię się, czy fryzura się nie "rozejdzie" po czasie. No i jak oceniacie umiejętności? Czy loki są rzeczywiście lokami (bo czasem widziałam takie smętnie wiszące strąki albo płaskie fryzury bez objętości). Jeśli możecie coś powiedzieć w temacie, będę wdzięczna.

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #2375 dnia: 17 Września 2015, 20:26 »
Ja się w lipcu orientowałam w cenach i dostępnościach makijażystek, od Pani Justyny dostałam informację, że cennik na 2016 jeszcze nie jest gotowy, ale usługa makijażu ślubnego z dojazdem do klientki 150 PLN.

Ja jeszcze nie wiem kiedy pójdę jak da rade to na sylwestra albo w karnawale. Zapisywałam się już na swój ślub na malowanie (09.09.09.2016) oraz na okolicznościowy na lipiec i będzie to mój próbny. Jak się umiałam to był koniec sierpnia chyba i ceny wynosiły 120 zł ślubny oraz 80 zł okolicznościowy w cenie dojazd.

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #2376 dnia: 18 Września 2015, 10:06 »
weronafoto jaki miałaś smak tortu? Też chcemy brać z Tortolandu tort i babeczki.

Tort był pyszny, wymyślone przez nas smaki :) Pierwszy od góry kawa z czekoladą, drugi cytryna (mus) + bita śmietana, trzeci kawa z czekoladą, a największy jasny biszkopt z malinami i bitą śmietaną. Mniaaaaaam

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #2377 dnia: 18 Września 2015, 10:35 »
A czy brałaś zwykły weselny czy jakiś specjalny? chodzi mi o to czy był np piętrowy z różniastymi ozdobami i cały w masie marcepanowej. Czy typowy weselny tory ? Na ile osób miałaś i jaka cena?
« Ostatnia zmiana: 18 Września 2015, 10:37 wysłana przez Maja »

Offline weronafoto

• forumowicz
« Odpowiedź #2378 dnia: 18 Września 2015, 13:28 »
martunia220 podesłałam wiadomość prywatną z zdjęciem naszego tortu

Offline Pudelek_29
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: Jesień
« Odpowiedź #2379 dnia: 22 Września 2015, 20:17 »
Cześć,

w temacie tortów - poniżej kilka informacji o cukierni Staropolska.

Zamówienie na torty angielskie składa się co najmniej 2 tygodnie przed uroczystością.

Smaki - w przypadku tortów angielskich do wyboru jest: alpejski (beza z advocatem), hiszpański (beza z orzechami), czekoladowy, węgierski (ciemna masa z wiśniami w spirytusie) i cytrynowy. Najbardziej smakował nam alpejski, bo fajnie chrupie i ma przyjemny posmak advocata. Hiszpański jest bardzo słodki, aż zanadto dla nas. Czekoladowy oceniliśmy jako bardzo delikatny w smaku, prawie nie czuć czekolady. Węgierski to coś dla wielbicieli ostrzejszego smaku, wiśnie są bardzo aromatyczne. Nie próbowaliśmy cytrynowego, bo akurat nie było go w cukierni.

Jeśli wahacie się, czy Staropolska jest dobrym wyborem, warto przejechać się na ul. Grunwaldzką i tam porozmawiać z panią z cukierni, można też obejrzeć zdjęcia tortów (nie wiem, czy są te same, które cukiernia udostępnia na stronie - wiele się powiela, ale nie wiem, czy wszystkie).

Ogólnie smak alpejski wydaje się nam dobrym wyborem, tort jest dość lekki (dzięki bezom) i umiarkowanie słodki.

Pozdrawiam :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2380 dnia: 22 Września 2015, 20:21 »
Pudelek_29 a jak cenowo wychodzi?

Ja uwielbiam kostkę alpejską ze staropolskiej, az mi ślinka leci :p

Offline Pudelek_29
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: Jesień
« Odpowiedź #2381 dnia: 23 Września 2015, 11:55 »
Pudelek_29 a jak cenowo wychodzi?

Ja uwielbiam kostkę alpejską ze staropolskiej, az mi ślinka leci :p

Wybraliśmy tort wzór numer 17 (z katalogu cukierni), a na stronie Staropolskiej w tortach angielskich to wzór Koronka 2. Na zdjęciu ma on 4 piętra, ale mamy 60 gości, więc najniższy poziom będzie atrapą - pani w cukierni powiedziała nam, że cena tego tortu to 700 zł. Koszt figurki z cukierni to 100 zł, ale kupiliśmy własną, więc ten koszt nam odchodzi.

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #2382 dnia: 23 Września 2015, 12:59 »
No staropolska tez ma fajne torty, mi ze stronki spodobał się historia miłosna 1 i 2, oraz inicjały (ten tort na samym dole)
Jeżeli chodzi o smaki to nie pamiętam jakie staropolska miała bo od dłuższego czasu nie kupowałam tam nic ale na pewno dobre :)

Offline pjvisage
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2383 dnia: 23 Września 2015, 14:03 »
Szukasz wizażystki, która zrobi Ci rewelacyjny makijaż? Zapraszam do mnie - na stronie znajdziesz moją ofertę wraz z bogatym portfolio.

ZAPRASZAM :) :D :)

« Ostatnia zmiana: 23 Września 2015, 14:33 wysłana przez zibi »

Offline violiza

• uzależniony
« Odpowiedź #2384 dnia: 23 Września 2015, 14:38 »
Jak się czują nasze przyszłe Pary Młode w tych ostatnich dniach do...? :)))
jestem forumową skrzypaczką,->
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=49937.new#new  zagram też na Waszym ślubie ;)
zapraszam do kontaktu :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2385 dnia: 23 Września 2015, 19:45 »
violiza Ty lepiej opowiadaj co u Ciebie, jak ślub i wesele (może przeoczyłam opis jak tak to przepraszam)

Offline Ann86
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.09.2015r.
« Odpowiedź #2386 dnia: 24 Września 2015, 09:21 »
Dziewczyny do ślubu zostały 2 dni i chyba zaczyna dopadać mnie stresik ;) Trzymajcie kciuki, żeby w sobotę nie padało no i żeby wszystko wyszło tak jak sobie zaplanowaliśmy :)

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #2387 dnia: 24 Września 2015, 12:30 »
Głowa do góry! będzie wszystko ok! Zazdroszczę ci że już bekiesz miała to za sobą :) Trzymam kciuki żeby wszystko się udało!

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2388 dnia: 24 Września 2015, 15:16 »
Ann86 będzie dobrze, niech to będzie Wasz wymarzony dzień, będę trzymać kciuki. Powodzenia :)
Tak samo życzę Wam: em_ka89 i Nodi.
Niech Wam w piatek i sobotę dopisze ładna pogoda :D

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #2389 dnia: 24 Września 2015, 16:49 »
Ja jestem tylko ciekawa jaka będzie pogoda ;-) zaraz jedziemy na spowiedź, wszystko już Zawiedziony na salę także Luzik :-) stresu nadal brak :-P do zobaczenia po weselu ;-)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2390 dnia: 24 Września 2015, 18:36 »
Ja mam do Was moje drogie pytanie trochę z innej beczki. Ponieważ mój ślub jest 9 września i jak się przyjrzałam tego i następnego dnia mało było jeszcze kolorowych liści i kasztanów, więc postanowiłam zrobić teraz zapasy na przyszły rok - będę robić z nich jesienne dekoracje na salę.
Jednak kasztany które zebrałam 5 dni temu zaczynają się marszczyć, dziś zebrałam cały worek i w niedziele tez mam zamiar jeszcze troche pozbierać ale...
CO ZROBIĆ ŻEBY KASZTANY NIE MARSZCZYŁY SIĘ, ZNACIE JAKIEŚ SPOSOBY POZA PRZECHOWYWANIEM W SUCHYM MIEJSCU (NIE POMOGŁO)???

Offline martunia220

• bywalec
« Odpowiedź #2391 dnia: 28 Września 2015, 09:32 »
Kara-90 - wątpię żeby wytrzymały ci rok  :-\  wydaje mi się że będą się prędzej czy później marszczyć :(
poczytaj w necie może coś będzie na ten temat. Nie wiem dlaczego ale przyszło mi do głowy żeby je zamrozić :P , tylko nie wiem jaka później ich reakcja będzie na odmrażanie :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2392 dnia: 28 Września 2015, 12:33 »
No właśnie trochę się boję mrozic. Znalazłam informacje żeby pomalować lakierem bezbarwnym i trzymać w suchym miejscu lub włożyć do oleju nawet najtańszego i tak go trzymać ewentualnie Natłuszczac kremem co kilka dni :/
Trzymajcie kciuki żeby przetrwały

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2393 dnia: 28 Września 2015, 12:39 »
em_ka89. Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, dużo miłości i pomyślności. Piękna z Was para byłam na chwilkę na ślubie stanęłam całkiem z tyłu ale jak odchodziłas z przysięgi dojrzałam Twoje żółte buciki. Słyszałam violize jak grała wprawdzie tylko jeden utwór bo długo nie byłam ale wystarczyło, wzruszyłam się :-D bardzo, bardzo ładnie. Kościół był też ładnie przystojny. Wystarczająco wg mnie nie było przesycone.
Czekamy na jakąś relacje ;-)   

No i oczywiście serdeczne gratulacje i życzenia dla Ann86

Offline majkaaaa

• bywalec
« Odpowiedź #2394 dnia: 28 Września 2015, 16:45 »
Popieram zdecydowanie.Też byłam chwilkę na ślubie. Pięknie było. I violiza rewelacja.

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #2395 dnia: 28 Września 2015, 18:58 »
em_ka89. Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, dużo miłości i pomyślności. Piękna z Was para byłam na chwilkę na ślubie stanęłam całkiem z tyłu ale jak odchodziłas z przysięgi dojrzałam Twoje żółte buciki. Słyszałam violize jak grała wprawdzie tylko jeden utwór bo długo nie byłam ale wystarczyło, wzruszyłam się :-D bardzo, bardzo ładnie. Kościół był też ładnie przystojny. Wystarczająco wg mnie nie było przesycone.
Czekamy na jakąś relacje ;-)   

No i oczywiście serdeczne gratulacje i życzenia dla Ann86

Hej dziewczyny !
Myślałam, że jednak Was nie było. Bardzo dziękuję za życzenia. Jak wiecie jesteśmy już kilka dni po ślubie i tak naprawdę dopiero mieliśmy chwilę dla siebie. W piątek odbył się ślub w kościele ŚW Trójcy było cudownie :)
jedna mała wpadka z kiecką ( jak szłam do ołtarza to nadepnęłam na przód sukienki ) ale tak to było wszystko ok
Ksiądz bardzo sympatyczny, próbował nas rozśmieszać i trochę odstresować i szczerze powiem, że mu się to udało. Od świadka usłyszałam, że to był pierwszy ślub, na którym para młoda była taka wyluzowana tzn. śmialiśmy się i uśmiechaliśmy przez dłuższy czas.
Po mszy życzenia od gości i już pozostała tylko droga na salę . Jeśli chodzi o samą salę  to była bardzo ładnie przystrojona dokładnie tak jak prosiłam . Fotograf z tego co słyszałam zrobił 2000 zdjęć bez sesji, make up trzymał się do samego końca a nawet na drugi dzień jeszcze miałam go na sobie bo zapomniałam wziąć ze sobą czegoś do demakijażu... Muzyka i samo prowadzenie wesela przez dj pedro noca rewelacyjnie ! Tort z rem marco tak jak i ciasto dojechało czego się najbardziej obawiałam i było pyszne ! Tort dokładnie według mojego projektu wyglądał rewelacyjnie ! Co prawda podczas wesela miałam małą awarię z sukienką okazało się , że jednak jest za długa i przeszkadza mi w tańcu więc świadkowa z moją przyjaciółką pięknie mi ją podcięły i przetańczyłam wesele do końca , oczywiście nie obyło się bez zmiany butów na płaskie ;)
Z tego co słyszałam to goście chwalili help boxy sporo rzeczy z nich poznikało z czego się bardzo cieszę no i najważniejsze chwalili jedzenie i wódkę :)
Dużo panów chwaliło moją suknię, panie też ale jednak panowie znacznie więcej komplementowali
Przepraszam, że tak trochę chaotycznie piszę ale chcę streścić to co najważniejsze , może uda mi się zamieścić kilka zdjęć

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #2396 dnia: 28 Września 2015, 19:03 »
no i oczywiście zapomniałam... Violiza dziękuję bardzo ! Grałaś cudownie  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: Dziękuję !!!!!

Offline Kara-90

• entuzjasta
« Odpowiedź #2397 dnia: 28 Września 2015, 19:35 »
To super, że wszystko się udało :)
Z daleka nie było widać, dopiero na zdjęciu jest to dostrzegalne: CUDOWNA KORONKA NA GÓRZE  :Zakochany:
A kiedy podpisywaliście się na mszy, po mszy czy przed mszą? Ksiądz po Was wychodził, czy sami szliście? I jeszcze jedno nie było problemu z tymi płatkami którymi zostaliście obrzuceni? Bo słyszałam, że wielu księży nie pozwala (choć z drugiej strony i tak ich wtedy nie ma przed kościołem, a poza tym już po ślubie) :p :P
A jaką wódkę mieliście?

PRZEPIĘKNA Z WAS  PARA.
SUKNIA ŚLICZNA, FRYZURA ŚLICZNA, MAKIJAŻ TEZ - CUDOWNA PANNA MŁODA

:D    :D    :-*

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #2398 dnia: 28 Września 2015, 20:06 »
To super, że wszystko się udało :)
Z daleka nie było widać, dopiero na zdjęciu jest to dostrzegalne: CUDOWNA KORONKA NA GÓRZE  :Zakochany:
A kiedy podpisywaliście się na mszy, po mszy czy przed mszą? Ksiądz po Was wychodził, czy sami szliście? I jeszcze jedno nie było problemu z tymi płatkami którymi zostaliście obrzuceni? Bo słyszałam, że wielu księży nie pozwala (choć z drugiej strony i tak ich wtedy nie ma przed kościołem, a poza tym już po ślubie) :p :P
A jaką wódkę mieliście?

PRZEPIĘKNA Z WAS  PARA.
SUKNIA ŚLICZNA, FRYZURA ŚLICZNA, MAKIJAŻ TEZ - CUDOWNA PANNA MŁODA

:D    :D    :-*

wszystko podpisaliśmy u księdza dwa tygodnie przed ślubem
świadkowie podpisywali 20 minut przed samą ceremonią
jeśli chodzi o płatki a konkretnie to tuby nie było problemu
nie można niczym sypać w kościele a to co się dzieje za drzwiami to księdzu lotto :) także możesz mieć z 20 takich tub i będzie spoko

odprowadzał mnie tata a pan młody czekał przy ołtarzu
coś jeszcze chciałam dopisać ale zapomniałam...

Offline em_ka89

• bywalec
« Odpowiedź #2399 dnia: 28 Września 2015, 20:09 »
wódka pan tadeusz
wino kadarka
sok jabłkowy z lidla
sok pomaranczowy tymbark
piwo łomża 0,33
jedzenia zostało bardzo dużo
tak jak alkoholu i innych napoi z czego mój mąż się cieszy :D :P