Autor Wątek: Ryjóweczki odliczają do maja :)  (Przeczytany 85839 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
Odp: Ryjóweczki odliczają do maja :)
« Odpowiedź #480 dnia: 28 Kwietnia 2014, 15:51 »
może kask budowlany, taki wiesz czerwony albo kamizelkę odblaskową  :P

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #481 dnia: 28 Kwietnia 2014, 15:52 »

aaaa!!!!! Tak!

to jest super pomysł  ;D kamizelkę oblaskową mamy nawet w aucie przecież  ;D a kask chyba mozna w Leroyu kupić  :P

dzięki  :-*

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #482 dnia: 28 Kwietnia 2014, 15:56 »
w kurartce mają mega fajne koszulki z czaderskimi nadrukami :) tak ewentualnie jeszcze. ;)

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
« Odpowiedź #483 dnia: 28 Kwietnia 2014, 22:10 »
Moze stanik, buty na wysokim obcasie?

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #484 dnia: 30 Kwietnia 2014, 10:29 »

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #485 dnia: 30 Kwietnia 2014, 10:56 »

a u nas same stresy ostatnio  :(

już się zastanawiałam, że może nam ten ślub nie jest pisany skoro wciąż jakieś problemy  ???

jak wiecie zaczęło się od zaproszeń na które czekaliśmy strasznie długo....

później miałam problem z krawcową która miała do tej mojej krótkiej sukienki doszyć lamówkę. W umówiony dzień poszłam ją odebrać a jej zakład zamknięty  ::) i tak przez kolejne 3 dni... a jej telefon nie odpowiadał  ::) ja już w głowie miałam najczarniejsze scenariusze, że już tej sukienki nie odzyskam i nie będe w czym miała tańczyć naszego rock'n'rolla...  ::) na szczęście w końcu dorwałam tą niepoważną krawcową i odebrałam poprawioną sukienkę...

no i jeszcze do tego problemy z restauracją  ::) najpierw ciężko było się umówić na ustalanie menu, kiedy w końcu się udało okazało się że pani kierownik wyszła i menagerka będzie z nami ustalać, potem tydzień czekaliśmy na wycenę menu które notabene przyszło do nas dopiero gdy osobiscie pojechaliśmy tam się przypomnieć ( telefony nic nie dały!)... wczoraj byliśmy umówieni już wreszcie z panią kierownik na podpisane ostatecznej umowy... przychodzimy a ona obsługuje jakiś innych weselników ale twierdzi, że zaraz do nas podejdzie bo już z tamtymi kończy... podeszła po 40 min  ::) wyobrażacie to sobie?  po co umówiła nas i jeszcze kogoś innego? chyba wypada szanować czas własnych klientów...

w końcu jak podeszła do nas to mówi: no to kiedy macie to wesele? w maju 2015?  ??? no myślałam, że mi szczęka opadnie, ona się umawia i nawet nie wie z kim rozmawia...  ::)

póki co jestem absolutnie niezadowolona z obsługi w Telimenie, kierowniczka mentalnie pozostała w PRLu gdzie na wszystko miało się czas... jest totalnie niekompetentna i nie ma najmniejszego pojęcia o obsłudze klienta  8) mam nadzieję, że ktoś jej kiedyś utrze nosa  8)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #486 dnia: 30 Kwietnia 2014, 11:12 »
Patrząc na Wasze zdjęcia z sesji narzeczeńskiej to stwierdzam ze jak najbardziej jest Wam pisany  ;) ;)

no zapki to pikuś, można było się tego spodziewać, wyszło jak wyszło, fakt jest jeden - są piękne i tyle a o reszcie zapomnij lepiej

Tak potem miałam trochę wyrzuty szczerze mówiąc że Ci nie zaproponowałam ze doszyje tą lamówkę ale nie chciałam się narzucać bo pomyślałam ze już masz kogoś sprawdzonego i wolisz tam ale efekt jest ten sam co z zaproszeniami - suknia jest i jest piękna, Pani niepoważna wiec tym bardziej nie zasługuje na zapamiętanie  ;) ;)

co do Telimeny - byłam tam na weselu i było fajnie, jedzenie ok, obsługa ok, ale wyszłam do takiego samego wniosku jak Ty jak poszłam tam na kawę z mamą - późny PRL jeśli chodzi o obsługę  :P :P :P :P :P

także być może mieli gorszy dzień, Pani nieteges  ale wesele będziesz miała piękne  ;) ;) ;)

ostatnia prosta wiec nie dziwie się ze się stresujesz ale obstawiam ze jeszcze jeden wysokok tej Pani menager i znając Ciebie ustawisz ją do pionu i wszystko będzie ok  ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #487 dnia: 30 Kwietnia 2014, 11:45 »
niestety nie mogę się zgodzić co do obsługi w telimenie, a zwłaszcza pani kierownik. to wspaniały człowiek.

może Ty Vivka zadzierałaś nosa? bo dla nas była aniołem!

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #488 dnia: 30 Kwietnia 2014, 12:35 »

JA zadzierałam nosa?  ;D

no Ala nie bądź teraz śmieszna... to chyba mamy inne standardy obsługi.... dla mnie ta pani nie jest niewychowana bo nawet nas nie przeprosiła, że musielismy czekać  ::) jeśli Tobie takie coś odpowiada to luz :D ja oczekuje profesjonalizmu od kierowniczki restauracji bo JA staram się zawsze być profesjonalna gdy jestem w pracy w gdy coś mi nie wychodzi to się do tego przyznaję i przepraszam a nie zamiatam pod dywan

zresztą co mam myśleć o osobie która zamiast Rafał na umowie napisała Rafau  ::)

a kelnerka tam pracująca stoi sobie przy barze i co chwilę słyszę "ku*wa"... a jak wychodzi z kuchni to zamiast otworzyć drzwi kopie je nogą  ::)

zresztą odnośnie organizacji i obsługi to nie jest tylko moje zdanie- poczytaj sobie dokładnie i ze zrozumieniem wątek dot. Telimeny i nie wmawiaj mi, że zadzieram nosa
wierzę, że wesele będzie udane bo jeśli chodzi o samo wesele to słyszałam same dobre opinie
ale mam zamiar wyrażać SWOJE zdanie w kwestii organizacji aby przestrzec inne pary

naprawdę uważasz, że to jak nas potraktowała to jest fair? czy może uważasz, że kłamię pisząc to wszystko? ( tylko po co miałabym to robić  ::))

super że Tobie wszystko się udało i z zaproszeniami i z restauracją, miałaś dużo szczęścia i ciesz się, że nie musisz przeżywać taki stresów jak my  ::)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #489 dnia: 30 Kwietnia 2014, 13:06 »
zresztą co mam myśleć o osobie która zamiast Rafał na umowie napisała Rafau  ::)

:mdleje: :mdleje: :mdleje: :mdleje:

ja co do obsługa mam zdanie podzielone

rzeczywiście podczas wesela latali jak w ukropie, zmieniali co chwile talerze, zbierali brudne rzeczy, bardzo mili, kulturalni, elegancko ubrani, wyprostowani, właściwie bez skazy

ale jak poszłam z mamą raz na wspomnianą kawę to byłam w szoku bo czekałyśmy 10 minut i mimo ze byłyśmy same na sali to nikt nie podszedł, po czym poszłam po karty sama, wracając do stolika Pani mnie zaczepiła czy cos podać, powiedziałam grzecznie ze jeszcze nie zdążyłam karty otworzyć wiec musze się zastanowić, wyszłyśmy niezauważone po 25 minutach bo nikt do nas nie podszedł

wiec może Vivka miała pecha tak jak ja ?
może mieli gorszy dzień
może po prostu obsługa poza weselami jest zakręcona lub nie interesuje się gośćmi

ja w sumie z tego powodu zrezygnowałam z wesela tam ale cieszę się ze inni mieli więcej szczęścia  ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #490 dnia: 30 Kwietnia 2014, 14:02 »
Vivka zlituj sie... przecież na Ciebie nie naskoczyłam  ::)

Po prostu mam zgoła inne doświadczenia . I dla Twojej informacji dokładnie przestudiowałam wątek dotyczący tej restauracji . Kto jak kto, ale ja AŻ ZA BARDZO go przestudiowałam , skoro dostałam telefon od kierowniczki że oczerniam restaurację.

Nie wiem czy mają nowych pracowników, bo przy nas nikt nie przeklinał , ani nie kopał drzwi.

Jeździliśmy tam parokrotnie. Zawsze kierownik sali do nas podchodził, częstował dowolnymi napojami na koszt firmy, dwa razy sie zdarzyło, że pani kierownik była zajęta, wtedy podchodził kierownik sali i i nas informował o wszystkim , dodatkowo zawsze czekała na nas zimna woda/ cola cokolwiek.

wycenę i poprawione menu dostaliśmy dwa dni maks. po spotkaniu.

Kierownik jest kobietą specyficzną, jak sie ma odpowiednie podejście to skacze wokół klienta.

Kobieta owszem zakręcona , ale bardzo pomocna i życzliwa.

I... nic takiego nie napisałam żebyś nie wyrażała swojego zdania. Po prostu ja mam inne zupełnie.

a co do tego , że miała rozmowę z inną parą... mogło sie zdarzyć tak, że przyszedł ktoś nie umówiony. pomyślałaś o Tym?

może nie jestem tak wymagająca i rozumiem, zalatanie, korki i  inne zdarzenia losowe ;)

A ta menagerka jest na maksa zajęta . Nie mówię, że to wszystko tłumaczy. Może to kwestia jej indywidualnego podejścia do konkretnej pary.  Może dla nas była taka miła, bo mój K. wpadł jej w oko... Być może to jest powód. nie wiem.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #491 dnia: 30 Kwietnia 2014, 14:04 »
a co do zaproszeń to naprawdę miałaś pecha , bo moja kumpela też u nich zamawiała i błyskawicznie miała je u siebie ;(

no ale za to ja czekałam miesiąc na krótki welon. ;)

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #492 dnia: 30 Kwietnia 2014, 14:34 »
Vivka zlituj sie... przecież na Ciebie nie naskoczyłam  ::)

owszem - pisząc czy czasem nie zadzierałam nosa

Nie wiem czy mają nowych pracowników, bo przy nas nikt nie przeklinał , ani nie kopał drzwi.

Jeździliśmy tam parokrotnie. Zawsze kierownik sali do nas podchodził, częstował dowolnymi napojami na koszt firmy, dwa razy sie zdarzyło, że pani kierownik była zajęta, wtedy podchodził kierownik sali i i nas informował o wszystkim , dodatkowo zawsze czekała na nas zimna woda/ cola cokolwiek.

no to fajnie
na nas nie czekało nic
za to my czekalismy na kierowniczkę 40 min ;)

a co do tego , że miała rozmowę z inną parą... mogło sie zdarzyć tak, że przyszedł ktoś nie umówiony. pomyślałaś o Tym?

owszem pomyślałam. To skoro tamci nie byli umówieni mogła powiedzieć, ze przeprasza ich na chwilę ale MY byliśmy umówieni i za chwilę do nas wróci.
Albo mogła nam zamówić coś do picia gdy czekaliśmy i nas przerosić.
Nie zrobiła ani jednego ani drugiego.

Mam nadzieję, że mimo naszych złych doświadczeń na weselu nie będzie żadnej wtopy.

I nie życzę nikomu 11 dni przed ślubem rozmawiać z kierowniczką która myśli, że rozmawia z parą na przyszły rok  ::)

dobrze, że za 1,5h zaczynam jedno-dniową majówkę bo już mam dosyć stresów  8) muszę się zresetować  8)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #493 dnia: 30 Kwietnia 2014, 14:41 »
 To było zwykłe pytanie. Nic więcej.

A ja nie życzę nikomu na 5  miesięcy przed slubem dowiedzieć sie , że sala na której ma być wesele została sprzedana i trzeba szukać sobie innej. 

Ciekawe co gorsze;)

Nadal jest ta sama kierowniczka?  ::) ::) ::)

Nie gniewaj sie, ale to co piszesz o Telimenie na chwilę obecna to drobiazgi. Irytujące, fakt. Można poczuć sie zlekceważonym... Ale to mimo wszystko drobiazgi.

Poczekałaś 40 min, i co nie powiedziałaś tej pani  co o takim czekaniu myślisz?  Może gdybyś to zrobiła, potem by nadrobiła jakoś.
Ja mam takie podejscie , że jak mi coś nie pasuje w traktowaniu  to to mówię.

Jeżeli ekipa została ta sama ,to nie ma innej opcji  jak to że wszystko sie uda.

Za 10 lat nie będziesz pamiętać że musiałaś poczekać 40 minut .

A teraz reset  bo majówka :) :-*

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #494 dnia: 30 Kwietnia 2014, 21:34 »
Ja tez mam czasami uczucie, ze za duzo pechow jesli chodzi o wesele I tez myslalam o fatum, ale z kolei jesli wszystko przychodzi latwo to sie niczego nie szanuje. Ja tez sie strasznie stresuje, jak zreszta pisalam, ale czytajac Twoje zapiski to chyba przypadlosc wiekszosci panien mlodych. Co do Telimeny to chyba nigdy nie bylam wiec nawet nie moge ie wypowiadac, ale wiem jedno, ze punt 1. Klient ma zawsze racje, a punkt 2. Jak nie ma to patrz patrz punt 1.

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #495 dnia: 1 Maja 2014, 09:51 »
Vivka nie dziwię się, że się wkurzyłaś :/ Ja też bym się wściekła. Wychodzę z podobnego założenia jak Gosia - klient nasz pan. Nie wyobrażam sobie takiego zachowania ze strony właściciela czy menagera sali. Podziwiam Cię, że jeszcze nie wybuchłaś :)

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #496 dnia: 2 Maja 2014, 08:48 »

Mgiełka

nie wybuchłam bo R mnie powstrzymał ale niewiele brakowało  :P on się bał robić aferę przed weselem, żeby na złość na weselu nie robili nam pod górkę ;)

zresztą nie ma już o tym myśleć  ::)

FINAL COUNTDOWN rozpoczęte!  ;D  ;D  ;D
jeszcze 8 dni  ;D

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #497 dnia: 2 Maja 2014, 09:46 »
Ostatni weekend spędzasz jako panienka, jeszcze 8 dni :skacza:

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #498 dnia: 2 Maja 2014, 10:11 »
Ja jego, jak nerwy?

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #499 dnia: 2 Maja 2014, 18:19 »
Suuuper :)

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #500 dnia: 3 Maja 2014, 12:47 »
7 dni  :cancan:

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #501 dnia: 3 Maja 2014, 19:34 »

Nerwów nie ma ;)

raczej ekscytacja i radość, że to już niedługo :)

za tydzień o tej porze to już będziemy na parkiecie wywijać  ;D

a dzisiaj obiadek i piwko na mieście i teraz odpoczywamy... gładząc się po brzuchach  ;D  ;D  ;D

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #502 dnia: 3 Maja 2014, 19:38 »
dołączę na końcówce ;) i zapytam: a panieński to był :D?
eh, jak ja sobie przypomnę moje parę dni przed ślubem, też było wesoło ;) ale w sam dzień ślubu to nic mnie nie było w stanie wyprowadzić z równowagi ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #503 dnia: 5 Maja 2014, 09:20 »
Majówke chyba spędziłyśmy tak samo wobec tego : na jedzeniu i lenistwie  :P :P :P :P

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #504 dnia: 5 Maja 2014, 09:30 »

Chciałam Was oficjalnie zaprosić  ;D

10 maja godz. 17:00 USC w Bydgoszczy

jeśli tylko macie czas i ochotę będzie mi miło jeśli zdecydujecie się nam towarzyszyć :)

Marta witaj  :hello:

panieńskiego jako takiego nie było bo moja szwagierka złamała sobie rekę więc imprezowanie postanowiłam przełożyć jak już wydobrzeje ;)

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #505 dnia: 5 Maja 2014, 09:33 »
Już z górki :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #506 dnia: 5 Maja 2014, 09:53 »
wszystko gotowe ?
Ja samopoczucie ?  ;)

Offline Vivka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #507 dnia: 5 Maja 2014, 10:03 »

właściwie wszystko gotowe ;)

jestem podekscytowana, że to już niedługo  :P

wczoraj trochę się wkurzyliśmy po zadzwonili do nas znajomi, że raczej nie przyjdą na wesele bo mają anginę...  ::) ale, że jeszcze w środę idą do lekarza to nam konkretnie powiedzą  ::)
ja nie wiem ile się leczy anginę ale jakbym była chora tydzień przed to bym z góry nie zakładała, że mnie na weselu nie będzie  ::)
jakaś głupia wymówka... poza tym mogli się zdecydować już teraz bo w środę to my już nikogo nie doprosimy  ::)

no ale... są ludzie i parapety  8)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #508 dnia: 5 Maja 2014, 10:15 »
I jeszcze wkręty :D :D :D
postaw im warunek, ze musisz wiedzieć dziś czy jutro i już.

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #509 dnia: 5 Maja 2014, 10:17 »
jak mają anginę to niech lepiej nie przychodzą bo pozarażają wszystkich  :P :P :P :P