Autor Wątek: Moja ślubna gorączka ! 06-09-2014  (Przeczytany 58339 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
Odp: Moja ślubna gorączka ! 06-09-2014
« Odpowiedź #330 dnia: 28 Kwietnia 2014, 21:07 »
Dziewczyny!!  Mam buty!!  Kupilam uzywane na allegro ale i tak sa boskie  :skacza: :skacza: :skacza:
Nie wiem czy zobaczycie.. siedze na tablecie i nie ogarniam jak to zrobic :D

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #331 dnia: 28 Kwietnia 2014, 21:08 »
czekamy :D

Offline gosiawhite

• zapaleniec
  • data ślubu: 06/09/2014
« Odpowiedź #332 dnia: 28 Kwietnia 2014, 21:52 »
Ja tez :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 7.06.2014
« Odpowiedź #333 dnia: 29 Kwietnia 2014, 09:48 »
ja tez kupiłam  :) także obie miałyśmy owocne zakupy  ;)

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #334 dnia: 25 Czerwca 2014, 17:38 »
Ale mnie tu dawno nie było ! A czas leci... To już mniej niż 3 miesiące ! :szczeka: :szczeka: :szczeka: Oczywiście cały czas mam wrażenie, że jesteśmy daleko w tyle patrząc na to co tu piszecie..

Jesteśmy na etapie "załatwiania" kościoła. 2 spotkania z proboszczem zaliczone, 1 nauki przedmałżeńskie też , następne 08-07 i 14-07 a ostatnie spotkanie z proboszczem 1,5 tyg przed ślubem. Dziś załatwiłam świadectwo chrztu ze swojej parafii ( bo ślubujemy w parafii P )i o 19 idziemy spisać protokół. Zostanie tylko zadzwonić do organisty ( bierze 300zł - wydaje mi się , że to sporo...) i do babki , która dekoruje ołtarz kwiatami ( też bierze 300 zł !  :o Jeszcze się zorientuję czy samej bardziej mi się nie opłaci kupić po prostu duży kosz na ołtarz i tyle..) No i jeszcze musimy się wybrać do USC bo nie zdążyliśmy wcześniej  ::) P musi jechać do Janowca bo tam się urodził żeby łatwo nie było..

Zaproszenia. Masakra. Masakra. Masakra. Zamówione na początku czerwca w decoris. Straszliwy kontakt z ich obsługą. Wpłaciłam kasę 13-06, zapytałam ostatnio na jakim etapie realizacji jest zamówienie - planowana wysyłka 03-07 ale mają opóźnienie w pracowni 10 dniowe !!! :szczeka: :klnie: :klnie: :klnie:   Poprosiłam grzecznie żeby postarali się na tego 03-07 bo 10 dni robi mi ogromną różnicę..Tymbardziej, że wesele jest spore i nie objedziemy rodziny w 1 dzień... Ogólnie jestem załamana :'(

Na dniach chcemy też z P wyruszyć na poszukiwania garnituru oraz obrączek. Prawdopodobnie obrączki zamówimy w Topazie na Śniadeckich a co do garnitutu to nie mam pojęcia. Ważne, żeby mi się w jakimś spodobał :) Przymiarkę swojej sukni mam 14-08 więc do tego jeszcze trochę czasu ;)

Bielizna ślubna.
Wymyśliłam sobie albo koronkowy gorset albo normalnie stanik z majtkami ale chciałabym też pas do pończoch i nic nie mogę w komplecie znaleźć. Muszę się wybrać do jakiegoś sklepu erotycznego bo w internecie właśnie w takich sklepach mi się podobają  8)

Jeszcze kuuuuuupa roboty a czasu coraz mniej i jakoś to do mnie nie dociera.. Wklejam zdjęcie zaproszeń - oceńcie :) Z tym samym wzorem kupiłam też winietki i zawieszki na wódkę. Tylko wstążeczki wybrałam ciemny róż żeby były takie jak wystrój sali :) 

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wiosna 2016
« Odpowiedź #335 dnia: 2 Lipca 2014, 02:17 »
Przeczytałam cały wątek bo ostatnimi dniami tematy ślubne wciagnęły mnie bez końca.
A gdzie bedziesz miała poprawiny?
Przede mną temat zmówin czy po prostu zapoznania rodziców (jakoś przez 6 lat nie było okazji ;p ;p ;p ) i jestem przerażona bo nasi rodzice to ogień i woda, kompletne 2 światy, mało tego mama mojego czeka na zaproszenie bo to taka rodzina konserwatywna, tradycjonaliści itd a moja zupełnie inaczej, moja mama żyje od 20 lat z partnerem bez ślubu (rozwiodła się z moim ojcem po 3 latach)  i w zasadzie dziwią się po co mi slub itd i chce zbytnio zapraszać do siebie bo nie lubi gotować i nie ma ładnej zastawy itd i powiedziała, że mam zaprosić do siebie wszystkich (od 3 lat mieszkam u babci) i zrobić obiad, tylko, że ja tzn babcia nawet tylu krzeseł nie ma.  No a właśnie mama mojego uważa, że jej nie wypada zaprosić bo to mama panny młodej powinna.

Co do reszty to piękna suknia, jesteś szczupłą blondynką będziesz wyglądać w niej pięknie.

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #336 dnia: 2 Lipca 2014, 18:00 »
Witaj sofijka :)

Poprawiny będę miała w restauracji "Cztery pory" na Pięknej ;) Spotkanie rodziców to rzeczywiście stres.. Nigdy nie zapomnę jak się bałam bo naszych rodziców dzieli ok 10 lat a to jednak jest różnica poglądów itd tymbardziej, że znałam zdanie teściów na pewne sprawy i nie zgadzałam się z tym.. ale wyszło dobrze :) Wszystko po mojej myśli także nie stresuj się , bądź pozytywnie nastawiona :) Fakt, że to Twoja mam powinna spotkanie zorganizować ale możesz jej pomóc ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #337 dnia: 2 Lipca 2014, 18:01 »
między rodzicami moimi a teściami też ok 10 lat różnicy ale dobrze sie dogadują. juz 2 sylwestry razem hulali ;)

nolska a my sie czasem mijamy na błoniu? ja to ta z zaprzęgiem białych psów :P

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #338 dnia: 2 Lipca 2014, 20:39 »
hehe u mnie między moją mamą a rodzicami Micha jest 13 lat różnicy, partner mojej mamy jest prawie równolatkiem rodziców M ale poglądy to mają caaałkiem inne, ale będę sie trzymać myśli, że skoro u Was sie udalo u mnie tez może sie uda

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #339 dnia: 3 Lipca 2014, 20:39 »
AlicjaEwa nie widzialam Ciebie nigdy z psami a myślę,  ze bym poznała :) w rejonach Błonia bywam tylko jak idziemy do kościoła lub czasem jedziemy do netto :D Ale jak kupię mopsa to kiedyś możemy sie umówić na wspólny spacer ;)

sofijka musisz ich po prostu troszkę upic:D ale tylko pod humor żeby sie nie poklocili..

Zapomniałam napisać ze wynajelismy mieszkanie :) niestety od września ale z drugiej strony dla nas to mniejszy wydatek..2pokoje, wyposażone i nawet zmywarke będę miała co dla mnie istotne bo wygodna jestem :D 

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #340 dnia: 3 Lipca 2014, 23:03 »
Zmywarka dobra rzecz, ja zawsze mówie, że jak bede urzadzac swoja kuchnie to zaraz po lodówce i kuchence do gotowania (czy tez płycie) kupuje zmywarke.
Z tym upiciem to odpada, moja mama nie pije wcale tzn okazajonalnie lampke wina lub szampana ale nie wiecej jak 1. A tata M. tez nie pije bo ma problem z alkoholem. Takze to odpada.
A co do mieszkanka to przynajmniej bedzie "po Bożemu" ;p ;p ;p po ślubie :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #341 dnia: 4 Lipca 2014, 07:51 »
Ja mam zmywarkę w postaci męża ;-) rozważamy zakup, ale to sporo miejsca zajmuje ;-)
A nie bardziej oplacaloby Wam się kupić mieszkanie?  Rata pewnie byłaby niższa niż czynsz :-)

Offline mgielka86
  • maniak
  • data ślubu: 20.09.2014
« Odpowiedź #342 dnia: 4 Lipca 2014, 09:43 »
Zmywarka dobra rzecz, ja już sobie nie wyobrażam żeby jej nie było  ;D

Na jakim osiedlu wynajęliście mieszkanko? :)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #343 dnia: 4 Lipca 2014, 09:45 »
Nasz pierwszy wspólny zakup to była zmywarka - wcześniej były wieczne kłótnie o mycie naczyń  :P :P :P :P

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #344 dnia: 4 Lipca 2014, 17:33 »
Na naszym osiedlu - górzyskowo na ul. Kossaka ;) I cena nie jest przerażająca bo 1000 zł dla właścicielki, niecałe 300zł czynsz letni i 375 czynsz zimowy + prąd bla bla ok 100-150 zł także zmieścimy się w zakładanych 1500zł :)

Zmywarka musi być bo szlag mnie trafia jak P używa w ciągu dnia 3-4 szklanek bo przecież wszystko trzeba pić w innej i po co myć jedną .. :glowa_w_mur:

Kupić..hmm.. myślę , że na początek nie chcemy od razu pchać się w kredyt ale jak się trochę dorobimy to kupimy :D Ja chcę 3 pokojowe i nie ma mowy o mniejszym  8) Musi być salon, pokój dla dziecka/dzieci i sypialnia. Moi rodzice nigdy nie mieli prawdziwej sypialni, zresztą mało kto ma i pewnie dlatego tak mi się marzy :) Tymbardziej jak się teraz przyzwyczaję do szerokiego łoża  ::) Wiadomo, że przy 2 pokojowym mieszkaniu pojawienie się dziecka automatycznie przenosi rodziców w pewnym momencie do salonu na kanapę ..

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #345 dnia: 5 Lipca 2014, 11:04 »
Super ze udało Wam sie tak wynając jak chcieliscie  ;) ;)

My mielismy takie samo zalozenie jak kupiwalismy mieszkanie, musiałyby być min. 3 pokoje  :P :P W koncu jak tyle sie płaci za mieszkanie to chociaz wypada sie miec gdzie wygodnie wyspać  :P :P

Offline mala_mi
  • maniak
  • this is love
  • data ślubu: 9.08.2014r.
« Odpowiedź #346 dnia: 5 Lipca 2014, 18:11 »
Popieram wizję sypialni małżeńskiej:) baaa na budowie nawet nie chcę dzielić jej z dziećmi ścianą :P

Offline marika76
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #347 dnia: 6 Lipca 2014, 20:41 »
Cześć dziewczyny, wspomnijcie cos na temat dekoracji sali jaki styl i jakie kolory sa teraz preferowane, pewnie to kwestia gustu ale moze cos uda mi sie ciekawego i wyjatkowego podpatrzec ;)

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #348 dnia: 9 Lipca 2014, 22:54 »
Przyszły zaproszenia ! W internecie oczywiście ładniejsze ale tata zachwycony więc kamień spadł mi z serca:) Zawieszki na wódkę spartoczyli bo zamówiłam 2 x 20szt z dwoma róznymi wierszykami a przysłali 40szt z jednym... ale nie odpuszczę tego 8) 

Jesteśmy z P miszczami.. 2 spotkanie nauk mieliśmy 8-07 a poszliśmy dziś jak gdyby nigdy nic...  :glupek: Jutro muszę zadzwonić i umówić się na nowy termin  ;D

Kupiłam bieliznę ślubną ! Inną niż chciałam ale mi się podoba :) Z New Yorkera coś ala gorset :) Tylko muszę dać do krawcowej żeby mi zrobiła odczepiane ramiączka na dalsze korzystanie;)

U nas kolorem przewodnim jest ciemny róż z dodatkiem srebra i zieleni. Będzie elegancko i skromnie. Bez żadnych szaleństw.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #349 dnia: 20 Sierpnia 2014, 17:41 »
U mnie brudny roz z dodatkiem kosci sloniowej i zlota, troche podobnie.
Najwazniejsze, ze jestes z bielizny zadowolona.

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #350 dnia: 23 Sierpnia 2014, 23:58 »
Bylam wczoraj na przymiarce. Wszystko super, suknia przepiekna tylko za dluga ;) Kupilam tez diadem, kolczyki, bransoletke i oczywiscie welon :) Wszystko bardzo mi się podoba i już się cieszę :)) Niestety bielizna odpada bo wystaja poduszki i nie mogę miec stanika czego sobie nie wyobrazam... kupilam wiec majtki i pas do ponczoch..

Wczoraj też mialam panieński!! Było super!!!! Dziewczyny spisaly się na medal. Najpierw sesja u fotografa, zadania na mieście a potem imprezka na dzialce nad jeziorem. Mnostwo konkursow, pytań,  prezentow i jedzenia z piciem :) Zycze wszystkim takich zorganizowanych przyjaciół :))

Ogolnie ostatnia prosta. Do zalatwienia jeszcze troche.. np kwiaty, dogadanie tortu, makijazu i umowienie sie na paznokcie gdzieś.  Muszę nas umówić na spotkanie z kamerzysta i zespolem. Jutro chcemy zlapac organiste, we wtorek sala, w ostatnim tyg spotkanie z ksiedzem. Stresuje się tylko tym że o czymś zapomnę! 

Rzadko tu zagladacie ale mam nadzieję,  że 3macie za mnie kciuki :)

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #351 dnia: 25 Sierpnia 2014, 12:50 »
Pewnie, że trzymamy :)
A co zrobisz zamiast stanika? Może taki silikonowy - przylepny? Albo taki bardzo płytki i lekko usztywniany skoro poduszki wystają - wystają u góry przy dekoldzie tak?
Jeśli nie masz jeszcze babki co zrobi pazurki a chciałabyś hybryde to polecam kosmetyczkę na rogu ul. Królowej Jadwigi a Łokietka (adres chyba Kr. Jadwigi 19) byłam kilka razy u P. Beaty i za 40 zł robi bardzo dobrą hubrydę, ale jeśli zależy Ci np. na ślicznych wzorkach na paznokciach to polecam panią Kasię z salonu fryzjersko-kosmetycznego Nad Wisłą w Fordonie ul. Swobodna, hybryda nawet chyba trwalsza jak ta z Królowej Jadwigi tzn tak mi się wydaje bo zawsze z obu miejsc mi się świetnie trzyma 3 tyg i  zmieniam tylko ze względu na odrost. W każdym razie p. Kasia robi cuda na paznokciach sama mi mówiła, że najbardziej lubi właśnie "bawić się" ze wzorkami, cyrkoniami itd. Jeśli chcesz mogę podać tel bo chyba nie mają strony internetowej nie wiem czy znajdziesz w necie nr. To jest Swobodna 11 zakład p. Doroty Sadki mają czynne do 20 więc zawsze po pracy się zdąży.

Offline gosiawhite

• zapaleniec
« Odpowiedź #352 dnia: 26 Sierpnia 2014, 14:36 »
Nolska, ja tez juz wysiadam. stres na maksa. Ja chcialam bez stanika, ale w sumie lepiej sie czuje jak mam stanik, od gustuu zalezy.
Wszystko bedzie dobrze

Offline Asiq
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #353 dnia: 29 Sierpnia 2014, 12:16 »
bo naszych rodziców dzieli ok 10 lat a to jednak jest różnica poglądów itd

Mnie z mężem też tyle dzieli :P

To już zaraz!!!

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #354 dnia: 29 Sierpnia 2014, 13:21 »
3mam kciuki,  wszystko na pewno się uda  :)

Może mało pisze ale czytam Cię regularnie ;)

Offline Alis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #355 dnia: 5 Września 2014, 09:18 »
To już jutro - na pewno jesteś przygotowana i wszystko załatwione

Wszystkiego dobrego na tej nowej drodze
samych słonecznych dni, uśmiechu, miłości i szczęścia

:) :) :)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #356 dnia: 5 Września 2014, 12:34 »

Ale czas zleciał ;)

Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia! :)

Trzymam kciuki aby wszystko udało się tak jak sobie wymarzyliście ;)