Kochane pierwsze spotkanie na naukach zaczęło sie cłakiem przyjmenie -pani nas zapisała w kajecik, zainaksowała gotówke, zaanaonsowała ze po zajęciach dostaniemy papierki i rózne pomoce dotyczace poradni, i całego sakramtu no i było git
O godzinie 16 pojawił sieksiądz i początkowo wydawał sie byc całkiem sympatyczny i wyrozumiały dla tych, którzy przyslzi jak to okreslił tylko "zaliczyć' katechezy..bo to obowiązek
Tematem spotkania miał byc "sakarmetn małżeństwa" i "etyka małżeńska".... no to siedzimy i czekamy co sie nowego dowiemy...
I zaczeło sie - najpierw niewinnie, o tym jak to ludzie bezmyslnie biora akaramty a nie zyją wg zasad wiary , dalej o piekle, niebie i sądzie ostatecznym - Ok, zrozumiałe jestemy w kościele
Ale potem się zaczęło.... przyjmuje się w wierze, że Bog dał człowiekowi rozum i wolną wole -zgoda..ale dalej posypały sie przykłady:
1/ OŚWIĘCIM - ludzie sami z wałsnej woli chcieli teog zła..to była ich decyzja(zła) ale tlyko ich...

a co z tymi co zgineli w obozie, co z tmyi którzy spedizli tam starszne lata..nie waże - wola i rozum nazistów - tu przejawia sie dar od Boga (
KURIOZUM
)
2/ GWAŁT - jest przejawem wolnej woli człwieka - gwałciciela...jego wolna i rozumna decyzja!!

zero wspomnienia losu kobiety -ona raczej nie wybrała, nie miała okazji
Dalej...po tak wstrząsających dododach wolnej woli i rozumu...co chyba miało nam uświadomić,. ze sami decydujemy sie na małżeństwo i wsyztsko to co ono ze soba niesie..doszlismy do etyki... a etyka wg księdza to...
1/ antykoncpecja - zrozumiałe ze niedozowloan prze zkościól..ale stwierdzenie, ze ginekolodzy w każdej swojej terapi podaja (stosując różne nazwynictwo) leki i środki wczesnoporonne!!! Że spirala..działa na zasadzie permanetnego zapalanie amcicy..nie dopsuzczając do zagnieżdzenia nowego życia, juz istniejącego..ze przez 2 lata jej stosowania dopuszczamy sie 24 zabójst..bo przeciez co cykl..to mogłoby byc dzieciątko!!!!!
2/ NPR - to, że dziewczyny kopiują bezmyslnei wykresy - ok, wszystkie wiemy ze się zdarza... ale stwierdzenie jako dowcupi, z ejakas dzieczyna przynosi wykresy i wszystkie cykle nieregularne... i w ziwakzu z tmy napewno ściemnia, bo owszem zdarzaja sie takie ale nie permanetnie..

ską don może to wiedziec, ile dziewczyn, kobiet ma problemy z regularnością cykli.....bryyyyyyyyyyy
3/ stosunki przed małżeńskie = cudzołóstwo... Na to trzeba się zgodzic zgodnie z nauką kościoła..ale mówienei, ze po slubie trzeba jak te króliczki obowiązkowo, jak tlyko pasuje i w sposb jaki pasuje parnetrowi... chyba nie rpzytsoi księdzu
No genrlanei wyszłam zła, poziom adrenaliny 200%...a cisnienie - omal żyłka mi nie pękła
Teraz juz wiem , ż ena naspęne zajęcia musze sie uzbroić w anielską cieprliwośc i stalowe nerwy..mamy mwóic o rodzicielstwei i czyms jescze ale z uwagi na emcje nie pamiętam
NO to tak wyglądało u mnie...wiedizłam, ze będzie coś w tym stylu, ale nie sadizłam, ze az tak mnei z równowagi wyporwadzi!!
Koszt takich zabaw w tmy kościólku: 60 zł od pary w tym 4x spotkania z księdzem +3 poradnie...
No to tyle..dobranocka kochane
Ide sie wyluzowac do moejgo Misia..i znowu spowije nas grzech