Autor Wątek: Moje nietypowe odliczanko :)  (Przeczytany 296641 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
Odp: Moje nietypowe odliczanko :)
« Odpowiedź #4620 dnia: 16 Stycznia 2014, 22:14 »
 ;)
Klara jest zafascynowana swoimi stopami :P zostało jej z życia płodowego. Pamiętacie jak zakładała sobie na głowę, moja akrobatka.
Też nie za długo polezy na macie :P ale z czasem polubi, zobaczysz ;)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4621 dnia: 16 Stycznia 2014, 22:30 »
Aimee tez juz w tym wieku lapala sie za stopy, a Mai one zupelnie nie interesuja - tylko to siadanie.
No i jest menda straszna, bo jak lezy na przewijaku i ma cos za glowa, np. pudelko z husteczkami, to tak sie wywija, zeby siegnac reka i zrzucic na ziemie ;D
Przewracac tez sie nie chce, chociaz wydaje mi sie, ze by mogla, bo czesto bardzo mocno sie przekreca na macie.

Co do tego co powinna umiec, a co nie, to ja juz z Aimee dostalam szkole zycia i teraz jestem mega cierpliwa :D
Aimee wszystko zaczynala robic z opoznieniem i raczkowac i chodzic i nawet gadac. O wlosach nie wspomne  ::) Za to jask sie rozgadala, to jej sie buzia nie zamyka  :D

A dzionek?? Normalnie - rano wyslalam dziecko do szkoly z kolezanka i skonczylam fotoksiazke dla dziadkow, poprasowalam, poszlam po Aimee, obiad... nudno ogolnie :D
Teraz pocwiczylam i spadam sie wykapac  ;D

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #4622 dnia: 16 Stycznia 2014, 22:39 »
to jeszcze napisz,gdzie robiłaś fotoksiązkę;-)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #4623 dnia: 16 Stycznia 2014, 23:00 »
No nie chciałam nic pisać, ale pamiętam jak położyłyśmy obie dziewczynki obok siebie i jedna leżała jak kłodeczka  a drugą ją napastowała i próbowała zjeść :D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4624 dnia: 16 Stycznia 2014, 23:08 »
Adiana to moja teraz była by tą kłodą ;D , o jedynie wymachuje nogami i nozkami.Nic więcej  ;D.
No też łapie zabawki.

Dzisiaj położyłam ją na łóżku, pampersa poszłam zabrać , chuteczki leżały koło niej , patrzę a ona bawi się opakowaniem chusteczek.To ja się pytam po co kupować zabawki  ;D.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4625 dnia: 16 Stycznia 2014, 23:23 »
Tylko, że nasza wtedy "kłoda",  leżała totalnie jak kłoda, nawet nie drgnęła gdy druga ją sukcesywnie wcinała :D

A chusteczki to przez wiele lat będą najlepszą zabawką jak i przekąską - zobaczysz :D

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4626 dnia: 16 Stycznia 2014, 23:25 »
Daria tutaj zamawialam:
http://kserownia.pl/foto/fotoksiazka/#content

Japcio dała link w swoim wątku. Mówiła, ze wcześniej już u nich zamawiala i była zadowolona.

Majka jedynie nogami macha jakby miała ADHD ;D

Aga nie masz co porównywać. W końcu Twoje dziecko mega mobilne chodziło w wieku 7 miesięcy ;D

A wiecie, co mnie najbardziej cieszy? Maja ogólnie jest bardzo pogodnym dzieckiem i dużo sie uśmiecha, ale jak tylko widzi swoją starsza siostrę, to aż piszczy z radości. Aimee tez ja uwielbia i jak na przykład po szkole idzie do jakiejś koleżanki, to po powrocie pyta sie czy Maya za nią tęsknila i czy za nią płakała.
Oby tak dalej :D

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4627 dnia: 16 Stycznia 2014, 23:27 »
No i zapomniałam. Aimee jutro ma szczepienie. Pierwszy raz w szkole bez mamy, ale powiedziała, ze nie bedzie płakać ;D

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4628 dnia: 16 Stycznia 2014, 23:28 »
Super Aga :D Dziewczynki muszą zbudować silną więź :D

A w temacie moje Niśki - nie chodziła i nie w wieku 7 miesięcy, ona wstała na nogi i ciągle stała gdy miała 6, ale chodzić zaczęła gdy miała dokładnie rok. Tzn samodzielnie, bez podtrzymywania  :)
Ale była szczuplutka i silna, nie musiała dźwigać fałdek na brzuszku czy nóżkach to jej dawało fory!

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4629 dnia: 16 Stycznia 2014, 23:48 »
Twoja to caly czas ma banana na buzce i sie chichra.Moja owszem sie usmiecha,ale o wiele mniej.Chyba taka po mnie jest bo R tez uchachany cale zycie.

Mam nadzieje ze moja Julia tez bedzie tak za mlodszym rodzenstwem jak Twoja Aimee ;).Maly całusek!

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #4630 dnia: 17 Stycznia 2014, 04:49 »
No i zapomniałam. Aimee jutro ma szczepienie. Pierwszy raz w szkole bez mamy, ale powiedziała, ze nie bedzie płakać ;D
To trzymam kciuki za corcie, dzielna z niej dziewczynka to sobie poradzi  ;D

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4631 dnia: 17 Stycznia 2014, 08:07 »
Aga, u mnie tak samo. Na Kamila i Kaje aż piszczy z radości, no i moze jeszcze na mnie :P Poza tym ciągle uśmiechnięta.

Nie ukrywam ale bym się trochę stresowala takim szczepieniem bez mojego udziału :( Jestem chyba histeryczka  ::)
Aimee dzielna :)
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4632 dnia: 17 Stycznia 2014, 08:18 »
A czym tu sie stresować? Bedzie w szkole z koleżankami i panią. Pewnie mniej sie bedzie stresowala niż gdybym ja tam była :D
Pani już wczoraj im powiedziała, ze ma dla nich niespodziankę po szczepieniu, więc one wręcz nie mogą sie doczekać :D

Ja od rana pocwiczylam, zaraz odprowadze dziewczynki do szkoły, szybki obiad przygotuje i pazurki :D
Dobrze, bo mam mega odrosty już ;D

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4633 dnia: 17 Stycznia 2014, 08:49 »
widzisz Aga ja jestem z tych kwok co przeżywają  ;D
Aga, ja mam już jasny odrost ale od drugiej strony ;D

Adiana, piszesz ze Twoja córcia taki szczupaczek. Pamiętasz jak Ci przybierała? Karmilas piersią?

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4634 dnia: 17 Stycznia 2014, 08:59 »
Adze cały czas mówili, ze Niska jest za mała i ona sie stresowala :)
Z reszta do dzisiaj tak jest ;)

Na szczęście ja nie mam tego problemu, bo moje dzieci dużo jedzą. Majka trochę bardziej wybredna tylko ;)

Nadziejko, bo ja wyrodna matka jestem ;D A tak na serio, to Aimee już jest duża, chodzi do szkoły, więc mamusia jej nie potrzebna do trzymania za raczke ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4635 dnia: 17 Stycznia 2014, 09:07 »
Ja sie długo stresowałam tym, Że mi lekarka jedna tak gadała, ale uczepiłam się świadomości, że ja też byłam wiecznie jak patyczek i one jest po mnie. Nawet usłyszałam, że albo ma wrzody na żołądku skoro tak mało zjada, albo ma niedobór hormonu wzrostu i trzeba do szpitala jechać i sprawdzić która jej wersja jest lepsza.

Nie pojechaliśmy, mała rośnie, rozwija się prawidłowo, w przedszkolu - miała 2,5 roku gdy poszła - zaczęła więcej jeść. Nadal jest szczuplutka, i drobna, ale rośnie.

A jak przybierała - karmiłam piersią krótko - miałam dwa epizody zdrowotne w tym czasie plus ona swój jeden potężny i straciłam pokarm bo raz, że stres a dwa, że musiałam robić przerwy w karmieniu - ale póki była na piersi, rosła jak na drożdżach - nasza położna, która ją ważyła regularnie nie mogła się nadziwić. Potem na modyfikowanym już było normalnie, jadła mniej więcej 1/2 tego co Aimee w tym samym czasie :D A ja przestałam panikować, zje to zje, nie to trudno...po wielu razach gdy namawiałam na "jeszcze jeden kawałek" i ona wciskała sobie a po chwili zwracała całość, zrozumiałam, że nie potrzebuje aż tyle. wyniki badań miała w normie, morfologia w porządku, usg brzuszka i głowy prawidłowe, uznałam, że tak ma być. Ale faktycznie rozjadła się w przedszkolu z dziećmi, stopniowo...
Mamy umowę "próbuję wszystkiego co mam na talerzu i jak nie smakuje to nie muszę zjeść, ale muszę spróbować zanim powiem, że nie lubię"

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4636 dnia: 17 Stycznia 2014, 09:09 »
Aga, duża to ona przy Mai Ci się wydaje :P Toc to jeszcze małe dziecko, nie ma pięciu lat ;)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4637 dnia: 17 Stycznia 2014, 10:59 »
Ale ona bardzo dojrzala, odkoad sie pojawila Maja. nawet pani w szkole ja chwali. I mowi, ze wedlug niej, to wlasnie rola starszej siostry ja tak zmienila :D

Poza tym ja nigdy nie bylam panikara jesli chodzi o moje dzieci.
A z jedzeniem, to nawet nie mialam podstaw do obaw, bo nigdy nie musialam biegac z lyzeczka, zeby mala cos zjadla

No i jak dzisiaj matki przed szkola opowiadaly, ze dzieci plakaly i nie chcialy isc do szkoly... Aimee poszla z usmiechem na ustach jak zawsze.
Natala cos rano zaczela panikowac, to jej AImee powiedziala, ze przeciez one sa duze dziewczynki i nie ma sie czego bac ;D

A moje plany nie wypalily, bo moja kosmetyczka zaniemogla :(

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4638 dnia: 17 Stycznia 2014, 13:59 »
Ja też panikara jak nadzieja :D.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4639 dnia: 17 Stycznia 2014, 15:54 »
E tam - dziecko przezylo, a najfajniejsze bylo to, ze pani doktor dala naklejke, a pani zelki :D
I jakie dumnie z Natalia opowiadaly mi jakie to one byly dzielne i nie plakaly ;D

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4640 dnia: 17 Stycznia 2014, 21:28 »
O jaka dzielna panna :D brawo  ;)

Wczoraj gadalysmy o obracaniu a dzisiaj Klarusia pierwszy raz po obrocie wyciągnęła spod siebie rączkę. Jestem z niej dumna :D

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #4641 dnia: 17 Stycznia 2014, 22:27 »

http://kserownia.pl/foto/fotoksiazka/#content

Japcio dała link w swoim wątku. Mówiła, ze wcześniej już u nich zamawiala i była zadowolona.

Dzisiaj listonosz przyniósł 4 książki na Dzień Babci i Dziadka - super wyszły :) Będziesz zadowolona!

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4642 dnia: 17 Stycznia 2014, 22:29 »
Aga jaką Maya ma długość ?
Dzisiaj Julię sprawdzałam :D i ma 66cm i 7kg :o , ale chyba na tyle nie wygląda co ;D ?

Nadzieja gratulację dla Klary!Moja to leniuszek.

Offline nadzieja

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4643 dnia: 17 Stycznia 2014, 22:49 »
Adiana, dopiero Twój post przeczytalam ::)
trochę się nastresowalas ale tak jak piszesz dobrze się rozwija to nie ma się czym martwic ;) drobne dziewczynki są fajne :)

Moja Klara też z tych drobnych a to dla mnie nowina, bo starsza dwójka była okraglutka w czasach niemowlęctwa a ona taka pestusia :)
Wazy 6100g a na długość nawet nie wiem ale zakładam jej 68. Jest tylko na piersi. Z rozszerzaniem diety musze zaczekać bo alergiczka.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4644 dnia: 17 Stycznia 2014, 23:57 »
Maja tez ma 66 ale kilo wiecej :D
Julcia wyglada pięknie.

Poza tym ja sie nie stresuje, bo Aimee tez była pulchna, a teraz szczuplaczek. Gadać nie chciała, a teraz nawija w kilku językach ;D
Przyjdzie czas to i Majcia i Julcia bedą sie obracaly i smigaly, a my ledwo będziemy nadążać ;D

Aga gratulacje dla Klary  :brawo_2:

Magda Super!! Nie moge sie doczekać. Babcia zwariuje ze szczęścia ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4645 dnia: 18 Stycznia 2014, 00:35 »
Mogłaś też szwagierce sprezetować taki album  ;D 8) 8) 8).

Maja też ślicznie wygląda !!!Taki mały śmieszek , a Aimee całusek.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #4646 dnia: 18 Stycznia 2014, 00:58 »
Brawo dla Aimee  :brawo_2: :brawo_2:

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4647 dnia: 18 Stycznia 2014, 09:25 »
Mogłaś też szwagierce sprezetować taki album  ;D 8) 8) 8).

Z okazji dnia babci  ;D

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #4648 dnia: 18 Stycznia 2014, 09:29 »
Spore te wasze córki. Karo była ważona w środę i nawet 6,5 kg nie miała.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4649 dnia: 18 Stycznia 2014, 14:59 »
Jakbyś zobaczyła E, to byś sie nie dziwila ;D
Nie wiem tylko po kim Julka taka duża. Ale według mnie nie wyglada na swoją wagę :)

Bylysmy na przymiarce w końcu :D E nie podoba sie sukienka, a mi bardzo. Pózniej wrzucę Wam foty, bo na razie ogarniam obiad i chore starsze dziecko. Dostała temp w nocy, rano było ok, a jak wracalysmy od Iwonki to znowu jej sie pogorszyło.
A miałam w centrum obczaic Buty w New Look, bo tam jest większy i ta kurtkę z pull&bear.
Nic to. Kurtkę zamówię online, a buty albo u nas albo w Pl poszukam :D

Macie jakiś pomysł na fajny i niedrogi prezent dla roczniaka? Iwonce dałam już wino, ale chciałam kupić cos jej małej jeszcze.