Autor Wątek: Moje nietypowe odliczanko :)  (Przeczytany 297211 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: Moje nietypowe odliczanko :)
« Odpowiedź #750 dnia: 12 Maja 2013, 21:29 »
w x movie mozna przelozyc spacerowe ;)

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #751 dnia: 12 Maja 2013, 21:46 »
ona ma xa
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #752 dnia: 12 Maja 2013, 23:42 »
Adiana co Zdzichosław powiedział?? Domyślam się, że coś mega złośliwego ;D
Pewnie, że są zbiórki - ale jak ktoś wychodzi o świcie i wraca w nocy, to może nie zauważyć :D A kontener na ubrania też stał kiedyś, ale czy jeszcze stoi??  :drapanie:

Aga dzięki, że się wypytałaś - Sylwia ma rację w Xmove można zmieniać kierunek jazdy spacerówki.
Jeszcze raz mu się przyjrzę jak będę w Pl.

Właśnie robiłam przegląd ciuchów na wyjazd, bo tu upały zapowiadają, a ja same dżiny ciążowe mam :D
Na szczęście jakiś czas temu dostałam ciuchy od koleżanki i teraz będą jak znalazł - można powiedzieć, że uratowała mój portfel  8)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.06.2008
« Odpowiedź #753 dnia: 12 Maja 2013, 23:47 »
Aaaa nic takiego :D
Coś o szalonych dziewczynach czy jakos tak  :) Bardziej to było zabawne w zasadzie i ta jego mina - bezcenna :D

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #754 dnia: 12 Maja 2013, 23:51 »
No tak :D

A dzisiaj mnie E rozwalił...
Jedna dziewczyna oferowała nam łóżeczko po swojej córeczce, to stwierdził, że on woli kupić, a dzisiaj napisała do mnie koleżanka z Pl, że mogą nam dać swoje i od niej już chce :D
Tej pierwszej E nie lubi, a ta druga jest przemiła - jak to nasze sympatie i antypatie mają wpływ na wszystko :D

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #755 dnia: 12 Maja 2013, 23:54 »
No wiesz, potem musiałby być jej coś dłużny :D W sumie to ja go rozumiem...
Tylko jak Ty się zapakujesz z tymi kartonami i łóżeczkiem co ? :D

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #756 dnia: 12 Maja 2013, 23:56 »
Hahaha łóżeczko kurierem - chyba, że E przyjedzie swoim vanem... coś dzisiaj wspominał, że przyjedzie na weekend. Zobaczymy :D

W sumie mi to na rękę, bo co prawda miałam upatrzone łóżeczko, ale nie mam "parcia" na nowe w tej kwestii  8)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #757 dnia: 13 Maja 2013, 00:14 »
Widzisz gdyby przyjechał to i wózek razem zobaczycie i kupicie :).

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #758 dnia: 13 Maja 2013, 00:24 »
Taaa na pewno znajdzie czas ;)

Z resztą dzisiaj mi już powiedział, że mam sama podjąć decyzję :D

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #759 dnia: 13 Maja 2013, 06:07 »
u nas są kontenery pck

Agusia jeśli chodzi o x-landera, to opinia jedynie o spacerówce: zaczął jej trzeszczeć po tyg.użytkowania, ma okropne pasy "zjeżdżają", wkładka kręci się a razem z nią młody-na wszystkie strony, poci się na niej,  oparcie-tutaj nie pamiętam czy jak młody siedzi to nie można go położyć czy jak leży to nie można go podnieść :P sorry. żałuje jeszcze, że nie może zmienić kierunku jazdy młodego
nooo zjeżdża strasznie ta wkładka ;( i nie można w pionie posadzić, ale tak jest w wielu jeśli nie w większości 3w1. No prawie w pionie jest... No i te pasy, barierka, której nie można zablokować. Pisałam chyba u Agatki czy Sylwii jakie patenty muszę wymyślać, żeby mi nie wysiadała  :P Pasy przekładam nad barierką, ale i tak jak zatrzymam się na kilkadziesiąt sekund, to potrafi się górą wykręcić i wysiada/próbuje wyskoczyć... ona nie usiedzi wózku jak wózek stoi  :P Może nie wszystkie dzieci to takie wiercipięty  ;)
Z kierunkiem jazdy, to ja wolałabym przekładaną rączkę niż całe siedzisko, ale takich jest mało, więc jak jest siedzisko przekładane, to też jakiś plus... chociaż raczej będzie to tak, że pojeździ się przodem do mamy pierwszy miesiąc/pierwsze dni, a potem się przełoży, bo dziecko ciekawe. Jak rączka przekładana, to można zmieniać po drodze, jak słońce zaświeci.. No a siedzisko z dzieckiem przekładać to by był niezły wyczyn  :P No ale zawsze lepsze to niż nie przekładane.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #760 dnia: 13 Maja 2013, 08:07 »
tez mi sie wydaje ze raczka przekladana to byloby cos fajnego... no ale te ktore ja ogladalam maja tylko przekkladane siedzisko... dobre i to...
wozek to ciezki temat ale nie myslalam ze az tak ;))
a to co mnie wkur... najbardziej to sprzeczne info na temat wozkow.. inaczej producent pisze inaczej sklepy moeis jeszcze inaczej allegro czy ba forach... chodzi mi o wymiary.. wpadam na str producenta naczytam sie itp povczym sprzedawca mi mowi ze..... producent podal wage samego strlaza vez kol i hamulca  :glowa_w_mur:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #761 dnia: 13 Maja 2013, 09:14 »
na obecną chwilę chciałabym mieć wózek z przekładaną rączką... Ale nie miałabym na to jakiegoś parcia.
Jak spacerujemy razem z A. to rach ciach zmienia całe siedzisko i po krzyku, dla mnie samej byłby to wyczyn :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #762 dnia: 13 Maja 2013, 12:59 »
Aga dzwonilam tam... nie chciala mi baba podac ceny!!!!ze oni nie podaja ze trzeba osobiscie przyjechac!co za wariatka i dziwny sklep.... tlumacze ze bylam w sobote i stoi x lander w promocji 1699 dala mi goscia od wozkow a ten jefynie powiedzial ze za xq to jest cena  ikoloru tego limited  to zapomnij... bo puscili kilkaset sztuk na cala europe imozesz czekac bo czaaaasem dowoza ten kolor ale nie wie kiedy...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #763 dnia: 13 Maja 2013, 13:02 »
Jak opiekowalam sie maluszkiem to właśnie miał taki wózek z przekladanym siedziskiem.
Byl problem jak świeciło słoneczko bo mały wpadał w płacz wiec zmienialam siedzieli razem z nim.
Parasolka była by fajna,ale Jego mama nie zakupiła.
W dodatku daszek nie był duży.
W tako laret jak i x-lander move daszek jest mocno rozkladany wiec chroni przed słońcem i deszczem :).

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #764 dnia: 13 Maja 2013, 14:42 »
Ten wózek co miałam dla Aimee nie miał przekładanego siedziska ani rączki i też dałam radę ;D W zasadzie to brakowało mi tego tylko raz jak ona była chora i szlam na piechotę do lekarza - to wiadomo, że chciałam mieć ją na oku...

A co do tych barierek - to tak jak piszecie - zależy od dziecka. Aimee grzecznie siedziała w wózku zawsze, a Niśka Adiany dawała sobie radę bez otwierania barierki jak chciała wysiąść :D

Dzięki Sylwia. Chyba i tak popatrzę w sklepach jak teraz będę w Pl...

Agata ja już pisałam na 28 dni, że ludzie wypisują straszne bzdury na necie i tym bym się nie sugerowała jakoś bardzo. Wiadomo, że jeśli są tylko złe opinie, to trzeba się zastanowić, ale trzeba też czytać to co jest między wierszami :D
Dla mnie wygrało jak laska napisała, że x lander ma siedzisko kubełkowe - no wygrała na maxa ;D

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #765 dnia: 13 Maja 2013, 14:45 »
Oj zaraz tam mi dziecko obgadywać no :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #766 dnia: 13 Maja 2013, 14:49 »
ja podchodze do tego w ten sposob ze nigdy nie kupie wozka idealnego ;)))
i chyba glownie sugeruje sie waga..

Aga czy zdazylam cie juz "poznac" i masz zje...any nastroj? ;)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #767 dnia: 13 Maja 2013, 15:46 »
Nie Sylwuś tylko mam masę zajęć dzisiaj i brak czasu na forum dlatego pisałam jak najszybciej :D

Oj tam Aga zaraz obgadywac. Ruchliwa jest i tyle. Moja druga tez sie na taka szykuje ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #768 dnia: 13 Maja 2013, 15:47 »
Aimee była spokojniejsza ?

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #769 dnia: 13 Maja 2013, 18:20 »
Aimee była dużo spokojniejsza :D
Teraz wystarczy, że usiądę na chwilę a już mam rewolucję w brzuchu ;D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #770 dnia: 13 Maja 2013, 18:29 »
Zazdroszczę :) bo moja Julcia spokojniutka,aż czasem sie boje ze tam mało daje o sobie znać.

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #771 dnia: 13 Maja 2013, 19:45 »
Zazdroszczę :) bo moja Julcia spokojniutka,aż czasem sie boje ze tam mało daje o sobie znać.
Agatko, ale to dobrze, będzie spokojna  ;) Moja szalała w brzuchu.. na ktg nie nadążałam z naciskaniem guzika.. i teraz też szaleje  :D
A bez otwierania barierki to też wysiądzie... ba! nawet z tymi pasami przeciągniętymi nad barierką, ale chwilę jej to zajmuje. A jak jedzie wózek to siedzi grzecznie. Wystarczy, że na chwilę się zatrzymam, a już wyłazi górą, wykręca się jak taki robak z tych pasów i staje w wózku próbując "przeskoczyć: bareirkę... ale ja wtedy interweniuję i zdążę ją wtedy na spokojnie odpiąć i wyciągnąć, a jak nie jest zapięta, wystarczy, że zwolnię, albo przystanę, a ona od razu barierkę do góry i zeskakuje  :P bo o staniu z nią siedzącą w wózku (przypiętą czy nie) to nie ma mowy.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #772 dnia: 13 Maja 2013, 21:00 »
Dominik był spokojny w brzuchu i tak mu zostało... Czasem myślę, że nawet w brzuchu był ostrożny, bo jak mnie kopnął i dotykałam, to już nie kopał... :P I tak mu zostało.

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #773 dnia: 13 Maja 2013, 21:01 »
Moja tak zaczęła robić w foteliku samochodowym - tym pierwszym jeszcze, jako, że drobna to wagowo w nim się mieściła i chieliśmy opóźnić zakup nowego, ale jak nam pokazała na światłach jak się wykręca jak robak właśnie, wychodzi z pasów, klęka na foteliku, przechyla się przez oparcie i patrzy do przodu to zamarliśmy - w czasie jazdy - tedy prosto zjazd do TATO po nowy zestaw uwiązujący dziecko.

Aga, Niśka dokładnie tak samo - wierciła się tak, że mnie później skóra bolała. No i mam dziecko na sprężynkach.

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #774 dnia: 13 Maja 2013, 23:23 »
Ale zabiegany dzień maiłam - masakra... ;)

Byłam na spotkaniu w szkole Aimee. Wydaje się fajna. Zobaczymy  ::)

Na razie czekają nas wydatki, bo trzeba kupić uniform i książki, ale na szczęście odpadnie codzienny problem "co założyć" :D
Z książkami też nie ma tragedii, bo za komplet na cały rok łącznie z jakimiś tam dodatkowymi materiałami, ksero i innymi wychodzi 85e No i nie trzeba kupować żadnych kredek, ołówków, długopisów, linijek czy takich tam - wszystko będą mieli w szkole.

W połowie czerwca jest spotkanie - mamy przyjść z dziećmi, żeby mogły zobaczyć jak wygląda szkoła, ich klasa i takie tam.

Na razie jestem pod wrażeniem - zobaczymy co będzie dalej ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #775 dnia: 13 Maja 2013, 23:24 »
pozbawiacie mnie nadziejib ze moj cycek bedzie spokojnym lalusiem  8)
on tak sie wierci ze ja nie moge w to uwierzyc ze z dnia na dzien az rak fikac zaczal.. ;)

Offline Adiana

• Agnieszka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #776 dnia: 14 Maja 2013, 08:29 »
A poznałas nauczycielkę ? Już do szkoły, ale mam dreszcze - dobrze, że my jeszcze mamy czas. No i zerówkę chyba w przedszkolu będzie miała.

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #777 dnia: 14 Maja 2013, 09:34 »
miód na moje serce lejecie ;D będę miała spokojne dziecko-chociaż jedno :D

jak Aimee na taką zmianę? przeżywa?
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #778 dnia: 14 Maja 2013, 09:46 »
jak tam dzis u was? mniej latania ? ;)

Offline pileczka22

• Aga
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #779 dnia: 14 Maja 2013, 09:54 »
Będą dwie klasy, ale jeszcze nie wiem, w której będzie Aimee. Natomiast poznałam obydwie nauczycielki. Ta młodsza zrobiła na mnie lepsze wrażenie, ale na pewno ta starsza też wie co robi :D

Powiedzieli, że będą dzielili dzieci według wieku, bo tutaj rocznik szkolny liczy się inaczej niż w Pl. Tu jest od lipca do końca czerwca, ale można też wysłać wcześniej dziecko do szkoły. I tak np. Victoria będzie miała w listopadzie 5 lat, a Natalia w sierpniu dopiero 4, bo ją wysłali wcześniej - także jak na ten wiek, to spora różnica.
Oczywiście dzieci będą miały ten sam program i w ogóle, ale pani dyrektor powiedziała, że robią tak od ponad 20 lat i im się sprawdza...

No i od początku będą miały irlandzki, a od 4 czy 5 klasy będą się uczyły francuskiego. Liczyłam trochę na hiszpański, ale to może gdzieś ją zapiszę??

A tak w ogóle, to to jest szkoła katolicka i są tam same dziewczyny :D Chłopieńca szkoła jest obok, także mają kontakt czy na przerwach, czy jakiś iventach, ale na lekcjach będą się skupiały na nauce :D

Aimee jest bardzo podekscytowana i nie może się doczekać

Latanie jeszcze mnie trochę czeka :D Muszę podjechać po te butelki dla mnie i Agaty, bo tylko do jutra mogę je odebrać, kupić ładowarkę do przenośnego DVD dla Aimee, żebym miała spokój w samolocie i parę drobiazgów - typy pasta do zębów czy szczoteczka dla Aimee. No i masa prasowania i wstępne pakowanie :D