Autor Wątek: Być FIT - oto jest wyzwanie  (Przeczytany 1511023 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
Odp: Być FIT - oto jest wyzwanie
« Odpowiedź #8100 dnia: 27 Lutego 2015, 17:40 »
Ja tego nie rozumiem, ludzie jakieś pieniądze za takie komentarze dostają?  ??? Bo one ani merytorycznie ani gramatycznie nie powalają...

smoczyca jest już trasa na 10 km - no z tymi ulicami to szału nie ma ;D[/color]

Widziałam  ;D Będziemy się ganiać w kółko :P

A ja wczoraj miałam 5 zabieg liposukcji ultradźwiękowej plus banki chińskie i Narazie to tylko ogrom siniakow mam  :-[

Czyli nic to nie daje? :( Ja zamierzam sobie kupić bańkę chińską na te moje cholerne bryczesy, bo tego dziadostwa nie idzie się pozbyć  ::) Więc może chociaż to trochę pomoże...

Rozpoczynam powoli przygotowania do półmaratonu - 16,5 km biegu dzisiaj za mną :)

Dziś mialam 6 ostatni i dokupilam kolejne 6. Może to pomoże.

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #8101 dnia: 27 Lutego 2015, 20:05 »
Super ostatni wpis "pierwszy kilometr" jak dla mnie....ostatni akapit... bo nie mam pojęcia jak przekonać męża,
że ja nie lubie biegać...sory ale ani frajdy ani satysfakcji z tego nie mam, na bierzni mi sie nudzi, biec nie mogę bo mam zadyszke..
PO drodze mogę sobie pobiegac raz w miesiącu by mu towarzyszyć ale bieg na 10km to ja podziękuje.. Focha strzelił.

Daj mu do przeczytania ten tekst. Może zrozumie :)

Miśka, są już terminy oficjalnego zakończenia City Traila.

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 16.09.2006
« Odpowiedź #8102 dnia: 27 Lutego 2015, 20:31 »
Ewelina ewidentnie mąż ma problem ;) ja swojego na siłę nie namawiam, chociaż widzę, ze przy podwózkach na city to jakiś błysk w oku sie pojawił, by spróbować samemu :)
smoczyca widziałam :) aż trudno uwierzyć, ze po pierwszym biegu miałam dość  i te kolejne 5 wydawały się nie do zaliczenia, a tu już koniec...jakoś tak zleciało...swoją drogą z ostatnim wpisem na blogu trafiłas w samo sedno :brawo_2:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #8103 dnia: 27 Lutego 2015, 22:39 »
Męczę się z tarczycą i teraz mi ft4 poszło w górę, mam wysokie tętno i przez to tętno lekarz zakazał bo mam ok 120 w spoczynku
[/quote]

no tak...
fakt... też bym Ci zabroniła...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #8104 dnia: 28 Lutego 2015, 07:36 »
smoczyca właśnie dałam...strzelił focha, no ale kupilismy sobie bielizne termoaktywną, a w wakacje chcemy rowerami nad morze jechać...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8105 dnia: 28 Lutego 2015, 13:30 »
odżyłam...
byłam na treningu...
trochę mi nos przytkało, ale z formy nie wyszłam
 ;D ;D ;D
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #8106 dnia: 28 Lutego 2015, 13:59 »
swoją drogą z ostatnim wpisem na blogu trafiłas w samo sedno :brawo_2:[/color]

Bo już naprawdę zaczyna mnie drażnić to zjawisko. Co to za dziwna moda?  ??? Ludzie już naprawdę nić nie robią dla siebie, tylko muszą o wszystkim powiadamiać na fejsie?

Mam taką jedną dziewczynę w znajomych i ona jest jeszcze lepsza - za KAŻDYM RAZEM kiedy jest na siłowni, to robi zdjęcie dystansu i czasu, który zrobiła na bieżni, orbitku, lub wioślarzu i rzuca na fejsa  ::) Poza tym rzuca zdjęcie swojego śniadania/obiadu/kolacji. Mam wrażenie, że ona siedzie przyklejona do fejsa  ::) Jak dla mnie to jest smutne po prostu.

Ja rozumiem, że ludzie chcą się czasami pochwalić jakimś biegiem, lub ćwiczeniami, ale robienie tego za każdym razem, to już przesada...

A żeby nie odbiegać od tematu wątku...  :P Korzystając z tego, że dzisiaj nie byłam w pracy poszliśmy z mężem na Parkruna  ;D Dawno nie byłam.  Poprawiłam czas na 5 km - o 3 sekundy, ale zawsze :P

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8107 dnia: 28 Lutego 2015, 14:17 »
Jak tej lasce cwiczenia jak i wstawianie wszystkiego na fejsa nie meczy i sprawia przyjemnosc to niech to robi...
byle nie szkodzac przy tym innemu, albo wysmiewajac go (ostatnio mialam dziwna sytuacje...)

ja juz posprzatalam... mam jeszcze ogarnac pranie, ale zajrzalam pod lozko odkurzyc moja sztange i tak sie na mnie patrzyla ::)
ze chyba ja wyjme i troche podygam ;D
ostatnio robilam martwy i na drugi dzien "dwojki" czulam dosyc ostro... po zadnym crosie tak nie mialam...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8108 dnia: 28 Lutego 2015, 14:43 »
mam zdanie jak Patka...
jak nikogo nie obraża, to niech wrzuca nawet kupę w sedesie

czasem człek tak rozpiera, że musi...
widocznie niektórych rozpiera stale
— Richard M. Devos

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #8109 dnia: 28 Lutego 2015, 20:18 »
Męczę się z tarczycą i teraz mi ft4 poszło w górę, mam wysokie tętno i przez to tętno lekarz zakazał bo mam ok 120 w spoczynku

no tak...
fakt... też bym Ci zabroniła...

[/quote]
Wiem dlatego z wielkim bólem serca opuściłam. Za miesiąc mam wizytę i liczę ze mi lekarz juz pozwoli...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8110 dnia: 28 Lutego 2015, 20:21 »
no ale może by w końcu temat rozwiązać raz a dobrze...Ty się bujasz z tarczycą jakiś czas...
szkoda Cię...
nie da się żyć z rozhuśtaną tarczyc na dłuższą metę...
leki na to tętno mam nadzieję dostałaś...

od przyszłego weekendu u mnie w klubie mają być sztangi w sobotę...czyli zajęcia jak dla mnie, szkoda, że na 16-tą...
stąd moja radość połowiczna
— Richard M. Devos

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #8111 dnia: 28 Lutego 2015, 20:52 »
Liliann oj bujam się jakiś Czas bo miałam tylko tsh kiepskie ft4 ok było i nie miałam objawów nadczynność. A jakiś Czas po odstawieniu leków zaczęły się objawy nadczynność, endokrynolog kazał zrobić usg wyszło zapalenie i juz ft4 złe wiec od nowa jestem na lekach i pewnie z nich nie zejde dopóki wszystko się nie unormuje.
Przepraszam za off topic

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8112 dnia: 1 Marca 2015, 13:35 »
dziewczyny jakieś modele biustonoszy sportowych, ale z usztywnianymi miseczkami...
bo inne odpadają...
na mały cyc - 70B
albo miejsca w Szczecinie gdzie jest wybór...
bardzo proszę - muszę w końcu kupić coś sensownego - cena bez znaczenia...jakoś odchoruję  ;D
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #8113 dnia: 1 Marca 2015, 14:34 »
W intersporcie byłaś?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8114 dnia: 1 Marca 2015, 15:20 »
nigdzie nie byłam, bo mam wieczny niedoczas...
na razie zrobiłam ryzyk - fizyk i kupiłam
https://www.victoriassecret.com/victorias-secret-sport/sports-bras/incredible-by-victoriarsquos-secret-sport-bra-victorias-secret-sport?ProductID=192157&CatalogueType=OLS

ale jeden to za mało...
a ten intersport to gdzie...idę pogooglac
— Richard M. Devos

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #8115 dnia: 1 Marca 2015, 15:21 »
W Kaskadzie

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8116 dnia: 1 Marca 2015, 15:25 »
ta...już kojarzę sklep
kupowałam rękawiczki do ciężarów...
wątpię, by mieli - jakoś kojarzą mi się, że więcej nie mają jak mają - ale mogę mieć mylne wrażenie, jest mi tam po drodze to wpadnę... DZIĘKI...
— Richard M. Devos

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #8117 dnia: 1 Marca 2015, 15:41 »
Liliann, zajrzyj do hm, tylko nie wiem który w sz-nie ma największy wybór

Mam od niech jeden w gąbkami i dobrze się "sprawuje" (mimo, iż nie ćwiczę 8))
« Ostatnia zmiana: 24 Października 2021, 12:29 wysłana przez zibi »

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #8118 dnia: 1 Marca 2015, 15:55 »
Też mam takich znajomych , mapki z endomondo z podpisem "spacer 1,8km, aktywne popołudnie", zdjęcia śniadań itp, pozaznaczalam nieobserwuj, czy jakoś tak i mi przestało wyświetlać... Ja nie rozumiem, bo nie mam potrzeby uzewnętrzniania się w ten sposób, ale ludzie mają i też uważam to za smutne. Psycholog miałby tu wiele do powiedzenia  ;)

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8119 dnia: 1 Marca 2015, 16:32 »
liliann a decathlon? mają tam na pewno duży wybór rozmiarów, nie wiem, jak z usztywnianymi miseczkami, bo ja mam akurat bez, ale super do biegania  :)
selena to zjawisko dotyczy nie tylko aktywnosci fizycznej...niektórzy co chwile muszą wstawiać info, gdzie są, co robią, włącznie z godziną wejscia do wc :P no ale to już co kto lubi....
ostatni, 6 bieg z cyklu city trail zaliczony, warunki średnio sprzyjające, bo najpierw zimne porywy wiatru, a potem pogoda za nami poplakała deszczem :) ale dałam radę i to z moim najlepszym do tej pory czasem, nieskromnie napisze, ze w kolejce po herbatę zaczepiła mnie taka fajna, młoda dziewczyna gratulując kondycji i utrzymywania tempa, bo podobno od początku próbowala mnie dogonic, ale nie dała rady ;D teraz jeszcze oficjalna gala i w następnym cyklu niech się mąż popisze :P

Offline maggi-80

• Chuck Norris
  • data ślubu: 19-06-2010
« Odpowiedź #8120 dnia: 1 Marca 2015, 16:46 »
Miska a biegniesz w Akala 8 marca?

Offline miśka28

• pomagamy Martynce
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8121 dnia: 1 Marca 2015, 16:52 »
maggi80 wszelki duch...gdzie byłaś, jak Cię nie było? ;) odpuściłas sobie city? (jeśli mogę zapytać)
jeśli nic sie nie wydarzy - odpukać, to tak, jestem zapisana na 10 km, nasza smoczyca zaszczyci ten bieg również swoją obecnością  :) a Ty?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8122 dnia: 1 Marca 2015, 17:05 »
malgosiask
dzięki - ten podlinkowany biustonosz bardzo bardzo...
— Richard M. Devos

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8123 dnia: 1 Marca 2015, 17:07 »
ja mam jeden fajny z decathlona...
Lila biust trzeba powiekszyc to bedzie na co zakladac ;D ;)
u mnie tez plasko ::) a jeszcze zaloze sportowy to juz w ogole plasko sie czuje ::)
ale zbieram... się i na... :P

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #8124 dnia: 1 Marca 2015, 17:08 »
Pati co Ty piszesz?? Ty i płasko? ??

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8125 dnia: 1 Marca 2015, 17:13 »
ano niestety ;D tzn glownie o jedrnosc mi chodzi, ale na szczescie jest na to lekarstwo, bo wycwiczyc nie dalam rady niestety...

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8126 dnia: 1 Marca 2015, 17:18 »
Lila biust trzeba powiekszyc to bedzie na co zakladac ;D ;)

powiem tak...
kasę mam...
nie mam czasu...
i nie do końca jestem przekonana czy chcę - koleżanka robiła korektę po raku, klęła na ból;
zdam egzamin, to pomyślę
— Richard M. Devos

Offline smoczyca
  • maniak
« Odpowiedź #8127 dnia: 1 Marca 2015, 17:56 »
Ja nie rozumiem, bo nie mam potrzeby uzewnętrzniania się w ten sposób, ale ludzie mają i też uważam to za smutne. Psycholog miałby tu wiele do powiedzenia  ;)

No właśnie ja jestem też po psychologii ;) I mnie po prostu takie zachowania zastanawiają. Ciekawe badania mogłyby powstać na ten temat. Mi najzwyczajniej w świecie szkoda byłoby czasu i energii na takie rzeczy.

Swego czasu Newsweek miał 2 ciekawe artykuły - jeden był na temat facebooka - jak lajki działają na ludzi (system kara-nagroda). Drugi zaś był właśnie o uprawianiu sportu - że jest swego rodzaju "nagonka" na bycie fit. Była mowa o tym, że np. dużo ludzi biega, bo to jest modne i można się tym pochwalić przed znajomymi.

Zapisaliśmy się z mężem na bieg survivalowy  ;D I właśnie teraz czatuję jeszcze na zapisy na jeden półmaraton, bo w tym roku, to trzeba naprawdę w blokach startowych stawać, żeby się zapisać na bieg. Miejsca znikają w przeciągu kilu godzin.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8128 dnia: 1 Marca 2015, 18:01 »
.. "nagonka" na bycie fit. Była mowa o tym, że np. dużo ludzi biega, bo to jest modne i można się tym pochwalić przed znajomymi.

modny jest też squash...
trening siłowy wśród pań- bo panowie to inna broszka
oraz cross-fit
swoją drogą daj Boże żeby tylko takie mody panowały  ;D ;D ;D
zawsze będzie grupa ludzi robiących coś pod publiczkę i takich, którzy robią bo lubią...

ja się próbowałam do biegania przemóc  - nie mogę...nie lubię...nie polubię póki co...
nawet sobie kurtkę kupiłam full wypas...wiatroszczelną... wisi w szafie - mam nadzieję, że będzie na rower...
a rower będzie jak się przeprowadzę

— Richard M. Devos

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8129 dnia: 1 Marca 2015, 18:23 »
swoją drogą daj Boże żeby tylko takie mody panowały  ;D ;D ;D
dokładnie!

u mnie problem na razie z kasa.. tzn malz jak nie chcial w ogole slyszec tak teraz mowi: a to nie teraz ;D
15 trzeba wydac ::)
moja "ciotka" robila na 40stke i fakt, bolalo, ale zrobilaby to jeszcze raz ;D wiec jest to do przejscia... tym bardziej, ze ona trojke dzieci urodzila.
robila w Szczecinie u Dmytrzaka i ja tez bede tam robic. musze sie najpierw umowic na konsultacje.