Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2014  (Przeczytany 382346 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2014
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Grudnia 2012, 13:05 »
my właśnie nie wiemy jaką ilość zabaw byśmy chcieli, skłaniamy się do mniejszej liczby gdyż mamy jeszcze pokaz barmański. więc chcemy go w trakcie oczepin  wcisnąć. i nie chcielibyśmy przesadzić ilością wszystkiego...:)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #31 dnia: 28 Grudnia 2012, 18:19 »
I jak tam dziewczyny u was przygotowania ida ?

My juz z moim Ł. mamy sale, Hotel Agat, mamy zespol muzyczny Haker z Gdanska i w lutym zaczynamy nauki przedmalzenskie. Takze te wazniejsze sprawy zalatwione. Pare sal pozwiedzalam wraz z rodzinka i zeby kazdemu dogodzic jak i cenowo nie zbankrutowac zarezerwowalismy Hotel Agat. Rowniez aby zadowolic obie strony zdecydowalismy sie na orkiestre... to jest taka ktora znamy i bylismy na weselu gdzie oni grali. Narazie wszystko jest stabilnie i mam nadzieje, ze juz tak dalej pojdzie, bylo pare problemow odnoscie decydowania sie na sale i dj / orkiestre ale wszystko juz mam za soba :) Nikt nie mowil, ze bedzie latwo.

A jak tam u was ?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 29 Grudnia 2012, 08:39 »
u nas masakra. opowiem po południu.
agat? ten właściciel jest okropny, obyś nie żałowała.

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 31 Grudnia 2012, 17:11 »
Wlasnie tez slyszalam, ze jest nie mily. Na spotkaniu byl wrecz przeciwny mily, sluzyl rada :) Nie odczulam , zeby byl jakis dziwny?

Czemu masakra ?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 31 Grudnia 2012, 17:23 »
pewnie go przycisnęło bo nikt tam wesel nie chce robić, skoro nam rok temu zaproponował kanapki zamiast wesela ( 70 osób) a teraz w ofercie ma już wesela dla 40-50 osób ;)
ach... bo właścicielka sprzedała lokal w którym mieliśmy mieć wesele i szukaliśmy szybko innej sali..

Offline ulanowski

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 1 Stycznia 2013, 21:43 »
Wszystkim Parom Młodym biorącym ślub w przyszłym roku życzę spokojnych i owocnych przygotowań do Waszego Dnia. No a przede wszystkim świetnego albumu ze zdjęciami ;)

Piotr Ulanowski

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #36 dnia: 2 Stycznia 2013, 13:29 »
I jak tam dziewczyny u was przygotowania ida ?

My juz z moim Ł. mamy sale, Hotel Agat, mamy zespol muzyczny Haker z Gdanska i w lutym zaczynamy nauki przedmalzenskie. Takze te wazniejsze sprawy zalatwione. Pare sal pozwiedzalam wraz z rodzinka i zeby kazdemu dogodzic jak i cenowo nie zbankrutowac zarezerwowalismy Hotel Agat. Rowniez aby zadowolic obie strony zdecydowalismy sie na orkiestre... to jest taka ktora znamy i bylismy na weselu gdzie oni grali. Narazie wszystko jest stabilnie i mam nadzieje, ze juz tak dalej pojdzie, bylo pare problemow odnoscie decydowania sie na sale i dj / orkiestre ale wszystko juz mam za soba :) Nikt nie mowil, ze bedzie latwo.

A jak tam u was ?

Sala bardzo ładna, przynajmniej zdjęcia na stronie :) Z ciekawości - ile płacicie za osobę?

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #37 dnia: 2 Stycznia 2013, 13:56 »
Tam sa dwie sale , a przez nie przechodza takie wielgachne drzwi ktore beda otwarte (zalezy od wielkosci wesela), nasze bedzie na okolo 100 osob takze, beda dwie sale z wielkim przejsciem. My placimy okolo 170 od osoby i 50 zl od osoby za nocleg, ale w tym juz jest limuzyna do slubu , napoje i ciasta, wystroj zywymi kwiatami i wybrana kolorystyka i pokoj dla nowozencow. Nie ma korkowego, toalety sa na tym samym poziomie(co bylo strasznie wazne dla nas) , na zewnatrz ogrodek :) Polecam, warto pojechac osobiscie i sprobowac jedzonka. :)

Offline ptosia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.12.2014
« Odpowiedź #38 dnia: 8 Stycznia 2013, 14:59 »
Witam wszystkich!
Nasz ślub odbędzie się 26. 12. 2014 ;) Póki co, rozglądamy się za salą i planujemy wydatki. . .  :D

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 8 Stycznia 2013, 16:44 »
ooo to nietypowo grudniową porą:) szczerze podziwiam bo ja nie znosze zimy:)

Offline ptosia

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 8 Stycznia 2013, 18:53 »
Ja właśnie kiedyś też myślałam, że o każdej porze roku, tylko nie zimą, ale PM mnie przekonał ;) w końcu to taki świąteczny, zimowy czas. . .  Mam tylko nadzieję, że nie zamarznę! :D

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 8 Stycznia 2013, 19:13 »
ja bym sie nie zgodziła. nie mam zamiaru szczękać zębami w kościele i martwić sie o buty i czy suknia sie od śniegu lub błota nie przemoczy i wybrudzi. no ale każdy woli co innego:)

Offline ptosia

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 9 Stycznia 2013, 15:25 »
Myślę, że jakoś tam radę, tym bardziej, że mamy malutki, kameralny kościółek, w którym zawsze jest ciepło ;)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #43 dnia: 11 Stycznia 2013, 12:42 »
Hej :) ja planuje ślub na 14.06.2014 sala już upatrzona w przyszłym tygodniu jadę dogadać szczegóły zespół na oku czekam za potwierdzeniem sali. Szukam jeszcze hoteli dla gości i tu się pojawia problem bo ani to bydgoszcz ani inowrocław środek w sumie i nie wiem gdzie szukać myślałam o solankach ktoś zna tam coś nie drogiego?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 11 Stycznia 2013, 13:08 »
Eve25 to gratuluje ustalenia terminu:) Zdradzisz którą salę masz na oku?:) Ja niestety w Twojej sprawie nie pomogę , nie moje rejony kompletnie. Ale trzymam kciuki , kto wie może w innych sprawach moja wiedza się na coś przyda?:)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #45 dnia: 11 Stycznia 2013, 13:13 »
Niestety ja tez nie pomoge, moze warto rozejrzec sie za jakimis hostelami albo osrodkami wczasowymi, ktore z latwoscia zsapewnia zakwaterowanie ? Google to potezna wyszukiwarka :) Trzymam kciuki, bo niestety przekonalam sie jak ciezko jest cokolwiek zorganizowac jak goscie sa przejezdni :)

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 11 Stycznia 2013, 13:51 »
W tym problem że większość moich gości jest przyjezdna muszę szukać mam spory dom ale wszyscy sie tu nie zmieszczą  ;) A co do sali to wybrałam sale w Nowej Wsi Wielkiej "U Sławka" ze względu na bezpieczeństwo dzieci ponieważ to jest na uboczu przed tym jest spory plac na którym mogą się bawić nie ma bezpośredniego wyjścia na ruchliwą ulicę.

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 11 Stycznia 2013, 16:21 »
A moze wlasciciel tej sali moze ci polecic jakies zakwaterowanie w poblizu, popytaj. Dlatego ja szukalam odrazu sali z pokojami noclegowymi, najlepeij hotelu, gdyz u mnie polowa gosci bedzie z poza Bydgoszczy.

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 14 Stycznia 2013, 08:17 »
U mnie całą rodzina Mojego przyszłego męża ma ponad 300km do pokonania a i większość mojej nie lepiej :/ zapytam właściciela sali może coś poleci co nie zmieni faktu że będę potrzebowała autobus :)

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #49 dnia: 14 Stycznia 2013, 13:15 »
Eve25 : slyszalam, ze u Slawka Jest bardzo dobre jedzenie i goscie sa bardzo zadowoleni :) Ale chyba najtaniej to tam nie jest co?

Offline Eve25
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 15 Stycznia 2013, 10:32 »
Brałam pod uwage kilka sal: na jednej było dużo taniej niż U Sławka i sprawdzona bo jedzenie dobre ale za to po podliczeniu dodatkowych kosztów wiadomo alkohol, soki, owoce, ciasto wychodziło prawie tyle co U Sławka moze i drożej ale za to wliczone soki owoce ciasto tylko alkohol sami załatwimy...a no i z tego co wiem co dwa lata o ile mnie pamięć nie myli Pan Sławek robi imprezę na którą za free zaprasza pary które miały wesela na tej sali.

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #51 dnia: 15 Stycznia 2013, 11:36 »
ooo a to milo z jego strony i bardzo ciekawe :)

Musze Wam powiedziec , ze dzisiaj mialam straszny sen :p Snilo mi sie, ze sukienke zalatwialam na ostatni moment i nie chcieli mi uszyc tej wymarzonej, w dniu slubu nie mialam pomalowanych paznokci , fryzura byla nietrwala a wesele w jakims strasznym hangarze !

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #52 dnia: 15 Stycznia 2013, 13:51 »
Ja też miałam dzisiaj ślubny koszmar ;) A w nim mój narzeczony obciął mi sukienkę bo była za długa. I obciął nawet ładnie, tylko nie uwzględnił, że będę miała buty na obcasie. I sukienkę miałam do kostek. A do tego on miał garnitur z turkusowego jeansu... :D

Offline panikara
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2014
« Odpowiedź #53 dnia: 15 Stycznia 2013, 16:19 »
Witam, panny młode z 2014 r.   ;D Ja dopiero tutaj od niedawna, i jestem przerażona ze inni już tak wczesnie poczynili dzialania w tym temacie, my dopiero rozglądamy się za sala, nawet dokładnej daty nie mamy ale najprawdopodobniej będzie to lipiec,  Jeśli macie jakieś opinie o salach na ok 80 osob, zeby tańczenie i jedzenie było na jednej sali  to będzie wdzięczna, bo narazie jesteśmy z narzeczonym zieloni:(

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #54 dnia: 15 Stycznia 2013, 17:07 »
Panikara, ja oczywiście polecę swoją salę ;) Hotel (nie dworek)  Pan Tadeusz w Osielsku - mamy piękną salę :) Myślę, że jest taka akurat na 80 osób (my planujemy na  70). W wątku 2013stek wklejałam zdjęcia :) Dziewczyny na pewno polecą Ci jeszcze kilka innych sal.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 15 Stycznia 2013, 18:09 »
no to ja polece Teliemene. my robimy na 70 osób, ale 80 wejdzie bez problemu:)

Offline panikara
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2014
« Odpowiedź #56 dnia: 15 Stycznia 2013, 18:25 »
Właśnie w telimenie bylismy i się nad nią zastanawiamy, widzieliśmy też sale w kruszynie i u holosia, tylko tam nie wiemy jak z jedzeniem.  Pisalam już o tym wątek czy ktoś był w kruszynie w sali magnolia, bankietowa ale nikt sie nie wypowiedział:(.  Chodzi nam po glowie caly czas sala w Kruszynie, Pani mowiła ze ona np w roku 2013 ma wszystkie zajete terminy, i wesel robi dużo tylko nigdzie w internecie nie ma opinii:(

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #57 dnia: 15 Stycznia 2013, 20:22 »
Ja byłam na sali w Kruszynie, ale już parę ładnych lat temu. Nie pamiętam niestety za dużo, ale podobało mi się bardzo :)

Offline nolska

• forumowicz
« Odpowiedź #58 dnia: 20 Stycznia 2013, 23:07 »
Dziewczyny co u nas tak cicho ? Wiem, ze mamy jeszcze sporo czasu ale moze poruszymy jakis temat ? Ostatnio wyczytalam tu na forum w pomyslach na film weselny o liscie gosci na koncu plyty, co o tym sadzicie ? Mi sie to wydaje super pomyslem :))

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 21 Stycznia 2013, 00:10 »
Bardzo ciekawy pomysl. Strasznie nam sie spodobal :) Jestesmy obecnie na etapie wybierania koloru przewodniego... Zastanawialyscie sie juz nad tym ? Stawiamy na szary z bialym :) albo szary z zoltym ! Zobaczymy :)