Autor Wątek: Wesele bez poprawin??  (Przeczytany 68822 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aniata
  • użytkownik
  • **
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #90 dnia: 2 Czerwca 2006, 14:47 »
NIe wiem czy na ślasku to tradycja. Mój ślub był o 13.00 i w naszym kosciele w zasadzie jest to najwczesniejsza pora slubów.  Owszem są wczesniej ale tylko wtedy gdy w dana sobotę jest slubów kilka.
Pierwszego dnia my-młodzi imprezowalismy do 1 a reszta gosci wyszła z sali ok 2/3 . No ale oczywiscie były poprawiny w planie więc przed nami byuło jeszcze 14h niedzielnego balowania :D

Koleżanka miała slub jednodniowy , tez o 13 i zakończył się o 5 rano :)

Offline groszek
  • maniak
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #91 dnia: 2 Czerwca 2006, 15:38 »
Wiecie, jak sobie pomyślę o dłuuugaśnej zabawie a potem jeszcze o poprawinach to mi sie odechciewa. ja w ogóle na zabawach jestem cienka zawodniczka. Szybko robię sie śpiąca, nie lubię tanczyć godzinami. Mam nadzieję, że wesele nie przemieni się w udrękę.
Poprawin w ogóle bym nie chciała. A na chwilę obecną w ogóle nie brałabym w nich udziału. No, ale wesele sponsorowane przez rodziców, więc o poprawinach też zadecydują oni.
My nie chcielismy wesela, ale moi teściowie się uparli... cóż robić... Płacą, niech mają.

Offline Malaika
  • nowicjusz
  • *
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #92 dnia: 7 Czerwca 2006, 12:24 »
Poprawiny, alez oczywiscie! My mamy sale wynajeta, gdzie poprawiny sa juz w cenie wesela. Orkiestra na poprawinach tez bedzie grala od 13-18. Jakos welese bez poprawin, to tak, jakby niekompletne wesele - czegos brakuje. To dzien, w ktorym jedni - ci mocniejsi sie jeszcze bawia, inni odpoczywaja, wspominaja miniony dzien, a przede wszystkim jast to dzien bardziej na luzie - takze dla panstwa mlodych, gdzie mozna na luzie sobie pogadac, ewentualnie jeszcze  cos wypic, posmiac sie i cieszyc z minionego wspanialego dnia.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #93 dnia: 7 Czerwca 2006, 12:57 »
Cytat: "Malaika"
Jakos welese bez poprawin, to tak, jakby niekompletne wesele - czegos brakuje.

I t jest właśnie sedno :!: Wesele bez poprawin, to jak tort bez kremu (lub bitej śmietany) jak ktoś woli :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #94 dnia: 7 Czerwca 2006, 21:37 »
Cytat: "amelani"
Nie wszysce przepadają za tortami

A jednak na weselu tort jest.... :mrgreen:

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #95 dnia: 7 Czerwca 2006, 22:14 »
My w ogóle nie zamierzamy robic poprawin, bo zazwyczaj zostają na nich tylko niedobitki z dnia poprzedniego.  :D  Na poprawiny nigdy mnie nie ciągnęło, nie chcemy ich tym bardziej u siebie. :) My drugi dzień chcemy mieć tylko dla siebie!!!

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #96 dnia: 7 Czerwca 2006, 22:56 »
Cytat: "Ninka"
Wesele bez poprawin, to jak tort bez kremu (lub bitej śmietany) jak ktoś woli

I ja jestem tego samego zdania.

U nas poprawiny będą od 12.00 do 18.00. I nie wyobrażam sobie żeby ich nie było. Przecież jedzenie i tak zostaje, a goście nie zabiorą go ze sobą. Jak przyjądą na wesele, to też przyjdą na poprawiny. A to takie drugie wesele. Już mi nóżki tańczyć chcą. :lol:

Offline Cleo
  • użytkownik
  • **
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #97 dnia: 7 Czerwca 2006, 23:05 »
Cytat: "gosiaczekk"
My drugi dzień chcemy mieć tylko dla siebie!!!

to tak jak my  :D też nie chcemy poprawin

Offline groszek
  • maniak
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #98 dnia: 7 Czerwca 2006, 23:54 »
Ja najchętniej w niedzielę po weselu odpoczęłabym, nacieszyła małżonkiem, a jakbysmy już wypoczęli to zabralibyśmy walizki i ruszyli na wczasy :) Takie są moje marzenia :)

Offline Aniutek83
  • maniak
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #99 dnia: 8 Czerwca 2006, 07:45 »
i swięte słowa, my tez poprawinom mówimy NIE! na drugi dzień to ja sobie zaprosze najbliższa rodzinke do domu albo na działeczkę i tyle! Z doświadczenia wiem ,że na poprawiny przychodzi mniej ludzi itp.Chociaż ostatnio jak byłam na weselu to npoprawiny były fajniejsze niz ono samo! U nas poprawin nie bedzie takze z przyczyn technicznych , od narzeczonego strony rodzina i znajomi musza dybac do mnie ok 80 km wiec to tez by sie im nie opłacało! ja jakos nie jestem zwolenniczką poprawin! ale jesli ktos chce to nnie widze problemu!

Offline asia-be

• bywalec
  • data ślubu: 8 wrzesień 2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #100 dnia: 9 Czerwca 2006, 10:18 »
U nas poprawiny beda na 100%,tylko jeszcze nie wiem czy warto orkiestre brac :?:

Cytat: "Dorota77"
to takie drugie wesele
Masz rację Dorota77 tylko jest trochę luźniej. Poza tym gdyby nie było poprawin dostało by mi się od świadków i tatusiów-bo na weseleu nie piją w ogóle ;)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #101 dnia: 9 Czerwca 2006, 11:39 »
Cytat: "asia-be"
jeszcze nie wiem czy warto orkiestre brac

My puścimy muzykę z kompa :)

Offline myszata

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30 czerwiec 2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #102 dnia: 10 Czerwca 2006, 09:38 »
My tez nie bedziemy robic jako takich poprawin. mamy w planach ze zrobimy u mnie wypasionego grilla. z muzyczka i cala reszta :P mamy jeszcze sporo czasu wiec bedziemy myslec co zrobic z tym fantem :)

Offline Moniqa

• forumowicz
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #103 dnia: 13 Czerwca 2006, 12:50 »
My nie robimy poprawn-szkoda kasy,bo idzie z Naszej kieszeni. Wolimy przeznaczyć to na jakiś wypad nad morze 8)  :D

zresztą w niedzielę się odpoczywa, a najlepiej z łóżka nie wychodzi :wink: My tak co niedzielę robimy- nawet nie ubieramy się :oops:  hehehe

Offline MMarta
  • użytkownik
  • **
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #104 dnia: 14 Czerwca 2006, 09:04 »
poniewaz wesele robimy bardzo duze (zaproszonych bedzie ok 200 osob-ile będzie to sie okaże) poprawin jako takich nie robimy, tylko jakiś poczęstunek dla gości z daleka Polski i najblizszej rodziny ok 30 osob max...juz bez orkiestry, muza z kompa..

Offline Żabcia

• bywalec
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #105 dnia: 16 Czerwca 2006, 14:55 »
My też nie robimy poprawin, będzie tylko obiad dla tych którzy przyjechali z daleka.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #106 dnia: 16 Czerwca 2006, 14:58 »
Cytat: "Żabcia"
My też nie robimy poprawin, będzie tylko obiad dla tych którzy przyjechali z daleka.

A czy to nie są poprawiny :?: Bo wg mnie są :)

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #107 dnia: 16 Czerwca 2006, 15:17 »
Cytat: "Ninka"
A czy to nie są poprawiny

no niby są, ale takie nie klasyczne... ja też takie miałąm z tym, że u mnie obiad był dla wszystkich gości weselnych, ale bez alkoholu, tańców...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #108 dnia: 17 Czerwca 2006, 01:24 »
Cytat: "demka"
u mnie obiad był dla wszystkich gości weselnych, ale bez alkoholu, tańców...

ale w miłym towarzystwie i z okazji bądź co bądź wydarzeń dnia poprzedniego. To właśnie są poprawiny :)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #109 dnia: 21 Czerwca 2006, 17:12 »
My nie robimy poprawin!sale mamy wynajeta na wesele! a mamy duzy dom wiec najblizsza rodzinke zaprosimy w niedziele na takie kameralne poprawiny:)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #110 dnia: 21 Czerwca 2006, 18:17 »
Cytat: "Katrinka"
My nie robimy poprawin!sale mamy wynajeta na wesele! a mamy duzy dom wiec najblizsza rodzinke zaprosimy w niedziele na takie kameralne poprawiny:)

No to jednak robicie :!: skoro:

najblizsza rodzinke zaprosimy w niedziele na takie kameralne poprawiny:)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #111 dnia: 21 Czerwca 2006, 20:43 »
Oj dziewczyny. Nawet małe spotkanie w gronie wiekszym niż "ja" i wspominanie co działo się na weselu, zjedzenie jakiegoś obiadku, ciastka itp. to już wg mnie są poprawiny :)

Offline gulinek
  • bywalec
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #112 dnia: 17 Lipca 2006, 21:49 »
U nas tez nie będzie poprawin

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
19 SIERPNIA 2006 śLUB!

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #113 dnia: 19 Lipca 2006, 00:35 »
Cytat: "gulinek"
U nas tez nie będzie poprawin

a dlaczego :?: Nie chcecie, czy z oszczędności :?: A może od razu gdzieś wyjeżdżacie :mrgreen:  :?:

Offline groszek
  • maniak
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #114 dnia: 20 Lipca 2006, 17:44 »
U nas nie będzie poprawin. To kosztuje bez muzyki 600 zł. Moim zdaniem nie warto. I tak przyszłoby mało osób, głównie faceci i głównie po to, by dopić wódkę. Wolę niedzielę poświęcić na wyspanie się z moim mężem  :mrgreen:
Było hasło, rzucone przez teściową, żeby poprawiny zrobić w domu (u moich rodziców na wsi, bo ogród i przestrzeń) ale upadł. Moja mama nie ma ani obowiązku ani kondycji latać i obsługiwac gości, a ja też nie mam na to ochoty, choć teściowa powiedziała, że na poprawinach obsługują młodzi (czyt. młoda). Ja się na to nie zgadzam. To jakieś szowinistyczne pomysły.
Pewnie będzie tak, że część gości, która zostanie u moich rodziców, tam będzie "poprawiała", a u tesciów ich rodzina, oczywiście ci, co zostaną. A my... chyba się nie rozdwoimy. Mam nadzieję, że w niedzielę po ślubie nie będę musiała oglądać rodziny.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #115 dnia: 20 Lipca 2006, 17:57 »
Cytat: "groszek"
Było hasło, rzucone przez teściową, żeby poprawiny zrobić w domu (u moich rodziców na wsi, bo ogród i przestrzeń)

O zgrozo! Jaka bezpośrednia ta teściowa!

Cytat: "groszek"
teściowa powiedziała, że na poprawinach obsługują młodzi (czyt. młoda).

O ni, nie. Nie daj się!

Tu akurat brak poprawin rozumiem w 100%  :twisted:

Offline KRab

• użytkownik
  • **
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #116 dnia: 26 Lipca 2006, 18:49 »
My nie organizujemy poprawin typowych. Tj w dniu ślubu będzie małe przyjecie (na 45 osób) potem wyjazd w podróż poślubną i po powrocie przyjęcie tylko dla młodych, przyjaciół...  :wink:

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #117 dnia: 30 Lipca 2006, 14:48 »
tez nie miałam poprawin.tylko na następny dzień obiad, bo wszyscy byli przyjezdni.l do domu...
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline gulinek
  • bywalec
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #118 dnia: 10 Sierpnia 2006, 21:53 »
My też to samo,a poza tym chcemy ze świadkami,bratem- bratową i siostrami popłynąć gdzieś statkiem

Offline angelaxxx
  • nowicjusz
  • *
hm
« Odpowiedź #119 dnia: 13 Sierpnia 2006, 19:22 »
Cytat: "Marzena"
U mnie bedzie to organizowała moje kuzynka jeżeli dotrwamy do 24 bo robimy tylko przyjęcie. Ale szczerze mówiąc chciałabym oczepiny, pomimo tego że nie będę miała welonu. :D
[/url]