Autor Wątek: Wesele bez poprawin??  (Przeczytany 68274 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bozena

• użytkownik
  • **
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #120 dnia: 14 Sierpnia 2006, 13:50 »
U nas poprawiny trwały do poniedziałku :D

I było bardzo fajnie, chociaż przed weselem byliśmy zdecydowanymi przeciwnikami poprawin :)

Offline Aldoneczek
  • użytkownik
  • **
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #121 dnia: 15 Sierpnia 2006, 13:54 »
Ja nie lubie poprawin, a poza tym nie mamy wesela tylko obiad wiec pewnie niedziele spedzimy w sowim gronie  :mrgreen:  lub tez z najblizszymi

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #122 dnia: 15 Sierpnia 2006, 16:46 »
Ja to bym tam poprawiny chciała bo rozrywkowa dziewczyna jestem :twisted: ale ze względów finansowych mamy wesele 1 dniowe :D
Niestety jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co się ma :D

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #123 dnia: 23 Sierpnia 2006, 11:20 »
A ja mam poprawiny chociaz jestem przeciwna.Rodzina mnie zmusiała bo dlaczego nie...no moze dlatego że to kosztuje!I to nie mało w moim przypadku bo rodzina mojego przyszłego jest przyjezdna-cała!!!no i trzeba ich gdzieś spać położyć a to juz wydatek nie mały.Sala na poprawiny 1000 zł no i oczywiście orkiestra dodatkoe 800 zł sobie zyczy(w sumie orkiestra 2600-dobrze że nie ja płacę :P ).Podliczjąc to niezła sumka się zbierze-już meble bym miała albo chociaz część.

"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #124 dnia: 23 Sierpnia 2006, 17:43 »
Ja tez nie lubie takich dwudniówek :) Ale to kwestia gustu - u nas w każdym razie nie będzie klasycznych poprawin - będzie cos dla gości którzy będa zatrzymywac sie w hotelu - ale to tylko śniadanko, zanim rusza w podróż :) :id_juz:

Offline bozena

• użytkownik
  • **
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #125 dnia: 23 Sierpnia 2006, 17:51 »
Moja rodzina też była przyjezdna cała. Noclegi i tak musieliśmy załatwić, bo przecież nie każę im po nocy jechać ponad 300 km. Ale noclegi załatwiliśmy w bursie szkolnej i wyszło taniutko. Świadek nie pił, załatwiliśmy busa i odwoziliśmy gości na nocleg  :wink:  A poprawiny........Po prostu zrobiliśmy śniadanio-obiad dla gości przyjezdnych u mojej teściowej w mieszkaniu. A wieczorem goście od mojego męża wpadli na poczęstunek. Obyło się więc bez orkiestry i sali, a wszyscy byli zadowoleni  :D

Offline joannaj75
  • użytkownik
  • **
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #126 dnia: 25 Sierpnia 2006, 13:42 »
dobrze ,że znalazłam ten wątek bo sama założyłam w katalogu : sala weselna https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4175
Jestem w strasznej kropce i proszę was o radę już po waszych ślubach i doświadczeniach patrząvc z perspektywy jak to zorganizować:
rodzina moja z tej miejscowości co ślub ( każdy śpi u siebie )
rodzina pana młodego przyjezdna cała 350 km -spią w hotelu
wesele na 13 wiec niektórzy chca już przyjachać w piątek wieczór
No i dylemat co z drugim dniem ?? tylko śniadanie w hotelu dla gości młodego a potem poprawiny w domu moim z najblizszą rodziną jego ( rodzice , bracia )
Czy obiad dla wszystkich moich i jego gości ??
Nien wiem ....jak zostaną do obiadu to i do kawy a potem to już wódle trzeba dać ..
TRatunku !!

Dodam gości pana młodego jest cały autobus 45 osób plus samochody = 60

Offline skarbek
  • bywalec
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #127 dnia: 25 Sierpnia 2006, 16:31 »
Ja byłam u przyjaciółki na weselu w tamtym roku na Śląska.Miała ślub o godzinie 13.00(tak jak Ty:)).Poprawin nie było był tylko obiad dla najbliższej rodzinki u niej w domu. Powiedziała gosciom że poprawin nie ma więc Ci którzy spali tam w hotelu zjedli rano sniadanko i pojechali do domu.

Offline Di

• Chuck Norris
  • Nat :)
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #128 dnia: 25 Sierpnia 2006, 17:25 »
A u nas poprawiny beda. Ja jestem za, nawet podoba mi sie bardzo ten pomysl. Orkietry juz na ten dzien nie zamawialismy, sami bedziemy Dj'ami :) Jedzonka i tak z wesela zostanie masa + maja byc przygotowane jeszcze jakies specjaly. A jak bedzie ladna pogoda, to moze zamiast nasiadowki zrobimy grilka :)

Offline skarbek
  • bywalec
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #129 dnia: 26 Sierpnia 2006, 14:16 »
Też bym była za grillem bo uwielbiam takie jedzonko :lol:  jednak październik w Naszym przypadku to wyklucza.Ale dobry masz  DjJeyDi pomysł!

Majeczka
  • Gość
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #130 dnia: 24 Września 2006, 14:28 »
Ja tez mysle, ze to dobry pomysl. I smakowity ;)

Tylko, ze takie poprawiny to juz w dosc mocno ograniczonym gronie. No bo jak tutaj robic grilla dla 80-90 osob? ;)

Offline gibea

• forumowicz
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #131 dnia: 26 Września 2006, 14:06 »
My świadomie nie skorzystaliśmy z możliwości poprawin. Wesele mamy w czerwcu nad morzem w dodatku więc komu by się chcialo na poprawinach siedzieć :wink: Będzie takie 3 godzinne śniadanko na siweżym powietrzu jak pogoda dopisze :roll:  dla wszystkich gości bo wszyscy nocuja. Jak myslicie chyba dobrze tak będzie?

Offline persefona

• nowicjusz
  • *
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #132 dnia: 26 Września 2006, 15:39 »
My też nie robimy poprawin. Mamy niedaleko, ale wlec się następnego ranka, znowu pomagać w przygotowaniach, z dekoracji strzępy, z ludzi zwłoki, więc po co za to płacić??Lepiej zoreganizujcie sobie za tą cenę zdjęcia w plenerze.
Pozdrawiam :)
Ech...I już mężatka :)

Offline belonka
  • zapaleniec
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #133 dnia: 9 Października 2006, 13:16 »
nasze wesele bedzie miało poprawiny i to raczej zapowiada sie 2 dniowe gdyz sale mamy do poniedziałku znajac moja rozrywkowa rodzine beda tance od czwartku do poniedziału ale maraton sie szykuje.....!!

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #134 dnia: 9 Października 2006, 13:24 »
My tez porpawin nie planujemy..rnao .snaidnaie dla gosic, którzy spią w hotleiku gdzie jest wesele..i tyle..chyba, ze "młodzież' zapragnie dłzuej zostac to jakiegos grilla, ognicho..w zupełnie innym klimacie niz prawdziwe poprawiny :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #135 dnia: 9 Października 2006, 17:20 »
A ja w minioną sobotę byłam na weselu, które miało poprawiny w domku u mamy młodego. Było super i nie zmarnowało się przynajmniej jedzonko z wesela, a było go bardzo dużo :)

Offline little lady
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7 czerwca 2008
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #136 dnia: 10 Października 2006, 07:47 »
jestem tego samego zdania co wiekszosc forumek - nie widze sensu w robieniu poprawin takich strikte poprawin - tance itp. jak juz to spotkanie u ktoregos w domu - pewnie u A bo ma domek jednorodzinny - na grillu i juz.

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #137 dnia: 13 Października 2006, 20:21 »
U nas tez nie ma poprawin. Jest sniadanie dla gosci przyjezdnych spiacych w hotelu i tyle. Robienie poprawin w tej samej reatauracji gdzie wesele to dodatkowy koszt.
Moi tesciowie wymyslili jakies poprawiny u nich w domu bo strasznie sie przejmuja co ludzie powiedza a mnie to akurat malo interesuje :roll: Po pierwsze zrobia poprawiny bez mlodych a po drugie goscie po calej nocy tanczenia, paru godzinach snu i drodze 400km do domu autokarem beda na pewno miec jeszcze sily na poprawiny :| Ale nie bede im przeciez nic zabraniac. Jak chca tak zrobia 8)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #138 dnia: 13 Października 2006, 20:24 »
Nasze poprawiny odbyły sie na tej samej sali co wesele. Zabawa byla od 14.00 do godz 1 w nocy. Menu mielismy troche inne niz w dniu slubu.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #139 dnia: 13 Października 2006, 21:57 »
ja miałam poprawiny..

było to co zostało z wesela + grill + 2 gorące posiłki ( na początek i na koniec.. posrodku grill)

cena - 50zł od osoby.. to naprawde niewiele..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline carlunia

• maniak
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #140 dnia: 13 Października 2006, 22:07 »
U nas nie moze byc mowy o poprawinach z zespolem i tancami bo ta restauracja z tego co wiem nie organizuje czegos takiego. Moze byc jedynie obiad. Dlatego wybralismy sniadanie w hotelu i goscie rusza w droge powrotna autokarem.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #141 dnia: 13 Października 2006, 22:19 »
ja miałam na poprawiny dj-a...

praktycznie cała moja rodzina była przyjezdna.. trzeba było  im dac cos do jedzonka zważywszy na to,że mieli przed soba 500 do 870km do pokonania po imprezie..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline carlunia

• maniak
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #142 dnia: 13 Października 2006, 22:23 »
Cytat: "monia"
trzeba było im dac cos do jedzonka

Dlatego tez nie wystawimy ich za drzwi tylko zjedza sniadanie :wink:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #143 dnia: 14 Października 2006, 07:54 »
U nas była gorąca zupa i ciepłe mięsiwa, bigosy itp. z dnia wesela oraz wszystkie przystawki. Muzyka leciała z komputera, choć u nas nie tańczyli na poprawinach. Zrobiło się takie miłe gardenparty na tarasie, przy sadzie :)

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #144 dnia: 16 Października 2006, 19:50 »
ja sie zastanawialam nad mozliwoscia 1dniowego wesela ze wzgledow na koszty.Zwyciezylo 2dniowe wesele. Mamy wiekszosc gosci przyjezdnych i bylo by problemem szykowanie w domku dla nich jedzonka bo przeciez wszyscy beda padnieci. Przedwczoraj bylam na 1dniowym weselu i sie utwierdzilam w przekonaniu ze dobrze robie iz u mnie beda poprawiny.

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #145 dnia: 17 Października 2006, 09:27 »
U mnie też goście głównie przyjezdni z daleka - dlatego poprawiny będą lepszym pomysłem niż szykowanie jedzonka w domu :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #146 dnia: 17 Października 2006, 14:49 »
Cytat: "jumi_1979"
U mnie też goście głównie przyjezdni z daleka - dlatego poprawiny będą lepszym pomysłem niż szykowanie jedzonka w domu

a pewnie, pewnie. Nie trza podawać, zmywać no i..... najważniejsze samemu się pobawić :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #147 dnia: 18 Listopada 2006, 11:43 »
U nas na weselu planujemy nie robić takich tradycyjnych poprawin, tzn. przy wręczaniu zaproszeń będziemy mówić że poprawin nie ma, bo wiecie - kasy na wesele idzie baaardzo dużo (jak dla nas). Aczkolwiek będzie trochę gości przyjezdnych, więc myślę że jak usłyszą że poprawin nie ma to nawet nie przyjadą... ale generalnie dla tych co zostaną to oczywiście będzie poczęstunek ale nic specjalnego nie robimy na tą okazję. Nie wynajmujemy żadnej sali, a ewentualne spotkanie będzie na ogródku moich teściów, chyba że z mojej rodziny ktoś zostanie to trochę posiedzą u mojej mamy w domku, ale generalnie to jakby co będzie podzielone, chyba ze od mojej strony zostanie nieduzo osób to wszyscy zmieszczą się na ogródku teściów.

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #148 dnia: 23 Listopada 2006, 22:46 »
Poprawiny były i są dla nas dylematem. Następnego dnia będziemy najprawdopodobniej wyjeżdżać więc pomysł organizowania tego w lokalu odpadł. Najprawdopodobniej będzie catering i impreza domowa lub ogrodowa. Chociaż nie podjęliśmy ostatecznej decyzji.

Offline justyska

• bywalec
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #149 dnia: 24 Listopada 2006, 21:45 »
Ja również mam z tym dylemat!Mysle ze poprawiny sa dobrym pomysłem dla tych którzy maja duzo gosci przyjezdnych.W moim wypadku tak chyba będzie!Jak narazie nie moge sie zdecydowac nad miejscem sala czy restauracja?????? :roll: