Autor Wątek: Wesele bez poprawin??  (Przeczytany 68233 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madziOOnia
  • bywalec
  • data ślubu: 21 czerwiec 2008
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #150 dnia: 26 Listopada 2006, 12:47 »
U mnie jakbym zrobila poprawiny to koszty całego wesela by urosły do niewyobrażalnych kwot...Pewnie bedzie jakaś domowa imprezka, tak jak było na slubie brata Luka

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #151 dnia: 26 Listopada 2006, 21:23 »
U nas też sie pewnie skończy na baletach w ogrodzie :D

Offline Aniulek84

• użytkownik
  • **
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #152 dnia: 16 Grudnia 2006, 22:03 »
My zdecydowaliśmy że nie będziemy robić poprawin. Z mojej strony nie ma gości przyjezdnych, ale z Pawła tak. Jak zastanowiliśmy się kogo chcielibyśmy zaprosić na te poprawiny to wyszło prawie drugie wesele. Nasz lokal za dodatkowa opłata 600 zł udostępnia salę i podaje jedzonko które zostało. Więc nie wiedząc ile jedzonka zostanie nie chcemy ryzykować ze 5 osób przy jednym kotlecie posadzimy...Zapraszamy większą ilość znajomych na nasz ślub bo wychodzi prawie tak samo jak bysmy ich zaprosili na poprawiny. W następny dzień te osoby które zostały śniadanko otrzymają w miejscu noclego(zależnie kto u kogo bedzie spał) część się zdecyduje pewnie wracać do domu a pozostali przyjda na oboadek czy kawke do nas do domku.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #153 dnia: 16 Grudnia 2006, 22:32 »
My w ogole nie bierzemy pod uwage poprawin.. Jest slub, impreza oraz nocleg w hotelu dla wszystkich gosci (150km od torunia) wiec po sniadanku niestety wymeldowanie.. :)

Offline ewajasz

• entuzjasta
  • data ślubu: 15-09-2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #154 dnia: 5 Stycznia 2007, 10:05 »
U  nas będą poprawiny:) Nie wyobrażam sobie,żeby nie było.Tak się u mnie w rodzinie przyjęło:)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #155 dnia: 6 Stycznia 2007, 17:48 »
U nas tez beda poprawiny a tymbardziej jest to Wielkanoc i kazdy sobie dluzej posiedzi   :skacza:

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #156 dnia: 7 Stycznia 2007, 09:05 »
:afro: Qrcze-myśmy zastanwiali sie nad nie robieniem poprawin..ale to tylko ze względów ekonomicznych(sami organizujemy sobie wesele).Po namyśle stwierdziliśmy że poprawiny jednak będą-tam gdzie bywaliśmy na weselach-zawsze były-po drugie dlanas poprawiny to jakby przedłuzenie wesela... :skacza:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline a1515
  • forumowicz
  • data ślubu: 11.08.2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #157 dnia: 7 Lutego 2007, 17:09 »
my nie robimy poprawin, tzn żadnych takich organizowanych na sali, większośc przyjezdnych gości i tak będzie wracała juz do szczecina, ewentualnie jak będzie ładna pogoda to planujemy wyskoczyc do babci na ogródek i tam przy grillku posiedziec.

Offline anelle82

• uzależniony
  • data ślubu: 13.10.2007r, godz.16
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #158 dnia: 7 Lutego 2007, 19:38 »
My też nie będziemy robić poprawin. Stwierdziliśmy, że po prostu ich nie chcemy. A na drugi dzień po weselu chcemy sobie spokojnie odpocząć :wanna:

Offline Gosia_O

• użytkownik
  • **
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #159 dnia: 16 Lutego 2007, 23:05 »
U nas tez poprawin nie było. stwierdzilismy, że to taki "dozynki", których nie chcemy :pijaki:  .Goście przyjezdni mieli pokoje w hotelu, potem śniadanko, autokar i część rozjechała się do domku, a część (kto miał ochotę) został na obiad w domu.  Po weselu mogliśmy się wyspać, odpocząć,  a wieczorkim poszliśmy ze znajomymi na piwko :grin:
Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą...

Offline stewe_griffin

• bywalec
  • data ślubu: 28.09.2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #160 dnia: 5 Maja 2007, 21:46 »
u nas - chyba jak u większości - klasycznych poprawin nie będzie.. najprawodpodobniej zrobimy mini poprawiny dla najbliższej rodziny u moich rodziców w domu - jakieś niewielkie jedoznko i  :pijaki: - w końcu my też będziemy musieli to obać, a sądzę, że na weselu będziemy za bardzo zalatani i zestresowani :wink:..
na ślubie i weselu będzie trochę osób spoza warszawy, którzy są przyzwyczajeni do poprawin, ale przy rozdawaniu zaproszeń uprzedzimy, że takowych nie będzie i już.. jakoś nie wyobrażam sobie imprezy całodniowej po weselu.. poprawiny przeznaczymy pewnie na obgadanie całej uroczystości i przyjęcia - wszystko na luzie

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #161 dnia: 6 Maja 2007, 07:33 »
u nas temat poprawin umarl smiercia naturalna - kupilismy dom a nie posiadajac maszynki do produkcji pieniedzy badz drzewa pienieznego  :blant: a na dodatek wyjezdzajac nastepnego dnia odpuscilismy sobie :los:

Offline ainuzi83

• forumowicz
  • data ślubu: 1.09.2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #162 dnia: 6 Maja 2007, 10:36 »
My będziemy mieć wesele w restauracji więc organizowanie poprawin w tym miejscu wyniosło by nas tyle co drugie wesele. Dlatego też zdecydowaliśmy się zrobić poprawiny u mnie w domku ;) a jeśli będzie ładna pogoda to oczywiście odbędą się u mnie na ogródku pod domkiem mam dość dużo miejsca i nie ma możliwości by goście się nie pomieścili  :skacza:

Offline dorka_9

• uzależniony
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #163 dnia: 6 Maja 2007, 20:35 »
My będziemy mieć poprawiny nie chcieliśmy jednodniowego wesela.Jak się bawić to sie bawić-nigdy w życiu już tego nie przeżyje.W sumie życie jest tylko jedno a jeżeli jest taka okazja i kasa jest na to to czemu sobie odmawiać :skacza:Mamy wesele w Domu weselnym i za osobę płacimy 130 zł a za poprawiny płacimy 40 zł czyli w sumie 170 zł od osoby-a to nie jest jeszcze tak drogo.A meni jest naprawdę bogate.

Offline ainuzi83

• forumowicz
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #164 dnia: 7 Maja 2007, 10:40 »
Dorka gdybym miała taką ofertę jak Ty, że 130 za osobę a poprawiny dopłata 40 zł to również bym się decydowała to naprawdę nie jest drogo i szkoda by było przepuścić taką okazję ;)

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #165 dnia: 7 Maja 2007, 13:10 »
my raczej bedziemy robic tylko 1 dzien... choc kto wie.. w koncu ludzie poprzyjezdzaja ze wszystkim stron (z zagranicy tez) i trzeba bedzie ich zabawiac.. moze nawet tydzien :D

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #166 dnia: 7 Maja 2007, 13:13 »
My tez na dzień dzisiejszy nie myślimy o poprawinach.. a jak już to ewentualnie jakiś gril na świeżym powietrzu z najbliższą rodziną..

Offline guziczka

• forumowicz
  • data ślubu: 07.06.2008
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #167 dnia: 7 Maja 2007, 13:32 »
My najprawdopodobniej tez nie będziemy mieli poprawin, co najwyżej spotkanie w domciu z najbliższą rodziną.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #168 dnia: 8 Maja 2007, 14:37 »
My się zapieraliśmy rekoma i nogami i w końcu doszlo don tego że robimy mini- poprawiny. obiedek, kawa i ciacho, a całość bedzię ok. 3,5 godzinki.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #169 dnia: 8 Maja 2007, 17:47 »
milenaw, powodzenia. 3,5 godz. hi hi oj coś czuję, że się przeciągnie :)

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #170 dnia: 8 Maja 2007, 21:24 »
Ninka, Jka się przeciągnie to chyba tylko jakieś pół godzinki bo to jest organozowane w restauracji i raczej dluzej nie można tam być. A po za tym nam te 3 godziny wystarczą. Jak co to tylko kilkoro ludzi przyjdzoe do nas do domku i tyle.

Offline aniołeczek
  • użytkownik
  • **
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #171 dnia: 11 Maja 2007, 08:50 »
hmmm no i my zrezygnowaliśmy z poprawin ale tylko dlatego ze tak sie złożyło iż bede w 24 tyg ciąży i nie wiem czy dałabym rade z dwu dniowym weselem

Offline Lemmy
  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Karolina i Patysia
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #172 dnia: 11 Maja 2007, 13:14 »
My nie robimy poprawin z co najmniej dwóch powodów - jeden to ok 70% gości jest przyjezdnych, a więc będą myśleć o wyjezdzie, a nie zabawie. A drugi - mamy nadzieję, że pociągniemy wesele do 5 czy 7 rano, niedziela zatem przeznaczona będzie na odpoczynek. Wprawdzie dom będzie otwarty i kilka osób z rodziny może przyjść, ale raczej nastawiam się na chodzenie bez makijażu i w domowych ciuszkach.

Offline .monia.

• * * * * *
  • Chuck Norris
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #173 dnia: 11 Maja 2007, 13:24 »
My też nie mamy poprawin, tzn. będzie obiad i poczęstunek i ewentualnie jakieś tańce połamańce  :brewki: ale to wszystko koło domu, w ogrodzie u mojego Damiana, kto będzie chciał to przyjdzie, a kto nie to trudno  :brewki:

Offline stewe_griffin

• bywalec
  • data ślubu: 28.09.2007
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #174 dnia: 15 Maja 2007, 10:20 »
my robimy spotkanie w domu moich rodziców, w krótym uczestniczyć będzie tylko najbliższa rodzina - bardzo się cieszę na takie rozwiazanie  :tupot:  :tupot:  :tupot:

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #175 dnia: 15 Maja 2007, 11:06 »
Cytat: "stewe_griffin"
my robimy spotkanie w domu moich rodziców, w krótym uczestniczyć będzie tylko najbliższa rodzina - bardzo się cieszę na takie rozwiazanie

popieram trafna decyzja; mniejsze koszty, do tego żeby sobie pogadać, wypić toast za młodych i pośpiewać przy stole nie potrzeba nic lepszego, poza tym trzeba brać pod uwagę że wielu z gości następnego dnia idzie do pracy i muszą odpocząć  :brawo_2:

Offline ainuzi83

• forumowicz
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #176 dnia: 16 Maja 2007, 00:20 »
Można zauważyć, że coraz więcej osób decydują się na wesele bez oficjalnych poprawin ;)
Kiedyś prawie każdy robił poprawiny!  Ja osobiście uważam, że poprawiny w ogródku przy domku są bardzo ciekawym rozwiązaniem :brewki:  na pewno będzie miło :P

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #177 dnia: 16 Maja 2007, 13:05 »
zgadzam sie z przedmowczynia :D
grillek super, zeby tylko pogoda dopisala

Offline Ka_śka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.09.2008
Odp: Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #178 dnia: 10 Lipca 2007, 14:57 »
Ja od początku jak zaczęliśmy organizować wesele nie chciałam poprawin, bo byłam na kilku weselach i te poprawiny to była istna męczarnia. Wujkowie na kacu podrygiwali sobie na parkiecie, ciotki głowa bolała, generalnie nieciekawie. Dla mnie każda dobra impreza ma swój początek i musi mieć swój wyznaczony koniec. Jeśli się to tak przeciąga to tylko zaciera się dobre wrażenie z wesela i goście pamiętają już tylko zmęczenie. Ja mam sporą część rodziny przyjezdnej i oni będą nocować w hotelu, wyśpią się do oporu, a potem zjedzą coś, pożegnamy się z nimi, damy im jedzonko na drogę i pojadą autokarem do siebie. Myślę, że każdy woli już w niedzielę po weselu wracać spokojnie do siebie, bo w poniedziałek praca. Tak jest lepiej po prostu...

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
Odp: Wesele bez poprawin??
« Odpowiedź #179 dnia: 13 Lipca 2007, 10:50 »
Ka_śka 
a u mnie dla odmiany goscie z daleka (po kilkaset km maja) ciesza sie na poprainy i mowia ze to dobry pomysl. Zjedza obiad , deser i powoli beda w droge sie szykowac a miejscowi poczekaja na ciepla kolacje