Autor Wątek: Data waszego ślubu  (Przeczytany 66185 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
  • data ślubu: 08.08.2009
Odp: Data waszego ślubu
« Odpowiedź #240 dnia: 23 Listopada 2008, 12:21 »
u nas też zdecydował przypadek, akurat ten termin był wolny jak rezerwowalismy sale weselna ;)

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #241 dnia: 2 Grudnia 2008, 17:21 »
u nas to bedzie czerwiec...zawsze chcialam slubowac w tym miesiacu...pogoda wrecz gwarantowana:) a trawa jeszcze nie spalona przez slonce...  tak jak to bywa juz w lipcu czy sierpniu takze na plener w sam raz...a poza tym sesje bedziemy miec rowniez w wodzie wiec nie bedzie nam zimno) .......a powod najwazniejszyto: 20 czerwca ma urodzinki moj ukochany...przyszly maz-wiec nie moglo byc innaczej!!!

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #242 dnia: 2 Grudnia 2008, 17:25 »
Ewiszka, mąż przynajmniej o rocznicy ślubu będzie pamiętał :)

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #243 dnia: 2 Grudnia 2008, 17:28 »
my chcielismy przede wszystkim slubowac w cieplym miesiacu z literka 'r' oczywiscie:) zwasze marzyl mi sie czerwiec...przed wakacjami i urlopami takze z goscmi nie bedzie problemu...a i pogoda raczej pewna...
20 czerwca ma urodzinki moj narzeczony co dodatkowo wyroznia to date i jest dla nas wyjatkowe:)

Offline Ewiszka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #244 dnia: 2 Grudnia 2008, 17:34 »
no własnie:) i o to chodzi:)

Offline Fasolek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 14.08.2009
« Odpowiedź #245 dnia: 5 Grudnia 2008, 19:23 »
A my chcieliśmy brać ślub latem, po obronie mojej pracy mgr i w piątek. Akurat nasza rocznica bycia razem- 14.08 wypadała w piątek i tak zostało :) Bierzemy ślub w USC, w salach mogliśmy przebierać :) Dla nas jest idealnie ;D
Max 13 wrzesień 2009
Leoś 30 maj 2011

Offline kirka5

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #246 dnia: 8 Grudnia 2008, 18:09 »
11 października 2008 wybraliśmy przypadkowo, głównie ze względu na wolny termin na wymarzonej sali.
Po ślubie uważam, że to był najlepszy miesiąc jaki mógł być:

-mamy piękne kolorowe zdjęcia, jesienne
-nie było upału więc na sali nie było gorąco, ale idealnie :)
- podróż poślubna w październiku była tańsza i o niebo lepsza bo z jesieni przeniesliśmy się do "ciepłych krajów" :)
-jest "r" w nazwie ;)
- kiedyś nie lubiłam jesieni i smuciłam się gdy odchodziło lato, teraz gdy odchodzi lato wiem, że będzie się zbliżał nasz piękny dzień, teraz już rocznice ślubu
- goście byli już po letnich urlopach a więc wszyscy dostępni i mogli przyjechać
- owoce i warzywa były tańsze

Nie zamieniłabym mojej daty na wcześniej wymarzoną - czerwiec :)

Offline asia555

• forumowicz
  • data ślubu: 18.07.09
« Odpowiedź #247 dnia: 8 Stycznia 2009, 14:44 »
U nas podobnie jak u wielu z Was zadecydowala dostepnosc sali. My chcielismy zeby byl to cieply miesiac - najlepiej sierpien, ale same dobrze wiecie, ze z Polsce mamy teraz boom na wesela i o dobre miejsce bardzo ciezko. Jak tylko znalezlismy fajna sale zaraz rezerwowalismy i data ustalila sie sama;)

Offline Olka1983
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #248 dnia: 10 Stycznia 2009, 22:01 »
my jak wieksza czesc chicelismy piekny i cieply miesiac.... a ze 11 lipiec- to dlatego ze moja siostra  z jej ukochanym i kuzynka pracujemy w jednej firmie, i urlop jest narzucony z gory, w tym czasie 2 tygodnie firma jest zamknieta, no i zeby oni mogli byc u nas trzebabylo sie nam tak troszke dostosowac do tego wolnego ;) ale generalnie data nam sie podoba :D

Offline marta83

• bywalec
  • Nareszcie...
  • data ślubu: *  09.05.2009   *
« Odpowiedź #249 dnia: 21 Stycznia 2009, 22:31 »
Hej dziewczyny  :) My wybralismy maj,  z kilku powodow: w maju zaczelismy sie spotykac 11.05 nasza rocznica, no i moj Lukasz ma 08.05 urodzinki latwo bedzie mu zapamietac te date. Poza tym maj jest zawsze cieply i to taki pierwszy posmak lata ;)

Offline kate_bush

• bywalec
  • "Serce ma swoje racje, których rozum nie zna."
  • data ślubu: 26.06.2010 godz.16:00
« Odpowiedź #250 dnia: 11 Lutego 2009, 18:24 »
0 ślubie rozmawialiśmy już pod koniec 2007 roku,ale konkretna data pojawiła się później.najpierw wymyśliliśmy rok- 2008 odpadł bo ja nie chciałam ślubować w ciąży,2009-bo t0 był czas na dojście do formy po porodzie i zebranie funduszy. stanęło więc na 2010. koniecznie chcieliśmy w okresie  czerwiec-wrzesień i udało się.przypadek sprawił że w 2010 26.06 wypada w sobotę,ale wiedziałam już że innego dnia nie chcę (tego dnia rocznicę ślubu mają moi rodzice)a mój przyszły PM nie miał nic przeciwko. no i jeszcze jedna kwestia- w rodzinie ustaliłyśmy z kuzynkami,że nie robimy więcej niż 1 wesela na rok.i tak w latach 2008-2011 mamy co rok wesele :D

Offline ska
  • forumowicz
  • data ślubu: 25-04-2009
« Odpowiedź #251 dnia: 12 Marca 2009, 21:34 »
My jak większość planowaliśmy ciepły miesiąc- czerwiec, sierpień, wrzesień no i z literką "r". Ale jak zaczęliśmy planować okazało się,  że terminy sa pozajmowane nawet 2 lata z góry  :o - a jak ktoś się rozmyśli, albo coś się wydarzy. Więc w obliczu mojej narastającej złości mój zaradny mężczyzna wybrał datę naszej kolejnej-6-tej rocznicy bycia razem i 2 zaręczyn. Okazała się ona świetna, bo wszyscy mają wolne, wszystko nam się układa, nie mamy ślubu jako któraś para pod rząd i wszyscy są w Polsce-a nie na wakacjach! No i jest literka "r"-april  ;D

Offline manx
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21 sierpnia 2010
« Odpowiedź #252 dnia: 13 Marca 2009, 12:06 »
U nas wyznacznikiem daty był wolny termin lokalu.
Planowaliśmy na 26 czerwca 2010 tak po prostu, bo już wakacje i żeby jak najwcześniejszy termin. Chodź maj też wchodził w grę ale w maju majówka, juwenalia ;) hehe i jakoś tak sobie ubzduraliśmy ze chcemy w wakacje - żeby nasi uczący się jeszcze goście mieli spokój.
Wybraliśmy salę w styczniu. Pytamy się o tą datę, a babka mówi "zajęte" to sie pytamy o następną jaka jest wolna. A ona: lipiec zajęty, w sierpniu jedynie wolny 21...
a ja o nieee znów 21... całe życie z 21 - ciągle gdzieś mi się przeplata ta liczba..
a babka: a co z tym 21? fajna liczba bo to 3 siódemki :)
mama: mieszkamy na 7 piętrze pod nr 121 :)   babka się uśmiecha.
Zarezerwowaliśmy ten termin. A mi ciągle chodziła po głowie ta liczba 21... Mój Berry uświadomił mi że mamy rocznicę w dzień wiosny a to też 21 tylko marca :) Nie mogłam się powstrzymać - musiałam zobaczyć co oznacza ta liczba  - czy przypadkiem nie fatum? ale całe szczęście oznacza błogosławieństwo i dojrzałość :)  Przy dalszym planowaniu wesela znów była liczba 21 - przypadkiem jechaliśmy zaklepać zespół 21 lutego, a gdy oglądaliśmy auto na które się zdecydowaliśmy mówiąc właścicielce auta datę 21 sierpnia, powiedziała "o jak fajnie, ja też miałam 21 swój ślub"!!! myślałam że padnę ze zdziwienia :) oby liczba naszych dzieci była mniejsza :)

Offline KaKa85

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #253 dnia: 25 Marca 2009, 14:14 »
   Przy wyborze daty duży udział mieli moi teściowie... prawie;) Zaręczeni już byliśmy kilka miesięcy, ale o konkretnym czasie ślubu nawet nie myśleliśmy. Chciałam, żeby było lato, ale na rok 2009 mój M. nie chciał się zgodzić, bo wtedy musielibyśmy liczyć na ogromną pomoc rodziców, a znowu w przyszłym mam obronę magistra i wtedy ja nie chciałam, bo to mnóstwo pracy i stresów.

Ale pewnego dnia wpadli do nas rodzice narzeczonego, gdy on był w pracy, i tak zeszło na temat ślubu..że oni brali ślub 7.08 i my też wtedy moglibyśmy..i gdy spojrzeliśmy na kalendarz okazało się,że akurat to wypada sobota! I tak miało być, ale potem pomyślałam, że 14.08 to też będzie sobota, a ja tego dnia mam urodziny, choć za tydzień, czyli 21.08 byłaby nasza rocznica.. i dlatego trudno było się w końcu zdecydować na którąś z sierpniowych sobót;)

W końcu stanęło na 14.08.2010  :serce:  dostanę na urodziny najcudowniejszy prezent :)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #254 dnia: 14 Stycznia 2010, 02:06 »
Przypominam wątek!!!

Ja wybrałam październik, bo wiadomo nie było wolnych miejsc wcześniej;)

Ale,że jestem nieco przesądna, liczyło się dla mnie to "R" w miesiącu. Drugi, bo to moja ulubiona liczba. A rok to już los;) Jednak jakbym miała wybierać to na pewno wybrałabym swoje ulubione liczby w zestawieniu daty, bądź dzień urodzin moich lub JEGO. Nigdy żadne święta!!! Ale to moja opinia.

Offline Marcia23

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 7.08.2010
« Odpowiedź #255 dnia: 15 Stycznia 2010, 18:43 »
Nasza data to 7.08.2010
Chcielismy wziac slub w jakikolwiek miesiac pomiedzy majem a pazdziernikiem i koniecznie w tym roku.
Nie moglismy sie zdecydowac wiec w lutym  poszlismy na nasza upatrzona sale dowiedziec sie o wolne terminy bo bedzie latwiej, a tu sie okazalo ze tylko 2 wolne terminy sa, 26 czerwca i wlasnie 7 sierpnia. Moj Łukasz stwierdzil ze cos mu nie pasuje w 26.06 wiec tak wlasnie wybralismy sierpien  :jupi:

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #256 dnia: 18 Stycznia 2010, 23:33 »
A my datę ustaliliśmy..no dobra, ja bardziej ustaliłam.. jest duzo 1 i 2...koniec maja=raczej ciepełko w dzień, chłodek nocą...no i równo miesiąc po moich urodzinach...Maj jest dużo szybciej niż wrzesień czy sierpień...no więc na co czekać? :D ;D ::)

Offline lolalola

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.10.10
« Odpowiedź #257 dnia: 19 Stycznia 2010, 00:19 »
Mka, dobre podejście;)

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
« Odpowiedź #258 dnia: 19 Stycznia 2010, 00:29 »
a my szlismy na spacer z psami,wpadł nam do głowy pomysł,zeby sie pobrac,a że oboje lubimy sierpien,to wyjelismy komorke i zobaczylismy jak wypadaja soboty i wachalismy sie pomiedzy 11.08  a 18.08 no i wybralismy 18  ;D

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #259 dnia: 21 Stycznia 2010, 18:15 »
a ja chcialam zawsze maj/ czerwiec ale wtedy moja siostra z mezem nie mogliby przyjechac i dlatego wybalismy sierpien :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #260 dnia: 3 Lutego 2010, 15:20 »
Ja osobiście zawsze myślałam o wrześniu, poza tym chciałam żeby to wypadło w moje studenckie wakacje, cobym nie musiała opuszczać zajęć i ze spokojem udać się w podróż poślubną oraz przygotować uroczystość...
Sierpień wydał mi się za gorący ( w 2009 roku był naprawdę hot) więc ostał się 11 wrzesień który nam się spodobał (narzeczony mówi że TV będzie mu o rocznicy przypominać ;)) a poza tym to był jedyny wolny termin w tym roku i tak po znajomości :)
Był jeszcze w lipcu ale to bym nie zdążyła z przygotowaniami (ledwo po sesji..)

Offline lucciola

• użytkownik
  • **
  • Każdy dzień jest ten jedyny...
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #261 dnia: 9 Lutego 2010, 14:21 »
Ja też myślałam o wrześniu.Nie wyobrażałam sobie innego miesiąca na ślub bo to mój ulubiony-najładniejsza pogoda, ciepło, słoneczko i zazwyczaj już mieniące się żółcią liście.Ach uwielbiam pierwsze oznaki jesieni w Polsce. Dzień nie był już taki istotny ale zdecydowaliśmy się na 18 bo 4 za szybko, 11 taki tragicznie rocznicowy a 25 troche za późno jak dla nas.no i jest 18.09.2010 :)

Offline nikmat
  • uzależniony
  • data ślubu: 18.09.2010
« Odpowiedź #262 dnia: 9 Lutego 2010, 21:31 »
My myśleliśmy o sierpniu, a że chcieliśmy nad morzem w konkretnych ośrodkach, to odpadło, bo to sezon. Więc wybraliśmy wrzesień, a że 18 był wolny w Pogorzelicy, to jest ta data 18.09.2010 r.
Nasz synek:

Offline netka0003

• maniak
  • Kocham Cię Kochanie Moje :)*
  • data ślubu: 02 lipca 2011
« Odpowiedź #263 dnia: 9 Lutego 2010, 22:55 »
ja mam 02.07.2011, bez "r".

chcielismy 18.06.2011 w 6 rocznice zwiazku zeby bylo, ale niestety termin byl juz zajety, wiec jednak zdecydowalismy sie na lipiec. :)

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #264 dnia: 2 Marca 2010, 21:32 »
A ja koniecznie chciałam czerwiec, a że 20 to taka "okrągła" liczba tak już zostało :)

Offline lucciola

• użytkownik
  • **
  • Każdy dzień jest ten jedyny...
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #265 dnia: 3 Marca 2010, 07:38 »
Ja sie cieszę, że wychodzę za mąż w 2010 roku!

Offline karciaa88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23.10.2010r.
« Odpowiedź #266 dnia: 3 Marca 2010, 15:52 »
wychodze za mąż 23. 10. 2010r.  tak sie ustalilo zupełnie przypadkiem ta pazdziernikowa pora roku ale jestem, bardzo szczesliwa i nie moge sie juz doczekac tego dnia;)

Offline listek

• entuzjasta
« Odpowiedź #267 dnia: 4 Marca 2010, 08:37 »
naszą datę wybieraliśmy wspólnie:)
początkowo ustalaliśmy datę tak na żarty, wstępnie i był to 11.09.2010, kiedy zaczęliśmy myśleć już całkiem na poważnie to stwierdziliśmy, że chcemy żeby była to data mająca coś wspólnego z naszym związkiem. Nasze początku zaczęły się 07.10, jednak nie chcieliśmy mieć wesela w październiku więc, że 7 wypadał w sierpniu to został 07.08.2010.
Ciągle czegoś brak...

Offline Myszuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 30.04.2011
« Odpowiedź #268 dnia: 4 Marca 2010, 08:56 »
my wybraliśmy date 30.04.2011
większego znaczenia ta data nie ma..... oprócz tego że są majówki  :P
nie mielismy dużego wyboru..... tam gdzie chcemy robic wesele na 2011 było wolne terminy właśnie 30 kwietnia i cały maj i wtedy jakoś od października chyba..... ale z majem nie chcieliśmy ryzykować ponieważ mój PM jest chrzestnym siostrzenicy która akurat na następny rok idzie do komunii..... teraz się tylko modlimy że ksiądz nie pozwoli na to żeby komunia odbyła sie 01. maja - bo wtedy cała jego rodzina musiałaby opuścić wesele dość wcześnie bo i jego siostra i brat mają dziewczynkę do komunii a na poprawinach w ogóle by ich nie było...... no zobaczymy co da sie zrobić.....

Offline marena84

• entuzjasta
  • data ślubu: 13.08.2011r. g. 16:00 :)
« Odpowiedź #269 dnia: 11 Marca 2010, 12:58 »
nasz dzień będzie 13.08.2011r
I bardzo się ciesze że udało nam się załatwić sale i dJ'a na ten dzień :) a dlaczego? ponieważ po:
pierwsze: 13 kwietnia obchodzimy nasza rocznice
drugie: 13 lutego się zaręczyliśmy
trzecie: 13 marca mamy spotkanie rodziców
więc 13 jest dla nas szczęśliwa
a dodatkowo to jest sierpień więc ciepełko (uwielbiam  ;D ) i przedłuża nam się weekend bo 15 sierpień to święto i dodatkowy dzień wolnego :D
Więc już nie mogę się doczekać  ;D
Pozdrawiam