Autor Wątek: Data waszego ślubu  (Przeczytany 66460 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline megan

• Chuck Norris
  • Miłość jak rewolucja - nie udaje się słabym.
  • data ślubu: 4 sierpnia 2007
Odp: Data waszego ślubu
« Odpowiedź #120 dnia: 3 Grudnia 2006, 21:07 »
Bank Holiday 6 sierpnia  :D ot i nasz wyznacznik.
Chcielismy lato - w czerwcu i lipcu ja nie moge poniewaz mam egzaminy z ACCA, wrzesien odpada bo rok podatkowy dla osob fizycznych zamyka sie w Irlandii w pazdzierniku, Pawel ma mniej urlopu niz ja a mamy fajne plany na podroz poslubna, no i tym sposobem zeby "zaoszczedzic" dni urlopowych wyszedl nam 4 sierpien  :lol:

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #121 dnia: 13 Grudnia 2006, 01:34 »
Naszą wymarzoną datą był 15 września, bo to moje urodziny, a akurat wypada w sobotę. Niestety nigdzie nie było już tego terminu, chyba że w remizie albo restauracji a'la dancing, ewentualnie bar z okresu radosnego PRL'u.
No to wymyśliliśmy 29 września, bo dokładnie sześć lat wcześniej mieliśmy się pobrać, ale nie wyszło, więc żeby przypieczętować tę datę chociaż za drugim razem. Ale też termin zajęty.

Z przymusu wyszedł 13 października, chociaż to już późno i może być zimno i deszczowo oraz data ta nic dla nas nie znaczy, ale termin ten zwolnił się w sali, która spełnia prawie wszystkie nasze wymagania.

Ale powiem Wam, że jest mi trochę smutno z tego powodu i nie wiem jak się przekonać do tej daty. Eh..
No, przynajmniej mam wymarzoną suknię i mam nadzieję nie będzie z nią problemów:-)
meg

Ubi tu Caius, ubi ego Caia.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #122 dnia: 13 Grudnia 2006, 09:16 »
Cytat: "meg"
Ale powiem Wam, że jest mi trochę smutno z tego powodu i nie wiem jak się przekonać do tej daty

no co Ty..data się stresujesz? październik od paru lat jest przepiękny..pomyśl jak było w tym roku..dla mnie to jeden z najpiękniejszych miesięcy..pooglądja sobie zdjęcia par, które miały wesela jesienią..cudne i urzekające..kolorowe i słoneczne..

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #123 dnia: 13 Grudnia 2006, 22:37 »
Cytat: "oosta"
no co Ty..data się stresujesz? październik od paru lat jest przepiękny

No.. już się nie przejmuję.
Zrezygnowaliśmy po zjedzeniu tam obiadu.
Jakiś kosmos! Wszystko niedogotowane i niedosmażone, fuj!

Niedługo wpiszę tu pewnie, że nasza data to styczeń 2008... :-(
No ale zobaczymy.
meg

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #124 dnia: 14 Grudnia 2006, 08:35 »
oosta napisał/a:
no co Ty..data się stresujesz? październik od paru lat jest przepiękny

No.. już się nie przejmuję.
Zrezygnowaliśmy po zjedzeniu tam obiadu.
Jakiś kosmos! Wszystko niedogotowane i niedosmażone, fuj!

Niedługo wpiszę tu pewnie, że nasza data to styczeń 2008...  
No ale zobaczymy

na pewno coś znajdziecie..a co z tym obiadem? taki niesmaczny?

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #125 dnia: 14 Grudnia 2006, 09:22 »
meg a może powinniście popatrzeć na kwiecień i maj może będą jakies wolne terminy??
albo listopad (który w tym roku należał do wyjątkowych)...

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #126 dnia: 14 Grudnia 2006, 09:58 »
qrcze! mi sie zawsze marzył ślub  w Boże Narodzenie-nawet plany były takie że to teraz w 2006..ale potem siłą perswazjii G przekonał mnie ze to moje Białe Boże Narodzenie moze okazać sie błotne,szare zimne..alebo na odwrót moze byc mróż śnieg (a my kulamy sie odemnie do koscioła 30lm a potem do restauracjii jeszcze 35km) wiec nie chcielismy byc niemile zaskoczeni!

a czerwiec? hmmm bo to ładny m-c,jest juz ciepło ale nie upalnie9bo to poczatek)a i mój Tatus obchodzi urodziny wtedy. Najlepszy prezent dla niego!!! :mrgreen:  :serce:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #127 dnia: 14 Grudnia 2006, 10:23 »
Cytat: "tete"
a czerwiec? hmmm bo to ładny m-c,jest juz ciepło ale nie upalnie9bo to poczatek

oby tak było moja droga, bo w tym roku sam początek czerwca był wręcz paskudny, a koniec upalny i gorący..

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #128 dnia: 14 Grudnia 2006, 10:27 »
wręcz paskudny, a koniec upalny i gorący..

:roll:
trudno! najwyzej bede biegać w jednej ręce z kiecą a w drugiej z parasolem :cry:

ale nic to :mrgreen:
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #129 dnia: 14 Grudnia 2006, 10:42 »
u nas wyzancznikiem daty ślubu był wolny termin sali i duuuuużo szczęścia
odkąd obaczyłam u jednej z forumek ze ma ślub 07.07.07 - zachwyciiłam się tą datą
jak z M ustaliliśmy, że będzie ślub, to zaczęło się poszulkiwanie sali - oczywiście wszędzie pozajmowane wrrr...w końcu moja babka od angola zmusiał mnie zebym zadzwoniła do Dworku Hetmańskiego (ja byłam przekonana, ze wszytskie terminy już są pozajmowane) - no niewiele sie pomyliłam - wolny był kwiecien i październik - a potem wyszedł jakoś 14.07 i już się pogodziałam, ze będzie nasza data i - huuuurraa - zwolnił sie termin 07.07.07
meg, to może poszukajcie jakieś "swojej" daty w 2008?ja myslałam , ze sie nie doczekam ślubu, bo tyle czasu, bo 2007 a jak patrzę na licznik to mi zostało 6 m z hakiem....zobaczysz jak to szybko zleci :P

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #130 dnia: 14 Grudnia 2006, 10:48 »
Cytat: "tete"
wręcz paskudny, a koniec upalny i gorący..

:roll:
trudno! najwyzej bede biegać w jednej ręce z kiecą a w drugiej z parasolem :cry:

ale nic to :mrgreen:

niestety nie ma gwarancji na pogodę :(

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #131 dnia: 14 Grudnia 2006, 12:58 »
oosta, wyobraź sobie niedosmażonego kotleta różowego w środku, ziemniaczki opiekane - surowe, sałatkę pekińską - zwiędniętą i ryż do drugiego dania wyłowiony z pomidorowej! Coś niewiarygodnego, że jeszcze taki obiad można gdzieś spotkać.

Anusia-szczecin, chyba zrobię jeszcze raz rundkę po wszystkich miejscach, które obdzwoniłam, może się coś zwolniło. Wiesz, 7.7.7. jest tak obleganą datą, że my zrezygnowaliśmy z niej już w czerwcu, nawet nie sprawdzając ;-)

akto, do kwietnia 2007 nie wyrobimy się finansowo, ale w 2008, kto wie.. nawet tak się składa, że 5 (sobota) to urodziny mojego narzeczonego :-) Tylko, że wtedy bardzo prawdopodobne są roztopy. Nigdy nie ma się pewności co do przyjaznej, już nie mówię wymarzonej, pogody.

No i tak. Psycholog powiedziałby pewnie, że skoro tyle przeciwności wynajduję, to znaczy, że podświadomie nie chcę tego ślubu - a to wcale nieprawda :-)
meg

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #132 dnia: 14 Grudnia 2006, 14:35 »
Anusia-szczecin, chyba zrobię jeszcze raz rundkę po wszystkich miejscach, które obdzwoniłam, może się coś zwolniło. Wiesz, 7.7.7. jest tak obleganą datą, że my zrezygnowaliśmy z niej już w czerwcu, nawet nie sprawdzając  

meg, a szkoda!może akurat!ja rezerwowałam w listopadzie hehehehe ale myślę że mieliś mega duzo szcześćia

Offline Niuńka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #133 dnia: 14 Grudnia 2006, 18:35 »
7.7.7. jest tak obleganą datą, że my zrezygnowaliśmy z niej już w czerwcu, nawet nie sprawdzając

No to troszkę za wcześnie zrezygnowaliście. My zarezerwowaliśmy wymarzoną salę na ten termin dopiero w sierpniu.

Mówiąc szczerze najpierw mieliśmy wyznaczony termin ślubu na 11.08.2007, ponieważ chcielśmy aby był to sierpień, a 11 (wprawdzie maja, ale to nic  :) ) urodził się mój misiek. Ten dzień miał nam przynieść szczęście, ale jak zobaczyłam w kalendarzu datę 07.07.07., wiedziałam że to jest ten dzień  :serce: .

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #134 dnia: 15 Grudnia 2006, 09:02 »
oosta, wyobraź sobie niedosmażonego kotleta różowego w środku, ziemniaczki opiekane - surowe, sałatkę pekińską - zwiędniętą i ryż do drugiego dania wyłowiony z pomidorowej! Coś niewiarygodnego, że jeszcze taki obiad można gdzieś spotkać

chyba przejdę na dietę :) okropność..
Cytat: "Niuńka"
zobaczyłam w kalendarzu datę 07.07.07.,

icieszę się, że mało kto wierzy w 2007 roku, ze ważna jest literka "r" w nazwie miesiąca..

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #135 dnia: 18 Grudnia 2006, 12:16 »
Okej. Teraz mogę się przyczepiać do daty 12.01. ;-)
Że może być - 20 st. albo właśnie odwilż i plucha, że cóż znaczy dwunasty stycznia? - nic nie znaczy, eh, że nie możemy liczyć na zdjęcia w Ogrodzie Botanicznym, że będę się musiała zaopatrzyć w ciepłe majtki i boże, jakie buty??
No i w ten deseń.
Ale ja to chyba po prostu muszę mieć coś, czym się będę zamartwiać ;-)

Na szczęście sala już mi nie spędza snu z powiek, ponieważ jest wy-ma-rzo-na!   :jupi:
meg

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #136 dnia: 18 Grudnia 2006, 13:22 »
Okej. Teraz mogę się przyczepiać do daty 12.01

dobrze, że tylko takie zmartwienie :) mnie się data podoba..dzień po moich urodzinach..zima też może być piękna..no i zimowe piosenki sa przepiękne :)
Na szczęście sala już mi nie spędza snu z powiek, ponieważ jest wy-ma-rzo-na!

gratuluje..

Offline Gosiaaa

• uzależniony
  • Nadzieja jest ryzykiem, które trzeba podjąć
  • data ślubu: 28.04.2007
« Odpowiedź #137 dnia: 18 Grudnia 2006, 19:22 »
Teraz mogę się przyczepiać do daty 12.01. Wink
Że może być - 20 st. albo właśnie odwilż i plucha,

meg teraz to do każdego miesiąca mozna się przyczepić. Widziałaś kiedyś taki ciepły i szary grudzień? bo ja sobie nie mogę przypomnieć. Także w styczniu może się okazać, że będziesz mieć piękną słoneczną pogodę, z pięknym białym śniegiem ... i piękne zdjęcia w takiej scenerii. Myślisz, że ja mam gwarancję, że tego 28 kwietnia będzie ładna i słoneczna pogoda? Łudzę się, że tak ... ale równie dobrze może być śnieg, albo jakaś plucha. Popsuła się ta pogoda ... i niestety nie zależy ona od nas.
Na szczęście sala już mi nie spędza snu z powiek, ponieważ jest wy-ma-rzo-na!

I tym należy się cieszyć. Nie szukaj ciemnych stron tej daty ... tylko tych pięknych. Przecież to ma być Wasz dzień.

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #138 dnia: 18 Grudnia 2006, 19:34 »
O tak, dziewczyny, właśnie takich słów pokrzepienia mi trzeba!!! Najlepiej jak mi jeszcze ktoś opowie, że był na pieknym ślubie w styczniu, to już na dłuższy czas mi starczy ;-)
Poza tym pocieszam się myślą, że nie muszę stawać na głowie, żeby mój ślub i wesele były wyjątkowe, bo to okres świąteczny i będę miała kolędy i choinkę :-)
A jeszcze jedno - jak narazie jestem tutajpierwszą ślubującą w 2008 :-)
Całusy.
meg

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #139 dnia: 19 Grudnia 2006, 08:35 »
Najlepiej jak mi jeszcze ktoś opowie, że był na pieknym ślubie w styczniu, to już na dłuższy czas mi starczy

ja nie byłam, ale widziałam przepiękne zdjęcia ze styczniowego slubu..szkoda, że nie mam możliwości umieszczenia ich na forum, bo na pewno już nie przejmowałabyś się ta datą :)

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #140 dnia: 26 Grudnia 2006, 14:04 »
a u nas miał być 18 maj w naszą szóstą rocznicę, ale że obrona zaraz w czerwcu to nie bradzo mogliśmy wyjechać w połowie maja. Więc chcieliśmy slubować 01.04. w urodzinki mojego, ale nie był problem z biletami :/ więc nasze pole manewru nie było zbyt wielkie. Wyjeżdżamy 27 kwietnia, więc wybraliśmy 02.05.2007. Ale jeszcze nie mamy pewności czy na pewno ta data się nie zmieni.

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #141 dnia: 6 Stycznia 2007, 17:35 »
No a my.... od poznania minął miesiąc i juz postanowiliśmy wxiąść ślub i chcieliśmy latem,druga sprawa litera r więc albo czerwiec albo sierpień a trzecia sprawa zdecydowała o tym że mojego przyszłego rodzice pobrali sie 24 sierpnia niestety ciężko było ze salami na 25 sierpnia więc wybraliśmy termin wolny o w sumie tydzień. A tak przy okazji to moja siostra która będzie świadkiem ma w ten dzien urodzinki :D :D :D  :skacza:

Offline anelle82

• uzależniony
  • data ślubu: 13.10.2007r, godz.16
« Odpowiedź #142 dnia: 7 Stycznia 2007, 14:11 »
Busia i Netula, ja również ślubować będę 13.10.07 :skacza: .
Także Wasz klub się powiększa;)
A nasza data została wybrana między innmi przez to że są to urodzinki mojego T.
A że sala była wolna na ten dzień i tak fajnie wypadło, że sobota, wybraliśmy właśnie ten dzień:) Tylko teraz znajomi śmieją się, że wszystkie preenty, jakie dostaniemy, T. zagrnie jako prezenty urodzinowe;) Nie dam się, wszystko będzie już wspólne;)

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #143 dnia: 7 Stycznia 2007, 22:04 »
Dla nas oczywiste było, że ślub będzie w sierpniu, bo wtedy zaczął się nasz związek, a dokładnie 2 sierpnia 2000 roku, po jakimś czasie już wiedzieliśmy, że chcemy zawsze być razem, ale wszytsko musiało odbyć się po kolei, także cierpliwie czekaliśmy... i tak 2 sierpnia 2005 dostałam pierścionek, co by wszytskim oficjalnie oznajmić nasze plany i ustalenie daty, że dopiero po skończeniu przeze mnie studiów, bo inaczej nie ma waruknów. Mega plus, że właśnie w 2008r. 2 sierpnia wypada w sobotę  :mrgreen:  także czekam, czekam i doczekać się nie mogę...

Offline SAbina

• forumowicz
« Odpowiedź #144 dnia: 8 Stycznia 2007, 21:06 »
irishania ja dokładnie cię popieram. Mnie też się marzy październik. Uważam, że to jest piękny miesiąc, chłodno, słonecznie... cudownie i wtedy mam i urodziny i imieniny  :lol: Dla mnie czerwiec, lipiec i sierpień odpada, bo nie lubię upałów.
A. na razie dał się namówić na wrzesień. Mam nadzieję, że uda mi się go przekonać na październik, a jak nie to wykorzystam to, że podobno w dacie ma być 7 a tak się dobrze składa, że 27 wrzesień to już prawie październik ;-).
Na początku A. chciał w grudniu w święta ale mnie ten pomysł nie bardzo się podoba.

Offline MARTKA

• Chuck Norris
  • data ślubu: 02.08.2008.
« Odpowiedź #145 dnia: 10 Stycznia 2007, 15:18 »
My chcielismy latem tego roku, ale w zamku, ktorym chcemy miec wesele nie bylo juz wolnych terminow. Nie chcielismy nigdzie indziej, wiec zdecydowalismy, ze poczekamy do 2008. 2 sierpnia, bo to same 2 i 8  :brawo_2:

Offline JoasiaOl

• zapaleniec
« Odpowiedź #146 dnia: 11 Stycznia 2007, 13:01 »
My koniecznie chcieliśmy, żeby nasz ślub odbył się, gdy jest ciepło. Odrzuciliśmy lipiec i sierpień, bo to miesiące urlopowe i ktoś mógłby nie dotrzeć do na s na wesele. W związku z tym stwierdziliśmy, że najlepszy będzie czerwiec. Pogoda ładna, listki na drzewach, kwiatki na łąkach.  :Fotograf:
Szukaliśmy sali i mieliśmy początkowo problem, ale mojemu tacie przypomniało się, że 7 km od Olsztyna jest ładny hotel z restauracją.   :hmmm: Pojechaliśmy, obejrzeliśmy i wynajęliśmy. Wolny termin był na 2 czerwca.

[glow=cyan]Magiczna data 02.06.2007[/glow]

Offline Izunia

• uzależniony
  • data ślubu: 11.08.07
« Odpowiedź #147 dnia: 11 Stycznia 2007, 16:56 »
a u nas miał być 18 maj w naszą szóstą rocznicę
:) :) :) ja wlasnie uczcze nasza 6 rocznice slubem tylko ze 11.08.07 :):):)
Natalia   10.10.2008  
David      15.06.2013  

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #148 dnia: 19 Stycznia 2007, 20:13 »
My również ustaliliśmy że ślub będzie w czerwcu :) co do dnia to czysty przypadek

Offline Gosiulka31
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #149 dnia: 22 Stycznia 2007, 09:53 »
Nasza data ślubu też była przypadkowa :) kiedy już zdecydowalismy się na nią dopiero pózniej uswiadomiłam sobie że to aż 3 ( 7 ) :) w lipcu ubiegłego roku moj wspaniały Mężczyzna przy zachodzie słońca w scenerii  zamkowej :)  padł przede mną  na kolana i poprosił mnie o ręke. Oczywiscie zgodziłam sie :)