Autor Wątek: ZŁOTE OBRĄCZKI NASZ CAŁY MAJĄTEK ...  (Przeczytany 52733 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
ZŁOTE OBRĄCZKI NASZ CAŁY MAJĄTEK ...
« Odpowiedź #540 dnia: 4 Września 2006, 23:43 »
czekamy na te pazurki !!!! :mrgreen:   :Uu:
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #541 dnia: 5 Września 2006, 10:45 »
Cytat: "Antalis"
Dzis siostra mi przyslala mmsa z pracy. Kolejne dziecko zostawione przez mame.Emilka urodzila sie zdrowa i jest sliczna - pokaze Wam jutro foto.23-letnia matka jej nie chce.Jest to jej trzecie dziecko.Biedactwo mieszka sobie w dyzurce pielegniarek Sad Jak to jest ze Ci co nie chcą to mają a Ci co chcą to nie mają Question Crying or Very sad Miejmy nadzieje ze mala znajdzie szybko rodziców.
A ja od jutra biore kwas foliowy

lepiej ze zostawila je w szpitalu niz gdzies pod plotem :(

A widze ze ty tez sie szykujesz na bycie mamusia...trzymam kciuki :)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #542 dnia: 5 Września 2006, 10:52 »
Cytat: "anusiaaa"
Dzis siostra mi przyslala mmsa z pracy. Kolejne dziecko zostawione przez mame.

jak czytam takie informacje czy w radiu czy tv to tak sobie mysle  jak tak mozna.Ja rozumiem ze sytuacje w zyciu sa rozne i w zyciu roznie sie dzieje ale czym takie maleństwa są winne za to ze im przyszlym rodzicom sie nie uklada w zyciu.

Offline Igraszka
  • bywalec
« Odpowiedź #543 dnia: 5 Września 2006, 11:21 »
eh.Dobrze przynajmniej ze ją zostawiła w szpitalu a nie na śmietniku! OPowiem Wam moja historie która sięniedaawno mi przydażyła. Otóż studiowałam jeszcze w krakowie i wracałam wieczorem z zajec z kolegą. Nagle  przechodząć kolo smietników usłyszeliśmy "miałczenie" płacz ale  nieprzypominało to płaczu dziecka a myśleliśmy ze to jakiśkociak się gdzieś zaplątał w krzaki. Kolega podchodzi i szuka znajduje ciemnąreklamówkęa w niej małe niespełna paru godzinne (jak się później okazało) dzieciatko Dziewczynka. No to my w te pędy po karetke było po 5 minutach .Okryliśmy ja kurtkami i swetrami to co mieliśmy na sobie i tuliliśmy mała siętrochę uspokoiła, Była brudna zimna i głodna a na dodatek miała pępowine jeszcze nie obciętą.Ale zawiązaną gumką.Gdyby nie to mała by się wykrwawiła. Pogotowie ją zabrało spisało nasze namiary i podiziękowało nam. Bo jeszcze troche a mała by umarła z zimna i z głodu. OTO cholerna matka przeciesz trąbi sie mówi że są nawet w krakowie okno Gdzie można bez żadnych konsekfencji zostawić dziecko ale tak na śmetniku skazując je na śmierć. A teraz wiemy że mała ma siędobrze trafiła w dobre ręce młodego małżenśtwa i mamy z nią kontakt. Bardzo się zżyłam z Tą mała i jej rodzicami. Ma na imięMałorzata Marta czyli po CIoci  (po mnie) Jestemjej mamą chrzestną. Historia jak z ze słego snu ale na szcześćie ma swój dobry FInał szcześliwy. EH Z tak amatka to ja jak bym ją dorwała to bym.........JAK MOŻNA!  

Antalis Twoje przygotowania Faktycznie zapierają dech w piersiach. Ja tak dokłandie nie miałam zaplanowanego  wszystkiego. BUZIAKI> CZekam na zdjęcia pazórków. Igraszka

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #544 dnia: 5 Września 2006, 13:41 »
11 dni do ślubu ...
[/size]

Igraszko - historia powalająca. Straszna ale ze szczesliwym zakonczeniem.
Racja ze lepiej ze zostawiła ja w szpitalu niz na smietniku ale takie maleństwo zawiniło ze zaraz na starcie zostaje samo. Na szczescie matka podpisala ze zrzeka sie praw, hipotetycznie mozna zaczac starac sie o rodzine zastepcza dla dziewczynki. Najgorsze jest to ze jej matka wcale nie miała zlych warunków materialnych itp. po prostu nie chce wiecej dzieci. Taka "dupna dama" ktora pozbywa sie "problemu" :evil:

Przedstawiam Wam Emilke ( takie imię wybrała dla niej matka ) ur. 02.09.06r

A co do moich paznokci ... wyszło mi jedno zdjątko ale dzis znow bede próbowac sobie cos zrobic na tych paznokciach.Zdjatko kiepskie.Musze zmienic te gwiazdke na cos innego bo mi hacza o ubranie:( :

W sadzie nic nie załatwiłam. Babki powiedziały z elepiej załatwiac to juz po ślubie bo przed bede musiala tylko akt urodzenia przyniesc a potem doniesc akt malzenstwa. A po slubie jesli wszystko sie zacznie to potrzebowac bede tylko akt malzenstwa.W sumie dobrze ze to sie przeciagnie w czasie - zbyt duzo teraz spraw na głowie.

Offline Igraszka
  • bywalec
« Odpowiedź #545 dnia: 5 Września 2006, 16:50 »
JEJU ALE SLICZNA PTASZYNA! A moja MAłgorzatka też jest śliczna jak mój małż zeskanuje mi jej zdjecia to powklejam w swoim wątku! Pozdraiwam. GOsia

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #546 dnia: 5 Września 2006, 17:19 »
Najgorsze jest to ze jej matka wcale nie miała zlych warunków materialnych itp. po prostu nie chce wiecej dzieci. Taka "dupna dama" ktora pozbywa sie "problemu"

Antalis,  nie sądzisz, że zbyt mocno oceniasz tą panią. Tak naprawdę nikt nie zna przyczyny dlaczego chciała się pozbyć córki. Widzisz lepsze to, niż usunięcie ciąży. Takie maleństwa częto znajdują nowy dom bardzo szybciutko, bo mnóstwo jest par, które pragną, a nie mogą mieć dzieci.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #547 dnia: 5 Września 2006, 20:37 »
Cytat: "Ninka"
Tak naprawdę nikt nie zna przyczyny dlaczego chciała się pozbyć córki.

Akurat znam przyczyne ...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #548 dnia: 5 Września 2006, 22:31 »
Akurat znam przyczyne ...

Oj kochana oby Ciebie nikt tak nigdy nie oceniał, kiedy zrobisz coś, co w społeczeństwie jest uznawane za nieetyczne.  Nikt, nigdy nie wie dlaczego ktoś inny coś robi i co wtedy myśli. Zarzekanie się, że jest inaczej kojarzy mi się z ograniczeniem. Nie gniewaj się na mnie za to, ale znam sytuacje analogiczną i wierz mi, że osoba, która została zlinczowana  nie zasłużyła na to, mimo, że wszyscy "wiedzieli" co zrobiła i każdemu się wydawało, że zna przyczynę. Ale nie ciągnijmy tego, bo ani ja, ani zapewne Ty nie zmienisz swoich odczuć.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #549 dnia: 5 Września 2006, 22:52 »
Cytat: "Ninka"
Oj kochana oby Ciebie nikt tak nigdy nie oceniał

Tak na prawde to od oceniania jest Bog a nie my ale jak widze taka ludzka glupote to mi sie noz w kieszeni otwiera :evil: .

Ta matka przyznała sie czemu nie chce tego dziecka i niekoniecznie były to dobre powody. Nieodpowiedzialna małolata ktora nadal bedzie "dupy dawac" a dzieci zostawiac chyba ze dostanie za nie wiecej kasy ( prawie cytat ).I co nadal ja "rozgrzeszasz"  :?:

Dzis siostra znow mi napisala ( dzis ma nocke ) ze maja kolejna kandydatke do mam pozostawiajacych dzieci - tym razem zostawiony ma byc chlopczyk. Tyumrazem jednak matke rozumiem i nie potępiam tego co robi.maluch jest jej 4 dzieckiem i wszystko bylo by ok gdyby nie fakt ze 3 miechy temu zostawil ja mąz - do tamtej pory mieli wszystko.Jedno dziecko ma chore onkologicznie, grugi eneurologicznie wiec mowi ze moze ja byc nie stac na wychowanie malenstwa. Stwierdzila ze sama miloscią Go nie wykarmi i ja ją rozumiem. To jest odpowiedzialne posuniecie.Nie chce swiadomie skazywac swojego dziecka na biede ale dac mu szanse i lepszy start w zyciu.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #550 dnia: 5 Września 2006, 23:00 »
I co nadal ja "rozgrzeszasz" Question

a napisałaś:

Tak na prawde to od oceniania jest Bog a nie my

więc, zaprzeczasz sama sobie.

Tak, czy inaczej ja tej dyskujsji dalej nie ciągnę, bo niewiedzieć czemu ja się staję celem Twoich ataków, a nie zawiniłam. Nie zależy mi na gniewaniu się z kim kolwiek i szukaniu afery.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #551 dnia: 5 Września 2006, 23:06 »
po 1 Moglas dopisac dalsza czesc o tym nozu-w podtekscie mialam na mysli fakt z eco jak co al eobok niektorych rzeczy nie da sie przejsc obojętnie ...
po 2 Sama stwierdzilas ze to pewnie nie jest tak jak widza to inni wiec jakis osąd jzu wydałas
po 3 nikt Cie nie atakuje, napisalam tylko ze nie znasz sytuacji bo gdybys znala to  Twoje zdanie z pewnoscia bylo by inne ( bo uwazam Cie za normalna osobe )

P.S. Do jasnej ciasnej Wy i te "Wasze ataki" ... człowiek nic juz nawet we własnym watku napisac nie może  :|

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #552 dnia: 6 Września 2006, 08:08 »
ludzka glupote to mi sie noz w kieszeni otwiera

TU sie zgodze co ludzie wyprawiaja to porostu przechodzi ludzkie pojęcia.

Antalis a gdzie Twoja siostra pracuje ejesli mozna wiedziec??

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #553 dnia: 6 Września 2006, 08:54 »
Antalis to straszne że niektóre matki muszą lub chcą zostawiać swoje dzieci... :( Aż się łezka w oczach kręci jak się czyta coś takiego :(

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #554 dnia: 6 Września 2006, 08:58 »
Antalis a gdzie Twoja siostra pracuje jesli mozna wiedziec??

Moja siostra pracuje w szpitalu i jest położną.

Cytat: "ewelinkaaa7"
TU sie zgodze co ludzie wyprawiaja to porostu przechodzi ludzkie pojęcia.

Własnie o to chodzi. Ja rozumiem jak ktos zostawi dzieciaczka bo ma trudne warunki itp. ale zostawianie dziecka bo jest "niewygodne" to juz przesada.

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #555 dnia: 6 Września 2006, 09:05 »
ale zostawianie dziecka bo jest "niewygodne" to juz przesada.

NIestety tak jest.Bo ludziom tak jest "wygodniej" . Gdy sobie pomysle co ludzie robia to mnie ciarki i złośc jednoczesnie ogrania. Mialam praktyki w Domach Dziecka itp.. to powiem szczerze ze przez miesiac "chora" wychodzilam widząc i sluchając takich opowiadań.

Offline syla8
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #556 dnia: 6 Września 2006, 13:32 »
Antalis, suknia jest przepiękna!!!!!!!!!!! dzieki bardzo za informacje co do miejsca szycia. W ogole rewelacyjny pomysl z tym watkiem!!

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #557 dnia: 6 Września 2006, 15:50 »
A ja mysle ze ten watek ma byc wesoly bo pzreciez Antalis, czeka slub wiec lepiej nie kontynuowac tematu zostawianych dzieci bo strasznie smutno sie zrobilo a przeciez to byl taki wesoly watek. Chociaz nie ejstem gospodarzem tegoz odliczania mowie STOP.Antalis, za 10 dni bierze slub i na tym sie skupmy!!
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #558 dnia: 6 Września 2006, 17:43 »
Chociaz nie ejstem gospodarzem tegoz odliczania mowie STOP.Antalis, za 10 dni bierze slub i na tym sie skupmy!!

Dokładnie,a ten poruszony temat jest strasznie smutny :roll:

Offline goni@
  • bywalec
  • data ślubu: 23.09.2006
« Odpowiedź #559 dnia: 7 Września 2006, 10:14 »
Antalis faktycznie gwaizdka na pazurkach zahacza,znam ten ból...
Ale na pewno coś dobierzesz...  :D
Bardzo lubię czytać Twoją seteczkę  :wink:
Powodzenia  :D
Sukieneczka piękna,będziesz pięknie wyglądać  :D
Czemu życie rani..czemu nie może być normalnie...

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #560 dnia: 7 Września 2006, 12:12 »
Antalis, jest pewien sposób na tą gwiazdkę. Nieco pracochłonny, alloe skuteczny. Otóż nakłada się ją na bardzo jeszcze mokry lakier na paznokciach i dociska. Nie martw się o odciski opuszka, bo tylko zadzirory i rysy będą trudne do usunięcia. Na "odcisk" zaś. już po wyschnięciu obficie nałóż bezbarwny lakier. Uwierz mi ta metoda jest dobra. 2 lata temu miałam na czarnych paznokciach dużo srebrnych gwiazdek, ok 3-4 na paznokciu i łaśnie zainstalowanych w ten sposób, mieniły sie cudnie, a nie chaczyły. Pamiętaj jednak, że super gładkie nie będą.

Offline natalia113

• bywalec
« Odpowiedź #561 dnia: 7 Września 2006, 12:31 »
alantis czekam na dalszą relację z twoich przygotowań bo widzę że tu strasznie smutno

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #562 dnia: 7 Września 2006, 13:01 »
9 dni do ślubu...
[/size]

Ano smutno bo i ja jestem smutna. Moj piesek choruje, całą noc wymiotował, miał biegunke a teraz tak dziwnie oddycha i jest osowiały. Rodzice pojechali z nim teraz do weterynarza. Miejmy nadzieje z eto nic groznego.

Co do przygotowan slubnych :
 :arrow: wczoraj zrobilismy male spotkanko świadków - obgadalismy co i jak :)
 :arrow: dzis jedziemy po wina ktore bedą podawane do obiadu, wina "normalne " i ajerkoniaki :)

Ninko dzieki za pomoc.Niestety gwiazdki juz same w sobie sa "ostre".Maja takie "zadziory" na ramionach. Ale zobacze moze sie uda. Jesli nie to mam przeciez te kwiatuszki i serduszka jeszcze :)

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #563 dnia: 7 Września 2006, 13:36 »
Antalis mam nadzieję, że u pieska wszystko w porządku. Trzymam kciuki, żeby tak było!
Poza tym, masz śliczną suknię, śliczną... :) Pięknie się w niej prezentujesz.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #564 dnia: 7 Września 2006, 13:38 »
Poza tym, masz śliczną suknię, śliczną...  Pięknie się w niej prezentujesz.

Dziękuje :)

Cytat: "Kasia - Wrocław"
Antalis mam nadzieję, że u pieska wszystko w porządku

Zobaczymy co powie weterynarz  :|

Offline natalia113

• bywalec
« Odpowiedź #565 dnia: 7 Września 2006, 13:46 »
Zobaczymy co powie weterynarz

jak juz bedziesz coś wiedziała to szybko pisz

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #566 dnia: 7 Września 2006, 14:22 »
Coz piesio najprawdopodobnie sie czyms zatruł. Moze zjadł coś na spacerze. Dostal zastrzyki, antybiotyk a teraz ... opala sie na balkonie :) Wszystko bedzie    :ok:    :ok:

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
« Odpowiedź #567 dnia: 7 Września 2006, 14:25 »
No to suuuper :) Uff... :) Pograp go za uszkiem ode mnie.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #568 dnia: 7 Września 2006, 14:26 »
Ok podrapie :)
Całe szczescie ze moj "brunatny" jest zdrowy - nie wyobrazam sobie zycia bez tego małego przegubowego autobusu ( jamnik ) :)

Offline natalia113

• bywalec
« Odpowiedź #569 dnia: 7 Września 2006, 14:41 »
nie wyobrazam sobie zycia bez tego małego przegubowego autobusu ( jamnik

:hahaha:    :hahaha:    :hahaha:  
DOBRZE ŻE WSZYSTKO JEST OK