Autor Wątek: ZŁOTE OBRĄCZKI NASZ CAŁY MAJĄTEK ...  (Przeczytany 52961 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
ZŁOTE OBRĄCZKI NASZ CAŁY MAJĄTEK ...
« Odpowiedź #420 dnia: 18 Sierpnia 2006, 17:28 »
Antalis, brelok - super pomysł :) A na ślub nie będziesz miała @? Fajnie by było :)

Ale już nieiwiele czasu do Waszego ślubu pozostało :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #421 dnia: 18 Sierpnia 2006, 17:42 »
napiszmi prosze priva gdzie kupiłaś taki brelok super pomysł

Poszło :)

Cytat: "anulka33"
A na ślub nie będziesz miała @?

Wszelkie znaki na niebie i ziemi mówią że nie i niech tak zostanie :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #422 dnia: 18 Sierpnia 2006, 20:58 »
Dziewczyny jak to jest - u nas po mszy nei jedzie si eod razu na sale tylko mlodzi musza wrocic do domu Panny Mlodej "przyniesc" błogosławienstwo do domu. Macie tez tak ?? Mlodzi przyjezdzaja z rodzicami czy tylko ze swiadkami ??

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #423 dnia: 18 Sierpnia 2006, 21:31 »
Cytat: "Antalis"
Dziewczyny jak to jest - u nas po mszy nei jedzie si eod razu na sale tylko mlodzi musza wrocic do domu Panny Mlodej "przyniesc" błogosławienstwo do domu. Macie tez tak ?? Mlodzi przyjezdzaja z rodzicami czy tylko ze swiadkami ??

pierwsze słyszę... :shock:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #424 dnia: 18 Sierpnia 2006, 22:54 »
pierwsze słyszę...

Jak to mówią - co kraj to obyczaj :)

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
« Odpowiedź #425 dnia: 18 Sierpnia 2006, 23:54 »
Analis ma racje co kraj to obyczaj, akurat ten obyczaj pochodzi ze Śląska.

Cytat: "dziubasek"
Mlodzi przyjezdzaja z rodzicami czy tylko ze swiadkami ??

U nas jest różnie, albo sami, albo ze świadkami. Jak młodzi jada do domu z błogosławieństwem to reszta gości jedzie na sale i czeka na Pare Młodą, albo nadzoruja gości rodzice albo świadkowie

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #426 dnia: 19 Sierpnia 2006, 09:29 »
28 DNI DO ŚLUBU ...

Wczoraj dostalismy fotki naszego autka  Peugeot 607  :).Dzis jest na weselu ale własciciel przysle nam jeszcze zdjatka udekorowanego samochodu.

Musimy je wymierzyć - a dokładnie jego maske by kwiaciarka wiedziala ile czego potrzeba i zeby za duzego serduszka z przodu nam nie zrobiła. Autko bedzie udekorowane bialo-pomaranczowymi kwiatami. Bedzie ładnie wygladac mam nadzieje.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #427 dnia: 19 Sierpnia 2006, 22:59 »
Ja z dnia na dzień coraz mniej chce tego wesela. Trzeba było isc tylko do Kościoła i "dowidzenia".
Od kilku dni nic tylko sie :klnie: :Kill: :ckm:  :nerwus:  :klotnia:  z Rafałem.
:czeka:  na jakąś poprawe ale chyba sobie daruje bo szkoda moich nerwow.
Dziś poszło o głupie taksówki i sesję zdjeciową. Jego mama chce jechac z nami a np. moi rodzice nie chca.Juz widze te drobnice jak jedzie z nami tylko po to by zrobic sobie jakies kretynskie zdjecie grupowe na ktorym i tak połowy widac nie bedzie  :evil: Bedziemy mieli do wyboru tylko 10 zdjęć i chce by to były zdjęcia tylko moje i Rafała. Zdjecia z rodzicami i całą reszta mozemy zrobić przecież na sali. Nie lubie jak ktoś wpada na genialne pomysły na 28 dni przed weselem rujnując cały jego plan .

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #428 dnia: 20 Sierpnia 2006, 10:21 »
nie przejmuj sie tylko badz stanowcza co z tego ze ktos sie obrazi to jest twoj dzien i juz!!!!koniec

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #429 dnia: 20 Sierpnia 2006, 21:43 »
27 dni do ślubu ...
[/size][/b]

Dziś było zupełnie inaczej, jak kiedyś :i_love_you: , jak dawniej :serce: .Zjedlismy pyszny obiad  :obiad: ktory moj tatus  :Kucharz:  przygotował jak byłam z mama na "Zjezdzie kobiet". Zero kłotni, zero sprzeczek  :klotnia: .Docieranie boli ale cóz taka kolej rzeczy.
Jutro dzwonie umówić sie dokładna godzine na środową przymiarkę. W srode tez prawdopodobnie spotkanie z zespołem :koncert: .Ide takze 3 raz na solarium gdzie poki co zamiast "słonca" chwyta mnie "kurwica"  :evil: Rafał sie prawie spalił a ja dalej blada twarz jestem  :cry:
Od jutra "idą" nasze zapowiedzi u mnie w parafii - u Rafała juz są jakies 2 tygodnie  :?
Poki co przygotowywuje sie psychicznie do pierwszej spowiedzi przedślubnej :).Jak poczytałam co jest dzis grzechem to sie przeraziłam- nawet nieprzestrzeganie przepisów drogowych jest grzechem.Juz widze jak mowie ksiedzu - przeszlam na czerwonym swietle - i bardzo tego załuje  :D  Starczy jak pierwsza odbedziemy na poczatku wrzesnia a druga np. na dzien przed slubem  :?:

Jedno z tego jest pewne - do dnia slubu zwariuję  :luzak: .

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #430 dnia: 22 Sierpnia 2006, 08:47 »
[glow=red]25 dni do ślubu ...[/glow][/b]

W koncu mam neta :). U mnie w sumie bez zmian.
Z Rafałem znów zyjemy jak dawniej :) Wszystko wróciło i jest wspaniale.Nowy komplet wypoczynkowy juz wypróbowany  :oops:  :P . Nawet wymyśliliśmy nową pozycje i nazwalismy ja "Na wypłosza" :)Ale o tym innym razem :). Dzis szykuje sie imprezka - mamusia ma urodzinki .A 25 sierpnia rodzice maja 27 rocznice ślubu :).Wczoraj zamowilam im pamiątkowe kieliszki - mam nadzieje ze zdarza z przesyłka.Beda takie jak te tylko z danymi innymi ( podobne do naszych ślubnych:) )

Tatko 3 wrzesnia tez ma urodzinki i ciezko myśle nad prezentem. Myslałam o piersiówce z kieliszkami z grawerem bo to takie pamiątkowe ma byc - tatko bedzie miał 50 latków :)

Od wczoraj powinny "leciec" zapowiedzi u mnie w parafii. Jak to w praktyce wygląda nei wiem.
Przymiarka sukni się "odkłada". Pani dzwoniła i prosiła o przesunięcie bo mają nagłą sprawe .Ma dzwonic dzis i umówic sie na czwartek lub piątek.

Pytanie do ekspertow drogie dziewczynki czyli do Was:
Kupujecie skarbczyki i rózance  :?:  Jakie kolory powinny być. U mojej znajomej skarbczyki były białe ale nie wiem jak moj Raf zapatruje sie na biały skarbczyk - czarny chyba bardziej "meski".

Mamcia kupiła nam ozdoby do dekoracji kosza na alkohol a takze wszelkie pierdołki do pakowania ciasta. Jak bede miala troszkę wiecej czasu to powklejam fotki :).

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #431 dnia: 22 Sierpnia 2006, 08:56 »
co to jest skarbczyk????

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
« Odpowiedź #432 dnia: 22 Sierpnia 2006, 10:30 »
Skarbczyk to książeczka do modlitw, przy komuni sie taką ma, powinna towarzyszyć do końca życia tak jak różaniec ale różnie z tym bywa. My skarbczyków nie planujemy:)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #433 dnia: 22 Sierpnia 2006, 10:33 »
co to jest skarbczyk????

Ksiązeczka do kościoła :) tzw. Skarbiec modlitw i pieśni.Kazdy z nas pewnei miał taką do Komunii :)Ja chciałabym juz taki z napisem "Pamiatka ślubu".

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #434 dnia: 22 Sierpnia 2006, 16:07 »
Probowałam dodzwonic sie do ksiedza w sprawie tych skarbczyków. Czy  sa wymagane.Niestety nikogo nie zastalam. To nawet fajna pamiatka by była.
Pani z salonu tez nie dzwoni ... zaczynam sie :evil:

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #435 dnia: 22 Sierpnia 2006, 16:08 »
u nas w wielkopolsce nie ma takiego zwyczaju dlatego go nie znam

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #436 dnia: 22 Sierpnia 2006, 19:19 »
Ja też pierwsze słyszę o tych skarbczykach. A po co on na ślubie? Trzymać go będziesz w ręce cały czas?

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #437 dnia: 22 Sierpnia 2006, 21:13 »
Cytat: "Beth"
A po co on na ślubie? Trzymać go będziesz w ręce cały czas?

Lezy on przed młodymi i jest pamiatką do konca zycia. Przemilczajac uzytkową funkcje tej ksiązeczki.Nie wiecie po co są skarbczyki  :?:  :?

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #438 dnia: 22 Sierpnia 2006, 22:36 »
Przymiarka w sobotę o 11.00 :)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #439 dnia: 22 Sierpnia 2006, 23:56 »
o rety Antalis, Twój watek to prawdziwa skarbnica dla jakiegoś etnologa, tyle zwyczajó, ze hej :)!!!
My z ziem odzyskanych, to spęd wszystkich i stąd nie ma zadnych zwyczajów i tradycji, sa tylko te podstawowe ;)
Samochód przesliczny :)!!!
No i czekam na srodę, choc bede w pociągu ;)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #440 dnia: 23 Sierpnia 2006, 11:45 »
24 dni do ślubu ...
[/size][/b]

Co do skarbczyków to dalej nie wiem co zrobić :(
Wkleje pare fotek - tak mniej wiecej bedzie udekorowany kosz na alkohol ( bedzie mial jeszcze biała wstazka obwinieta roczke.

A to serwetki do ciasta i bileciki - nie wiem na co sie zdecydujemy.Nie rozdajemy ciacha rodzinie,Raf wezmie tylko do pracy i ja dam najblizszym sasiadom chyba:

A takimi kwiatami bedzie udekorowana porecz mojej klatki, beda one doczepione do takiego sztucznego łancucha z choinki.

Osobiscie nie jestem ZA strojeniem klatki ale skoro mama chce to niech sobie zrobi po swojemu :)
Dzis znów ide na solarium - poki co to kosztuje mnie to duzo a efektów nie widac.

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #441 dnia: 23 Sierpnia 2006, 14:46 »
Własnie ozdobiłam koszyk na alkohol.Oto rezultat:

Zdjatko pierwszej klasy nie jest ale widac co nieco :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #442 dnia: 23 Sierpnia 2006, 16:51 »
Antalis - muszę się zgodzić z Gosią Kwiecień odnośnie tych obyczajów, które są obecne w Twoich stronach - u nas jednak jest niewiele takich rzeczy i jest duża swoboda w kwestii tradycji.
Koszyk zrobiłaś bardzo ładnie, szkoda tylko że goście i tak pewnie nie zwrócą na to uwagi ;) Swoją drogą ja się w ogóle nie zastanawiałam nad tym w czym butelki będą transportowane na sale. Chyba po prostu w rękach naszych Tatusiów :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #443 dnia: 23 Sierpnia 2006, 17:00 »
Antalis kosz śliczny :) BArdzo ładnie Ci wyszedł. A co do tradycji to ja tez pierwsze słyszę więc nie wiem co Ci poradzić...

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #444 dnia: 23 Sierpnia 2006, 18:57 »
Bardzo ładny koszyczek...będzie sliczną ozdobą...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #445 dnia: 23 Sierpnia 2006, 21:33 »
Koszyk zrobiłaś bardzo ładnie, szkoda tylko że goście i tak pewnie nie zwrócą na to uwagi  Swoją drogą ja się w ogóle nie zastanawiałam nad tym w czym butelki będą transportowane na sale.

To tez u nas tradycja ;) Alkohol w koszyku bedzie w naszym samochodzie w razie "bramek".A pozniej jak juz bedziemy na sali to swiadek ze swiadkowa będą chodzili po sali i wymieniali puste butelki na pelne :pijaki:  a zeby nei łazic z tymi flachami to beda je nosic własnie w tym koszyku.

Dzis jestem baardzo zła, ba nawet wsiekła  :evil: . Dostałam @ co oznacza ze wystapienie @ w dniu ślubu wzrosło do ok 90 %. Nerwy zrobia swoje - oby mi sie przez to spoznił a nie przyspieszyl. Na szczescie siostra przyniosla mi i mojej mamie lek na zmniejszenie krwawienia wiec jeszcze tylko pozbyc sie bólu. Ja to zawsze mam pecha :(
Antalis - muszę się zgodzić z Gosią Kwiecień odnośnie tych obyczajów, które są obecne w Twoich stronach

Chciałam tradycyjne wesele i staram sie by takie było :) No bo kto jak nei mlodzi powinien kultywować tradycje :D

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #446 dnia: 24 Sierpnia 2006, 00:47 »
Chciałam tradycyjne wesele i staram sie by takie było  No bo kto jak nei mlodzi powinien kultywować tradycje

no i super!, tym bardziej, ze teraz odchodzi się od tradycji, ja zresztą też nie jestem aż taką konserwatyską, dlatego tym bardziej imponują mi  takie osoby jak Ty i podziwiam Cię :)!!!!

A jak  czytam Twój watek, to normalnie często jestem zadziowona, ze aż tak będziesz mikała dopracowane wesle, normalnie w każdym szczególe!!! Nawet kosz na wódkę, mi by to przezz myśl n ie przeszło, kelnerzy stawiali alkohol i git ;)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #447 dnia: 24 Sierpnia 2006, 09:10 »
Cytat: "gosia_kwiecień"
kelnerzy stawiali alkohol i git

U nas alkohol to działka świadka :) to On musi czuwac nad tym by nie stały puste butelki it :) Ot znow taka tradycja :)

DO slubu 23 dni ... TYLKO 23 dni  :!:  :!:  Niech ktos zatrzyma ten licznik  :!:  :!:  :!:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #448 dnia: 24 Sierpnia 2006, 10:34 »
Cholerka solarka mi tyłek przypaliła ... rany julek tył "strzaskany" a przod jak u trupa...W sobote bede na przymiarce komicznie wygladac :P .DObrze ze mam @ - nie bede chodzic na solar i moze tył mi wyblaknie ;p.

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #449 dnia: 24 Sierpnia 2006, 10:48 »
Cholerka solarka mi tyłek przypaliła ... rany julek tył "strzaskany" a przod jak u trupa...W sobote bede na przymiarce komicznie wygladac  .DObrze ze mam @ - nie bede chodzic na solar i moze tył mi wyblaknie ;p.

do ślubu się zagoi ! :D
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)