Autor Wątek: październikowe panny młode  (Przeczytany 69660 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gosieńka77

• Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli.
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.10.2008
Odp: październikowe panny młode
« Odpowiedź #330 dnia: 28 Maja 2008, 00:34 »
W dniu 4 października odbędzie się nasz ślub :-)
Ślub Gosi i Roberta. 
Hmmm. . . już nawet miałam sen- początek ceremonii :-)

Offline kirka5

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 11.10.2008
« Odpowiedź #331 dnia: 28 Maja 2008, 19:24 »
witaj Gosiu :) i zapraszamy do odliczania :)

Co masz już załatwione?? Pochwal się salą :) i może też suknią ?? :)

Offline Gosieńka77

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #332 dnia: 30 Maja 2008, 11:48 »
Witam.  :)
Wydaje mi się,ze chyba mam sporo rzeczy załatwionych jak na ten czas. 
Sala,orkiestra,kamerzysta(rodzina).  Samochód. Florystkę,fryzjera, kosmetyczkę i manicure (rodzina oraz przyjaciółki) Nauki będą od września.
Teraz muszę jeszcze zdecydować się na suknię-już raz byłam- (wypożyczenie) oraz wybór fotografa(tylko studio).
Do połowy czerwca zakupię zaproszenia(już mam upatrzone)
W lipcu pójdziemy na spokojnie po garnitur i obrączki oraz niewielkie zakupy związane z wystrojem(mam własne pomysły i chcę je zrealizować)
Całą resztę mam zapisana w specjalnym notesie: menu, muzyka, konkursy- tak sobie na spokojnie ustalamy :-)
Tak więc wydaje mi się,że nie jest źle.

Offline k_lolus
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18.10.2008
« Odpowiedź #333 dnia: 14 Czerwca 2008, 21:17 »
Paździrnikowe panny młode....czy też tak macie jak ja? tak bardzo już nie mogę się doczekać tego dnia, im więcej czasu spędzam na tym forum, im więcej czytam, tym bardziej nie mogę się doczekać...:) i jeszcze sen który ciągle mnie nęka - w dniu ślubu nie zdążam do fryzjera lub w ogóle okazuje się że zapomniałam się do niego umówić ;) Koszmar.
Czas niby płynie szybko, ale tak bardzo już nie mogę się doczekać :)

Offline chodasia

• bywalec
  • Ten Pan i ta Pani sa na siebie skazani...
  • data ślubu: 25.10.2008:list_milosny:
« Odpowiedź #334 dnia: 15 Czerwca 2008, 23:13 »
Ja chyba mam tak samo, bo tez miewam sny o tym, ze nie daze  gdziestam, albo ze na weselu cos nie wyszlo, mysle ze wiele osob tak ma. Stres.:) ale nie martwmy sie na zapas. Ja tylko prosze o ladna pogode bez deszczu.

Offline zielony_groszek79

• użytkownik
  • **
  • Staropanieństwo z wyboru odroczone ;)
  • data ślubu: 18.10.2008 r.
« Odpowiedź #335 dnia: 17 Czerwca 2008, 15:05 »
Witajcie :0 Własnie "wpadłam" na ten temat i podobnie jak Wy ślubujemy w październiku. Dokładnie 18. Czy w związku z tym moge do łączyć do Waszego grona?

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #336 dnia: 17 Czerwca 2008, 18:02 »
zielony_groszek79  no jasne ze mozesz dolonczyc:) zapraszamy

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #337 dnia: 17 Czerwca 2008, 19:43 »
Świetnie, bardzo się cieszę :)
Patrzyłam co macie już pozałatwiane i w sumie nie odstaję jakoś bardzo. A zaczynałam się martwić, bo u nas zaręczyny odbyły się dość niedawno bo w Wielkanoc a wiem, że niektóre pary to nawet rok wcześniej zaczynają przygotowania.
Czy wy już macie stresa, że z czymś nie zdążycie, albo żeby o czymś nie zapomnieć? Ja jakoś wyjątkowo na luzie do tego podchodzę i zastanawiam się czy aby na pewno wszystko ze mną ok ;) Ale może to skrzywienie zawodowe :)

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
« Odpowiedź #338 dnia: 17 Czerwca 2008, 21:24 »
ja 13 miesiecy wszystko szykowalam..ale to byl jedyny wolny termin na sali wiec dlatego takkk duzoo czasu mialam;) Ale i tak wiekszosc w ostatnich miesiacach zalatwialam

Offline Gosieńka77

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #339 dnia: 17 Czerwca 2008, 21:37 »
 :) Zielony groszku my też mieliśmy zaręczyny w Wielkanoc :) 
Co do oczekiwania do ślubu to mam takie różne fazy.... Raz się cieszę i ciągle przeglądam tematy z tym związane, a innym razem odpuszczam sobie- i to sie dzieje tak naturalnie. Stresu jeszcze nie mam, a sny bywają.
Ogólnie wszystko idzie do przodu. Kiecka już  prawie wybrana :-)
Pozdrawiam Was cieplutko :)

Offline k_lolus
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #340 dnia: 18 Czerwca 2008, 08:20 »
witam Cie zielony_groszek79 :) mój ślub dokładnie tego samego dnia co Twoj:) zaczelismy przygotowania juz dawno, bo w sierpniu ubiegłego raku, ale to dlatego, że nie było wcześniej wolnego terminu na sali, podobnie jak u Netuli. Na dzień dzisiejszy prawie wszystko już mamy załatwione, właściwie brakuje jeszcze tylko naszych strojów, na nic nie moge się zdecydować, a czas leci :( Pozdrawaim Cię serdecznie i życzę miłych przygotowań.

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #341 dnia: 18 Czerwca 2008, 08:21 »
Ja tam nie miewam jeszcze żadnych snów związancyh ztym dniem. Ale może to lepiej, bo pewnie jak "zapodałabym" sobie ich analizę i rozkładaniena czynniki pierwsze to sama bym zwariowała ;)
My mamy załatwione już: salę, zespół, dekorację sali (część robi pani dekorator, część ja sama), zaproszenia, zawiadomienia, winietki, menu na stoły, pudełeczka na prezenciki dla gości i zawieszki na buteli (tez własnoręczna robota) teraz tylko dostarczyć zaproszenia i zawiadomienia rozesłać, suknia i dodatki zamówione (w połowie lipca przyjedzie), sesja w studio (plener uzgodnimy jeśli będą dobre prognozy pogody), kamerzysta i sami wybraliśmy piosenki na płytę, fotograf do kościoła, dekoracja kościoła, nauki przedślubne i panią z poradni, obraczki do odbioru 14 lipca, bukiety wybrane, fryzjerka i makijażystka zarezerwowane, autokar, który zawiezie gości spod kościoła do Werandy.  
Zostało do zrobienia: kupić garnitur, buty i dodatki dla mojego, kupić buty dla mnie, zakupić alkohol, załatwić papiery z USC do licencji na ślub, potwierdzić ilość gości, zrobić prezenty dla rodziców, wybrac w końcu pierwszy taniec i nauczyć się go tańczyć (będzie ciężko)  :D ........ no i zapłacić za wszystko resztę, oczywiści minus zaliczki.... masakra  :o

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #342 dnia: 18 Czerwca 2008, 08:27 »
lolus, ja kupiłam pierwszą sukienkę, która tak mi się spodobała, że już żadnej innej nie chciałam oglądać. Jak ją zobaczyłam na necie to zwariowałam :D Najlepsze, że nadal czuję, że to właśnie ta i ani razu nie pomyślałam zeby może jeszcze pooglądać coś innego, że może będzie jakaś ładniejsza. Niestety nie mam jak wkleić zdjęcia, ale: jest na stronie www.modaslubna-agora.pl kolekcja II 2008, model 28 67 plus bolerko, które gdzies tam wyżej tez jest  :)

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #343 dnia: 18 Czerwca 2008, 08:29 »
A to może napiszmy w którym kościele ślubujemy i gdzie robimy wesela, co?
My w Kościele Jana Chrzciciela na Bogurodzicy, a wesele w Werandzie w Morzyczynie  :)

Offline k_lolus
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #344 dnia: 18 Czerwca 2008, 10:33 »
A ja w Kosciele NMP ul. Nehringa, a wesele ogródki działkowe ul. Derdowskiego :) a moze sie spotkamy u wizarzystki? ja bede sie szykowac na Liściastej :) już termin zarezerwowany.

Offline k_lolus
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #345 dnia: 18 Czerwca 2008, 11:06 »
sukienka piękna:)

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #346 dnia: 18 Czerwca 2008, 11:35 »
Dziękować :)
Ja na Liściastą się nie wybieram... słyszałam rózne opinie na temat tej Pani. Ale mam nadzieję, że będziesz zadowolona.
Makijaż będę miała bardzo podobny do tego, który ma laska na zdjęciu sukni. Jakoś nie zamierzam szaleć. Włosów też nie zapuszczam, bo nie lubię siebie w długich. Nie marzą mi się koki ani inne wymyślne fryzury. Mam włosy do ucha z prostą grzywką więc będa wyprostowane, grzywka ułożona na bok pod toczek. W zasadzie fryzurę mogłabym w 15 minut zrobić sama :D Nad tipsami też się zastanawiam, kiedyś bardzo zniszczyłam paznokcie przez tipsy i jakoś nie uśmiecha mi się po paru dniach doprowadzać je do porządku przez następne pół roku. Ale jeśli się zdecyduję to będa to krótkie tipsy pomalowane na ceglastą czerwień :D
Lubie taki klimat retro ;)
A jak menu na wesele? Jest coś, czego zdecydowanie nie polecacie? I jeszcze jedno, tort z której cukierni wybieracie? U nas jest w cenie z Kozłowskiego, ale mamy wątpliwości czy go brać

Offline k_lolus
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #347 dnia: 18 Czerwca 2008, 15:21 »
Lisciasta mam juz sprawdzona, wiec sie nie obawiam:) co do tipsow to jestem zdecydowanie na "nie", oczywiscie wszystko to rzecz gustu, ale ja uważam że to wcale ładnie nie wygląda, tylko sztucznie i kiczowato, nie ma to jak ładnie wypielęgnowane i zadbane własne paznokcie. Jeśli chodzi o tort to chyba zdecydujemy się na Duet, albo Domową. Byłam niedawno na weselu w Morzyczynie w Werandzie i przyznam, że torcik nie bardzo mi smakował, cała reszta była oki :)

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #348 dnia: 19 Czerwca 2008, 08:21 »
Domowa mówisz... moja kumpela miała tort z tej cukierni i był przepyszny.
Co do tortu w Werandzie, super że napisałaś, że nie był smaczny. Rok temu na weselach proponowali tam inne torty i były bardzo dobre ale w tym roku zmienili cukiernię i własnie dlatego nie byliśmy pewni czy decydować się na ten tort. No to teraz już wiemy. Albo Domowa ale najpewniej Sowa :)
I dobrze, że już sprawdziłaś Liściastą, a co do tipsów to jesteś pierwsza osobą, z która zgadzam się w 100%, niestety większość koleżanek patrzy na mnie jak na odmieńca ;)

Offline chodasia

• bywalec
« Odpowiedź #349 dnia: 19 Czerwca 2008, 13:51 »
No nie ma co szalec, ze juz tak blisko. Ja to wybierac suknie dopiero w lipcu jade;) Ale wiadomo, czym szybciej to i glowa spokojniejsza. Ja niestety nie mam mozliwosci wszystkiego wczesniej pozalatwiac, ale co najwazniejsze - sala, kamerzysta, zespol i fotograf juz jest ;D, czyli moze sie wyrobie. Pozdrawiam wszystkie Pazdziernikowe:*

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #350 dnia: 20 Czerwca 2008, 08:54 »
Chodasia, masz rację. Ja myślę, że rzy\eczywiście wszystko udaje się załatwić w miarę szybko i bezproblemowo. My tak dużo już załatwiliśmy bo narzeczony pracuje we Francji i niestety więcej czasu go nie ma niż jest, w związku z tym kiedy był to staraliśmy się maksymalnie wykorzystać ten czas i załatwić wszystko, co możemy.
A co do sukienki, ja od pierwszej chwili jak zobaczyłam tę, wiedziałam że tylko ta i żadna inna. A pamiętam jak moja koleżanka 2 tygodnie chodziła za kiecką i nie mogła się zdecydować. Okazuje się, że jak za duży wybór to też niedobrze. Ech... dogodzić babie ;)

Offline ToTylkoJa

• Odliczanie
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #351 dnia: 2 Lipca 2008, 19:37 »
Kolejna pazdziernikowa Panna Mloda melduje sie w szeregach ;)
My slubujemy 18.10.08 w Bydgoszczy ;)
Nie mam jeszcze jedynie zalatwionej kosmetyczki, fryzjera i florystki ;) cala reszta juz jest, a jutro przyjezdza moja suknia! Hura! Ide na pierwsza przymiarke! ;)

Offline Gosieńka77

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #352 dnia: 2 Lipca 2008, 21:53 »
Witaj TO TYLKO JA  :) Dość sporo masz już załatwione. My teraz jeszcze troszkę musimy pobiegać a od następnego tygodnia zaczynamy jeździć i dawać zaproszenia  :) Pozdrawiam.

Offline ToTylkoJa

• Odliczanie
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #353 dnia: 2 Lipca 2008, 22:29 »
My zaczynamy "trasę koncertową" z zaproszeniami w niedzielę... ;)

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #354 dnia: 3 Lipca 2008, 14:23 »
Witaj :)
Ładnie już z zaproszeniami będize cie jeździć. Mój jakoś nie może się zmobilizować :P
Jak tam twoja przymiarka? Na coś zwracałas szczególną uwagę? Pytam bo ja jutro mierzę i wolałabym z niczym nie wtopić.

Offline ToTylkoJa

• Odliczanie
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #355 dnia: 3 Lipca 2008, 22:59 »
Wielka klapa... pojechałam do salonu... najpierw przymierzylam buty, ktore zamowilam... owszem przyszly... ladny kolorek ecru, miekka skorka, ale po zalozeniu - koszmar, wiec mowie Pani, ze takich to ja nie chce, bo w nich sie chodzic nie da ;) przemiarka przelozona - musze szukac dalej butkow, bo bez nich nie da rady - chlip chlip

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #356 dnia: 4 Lipca 2008, 11:33 »
Przykro mi. A nie mogłaś zabrać innych butów na takiej samej wysokości obcasa? Ale wiesz, musze przyznac Ci rację z butami to jest jakiś koszmarek. Ja zdecydowałam, że nie kupuję typowo ślubnych, na raz. Kupiłam ostatnią parę Ryłko, przecenione w dodatku były. Są wygodne, skórzane i może się jeszcze kiedyś nadadzą. Może poszukaj butów tak byś mogła je przymierzyć zanim kupisz?

Offline chodasia

• bywalec
« Odpowiedź #357 dnia: 4 Lipca 2008, 12:08 »
O rany ja tez nie mam butow a przymiarka za tydzien :-[, szczerze mowiac wstyd ze dopiero na forum mnie olsnili, ze nie moge ot tak sobie isc do salonu, ale ze trzeba sie konkretnie przygotowac ::)czyli podpowiedzcie mi, powinnam juz isc z butami na wesele i z bielizna weselna tez? Bo gdzies znalazlam ze takze sie bierze.

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #358 dnia: 4 Lipca 2008, 12:29 »
Ponoć tak, też słyszałam o tym. A jednak wydaje mi się, że to trochę dziwne, żeby suknię dopasowywac do bielizny. Moim zdaniem powinno być odrotnie. Jak już dokładnie przymierzysz suknię to przecież łatwiej jest dobrać odpowiedni staniczek. Co do butów, to chodzi raczej o wysokość obcasa i dopasowanie długości sukni do niego. W sumie to uzasadnione. Ale jak masz jakieś buty na takim obcasie, to tez nie powinno być problemu. Tak mi się wydaje.

Offline ToTylkoJa

• Odliczanie
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #359 dnia: 4 Lipca 2008, 15:44 »
Powiem tyle, w salonie w ktorym ja kupilam suknie - obowiazkowo buciki i bielizna. ;) Trzeba dopasowac wiaznie gorsetu itd. Na szczescie buty zamowilam juz przez internet, wiec umowie sie na powtorke jak tylko przyjdzie paczka ;)