Autor Wątek: październikowe panny młode  (Przeczytany 69666 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Netula

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.10.2007
październikowe panny młode
« Odpowiedź #150 dnia: 2 Grudnia 2006, 19:15 »
i ja ise tu melduje jako panna mloda pazdziernikowa:)

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #151 dnia: 3 Grudnia 2006, 18:51 »
Netula, witaj!
Jak Twoje pomysły na kreację na Wielki Dzień?
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #152 dnia: 4 Grudnia 2006, 19:11 »
pomyslow narazie brakNa bnecie kiecki mis ie nie podobaja ale w salonie dla odmiany wszytkie;) Wczoraj na targach slubnych  w Swierklancu bylam i troche poogladalam;) Teraz troche poczekac trzeba i w nowym roku ruszam na salony;)

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #153 dnia: 12 Grudnia 2006, 23:38 »
Dziewczyny!
Chyba się wpiszę jednak w "październikowych pannach młodych", bo nie udało nam się znaleźć sali na 15 września. A tak bardzo chcieliśmy, bo to dzień moich urodzin i wypada idealnie w sobotę. Ale trudno.
Tak jak Netuli, busi i anulce33 wypadnie nam ślub 13.10.2007. ponieważ tylko ten termin zwolnił się w lokalu, który spełnia prawie wszystkie nasze wymagania. Może słyszałyście coś o Dworku Skawińskim? Na wszystkich forach, na ktorych szukałam, nie znalazłam wielu opinii, ale już trudno. Przecież nie weźmiemy ślubu w listopadzie!

Co do wątku o nakryciach, to powiem Wam, że poważnie zastanawiam się nad futerkiem - tak na wszelki wypadek. Mimo że moja suknia ma koronkowy płaszczyk z długimi rękawami, ale ja jestem zmarzluch! :-) Futrzaną pelerynke można wypożyczyc za stówkę albo nawet mniej, czyli koszt nie jest wielki, a jak się nagle oziębi? Nie wyobrażam sobie stania na chłodzie i wietrze przy składaniu życzeń li tylko w koronkowym płaszczyku, bo zapalenie pluc gotowe! ;-)

A powiedzcie jeszcze, co Was skłoniło do października? Nie wolałyście w miesiącach bardziej letnich?

Pozdrawiam wszystkie październikowe panny młode! :-)
meg

Ubi tu Caius, ubi ego Caia.

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #154 dnia: 13 Grudnia 2006, 17:47 »
meg, witaj!
Jeśli chodzi o mnie, to październik jest kompromisem :) Ja zawsze marzyłam o ślubie w ciepłym letnim miesiącu, za to mój narzeczony upierał się przy zimie. Byłabym nawet skłonna się zgodzić, bo ślub w piękną mroźną zimę też może być piękny, ale w naszym klimacie z pogodą nigdy nic nie wiadomo i kto wie czy nie trafiłaby się chlapa i szaruga.
Stanęło więc na październiku bo przeważnie jest piękny i słoneczny z temperaturą około 15 stopni.
Po drugie mój M wymarzył sobie ślub w swoje urodziny - 14 pażdziernik, no ale nie trafiliśmy w tym roku, więc zahaczymy o nie w przyszłym.
A co do futerka, to nie bardzo mi się podobają. Marzy mi się płaszczyk, ale co z tego wyniknie...?
Nie mam jeszcze wybranego modelu, ani nawet fasonu sukni więc nie wiem co będzie pasować.
Buzialki moje kochane!

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #155 dnia: 13 Grudnia 2006, 17:49 »
Netula, meg, dziś dokładnie 10 miesięcy do naszych ślubów!!!

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #156 dnia: 13 Grudnia 2006, 18:26 »

Ten płaszcz jest prawie taki jak mój wymarzony...

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #157 dnia: 13 Grudnia 2006, 18:28 »
Ups, pomyliłam obrazki, chodziło mi o ten:

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #158 dnia: 13 Grudnia 2006, 21:13 »
Cytat: "busia"
Netula, meg, dziś dokładnie 10 miesięcy do naszych ślubów!!!

A właśnie już nie w moim przypadku :-(

Okazało się, że jedzenie jest tak bardzo poniżej krytyki, że musieliśmy zrezygnować.
Dobrze, że nas tknęło i wybralismy się tam na obiad.
Pisałam o tym w temacie o salach, ale i tu powtórzę:
Kotlet niedosmażony, ziemniaczki opiekane surowe, sałatka zwiędnięta. Dramat.

Chyba będę się musiała założyć nowy wątek "styczniowe panny młode 2008" ;(
meg

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #159 dnia: 17 Grudnia 2006, 13:49 »
meg, strasznie mi przykro :( Szkoda że termin się odsunie, ale dobrze że sprawdziliście.
Nie można kupować kota w worku.

Offline meg

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #160 dnia: 19 Grudnia 2006, 15:14 »
Jak tylko powstanie wątek "Styczniowe panny młode 2008", to się tam przenoszę ;-)
Ale za Was trzymam kciuki!!
meg

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #161 dnia: 19 Grudnia 2006, 19:01 »
meg, dzięki
Trzymaj się cieplusio

Offline anelle82

• uzależniony
  • data ślubu: 13.10.2007r, godz.16
« Odpowiedź #162 dnia: 25 Grudnia 2006, 19:17 »
Ja też należe do październikowych panien młodych,ponieważ nasza data to 13.10.2007r. W wątku poznajmy się piszę co mamy już zarezerwowane.
Na razie Narzeczone i Mężatki:*

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #163 dnia: 6 Lutego 2007, 00:55 »
no i ja sie dopisuje, jako pazdziernikowa Panna Młoda!! widzę,że pazdziernikowe to wszystkie ślubujemy jak na razie 13tego!! jednak 13tka popularna i na pewno bedzie szczęśliwa!!!! :)

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #164 dnia: 6 Lutego 2007, 10:02 »
witamy;) Napewno 13stka ebdzie dla nas szczesliwa

Offline patrychapati
  • użytkownik
  • **
ja rowniez pazdziernik
« Odpowiedź #165 dnia: 7 Lutego 2007, 15:30 »
hej ja tez w pazdzierniku mam slub 20 na salach dzialkowych na derdowskiego nie moge sie doczekac zbieram informacje co gdzie kupowac ale szal

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #166 dnia: 7 Lutego 2007, 18:49 »
Witam nowe październikowe! :)
Strasznie dawno mnie tu nie było. Myślałam, że jak skończę studia to będę miała więcej czasu na siedzenie przed kompem, ale naiwna byłam.
Dziewczyny, mam problemik: nie mamy jeszcze kapeli na nasze weselisko :( Albo jesteśmy za wybredni, albo już wszystko pozajmowane. NIe chcemy grajków którzy każdy kawałek zagrają tak samo. Nie wiem czy nie skończy się na dj-u
A jak u was z orkiestra? Macie już zaklepane?
Buziaki ;)

Offline anelle82

• uzależniony
« Odpowiedź #167 dnia: 7 Lutego 2007, 19:22 »
My mamy już zespół zaklepany :los:
Teraz pracujemy nad fotografem i autkiem do ślubu, ale to tylko kwestia czasu :brawo_2:

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #168 dnia: 7 Lutego 2007, 19:27 »
mu zespol juz mamy dawno zaklepany.  Teraz pora na sukienke i na poradnie ktora 8 marca zaczynamy

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #169 dnia: 7 Lutego 2007, 19:29 »
anelle82, a autko jakieś specjalne będzie, bo my nic specjalnego nie wymyślamy (w tym punkcie oszczędzamy:) A fotografa też już mamy ugadanego.

Offline anelle82

• uzależniony
« Odpowiedź #170 dnia: 11 Lutego 2007, 21:58 »
Busia,jeśli chodzi o autko, to też nie chcemy żadnych ekstrawagancjii. A jak się uda,to będzie również od znajomego,czyli taniej :brawo_2:
A fotografa mam obranego, ale jeszcze nie byłam u niego :drapanie: Ale myślę, że nie będzie z nim problemu.
Mam też już chyba koncepcję bukietu. Otóż podobają mi się róże(kremowe) połączone e storczykami. Ale zastanawiam się też nad samymi różyczkami. Mam znajomą kwiaciarkę, więc na pewno ona mi doradzi :brewki:
Wybrałam już sobie salon, w którym chce się czesać, malować i robić pazurki, tylko muszę iść zaklepać sobie termin, jak będę w Polsce w marcu

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #171 dnia: 12 Lutego 2007, 19:20 »
anelle82, nieźle ci idą te przygotowania. Ja też chciałabym wybrać jakiś salon kosmetyczny ale nie umiem się zdecydować. Problem w tym, że nie bardzo ma mi kto doradzić. Będę musiała sama poszukać.
Z dobrych wiadomości to tyle, że mamy wstępnie umówioną orkiestrę!!! Cena mnie troszkę przeraziła, ale to nie o tym wątek.
A kiedy się wybieracie na podbój salonów z sukniami? Może macie już coś upatrzone. Ja chyba będę szyła, bo nigdzie nie widziałam takiej sukni jaką sobie wymarzyłam

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #172 dnia: 12 Lutego 2007, 20:34 »
ja juz kilka salonow odwiedzilam i mniej wiecej wiem czego mam szukac. Bylam tez na targach w spodku i bede musiala odwiedzic salon Jola-moda bo kilka sukinek mi sie spodobalo. Oj az sie boje wyboru sukienki :)Jeszcze sporo czasu ale powoli moge szukac tej jedynej. Ja mam taki klopot ze musze miec plecki raczej zakryte a nie podobaja mi sie bolerka..

Offline anelle82

• uzależniony
« Odpowiedź #173 dnia: 12 Lutego 2007, 20:55 »
Ja mam trochę ograniczony czas, ponieważ sukienkę mogę kupić jedynie gdy będę Polsce,czyli w pierwszej połowie marca. Potem przylecimy dopiero tydzień przed ślubem, więc teraz to jest jedyna szansa. Mam nadzieję, że szybko znajdę to,czego szukam :tupot
Busia, tyle już mam zaplanowane odnośnie ślubu, ponieważ jestem za granicą, a do Polski lecę na krótki czas. Muszę więc z góry wszystko obmyśleć, żeby na miejscu już tylko załatwić.  :brewki:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #174 dnia: 14 Lutego 2007, 17:39 »
anelle82, faktycznie czasu zbyt  wiele nie masz skoro teraz już musisz się zdecydować na suknię. Życzę szczęścia przy wyborze!
Netula, skoro targi ślubne pomogły Ci w wyborze sukni to cieszę się że w ten weekend są w Bielsku i na pewno się wybiorę! Mój M tylko marudzi, bo jego takie  imprezy wcale nie cieszą :( ale trudno, będzie się musiał pomęczyć.
Cudownych walentynek Wam życzę.

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #175 dnia: 14 Lutego 2007, 21:13 »
Moze uda mi sie w przyszla sobote skoczyc za sukienka;)
 Do slubu zostalo mi jeszcze 7 mies i 27 dni;) jak ten czas ucieka.. Powoli ogladamy sie za wodeczka i chyba bedziemy w Makro kupowac bo najtaniej;). W zwyklym sklepie o 5 zl drozszabyla ta co chcemy kupic a przy 150 flaszeczkact to sporo

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #176 dnia: 15 Lutego 2007, 17:08 »
Netula, ale czy w Makro nie trzeba mieć koncesji żaby kubić większą ilość alkoholu? Tak mi się kiedyś obiło o uszy, ale pewna nie jestem

Offline Aga_K

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #177 dnia: 24 Lutego 2007, 15:53 »
Hej dziewczynki :) dopiero teraz odkryłam temat październikowych Panien Młodych :)  :drapanie: ale ze mnie gapa  :drapanie:  Ale teraz postaram się zaglądać tu częściej :)
Ślub mam w tym samym dniu co Wy anelle82 i busia więc możemy się wspierać w przygotowaniach :):)
Ja mogą napisać co już mamy :) Więc tak mamy salę i zespół :) Kamerzystów (bo jest ich 2 i dźwiękowiec), nad fotografem się zastanawiamy..., Mamy też chórek do kościoła - fajna sprawa, wszystkim gorąco polecam :):)
Suknia już zamówiona  :skacza:  a teraz szukam jakiejś dobrej wizażystki... :drapanie:   ewentualnie fryzjerki i kosmetyczki..ale chciałabym, żeby uczesała mnie w domku (makijaż też) i tu mam problem....

A poza tym szukamy autka do ślubu... tylko podobają nam się takie

ale ceny do tej pory mnie powalały... Gdybyście wiedziały gdzie takie autko można wypożyczyć  nie rujnując się to dajcie znać :D:D

Offline Netula

• Chuck Norris
« Odpowiedź #178 dnia: 26 Lutego 2007, 18:02 »
busia bylam w Makro i sie wszytkiego dowiedzialam. Sa dwie ceny. Jedna dla firm z koncesja a druga bez i cena na 0.5l rozni sie o okolo zlowotowke ale pani mi powiedziala ze jak chcemy tak duzo butelek to ona nam sprzeda na specjalna jakas karte po cenie dla firm z koncesja wiec nie ma klopotu. Dzis buciki ogladalam ale wszystkie sa szpiczaste a ja chciala bym cos zaokraglonego

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #179 dnia: 27 Lutego 2007, 19:53 »
Netula, no to fajnie że tak się da załatwi ć w Makro, jeżeli tak, to może my też tam kupimy, skoro twierdzisz, że jest najtaniej.
Co do bucików, to nie strasz mnie że nie ma  z zaokrąglonymi noskami, bo ja też takie właśnie chcę.
Moja koleżanka bo buty do ślubu jechała ponad 100km do jakiegoś producenta, ale podobno warto było, mam nadzieję, że nas to nie czeka ;)0000000000000000000000000