Autor Wątek: październikowe panny młode  (Przeczytany 70112 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
październikowe panny młode
« Odpowiedź #60 dnia: 1 Lipca 2006, 18:48 »
Cytat: "justinne"
zastanawiam się nad pogodą jaka będzie.

Jak chyba każda z nas... Bo nigdy nic nie wiadomo, październik jest takimmiesiącem że czasem jest ciepło a czasem zimno, pogoda zmienia sie z dnia na dzień. Ja akurat ma ślub na początku października. Ale pocieszam sie tym, że pogody nigdy nie można zaplanować i nawet w środku wakacji może byc brzydko. Dziewczyny - co ma byc to będzie więc i tak nie mamy na to wpływu. Ślub to jednen z najpiękniejszych dni w naszym życiu i nic nam tego nie może popsuć :) Pozdrawiam wszystkie październikowe panny młode :)

Offline Dorka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 3 Lipca 2006, 10:00 »
Święta racja anulko, pogody sie nie przewidzi. Choćby ostatnia sobota, pierwszy dzien lipca. Podróżowałam troche tergo dnia po mojej okolicy, widziałam 3 lokale w których odbywały sie wesela. Pogoda była do bani - zimno, deszcz i wiatr...

Pozdrawiam wszystkie październikowe panny młode!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #62 dnia: 3 Lipca 2006, 19:52 »
Właśnie... Pozostaje tylko wierzyć że w każdą sobotę w roku będzie ładnie :) Ostatnio gadałam z koleżanką która juz parę lat temu wychodziła za mąż chyba 26 października i powiedziała że miała piękną pogodę, słoneczko i ciepło. Dlatego nigdy nic nie wiadomo :) Buziaki

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #63 dnia: 4 Lipca 2006, 15:55 »
Ja juz mam załatwione:
- sale
- kurs przedmałzenski
- orkiestra
- fotograf
- zaproszenia [musze wypisac i rozdac, ale na to jeszcze czas]
- obrączki

Pozostało:
- 3 spotkania z doradczynią [buuuuu nuda :/]
- USC
- alkohol + napoje
- stroje [i tu jest problem, bo nie dostane narazie urlopu z tego co wodzu mowil :(]
- kamerzysta
- i nie wiem co jeszcze :|

Jestem tak zarobiona, ze brak mi nawet czasu na zebranie mysli :(Czas leci, a my stoimy w miejscu - przeraza mnie to.
A co do pogody - tez tlumacze sobie, ze nawetw  lipcu czy sierpniu może byc paskudnie, ale wierze, ze bedzie ładnie ;)

Zapraszam do mojego odliczanka :)

Offline Dorka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 6 Lipca 2006, 10:23 »
U mnie nie ma żadnej paniki :) ustalamy sobie powoli listę gości, będziemy szukali pani, która upiekłaby nam ciasta, niedługo kuipimy zaproszenia. Mam przymiarkę suknii 20 lipca, a przed tym muszę jeszcze kupić buty i przynajmniej biustonosz.
Chodzimy też na nauki przedslubne. Mieliśmy już jedno wspólne spotkanie i jedno indywidualne z doradcą rodzinnym. Jestem z tych spotkań bardzo zadowolona. Prowadzi je pani bardzo miła i kulturalna. Niczego nie narzuca, tłumaczy wszystko, jerst otwarta na wszelkie pytania. Wszystkim życze takich nauk przedślubnych :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #65 dnia: 6 Lipca 2006, 19:31 »
Cytat: "Dorka"
Mam przymiarkę suknii 20 lipca

O! To juz niedługo :) czekamy na zdjęcia. Ja przymiarkę sukni mam dopiero na początku września - właściwie to sama wcześniej nie chciałam bo po co ma wisieć w szafie :) Ale za to buty już mam i też będę się wybierać po biustonosz :)
Cytat: "Dorka"
niedługo kuipimy zaproszenia.

My już mamy. Co mnie bardzo cieszy - będziemy juz na dniach wypisywać. Chcę już wysłać do gości z daleka.

Kurczę - też już nie możecie się doczekać tej pięknej chwili? Ja bardzo :)

Buziaki

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
« Odpowiedź #66 dnia: 18 Lipca 2006, 18:50 »
I ja dołączę do Was Październikowe panienki z tym , że ja dopiero w przyszłym roku wpadne po uszy w ten zamęt! Ale salę, fotografa i zespół juz mamy. Wiem ,że to dopiero początek ale zawsze coś. Czekam na Wasze porady i pozdrawiam!  :aniolek:
"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline Ladyinred
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 19 Lipca 2006, 22:57 »
Jeśli chodzi o pogodę na 14 października:-) to przyznam się wam, że na początku narzekałam, że może będzie nieładnie, a może będzie padało, ale przekonało mnie, to co powiedział mój Miś, ze przecież to wszytko nieważne, najważniejsze, że będziemy razem, i że będziemy szczęśliwi!
a jak obserwuję teraz upały, to ciesze się, ze nie mamy teraz terminu, bo chyba bym się rozpłynęła, a mój makijaż razem ze mną, goście też pewno byliby ciut niemrawi, więc
OGROMNIE SIĘ CIESZĘ, ZE WYBRALIŚMY PAŹDZIERNIK!!!

Offline Ladyinred
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 20 Lipca 2006, 00:59 »
Cytat: "gosiaczekk"
Hej Betty. Noo ja już jestem podniecona tym dniem jak nie wiem co hahaha. Mamy wpłaconą zaliczkę na salę, orkiestrę, fotografa, kamerzystę. Byliśmy u księdza zanieść wszelkie dokumenty, spisalismy protokół przedslubny. W wakacje (bo pracuję w szkole) zamierzamy uczęszczać na nauki i zaliczyć poradnię. W czerwcu kupujemy obrączki i zaproszenia. :) Mam już upatrzoną suknię. Jest to Farage Galaxy. Muszę ją mieć hahha, ale to w wakacje. Będę miała wtedy mnóóóóóstwo czasu wolnego i wtedy się tym zajmę.  Tak w ogóle to już nie mogę się doczekać tego dnia!!! POzdrawiam wszystkie październikowe pany młode!  :)

Gosiaczkku, widziałam Twoją Farage Galaxy w necie, jest prześliczna!!!

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 20 Lipca 2006, 09:35 »
Cytat: "Ladyinred"
Gosiaczkku, widziałam Twoją Farage Galaxy w necie, jest prześliczna!!!

Prawda?! Ja zakochałam się w niej od pierwszego wejrzenia.   :Zakochany:    Zareklamuję teraz Beth, która ma taką samą suknię. :skacza:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 21 Lipca 2006, 17:36 »
Tak ta suknia jest bardzo ładna, mierzyłam ją w kolorze białym i ecru ale mimo wszystko,że wyglądałam w niej pięknie, moja siostra nie mogła wyjść z zachwytu itp. to jej nie wybrałam. Jak dla mnie jest zbyt odważna - ten przezroczysty gorset  :roll: Po prostu nie czułabym się w niej dobrze. Ale jest naprawdę piękna więc Gosiaczkku na pewno będziesz wyglądać bosko :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #71 dnia: 21 Lipca 2006, 17:38 »
Tak ta suknia jest bardzo ładna, mierzyłam ją w kolorze białym i ecru ale mimo wszystko,że wyglądałam w niej pięknie, moja siostra nie mogła wyjść z zachwytu itp. to jej nie wybrałam. Jak dla mnie jest zbyt odważna - ten przezroczysty gorset  :roll: Po prostu nie czułabym się w niej dobrze. Ale jest naprawdę piękna więc Gosiaczkku na pewno będziesz wyglądać bosko :)
Cytat: "Ladyinred"
OGROMNIE SIĘ CIESZĘ, ZE WYBRALIŚMY PAŹDZIERNIK!!!

My też!!!! :) Uważam że to był strzał w dziesiątkę :) Już chyba nawet wolę jakby miało padać niż taki upał... Jest okropnie gorąco   :?
Cytat: "skarbek"
Czekam na Wasze porady i pozdrawiam!

Ja równiez pozdrawiam i służę pomocą w razie potrzeby :) Będziesz mieć ślub prawie równiutko rok po mnie :)

Offline Dorka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #72 dnia: 21 Lipca 2006, 20:19 »
Październik jest owszem pięknym miesiącem, ale jeszcze tyle czasu do niego... :)

Myślałam, że dziś zdam Wam już relację z przymiarki mojej suknii, która miała być wczoraj, lecz zrobię to dopiero  w najbliższy wtorek lub środę. Panie z salonu, w którym szyją mi suknię, przełożyły termin przymiarki na najbliższy wtorek.
W ogóle nalegały, żebym przyszła dopiero końcem sierpnia. Chyba sądziły, że skoro mam ślub w październiku, to pewnie mogę przyjść końcem sierpnia...i tu przesadziły. Jestem już bardzo ciekawa suknii, jak będzie wyglądac na mnie itd. Wymogłam więc przymiarkę na przyszły tydzień.

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #73 dnia: 22 Lipca 2006, 10:04 »
Ja dopiero w poniedziałek jade sie zorientowac co do sukni ... dopiero dostalam urlop :( Mam nadzieje, ze nie bede miała wielkiego problemu. Niby jeszcze 3 miesiące, ale dla mnie jest to niewiele, tym bardziej, ze dopiero było 5 miesiecy!!Czas leci okropnie szybko. A jeszcze tyle spraw do załatwienia. Bedzie dobrze, musze sobie to powtarzac, boinaczej świra dostanę :|

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #74 dnia: 24 Lipca 2006, 18:17 »
Bylam w Koszalinie  :jupi: Nie wiedziałam, ze druga suknia jaką ujrzę bedzie własnie tą  :jupi: Najpierw mierzyłam suknie gorset + spodnica. Całkiem dobrze wyglądałam. No własnie - "całkiem". Obok wisiała na manekinie suknia jednoczesciowa. Myśle "nie, nie mam rozmiaru 38, to nie dla mnie". Ale za chwile pomyślałam, ze przymierze, co mi szkodzi. Była ciut mała, ale na tyle, ze mogłam smiało podziwiac sie w lustrze jak bedzie wygladał przód, bok i prawie tył. Cudo, mowie Wam cudo :D Stwierdziłam, ze nie bede juz jezdziła po innych salonach, bo dostane zawrotów głowy, dlatego skusiłam się i powiedziałam, ze to jest ta :) Pani wzieła ze mnie miary i 19 sierpnia jade na pierwsza przymiarke :jupi: Kamien spadł mi z serca :) Jutro ide szukac stanika, majteczek i butów :) JEstem happy :) Niestety nie mozna było robic zdjec [nie wiedziec czemu], ale jak znajde jakąs podobną to tutaj wkleje :) Uffff :)

btw. Bedzie mnie ona kosztowac 1500 pln. Nastaiwalam sie na wiecej ... dlatego to tez mnie cieszy :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 25 Lipca 2006, 17:11 »
Marcysiu a wiesz jak się nazywa ta sukienka? Jaki model i firma? Strasznie sie cieszę że juz znalazłaś tą wymarzona suknie :) wiem co to znaczy :) I pewnie nie tylko ja bo większość forumowiczek też :) Buziaki

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #76 dnia: 25 Lipca 2006, 19:07 »
Anulka, własciwie to nie wiem :| Byłam tak zaaferowana tym wszystkim, ze zapomniałam się spytać. W sumie to szyje ją kobieta, której salon nazywa się "Barbara". W kazdym razie na pewno umieszcze tutaj fote jak juz ja bede miala, lub jak znajde cos podobnego. Ciesze się jeszcze bardziej, bo dzis z Tomkiem bylismy w Sunset Suits :) Kupiliśmy świetny garnitur, koszule i buty i za to wszystko zaplacilismy tylko 530 złotych :jupi: Materiał pierwsza klasa, nie gniotący się i na rok czasu dają usługę darmowego skracania, zwezania, poszerzania, itp. w razie jak przytyje czy schudnie :) Taki garnitur kosztuje 1000 pln, ale trafilismy na 50% obniżki, buty są po 500 pln, kupiliśmy je za 130 pln [70% znizki] :) Załatwilismy równiez wszystkie formalnosci u ksiedza oraz w USC :) Teraz musze sie zastanowic nad dodatkami: kwiaty, cos na szyje, cos zeby zarzucic na ramiona ... mam problem z bukietem. Nie wiem jaki kolor. Wiązanka bedzie na pewno "okrągła", a nie "lejąca". Tylko musze przejrzec takie bukieciki jeszcze raz i wybrac z jakich kwiatów i jaki kolor. Najwazniejsze kwestie mamy juz chyba załatwione. Jestem szczesliwa :) A jak u reszty naszych październikowuch panienek? :) Buziaki :jupi:

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 26 Lipca 2006, 17:10 »
U mnie też powoli do przodu. U księdza mamy praktycznie wszystko załatwione, jeszcze tylko do USC i możemy zakończyć spisywanie protokołu. Co do stroju mojego lubego to jest jeszcze w lesie - Ona zawsze ma na wszystko czas... A ja się denerwuję bo lubię mieć wszystko wcześniej przygotowane. Dziś trochę zmartwiła mnie teściowa. Mamy wesele w szkole bo jest to duże weselisko i w styczniu nie mogliśmy znaleźć nigdzie sali. Nasi rodzice nie byli zbyt zadowoleni z tej szkoły bo mówili że będzie dużo latania, kupowania produktów itp. itd. Proponowali żebyśmy wesele przełożyli na przyszły rok ale nie chcieliśmy. No i dziś teściowej pokazałam menu i istę zakupów od kucharza i mówi, że będzie przy tym masa roboty i że tylko będziemy się stresować :( Ja tek nie uważam. Chyba nie będzie tak źle co? Pocieszcie mnie...  :roll: Buźka

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #78 dnia: 26 Lipca 2006, 18:49 »
Nie sądzę zeby było źle. Wrecz przeciwnie :D Na pewno bedzie cudnie. Moze bedzie ciut wiecej roboty, ale to sama przyjemnosc :) Przeciez to Wasz dzien i bankowo nie pozwolicie na to, aby cos sie nie udało :) A jedzonko jakie bedzie pyszne  :wink: Wszystko Aniu bedzie dobrze - zobaczysz :jupi: Innej opcji nie ma :) Buziole

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #79 dnia: 26 Lipca 2006, 20:27 »
Marcysia, dziekuję za pocieszenie :) Juz troszkę wyluzowałam :) Kochana jesteś :) Buziaki

Offline NIKULA

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: 26 Lipca 2006, 22:34 »
Ostatnio trochę jestem zalatana i po moim debiucie w wątku i na forum ucichłam ale to nie znaczy , że nic się w naszych przygotowaniach nie działo
ostatnio załatwione :
* obrączki
* kupiłam buty
* wypisuję zaproszenia
* mam akt chrztu z mojej parafii chrztu
* mamy wyznaczoną datę na protokół 05.08 orz poradni rodzinnej 30.08
* mama szyje mi poduszkę na obrączki:)
* mam suknie 08.08 -pierwsza przymiarka bo sukienka się szyje
* wymysliliśmy sobie czołowkę kasety weselnej

do załatwienia:
- kupić bieliznę i pończochy
- zamówić alkohol
- pomysleć o wystroju sali
- zająć się wystrojem
- zrobić etykiety na wódkę
- zarezerwować fotografa ( cały czas nie mogę się zdecydowac na jednego z dwóch)
- zarezerwować kosmetyczkę i fryzjera ( wybraną mam ale czekam az otworzy salon w moim mieście ma to być na początku sierpnia)
- załatwić dokumenty z USC

to na tyle na dziś zaczynam miec juz stresa boję się , ż e o czymś zapomnę a jednoczesnie już nie mogę się doczekać:) !!!!!!!!

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #81 dnia: 27 Lipca 2006, 12:25 »
Tak bedzie wyglądała mniej więcej moja sukienusia :)

Jak sie Wam podoba?
Po pierwsze moja bedzie jednoczęściowa. Po drugie, na spodnicy bedzie opadał materiał tak jak jest tutaj, ale w tym samym kolorze co jest górna czesc sukni. Równiez bedzie podpieta z boku, jakims kwiatem. Dekolt bedzie troszke bardziej wycięty, tak aby mi wyszczuplic ramionka, bo nie jestem az tak chudziutka. Zastanawiam się nad welonem, czy równiez ma byc tego typu. Buty jade dzis szukać. No i bukiecik. Może mi pomożecie jaki by pasował?Chciałam z calli, jednak dowiadywałam sie w kwiaciarniach i moze byc z nimi problem. Do tego są drogie. Dlatego zostanę przy rózach, gdyz czuje do nich sentyment. Myślałam, albo o herbacianych albo o białych z dodatkami zieleni. Bukiet okrągły. Przeszły mi tez przez myśl frezje. Sama nie wiem. Moze macie jakies propozycje?
Bede wdzieczna :)

btw. Strasznie duzo tu pisze. Mam wrazenie do siebie ;) Halooo, dziewczynki?Piszmy wiecej :)

Offline Dorka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #82 dnia: 29 Lipca 2006, 09:34 »
Jakoś leci powoli :) ja już po przymiarce suknii. Wybrałam sobie model Cosmobella 7061, pisałam o tym w wątku w dziale "Moda". Podczas przymiarki było wiele śmiechu i przebiegła w bardzo miłej atmosferze. Panie uszyły mi suknię z satyny, a rękawy z bardzo zwiewnego materiału. Ładne ozdóbki doszyły pod biustem i na rękawkach. Do tego welon do pasa :)
Odbiór w połowie wrzesnia i wtedy dopiero zobacze wykończoną całość. Chciałabym już ją mieć :)
Kupiliśmy wczoraj zaproszenia, jak znajde czas, to je zeskanuję :) Lista gości ciągle się zmienia, dochodzą coraz to nowe osoby, inne skreślamy, kto wie, kto jeszcze dojdzie , ufff...ciężko się zdecydowac ostatecznie, mamy wiele dylematów.
W przyszłym tygodniu wybierzemy się do mojego proboszcza zacząć załatwiać sprawy formalne. I tak już z tym zwlekaliśmy, ale teraz musimy się już spreżyć :)
Poradnie przedslubną kończymy w połowie sierpnia. Dowiedziałam sie niedawno, że zanim dostaniemy papierki, że ja ukończyliśmy, będziemy musieli zapłacić oboje 50 zł...a na początku zapłaciliśmy jeszcze 12 zł za materiały "propagandowe" (wszystko o NPR). Strasznie mi się to nie podoba, tyle mamy innych wydatków i jeszcze to. Mój narzeczony uważa te nauki za wielką głupotę i zaczynam się z nim zgadzać, nic się tam nie dowiedziałam nowego, a jeszcze płacić musze.
Tyle na razie, musze uciekać, bo za chwilę przyjeżdża przyjaciółka i jedziemy do Zakopca! Pa

Offline Ladyinred
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 31 Lipca 2006, 19:25 »
Witam wszystkie październikowe panny młode!
Po krótkiej podrózy przedslubnej (bo poślubnej pewno tak od razu nie bedzie bo urlopu nie dostaniemy, wrrrrrrr....!!!!) z nowym zapasem sił wróciliśmy do naszych ślubnych przygotowań i na dziś wyglada to mniej wiecej tak:

MAMY: (nie Taty:-)))
kosciol, sala, zespól zaklepani od dawna
nasze akty chrztu
dokumenty z USC
moją suknię wybraną (czekam az ja przywioza)
zaproszenia zamowione (czekamy az sie zrobią :-)
w tym tyg ide na probny makijaz i fryzure i mam nadzieje ze bedzie ok
fotograf i kamerzysta jest
obrączki zamowione dziś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NIE MAMY:
garnituru dla Ukochanego Mego (ale jutro jest szansa na zamowienie takowego)
butow!!!!!!!!!!! (a musze je rozchodzic)
protokołu przedslubnego, zaliczonych nauk i wizyt w poradni, co przypomina mi, że własnie teraz musze zadzwonić do parafii, żeby sie umowić!!!
Na razie!

Offline NIKULA

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 31 Lipca 2006, 23:30 »
Marcysia sukienka bardzo ładna !!!!

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #85 dnia: 1 Sierpnia 2006, 09:06 »
Cytat: "NIKULA"
Marcysia sukienka bardzo ładna !!!!

Dziekuje Ci bardzo Nikula  :oops: Juz sie nie moge doczekac na pierwsza przymiarke :) Wtedy bede spokojniejsza, ze juz jakis kawałek swojej sukni mam :)

Offline NIKULA

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 1 Sierpnia 2006, 21:30 »
Cytat: "Marcysia"
Wtedy bede spokojniejsza, ze juz jakis kawałek swojej sukni mam Smile

Ja mam tak samo -już nie mogę się doczekać do 08.08 :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #87 dnia: 2 Sierpnia 2006, 12:26 »
Marcysia, piękna suknia :) BARDZO mi się podoba :) My się wybieramy po obrączki jakoś w tym tygodni a do USC albo w tym albo w przyszłym bo mam jeszcze urlop i chciałabym to jz załatwić. Jak ju z załatwimy w USC to będa juz wszystkie formalności :) zaostanie jeszcze tylko pierwsza spowiedź no i druga przed samym slubem :) Na razie jakos glodko nam to wszystko idzie. Mieliśmy tylko mały problem z kucharzem ale wszystko nie może iść przecież jak po maśle bo było by zbyt pięknie :) Jestem w trakcie szukania kelnerek na swoje wesele bo takowych nam brak :( Kucharz mógłby nam załatwić ale po 200zł za jedną noc więc jak widzicie - oszalał! Buziaki

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: 2 Sierpnia 2006, 12:34 »
ja nawet nie mam jeszcze wzoru obraczek wybranych.. a juz  o kupnie nie wspominam.. teraz naszczescie.. nie bede przez jakis czas pacowac wiec nadrobie szukanie.. i moze zaciagne mojego narzeczonego do jubilera..

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 2 Sierpnia 2006, 19:08 »
Ja własnie przez to że mam urlop jeszcze dwa tygodnie chcę trochę nadrobic i zająć sie kupnem różnych drobiazgów. No i koniecznie musimy zająć się tez wazniejszymi sprawami jak USC i obrączki.