Autor Wątek: październikowe panny młode  (Przeczytany 69550 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NIKULA

• nowicjusz
  • *
październikowe panny młode
« Odpowiedź #90 dnia: 3 Sierpnia 2006, 21:49 »
My na szczęście już mamy obrączki :) w przyszłym tygodniu idę umówić się z fryzjerką w końcu kogoś znalazłam z polecenia I miejsce na mistrzostwach fryzjerstwa w Mediolanie -podobno świetnie czesze ale i kasuje tez nieżle ale co tam wesele jest tylko raz w życiu:)

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #91 dnia: 4 Sierpnia 2006, 09:09 »
Ja juz mam fryzjera tylko we wrzesniu musze podac dokladna liczbe osob ktora przyjdzie sie tam czesac (ok.15) ale caly czas ubolewamy nad obraczkami:( jeszcze nic nie wybralismy ale chyba beda klasyczne..

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #92 dnia: 4 Sierpnia 2006, 10:48 »
My po obrączki jedziemy na pewno w przyszłym tygodniu. mamuy juz jedne wybrane ale w środe ma być dostawa nowych wzorów i jeszcze je zobaczymy. Jak nic nam się bardziej nie spodoba o tych pierwszych to wybierzemy te pierwsze. Wg nas są cudowne :) Ale żeby nie żałowac pooglądamy tez nowości :)

Offline Aldoneczek
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #93 dnia: 6 Sierpnia 2006, 16:35 »
Witam pazdziernikowe panny mode - moj slub bedzie 21 pazdziernika w Warszawie i juz sie nie moge doczekac, praktycznie wszystko juz zalatwilismy, protokol przedslubny, zapowiedzi itp.

Jak ten czas lecie dopiero nie tak dawno sie zareczylam (6 grudnia 2005)  a tu juz sierpien...

Pozdrawiam Was wszystkie i mam nadzieje, ze pazdziernik bedzie bardzo cieply - bo ja nie lubie bolerek

Offline agayuna
  • forumowicz
« Odpowiedź #94 dnia: 6 Sierpnia 2006, 23:57 »
Cześć październikowe Panny Młode..

Obrączek nie mamy jeszcze i nie wiem co by się nam mogło podobać.Musimy coś pooglądać najpierw...może jakiś mix białe i zółte złoto.piękne są tytanowe z domieszką żółtego złota ale na te chyba nas nie stać -para 4 tys.
imprezkę robimy w Świnoujściu.orkiestry nie mamy i to mnie przytłacza:-((((((((reszta ok,nadgonimy tylko nauki przedmałżeńskie,pierwsza spowiedź już jest,papier z USC też.dekoracja załatwiona,sukienki gajerki buty też.......

Dajcie znać jakie teraz są modne obrączki....

buziaki dla tych 07.10.2006

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 9 Sierpnia 2006, 11:56 »
agayuna, co do obrączek to jeszcze trochę czasu jest ale w sumie juz powinniście się mniej więcej zdecydować. My bedziemy mieli dwukolorowe, a co do mody na obrączki to jest taki temat w dziale OBRĄCZKI i tam mozesz zajrzeć. Choć dla mnie coś takiego jak moda na obrączki nie istnieje :) To co Wam się spodoba to będzie Wasz wybór i nie można tego uzależniać od mody :) Ale to tylko moje zdanie :) Szkoda że nie macie jeszcze orkiestry, tak mało czasu zostało... A właściwie to czemu nie macie ? Buziale

Offline agayuna
  • forumowicz
« Odpowiedź #96 dnia: 9 Sierpnia 2006, 16:29 »
Anulka33..."czemu nie macie orkiestry?"..nie wiem.za duzo się dzialo nie tylko w związku ze ślubem.I się tak jakby o tym zapomniało.Ale wiedz,że wszystko jest już na dobrej drodze.Wierze w to.W ten poniedziałek spotykamy się z jednym muzykiem...Napewno się nam uda.
Co do mody..nie wiem dlaczego tak napisalam.Pewnie,że masz rację,nie powinno sie sugerować modą przy wyborze obrączek.:-)

A Wy gdzie organizujecie swoją imprezkę?
Uciekam do kuchni.Piekę dziś chleb- poraz pierwszy w życiu.Czy ktoś piekł już chleb?

buziaki

Offline Dorka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #97 dnia: 9 Sierpnia 2006, 18:12 »
Ja w restauracji. Wesele będzie małe, do 70 osób więc restauracja nadaje się do tego najbardziej.

Chleba jeszcze nigdy nie piekłam, ale bardzo lubię taki domowy. Na pewno Ci się uda :)

Stresy mnie dziś dopadły bo jutro idziemy do proboszcza spisać protokół przedślubny :)
Długo nie mogliśmy się wybrac, aż proboszcz zadzwonił po nas i kazał przyjść.
Treść protokołu to nie jest dla nas tajemnicą, dlatego jutro z rana będziemy ustalać wspólną wersję zeznań :)

Pozdrawiam wszystkie październikowe panny młode!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #98 dnia: 9 Sierpnia 2006, 18:55 »
My mamy wesele w szkole, jest spore bo na ok. 130-140 osób więc w lokalu bylo by bardzo drogo, zreszta i tak lokalu na tyle osób nie mogliśmy znaleźć (wolnego w tym roku).

Chlebka też nie piekłam ale z chęcią bym sobie taki podjadła :) Na pewno wyjdzie przepyszny :)

My dzisiaj załatwiliśmy juz wszysytkie ślubne formalności :) Jeszcze tylko spowiedź nam została ale o tym już pisałam w swoim odliczanku :)

Buziaki wielgachne październikowe Panny Mlode :)

Offline agayuna
  • forumowicz
« Odpowiedź #99 dnia: 9 Sierpnia 2006, 22:56 »
Cytat: "Dorka"
J
Długo nie mogliśmy się wybrac, aż proboszcz zadzwonił po nas i kazał przyjść.
Treść protokołu to nie jest dla nas tajemnicą, dlatego jutro z rana będziemy ustalać wspólną wersję zeznań :)

Życzę Tobie powodzenia.Ja dużo nerwów straciłam podczas tego rodzaju ceremonii.Miałam ślady zębów na moich ustach przez cały wieczór.Na bardzo niemiłego i mało praktycznego i logicznego proboszcza trafiliśmy.Rozmowa z nim to była wielka bitwa,pozbawione sensu argumenty..zreszta wiary się logicznie nie tłumaczy..a ja tutaj naukowy biolog z rozumem podchodzę do świata :-) nie mniej jednak powodzenia życzę,trzymam kciuki....

buziaki buziaki 07.10.2006

Offline agayuna
  • forumowicz
« Odpowiedź #100 dnia: 9 Sierpnia 2006, 22:57 »
o Przypomniało Mi Się ..
Mędrca i Szkiełka Oko...do mnie przemawia.
....................................

Offline Dorka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #101 dnia: 10 Sierpnia 2006, 14:39 »
Już po...uufff...

Ale było zabawnie! proboszcz zadawał pytania w bardzo zabawny sposób, śmiechu było dużo, jak np. zapytałm sie narzeczonego, czy uważa się za zdolnego do pożycia małżeńskiego, to ja bez zastanowienia wypaliłam "oczywiście, że jest!" - proboszcz na to, że skoro ja tak mówię, to musze coś wiedziec na ten temat i narzeczonego indagował nie będzie :) :) :)
Ogólnie rozmowa bhyła luźna, proboszcz rzeczowo pytał o wszystko, nie zadawał niemiłych czy kłopotliwych pytań, wszystko odbyło się grzecznie i z kulturą. Otrzymaliśmy kartki na zapowiedzi, za których wygłoszenie nie musimy nic dawać oraz kartki na spowiedź. Nauki przedmałżeńskie dawno nam odpuścił, mamy donieść tylko zaświadczenie o ukończeniu przedslubnych, które już za tydzień, na szczęście, się kończą.
Aha, niech mi ktoś da linka, z instrukcją wklejania zdjęć, szukam i znaleźc nie mogę :(

Offline agayuna
  • forumowicz
« Odpowiedź #102 dnia: 10 Sierpnia 2006, 20:09 »
To rzeczywiście fajnego mieliście proboszcza.

Mnie czekają jeszcze 4 spotkania plus 3 w poradni rodzinnej, mam jakąś bardzo nadgorliwą parafię.5 spotkań już mam za sobą,albo 4.coś koło tego.Dużo nerwów mnie one kosztują...

Pozdrowiam.. i czekam też na linka z tym jak wklejać zdjęcia bo jakoś nie kumam.

Offline justinne
  • nowicjusz
  • *
Witajcie
« Odpowiedź #103 dnia: 11 Sierpnia 2006, 14:01 »
Witam wszystkie październikowe Panny młode!!!

Nasz ślub 14.10.2006r.   Mam już prawie wszystko tzn. salę, kamerzystę, catering, orkiestra, zaproszenia. Brakuje nam tylko obrączek i dopełnienie wszystkich formaloności w kościele - wczoraj załatwialiśmy licencje - koszmar. W przyszłym tygodniu zamierzamy zacząć prosić na ślub i na wesele.

Pozdrowionka
                           :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #104 dnia: 11 Sierpnia 2006, 18:23 »
Dorka, agayuna, instrukcje wklejania zdjęć znajdziecie w technikaliach. Najlepsza jest instrukcja Groszka, jest tam wszystko w prosty i zrozumialy sposób opisane. Buziaki

Offline Dorka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #105 dnia: 12 Sierpnia 2006, 12:43 »
Dzięki anulko :) Zapomniałam już, jak się wkleja te zdjęcia, a chciałam pokazać zaproszenia, które ostatnio kupiliśmy.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #106 dnia: 12 Sierpnia 2006, 15:09 »
Dorka, nie ma za co :) Mam nadzieję że sobie poradziłaś :) Buziale

Offline Zabcia

• forumowicz
« Odpowiedź #107 dnia: 19 Sierpnia 2006, 11:37 »
Witam wszystkie pazdziernikowe i nie tylko panny mlode

Jestem po raz pierwszy na forum, nasz slub jest 7 pazdziernika 2006. Przepraszam za brak polskich znakow (liter) ale takowych moj komputer nie posiada  :D
Nasz slub bedzie mieszany, tzn ja Polka i maz Szwajcar. Chcielismy koniecznie, obydwoje, zeby slub odbyl sie w Polsce (on byl na dwoch i bardzo mu sie podobaly).
W zalatwianiu wszystkiego w sumie pomagaja nam moi rodzice i siostra bo ja nie jestem na miejscu. Suknie juz zamowilam - La Sposa Galatea. Mam tylko problem z bukietem do tej sukni (suknia ma po boku juz kwiatek). Drugi problem jaki mam to jest prezent dla rodzicow w trakcie podziekowac. Moze jakos byscie mi doradzily.
Ja rowniez postaram sie doradzac w roznych problemach i problemikach.

Caluje
Ania

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 21 Sierpnia 2006, 17:21 »
Zabcia, witaj :) Ślubujemy tego samego dnia :) Też mam kwiat na boku sukni i Maja mi doradziła jaki bukiecik może najbardziej pasować. Zapraszam do mojej seteczki, tam wszystko jest wklejone :) Co do podziękowań to my dajemy kosz ze slodyczami i różnymi takimi tam rzeczami i jeszcze do tego zamówiłam na allegro podziękowania w formie teczki, w środku bedą dwa nasze zdjęcia i do tego teksty. Jak chcesz to namiary prześlę Ci na priv. Buzialki

Offline Zabcia

• forumowicz
« Odpowiedź #109 dnia: 21 Sierpnia 2006, 21:22 »
Cytat: "anulka33"
Też mam kwiat na boku sukni i Maja mi doradziła jaki bukiecik może najbardziej pasować.

Anulka, bylam na twoim odliczaniu i musze powiedziec ze twoj bukiecik juz widzialam i bardzo mi sie podoba. Wydaje mi sie ze do naszych sukien wlasnie cos takiego delikatnego bedzie super pasowac

Co do podziękowań to my dajemy kosz ze slodyczami i różnymi takimi tam rzeczami i jeszcze do tego zamówiłam na allegro podziękowania w formie teczki, w środku bedą dwa nasze zdjęcia i do tego teksty. Jak chcesz to namiary prześlę Ci na priv. Buzialki

Problem jest w tym ze ja nie chcialabym jakiegos duzego rozmiarowo prezentu dawac, poniewaz pozniej tesciowie musza to jakos do Szwajcarii spowrotem zabrac a bagaz w samolocie jest ograniczony, ale pomysl ogolnie super!!!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #110 dnia: 22 Sierpnia 2006, 20:53 »
Zabcia, te teczuszki są małe, jak zeszyt A4. Otwierasz je a w środku na jednej stronie jest nasze zdjęcie i wiersz a na drugiej inne zdjęcie i podziękowania. A tego kosza nie musicie kupować tylko dać np. kwiatki jeśli nie chcesz żeby był to duży prezent. Tą teczuszkę zamawiałam na allegro. Ale jak nie chcesz to jest cała masa różnych pomysłów jak np. puchary dla rodziców itp. Buzialenki  :lol:

Offline Zabcia

• forumowicz
« Odpowiedź #111 dnia: 22 Sierpnia 2006, 20:59 »
te teczuszki są małe, jak zeszyt A4. Otwierasz je a w środku na jednej stronie jest nasze zdjęcie i wiersz a na drugiej inne zdjęcie i podziękowania.

Anulka, dzieki wielke za informacje, fajny pomysl z tymi teczuszkami. Musze sobie to jeszcze wszystko przemyslec, chociaz szczerze mowiac to ostatnimi czasy nic mi sie nie chce robic jezeli chodzi o slub i wesele a tu tyle rzeczy jeszcze do zrobienia. Buzka

Offline Aldoneczek
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #112 dnia: 22 Sierpnia 2006, 21:14 »
ej, hej witajcie, za nami protokol przedslubny, teraz musze poojsc po swistek o ogloszonych zapowiedziach i do parafii lubego po licencje juz sie boje ile sobie zazycza, skoro za same zapowiedzi wzieli 100  :|

Sama juz nie wiem, suknia jest - moja wymarzona to Herm's model Gerry o ma piekny tren, co chwila slucham marszy weselnych i co chwila sni mi sie slub a to jeszcze (tylko  :wink: ) 2 miesiace.

Juz sie nie moge doczekac.

Mam nadzieje, ze pogoda nam dopisze - ja slubuje 21 pazdziernika  :mrgreen:

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #113 dnia: 23 Sierpnia 2006, 11:19 »
Kochane październikowe forumki!
Mam takie pytanko: Jak było u was z rezerwacją sali i orkiestry? Czy październik to bardzo popularny miesiąc ślubny, bo mnie się wydaje że mniej niż np wrzesień. Kiedy rezerwowałyści itd.
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #114 dnia: 23 Sierpnia 2006, 11:30 »
Acha, no i kiedy wybierałyście suknie????

Offline Ladyinred
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: 23 Sierpnia 2006, 12:03 »
Busiu, my rezerwowaliśmy orkiestrę 1.5 roku wcześniej, salę również (miała być dokładnie TA orkiestra i TA sala), a suknie zamówiłam na samym początku lipca i teraz czekam, czekam, i nie mogę się doczekać... :-)

Offline zanetka83
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 23 Sierpnia 2006, 12:10 »
My rezerwowaliśmy salę pod koniec lipca rok wcześniej. Na początku chcieliśmy wrzesień ale nie było nic wolnego, na październik został tylko jeden termin wolny bo ktoś zrezygnował i tak juz zostało że ślub mamay 14 października. Jeżeli nic jeszcze nie masz na oku to radze się pośpieszyć bo może być różnie. Sukienkę załatwiałam około pół roku przed ślubem, tzn. zarezerwowałam sobie termin u krawcowej w salonie a mierzyła mnie dopiero 5 sierpnia.
Pozdrawiam i życze powodzenia w załatwianiu:)

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #117 dnia: 23 Sierpnia 2006, 12:15 »
zanetka83, Ladyinred, dzięki za rady. Za sala właśnie się rozglądam, mam jedną na oku i chcę tam zajrzeć w tym tygodniu. Kapelie też mam na oku, ale dosyć droga i nie wiem czy na tej stanie, ale jestem z nimi w kontakcie.
No to suknią się jeszcze nie będę przejmować. Poszukiwania zacznę na wiosnę!

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #118 dnia: 23 Sierpnia 2006, 18:03 »
busia, my salę i zespół załatwialiśmy w styczniu. I sala i zespół miała wolny wtedy cały październik, ale my chcieliśmy we wrześniu, a nic już wolnego nie było, więc zostało na początku października :) Co mnie baredzo cieszy bo lubię ten miesiac :) Z tego co wiem to zaraz po nas posypały się juz wszystkie daty w październiku więc jak masz ju coś na oku to spokojnie rezerwuj bo październki tez jest dość obleganym miesiącem i może być nieciekawie. Buzialeńki Słonko :)

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #119 dnia: 24 Sierpnia 2006, 19:43 »
anulka33,  dzięki wielkie. Właśnie się za to zabieram, ale jeszcze nic konkretnego nie mam. Może w ten weekend coś się wyklaruje...
Buziale