Autor Wątek: ODLICZANIE NINKI I PAWEŁKA :)  (Przeczytany 48298 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline okruszek

• maniak
ODLICZANIE NINKI I PAWEŁKA :)
« Odpowiedź #540 dnia: 26 Lipca 2006, 11:45 »
Cytat: "Ninka"
chyba, że się potknę

Jak bedziesz miała sznureczek między ławkami (jak dzieci na spacerkach w przedszkolu) to sie nie potkniesz :) Jak bedziesz miała kogos pod ręką to też sie nie potkniesz :)

Tak pomyslałam, że może bys wystartowała w stroju policjantki na poprawinach? Jazda murowana.  :lol: pomysl o tym :)  :mrgreen:
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #541 dnia: 26 Lipca 2006, 13:27 »
Cytat: "okruszek"
Tak pomyslałam, że może bys wystartowała w stroju policjantki na poprawinach? Jazda murowana. Laughing

hahaha, rodzice i teściowie mogliby nie zrozumieć :) Pozatym już mam suknię poprawinową :)

Offline narwanka

• entuzjasta
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #542 dnia: 26 Lipca 2006, 13:30 »
Nio to w sobote bedziesz pod moim czujnym okiem, rowniez ;) juz postanowione :D
Agata

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #543 dnia: 26 Lipca 2006, 16:44 »
narwanka, cieszę sie bardzo :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #544 dnia: 26 Lipca 2006, 18:03 »
Zaczęły napłływać kartki z Gratulacjami :) Och jakie to cudowne przeżycie, wszystko nabiera takiej mocy i prawdziwości. Piękne uczucie. Obrączki zaś są przecudne i pasują jak ulał. Pawcio jako kawaler zabrał je do domku rodziców, więc póki co z fotek  nici :( dopiero po ślubie.

Offline spo0lsh

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #545 dnia: 26 Lipca 2006, 19:37 »

chyba, że się potknę :)

Oby nie, bo jeszcze cos sie stanie i zamiast wesela bedzie pogotowie ... i dopiero wesele, ale juz nie takie.
Bede trzymal kciuki, bys dotarla cala do oltarza ...   :mrgreen:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #546 dnia: 26 Lipca 2006, 19:39 »
Cytat: "spo0lsh"
Oby nie, bo jeszcze cos sie stanie i zamiast wesela bedzie pogotowie ... i dopiero wesele, ale juz nie takie.
Bede trzymal kciuki, bys dotarla cala do oltarza ...

No, z taką ochroną, choćby mentalną nie mam szans na porażkę :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #547 dnia: 26 Lipca 2006, 19:43 »
A pogoda na nasz ślub..., no cóż 32 stopnie i w poprawiny to samo  :shock:

Dobrze, że suknia jest na kole, to się chociaż sukienka zatrzyma w pionie, jak z niej wypłynę :)

Offline Igraszka
  • bywalec
« Odpowiedź #548 dnia: 27 Lipca 2006, 08:18 »
WItaj Ninko! POGODA MA BYĆ OBŁĘDNA! ALE WYTRZYMAMY! POZDRAWIAM> Igraszka :serce:

Offline nadzieja

• Chuck Norris
  • Kocha się za nic. Nie istnieje powód do miłości...
« Odpowiedź #549 dnia: 27 Lipca 2006, 09:08 »
Trzymamy za Ciebie kciuki. Pokonasz nawet pogodę! :P
Kamil VIII.2008  Kaja VII.2011  Klara IX.2013      https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48945.new

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #550 dnia: 27 Lipca 2006, 09:15 »
Ninka dasz radę upałowi. W taki dzień nic nie zakłóci Twojego szczęœcia :wink:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #551 dnia: 27 Lipca 2006, 09:17 »
Tak sobie mysle ze nawet jesli sie potkniesz ( nie zebym Ci tego zyczyła ) to wpadniesz w objacia nikogo innego jak tylko swego meza :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #552 dnia: 27 Lipca 2006, 09:40 »
Igraszka, nadzieja, Anielka, Antalis,  :serce:

Dziękuję za słowa otuchy :) nawet sobie nie wyobrażacie ile dla mnie znaczą. Stres jest coraz większy. Spać nie mogę i przeżywam wszystko jak diabli :)

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #553 dnia: 27 Lipca 2006, 10:21 »
Stres jest coraz większy. Spać nie mogę i przeżywam wszystko jak diabli

Spokojnie Nina... to przejdzie.. rano w sobotę wstaniesz, stresik będzie.. coś przekąsisz (dobrze radzę).. potem fryzurka, makijaz... sesja,jesli masz... stresik odejdzie... a w zasadzie przejdzie na Twojego mężczyznę, który zapewne teraz twierdzi, że nie ma się czym przejmować, bo co to tam takiego ślub... :mrgreen:

także głowa do góry :P  będzie dobrze,, zobaczysz... a Tym po ślubie i weselu będziesz się śmiała, że mówiłaś, że się stresujesz  :lol:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #554 dnia: 27 Lipca 2006, 10:28 »
Cytat: "Madzialena"
a w zasadzie przejdzie na Twojego mężczyznę, który zapewne teraz twierdzi, że nie ma się czym przejmować, bo co to tam takiego ślub...

haha przyda mu się :) A z tym śniadankiem to gut pomysł :)

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #555 dnia: 27 Lipca 2006, 12:25 »
Stres jest coraz większy. Spać nie mogę i przeżywam wszystko jak diabli

Ninka pomyśl sobie, że wszystko bedzie dobrze, że nie ma niczego co by miało się nie udać. Taka myśl na pewno Ci pomoże :wink:

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #556 dnia: 27 Lipca 2006, 13:34 »
Właśnie byłam u spowiedzi.... NIGDY WIĘCEJ :!: Jeśli to ma być chęć nawracania ludzi..., a wyzywanie ich i mówienie, że się rozwiodą ma być argumentem, to ja dziękuję :(
Popłakałam się w konfesjonale. Nie dlatego, że zabiłam, ukradłam, czy zbeszcześciłam, nie :!: Dlatego, że przyznałam się do wspólnego mieszkania z Pawłem :(  Uważam, że nie jestem złym człowiekiem, nieidelanym także. Ale staram się być dobrą osobą i nie zasłużyłam na tak gorzkie słowa.

Ok, a z miłych rzeczy....

Napłynęły nowe kartki z gratulacjami, w tym jedna od mojej cioci, która napisała, że 29.07.1945r o godzinie 16 brała ślub. Prawdziwy zbieg okoliczności. Dodała też, że byli bardzo szczęśliwi razem ponad 40 lat :!: Aż się wzruszyłam i mi łezka spłynęła.

Cholibka ja bez przerwy ryczę od wczoraj.... to chyba stres  :cry:

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
« Odpowiedź #557 dnia: 27 Lipca 2006, 14:20 »
Popłakałam się w konfesjonale. Nie dlatego, że zabiłam, ukradłam, czy zbeszcześciłam, nie Exclamation Dlatego, że przyznałam się do wspólnego mieszkania z Pawłem

Coś z tymi księżami jest nie tak, bo jak wyjaśnić to, że my z moim Rafałem mieszkamy  razem już parę latek i mamy razem dziecko i nasz ksiądz wszystko rozumie, a drugi jak w twoim przypadku, nie potrafi niczego zrozumieć. Oni powinni nam pomagać a nie dołować.

Napłynęły nowe kartki z gratulacjami, w tym jedna od mojej cioci, która napisała, że 29.07.1945r o godzinie 16 brała ślub. Prawdziwy zbieg okoliczności. Dodała też, że byli bardzo szczęśliwi razem ponad 40 lat Exclamation Aż się wzruszyłam i mi łezka spłynęła.

Oj jak ja to przeczytałam to też mi łezka się zakręciła.

Cholibka ja bez przerwy ryczę od wczoraj.... to chyba stres

Ninko stres stresem, ale musisz pięknie wyglądać w sobotę więc musisz teraz wziąść się w garść i bardzo szeroko się uśmiechać i zobaczysz, że wszystko będzie po twojej myśli. Uśmiech jest dobry na wszystko.

Offline narwanka

• entuzjasta
« Odpowiedź #558 dnia: 27 Lipca 2006, 14:52 »
jak macie juz wszystko zrobione i was stres zjada to przyejedzcie do nas pogadac :) Przyokazji dostaniecie zaproszonko :D Zapraszam.

(ul. Cienista 32)
Agata

Offline Anielka

• maniak
« Odpowiedź #559 dnia: 27 Lipca 2006, 15:01 »
Ojejku ksi¹dz nie powinien tak Cię krytykować - mówienie o rozwodzie na 2 dni przed Twoim œlubem jest jakimœ nieporozumieniem. Jejku jak dobrze, że mój proboszcz to dobry człowiek. Potrafi powiedzieć co jest złe, ale to jest z jego strony rada, uwaga, a nie krytyka i "rzucanie kamieniem" przez kogoœ, kto jest bez grzechu.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #560 dnia: 27 Lipca 2006, 18:23 »
narwanka, dziękujemy ślicznie za zaprosznie. Na nadmiar czasu jednak nie narzekamy :) Właśnie wróciłam z ostatniej lekcji tańca :) mamy nadzieję wszytskich zaskoczyć, bo wychodzi nam całkiem tego :) Zaraz lecę na swój trening, a potem wracam do domku (ok 22) robię sobie długą kąpiel, peeling, maseczkę i inne smarowania :)

Dziś widzieliśmy się z Pawciem po raz ostatni do ślubu.... tak sobie wymyśliliśmy :) Zobaczymy się dopiero jak już będę cała w bieli :)

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #561 dnia: 27 Lipca 2006, 18:36 »
Właśnie byłam u spowiedzi.... NIGDY WIĘCEJ Exclamation Jeśli to ma być chęć nawracania ludzi..., a wyzywanie ich i mówienie, że się rozwiodą ma być argumentem, t

współczuję Ninka... ja nie miałam takich przebojów.. przed ślubną spowiedzią wcześniejszą odbylam jakieś 6 lat wcześniej.. bo jakoś unikam tego miejsca.. no ale trzeba było pójść..  :?
na szczęście ksiądz był super  :mrgreen:   bardzo fajny, rzeczowy... sympatyczny.. ja oczywiście nic nie mówiłam, dopóki się nie zapytał.. jakos tak :" bierzecie wkrótce ślub, kochacie się.. a czy czasem jakiegoś grzechu nie było" hehe  :oops:  no to powiedziałam.. ale nic nie mówił jakiegoś obraźliwego  :lol:

nie kazał zmawiac zdrowasiek kilkanascie razy... ale jakos tak wszystko pięknie mówił, ze się słuchało jak bajki  :mrgreen:

ale i tak mnie nie przekonał... od tamtej pory i tak u spowiedzi nie byłam..
także juz się tak nie przejmuj.. głowa do góry.. jutro ważny dzień, nie warto o tym za dużo myśleć  :D

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #562 dnia: 28 Lipca 2006, 00:33 »
Dlaltego ja do spowiedzi podchodze bardzo... indywidualnie. Spowiadam się z tego, z czym się czuję źle, czego żałuję, z tego, co uważam komuś (także mi) mogło wyrządzić jakąś krzywdę. Mieszkanie razem nie jest w moim odczuciu niczym, co by należało potępiać, więc nie spowiadam się z tego. Nie ze wstydu, czy coś, ale dlatego, że rachunek sumienia robię zgodnie ze swoim sumieniem, a ono podpowiada, że nie robię nic złego.
Już samo to, że jeden ksiądz "zrozumie" a drugi "opierniczy" świadczy, że coś tu jest nie tak... W końcu spowiadamy się przed Bogiem, a nie przed księdzem, a Bóg raczej zdania nie zmienia w zależności od tego, jaki ksiądz siedzi w konfesjonale. Pójdę jutro do tej spowiedzi, ale tak naprawdę nie czuję żadnego ciężaru, który musiałabym z siebie zrzucić. Ale pójdę... w imię tradycji.
Ninka.. przeżyłas to. Teraz czekają cię same miłe chwile.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #563 dnia: 28 Lipca 2006, 08:42 »
groszku, to było tak, że poszłam i powiedziałam, że to moja spowiedź przedślubna, padło pytabie:

- Któa?
-Pierwsza- odpowiedziałam
-Pierwsza z dwóch, czy pierwsza i jedyna?
-Pierwsza i jedyna ( jedna została nam darowana, przy podpisywaniu protokołu bo mieszkamy ze sobą właśnie)
-A dlaczego?
-Bo mieszkamy razem, a tak ustala kościół, że dla nas przypadła jedna spowiedź....

i tutaj ksiądz rozwinął skrzydła  :evil:

Cytat: "groszek"
Ninka.. przeżyłas to. Teraz czekają cię same miłe chwile.

Z pewnością groszku, najbardziej stresuję się I tańcem :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #564 dnia: 28 Lipca 2006, 09:00 »
Dziś widzieliśmy się z Pawciem po raz ostatni do ślubu.... tak sobie wymyśliliśmy  Zobaczymy się dopiero jak już będę cała w bieli

Sama mam taki plan :) Choc chyba nie za bardzo wypali bo u mnei bedzie w piatek wieczorem "trzaskanie" wiec Raf musi u mnie byc ale w sobote zobaczy mnie dopiero w sukni :)

Właśnie byłam u spowiedzi.... NIGDY WIĘCEJ  Jeśli to ma być chęć nawracania ludzi..., a wyzywanie ich i mówienie, że się rozwiodą ma być argumentem, to ja dziękuję  
Popłakałam się w konfesjonale. Nie dlatego, że zabiłam, ukradłam, czy zbeszcześciłam, nie  Dlatego, że przyznałam się do wspólnego mieszkania z Pawłem  Uważam, że nie jestem złym człowiekiem, nieidelanym także. Ale staram się być dobrą osobą i nie zasłużyłam na tak gorzkie słowa.

Obawiam sie podobnej sytuacji gdy sie okaze ze spalismy ze soba przed slubem ... bo mam walnietego ksiedza ale jak to Groszek powiedział

Cytat: "groszek"
Spowiadam się z tego, z czym się czuję źle, czego żałuję, z tego, co uważam komuś (także mi) mogło wyrządzić jakąś krzywdę. Mieszkanie razem nie jest w moim odczuciu niczym, co by należało potępiać, więc nie spowiadam się z tego. Nie ze wstydu, czy coś, ale dlatego, że rachunek sumienia robię zgodnie ze swoim sumieniem, a ono podpowiada, że nie robię nic złego.
Już samo to, że jeden ksiądz "zrozumie" a drugi "opierniczy" świadczy, że coś tu jest nie tak... W końcu spowiadamy się przed Bogiem, a nie przed księdzem, a Bóg raczej zdania nie zmienia w zależności od tego, jaki ksiądz siedzi w konfesjonale.

Dlatego leje na to co powie ksiadz - jak mnie obrazi to juz ja to zglosze komu trzeba. On ma wysluchac a nie potepiac bo to nie on a Bog mnie rozgrzesza tak naprawde.
Ehh..trafi sie palant w konfesjonale ktory poszedl do seminarium bo Go zadna nie chciała i zazdrosci ze inni mają a On nie ;)

JUTRO WASZ WIELKI DZIEN !!

Offline narwanka

• entuzjasta
« Odpowiedź #565 dnia: 28 Lipca 2006, 09:18 »
To juz jutro :D
Agata

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #566 dnia: 28 Lipca 2006, 09:46 »
Ja sie nie wybieram do spowiedzi, to jakas paranoja! Zazadne skarby, ani ja ani M nie idziemy!

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #567 dnia: 28 Lipca 2006, 09:59 »
Ja sie nie wybieram do spowiedzi, to jakas paranoja! Zazadne skarby, ani ja ani M nie idziemy!

My niestety musimy i to na 2 isc :(
A nie wiecie czy do spowiedzi isc do tego kosciola gdzie sie slub bierze czy mozna całkiem gdzie indziej ??

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
« Odpowiedź #568 dnia: 28 Lipca 2006, 10:14 »
:twisted:  ale Ksiadz .. masakra.... Ninka a gdzie sie spowiadalas.... ?  :mrgreen:  to tak zeby ostrzec forumki... i   :twisted:  :twisted:  :twisted: (jak bys wiedziala co to za Ksiadz.. proboszcz czy cus?  :mrgreen:  ja bym chetnie znimi podyskutowala... z nam mase "czarnych" w Szczecinie i okolicach  :mrgreen:  a i n ich tych prawach kanonicznych i innych sie znam :D zreszta tu nie chodzi o jakies prawa pisane tylko o takt takiego czlowieka - ksiedza... usilujacego zbawic caly swiat... takim sposobem tego nie zrobi... jak bys wiedziala kto to  :mrgreen:  :twisted:
wiem ze to niczego nie zmieni pewnie :) ale co tam....
Mnie rowniez czeka 1 spowiedz...  :D i sie jej nie boje, mam zdanie jak wy... to co na sumieniu to moge powiedziec... ale niestety ten Ksiadz byl przebiegly i sam wszystko wyciagnal...

:mrgreen:

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #569 dnia: 28 Lipca 2006, 10:14 »
Antalis - my tez "musimy" na jedna bo razem meiszkamy. ALe sie nie wybieramy. Tak jak na nauki tez "musielismy" isc. Bylismy tylko na spotkaniu w poradni. Na ksiedza nie dotarlismy.