Autor Wątek: Menu  (Przeczytany 105480 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kkotek
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2463
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 13.09.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #180 dnia: 10 Czerwca 2007, 17:50 »
Oto nasze menu w cenie 180 zl za 2 dni:

Zestaw weselny:
OBIAD:
rosol z makaronem
rolada wolowa/wieprzowa
poledwiczki z borowikami
kaczka pieczona (udka) w sosie zurawinowym
schab w ziolach
kurczak pieczony (udka)
kluski biale/ciemne
salatka z kapusty czerwonej, kapusta kiszona zasmazana z pieczarkami
surowka z kapsusty pekinskiej z serem feta
DESER:
galaretka z owocami i smietana
Kawa, ciasto, owoce, slodycze, tort
ZIMNA PŁYTA:
plyty z wedlinami
deski z serami (plesniowe,zolte w kazdej postaci)
tymabliki z drobiu
galantyna w galarecie
plyty z miesami pieczonymi, kieszonki ze schabu, pieczen z brokulem, pieczen z szynka i papryka, stek z jajkiem przepiorczym
plyty z ryb, rulon z lososia nadziewany, wegorz wedzony, tymbaliki z lososia, jajka faszerowane, jajka z kawiorem
pstragi w galarecie
salatki (wiosenna z sosem wloskim, warstwowa, z tortelilini, z szynka w sosie jogurtowym)
sledz w oleju
sledz w smietanie ze smazonym jablkiem
pieczywo, maslo, herbata
POSIŁEK GORACY:
 zapiekanka z indyka, saszlyki
Deser:
Lody ze smietana i owocami lub szarlotka na cieplo z lodami waniliowymi
KOLACJA:
barszcz czysty lub bulion
filet z kurczaka po hawajsku
filet z kurczaka z pieczarkami z patelni
frytki, ziemniaczki pieczone lub pieczone z boczkiem
zestaw surowek
KOLACJA 2:
beufstrogonow, flaczki wolowe z pieczywem lub zupa cebulowa z serem i grzankami

Musze jeszcze raz wypytac wlascicielke lokalu bo cos mi sie nie zgadza :-\  2 desery??? hmmmmm 
Jak sie z nia spotkamy to sie  dokladnie dowiem o co chodzi z tymi deseramii ::)

POPRAWINY

OBIAD:
bulion z uszkami lub zurek z jajkiem
kotlet po parysku z warzywami chinskimi
golonka wieprzowa po bawarsku
karczek pieczony
ziemniaki puree, ziemniaki ze szpinakiem
kapsuta zasmazana z pieczarkami
surowka z kapusty bialej
salatka z kapusty czerwonej
DESER:
salatka owocowa
Kawa, ciasto, slodycze
ZIMNA PŁYTA:
plyty z wedlinami
schab ze sliwka
pieczen rzymska
szynka ze szparagami
ryba po grecku
pulpety rybne
rolmopsy
salatki (jarzynowa, z ryzu z kurczakiem, kurczakiem i selerem na slodko)
szynka pieczona podawana na goraco z sosem chrzanowym
kielbaski na goraco
pieczywo, maslo, herbata
KOLACJA:
krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
kotlet de volaille
kotlet po szwajcarsku
kulki ziemniaczane, frytki
bukiet warzyw (kalafior, brokul, fasolka szparagowa,marchewka, kukurydza)
« Ostatnia zmiana: 10 Czerwca 2007, 17:56 wysłana przez kkotek »
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline dorka_9

  • uzależniony
  • *******
  • Wiadomości: 923
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 30 sierpnia 2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #181 dnia: 10 Czerwca 2007, 22:06 »
Pewnie masz do wyboru to albo to  ;D

Offline jejku-rety

  • nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 30
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.01.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #182 dnia: 11 Czerwca 2007, 17:06 »
Cytuj
Musze jeszcze raz wypytac wlascicielke lokalu bo cos mi sie nie zgadza   2 desery??? hmmmmm 
Jak sie z nia spotkamy to sie  dokladnie dowiem o co chodzi z tymi deseramii
Bardzo możliwe u mnie też jest 2 razy deser: po obiedzie i po głównej kolacji. Menu mamy bardzo podobne tylko kolacji gorących ma być 3

Offline agnesg00

  • nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 42
Odp: Menu
« Odpowiedź #183 dnia: 12 Czerwca 2007, 14:47 »
Dziewczyny!
Czytam Wasze menu i jest to pomocne. Ale mam problem. Tam, gdzie my będziemy mieli wesele musimy sami określić ilości poszczególnych dań. Czy któraś z Was potrafi napisać ile miała poszczególnych zakąsek i dań? Rozumiem, że jak wypisujecie poszczególne zakąski to nie było ich w ilości 1 na osobę, tylko mniej, ale różnoradnie. Ile konkretnie? W sobotę musimy określić szczegółowe menu, a ja nie wiem, ile liczyć tego na osobę. na obias wzięliśmy po dwie porcje mięsa na głowę np. filet z kurczaka i pieczeń. Czy do dobrze, czy za dużo, a może za mało? Doradźcie proszę.

Offline jejku-rety

  • nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 30
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.01.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #184 dnia: 12 Czerwca 2007, 18:14 »
My tylko rozmawialiśmy o obiedzie : na 2 dni po 4 porcje na osobę w tym po 2 rolady / wiadomo -Śląsk/ a reszta ma być różnie np.karczek 50%, roladki z indyka ze śliwkami 50 %  kotlet sztygarski i jeszcze coś czego nie pamiętam, dla dzieci kotleciki a kurczaka ala Mc Donalds.
Jeśli chodzi o zakąski to w całości powierzamy to zadanie obsłudze: oni wiedzą najlepiej.

Offline kkotek
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2463
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 13.09.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #185 dnia: 11 Sierpnia 2007, 13:28 »
Cytuj
Musze jeszcze raz wypytac wlascicielke lokalu bo cos mi sie nie zgadza   2 desery??? hmmmmm 
Jak sie z nia spotkamy to sie  dokladnie dowiem o co chodzi z tymi deseramii
Bardzo możliwe u mnie też jest 2 razy deser: po obiedzie i po głównej kolacji. Menu mamy bardzo podobne tylko kolacji gorących ma być 3

My walsnie nie chcielismy 3 kolacjii boi kto to zje ale wiadomo akzdy wybiera to, co chce :)

jejku-rety a gdzie masz ślub i wesele??
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline jejku-rety

  • nowicjusz
  • *
  • Wiadomości: 30
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19.01.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #186 dnia: 27 Sierpnia 2007, 21:40 »
Wesele mam na sali na terenie ogródków działkowych ale tam jest obsługa i oprócz ciasta i trunków nic mnie nie obchodzi. Acha i napoje też we własnym zakresie.

Offline Agnieszka1

  • forumowicz
  • ***
  • Wiadomości: 210
  • data ślubu: 07.06.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #187 dnia: 10 Października 2007, 19:59 »
Menu  weselne za 95 zł bez poprawin
 OBIAD
 2 danie- 3 sztuki  mięsa na osobę
-kotlet schabowy-kotlet de-volaj
-pierś z brzoskwinią-udko-zraz wołowy w sosie
-udko
-zraz wołowy w sosie
-karkówka z czosnkiem

DODATKI

-ziemniaki z koperkiem , sos
-surówki:


z kapusty pekińskiej lub białej
z kapusty kiszonej
warzywa gotowane (marchew, kalafior,fasolka)
-woda z cytryną do obiadu
-deser lodowy
-kawa w termosach z filiżanką

ZAKĄSKI+ OWOCE

-sałatki:  z kurczaka i ananasem
-Jrena
-Jarzynowa


-ryba na ciepło(karp lub pstrąg)
-szynka z kiełkami w galarecie
-klopsiki w occie
-galantyna
-karkówka pieczona z owocami z sosem na ostrp
-galart drobiowy i wieprzowy
-chleb, herbata

CIASTO-3 kawałki na osobę
KAWA w filiżankach-na życzenie

KOLACJA

-barszcz czerwony, żurek lib flaki do wyboru
-golonka w kapuście, kluski śląskie
-szaszłyk,strogonow
-musztarda, chrzan, chleb


Co myślicie o tym menu? Dużo jedzenia czy mało? Kirowniczka lokalu uważa że jest dużo jedzenia ale sama nie wiem. podpowiedzcie mi

Offline kkotek
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 2463
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 13.09.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #188 dnia: 14 Października 2007, 11:33 »
Juz wszystko wiem co i jak z tym deserem ;D

Wybieramy albo lody albo szarlotke ;D

A reszta jest w menu tak jak napisalam :)
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline izabell26

  • kolorowe życie
  • entuzjasta
  • ******
  • Wiadomości: 859
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 09.08.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #189 dnia: 5 Listopada 2007, 19:20 »
Dziewczyny, wlasnie wynajelam kucharke- wesele na 65 osob, z pieczeniem ciast i tortu, z cala obsluga na weselu i poprawinach za 1900zł robocizna + oczywiscie towar. Powiedzcie mi czy takie menu jest oki i czego brakuje.

Wesele od. ok 18 bo na 17 jest slub w kosciele

OBIAD

Rosół
Potrawka z kurczaka z ryzem i groszkiem z marchewką
Zrazy
Schabowe
De volai
Rolada z karkówki
Pałki z kurczaka

Sos ciemny
Sos bialy
ziemniaki

SURÓWKI

Z selera
Z kap.pekinskiej
Buraczki
Kalafior
Brokuły

ZAKĄSKI

Ozory w sosie tatarskim
Ozory w galarecie
Galantyna w tatarskim
Galantyna w galarecie
Żołądki w tatarskim
Żołądki w galarecie
Rolmopsy
Matiasy z cebulka z oliwa na kwasno
Matiasy z warzywami

3 rodzaje sałatek

Klopsiki w occie na kwasno
Jajko zawijane w szynce
Galaretki drobiowe
Szparagi zawijane w selerze
Ryby w galarecie
Ryby po grecku
Ryba w occie
Pstrag po japonsku
Pstrag wedzony
KOLACJA I

flaczki w chlebkach

KOLACJA II

barszcz czerwony z pasztecikami

KOLACJA III- GŁOWNA

Pstrag na ciepło
Bigos
Leczo z fasola
Leczo z kurczaka
Biała an ciepło
Steki na cieplo w sosie mysliwskim

CIASTA

tort 3 pietrowy na smietanie
jez czekoladowy z malymi dziecmi
waż truskawkowy
kasate
ksiazka toffi
snicers
sernik wiedenski z rodzynkami
sernik z brzoskwiniami
sernik na czarnym spodzie
ptasie mleczko
makowiec
w-z
krowka
cytrynka na zimno
z galaretka i brzoskwiniami
rafaello

Ale sie napisałąm..ufff.. ::)



Offline Agnieszka1

  • forumowicz
  • ***
  • Wiadomości: 210
  • data ślubu: 07.06.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #190 dnia: 5 Listopada 2007, 19:26 »
IZABELL myślę, że Twoje menu jest ok i na pewno będzie wszystkim smakować, jak ja już to czytałam , to ślinotoku dostałam ;)

Offline izabell26

  • kolorowe życie
  • entuzjasta
  • ******
  • Wiadomości: 859
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 09.08.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #191 dnia: 5 Listopada 2007, 19:30 »
Agnieszka 1- tak wlasnie porównywalam m.in.z Twoim , ale i innymi na naszym forum i tez mi sie wydalo ze blado to to nie wypada, ale wolalam sie upewnic, a nasze foremki sa niezastapione :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:



Offline Agnieszka1

  • forumowicz
  • ***
  • Wiadomości: 210
  • data ślubu: 07.06.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #192 dnia: 5 Listopada 2007, 19:37 »
Jak rozmawiałam z kierowniczką lokalu, w którym mamy mieć wesele, to powiedziała, że jest to dużo jedzenia i na pewno starczy, kobitka ma doświadczenie i wierze jej. Powiedziała ,że nie mamy niczego dokładać , chyba że chcemy coś wymienić albo zamienić. No jak mi tak powiedziała, to nie podważam jej zdania. My nie robimy poprawin więc powinno być dobrze..... mam taką nadzieję.

Offline izabell26

  • kolorowe życie
  • entuzjasta
  • ******
  • Wiadomości: 859
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 09.08.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #193 dnia: 5 Listopada 2007, 19:41 »
ja mam poprawiny, ale kucharka ma swoja firme, nie jedno wesele obleciala z kucharzeniem, jej firma, ktora sie tym zajmuje super sie kreci, wiec tez zdaje sie na nia..ale juz mi sie chce jesc :hopsa:



Offline Agnieszka1

  • forumowicz
  • ***
  • Wiadomości: 210
  • data ślubu: 07.06.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #194 dnia: 5 Listopada 2007, 19:45 »
Będzie dobrze !!!!!!!!!

Offline izabell26

  • kolorowe życie
  • entuzjasta
  • ******
  • Wiadomości: 859
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 09.08.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #195 dnia: 5 Listopada 2007, 20:07 »
No pewnie- byleby nie padało.. ???



Offline Agnieszka1

  • forumowicz
  • ***
  • Wiadomości: 210
  • data ślubu: 07.06.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #196 dnia: 5 Listopada 2007, 20:58 »
dokładnie byleby nie padało ale jak będzie inaczej to i tak musiby być szczęsliwe, bo to jest najważniejsze!!!!

Offline izabell26

  • kolorowe życie
  • entuzjasta
  • ******
  • Wiadomości: 859
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 09.08.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #197 dnia: 5 Listopada 2007, 21:29 »
zawsze mozna powiedziec ze to łzy szczescia Pana Boga i Aiolkow patrzacych na nasze szczescie:-))



Offline mk.mika
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1781
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
Odp: Menu
« Odpowiedź #198 dnia: 6 Listopada 2007, 18:02 »
Ze względu na to że mój kochany chłop zakochał sie w tradycji śląskiej wybraliśmy dość tradycyjne menu.
Czy możecie powiedzieć co o nim sądzicie?

Przywitanie chlebem, solą i lampką szampana

OBIAD
rosół z makaronem,
rolada wołowa,
pieczeń ze schabu po sztygarsku,
pierś indycza nadziewana śliwką,
kluski śląskie,
ziemniaczki z wody,
wybór surówek: kapusta czerwona na ciepło, kapusta biała zasmażana, surówka z marchewki z mandarynką, surówka z selera z rodzynkami

DESER:
owoce sezonowe
ciasta i tort

ZIMNE PRZEKĄSKI:
wędliny szlachetne w 3 rodzajach,
platery mięs pieczonych (chcemy 2 rodzaje),
pałki kurczęcia w orzechach włoskich,
śledź w trzech smakach,
deski serów z winogronami i orzechami włoskimi,
pieczarki faszerowane,
marynaty,
sałatki w dwóch rodzajach,
pomidory z mozarellą i świeżą bazylią,
pieczywa mieszane i mało

KOLACJA
żurek czysty
filet z kurczęcia zapiekany z szynką, żółtym serem i pomidorem,
ziemniaki z wody z koperkiem,
surówka,

DLA WYTRWAŁYCH
strogonoff,
pieczywo, masło

napoje: kawa, herbata, woda mineralna, soki owocowe, pepsi itp- wliczone w cene, bez ograniczeń.

Koszt menu 150zł/osobe

Jeszcze nie mamy wizji co chcemy na poprawiny płacimy 50 zł za osobę ale na pewno mamy wszystko świeże, jedyne co zostaje z dnia wcześniejszego to ciasto reszta na poprawinach przygotowywana osobno.

I co Wy sądzicie o tym? Zaczynam martwić się że jakieś ubogie to menu patrząc na wasze, choć właścicielka mówiła że to na prawdę jest syte jedzenie i nie ma co się martwić że za mało tym bardziej że my ślub chcemy około 16.30 wiec około 18 pierwszy posiłek.
Pomocy :(


Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline izabell26

  • kolorowe życie
  • entuzjasta
  • ******
  • Wiadomości: 859
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 09.08.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #199 dnia: 6 Listopada 2007, 18:45 »
Ja dostalam info ze cieply posilek powinien byc podawany najpozniej co 3 godz. Jak dla mnie za malo masz na cieplo..dalabym jeszcze np.barszcz z uszkami albo pasztecikami, miedzy obiadem a kolacja glowną.

 ponegocjuj jeszcze np.rybe smazona na cieplo, bo nie kazdy je miesiwa..

a poza tym mysle ze jest oki, zazdroszcze Ci, moja mama jest ze ślaska i ja uwielbiam kluski ślaskie- moze pogadam z kuchara zeby mi je tez zrobila?zobacze- smaka mi narobilas..ozesz ty :skacza:




Offline Agnieszka1

  • forumowicz
  • ***
  • Wiadomości: 210
  • data ślubu: 07.06.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #200 dnia: 6 Listopada 2007, 23:20 »
Mika menu spoko ;)

Offline mk.mika
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1781
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
Odp: Menu
« Odpowiedź #201 dnia: 7 Listopada 2007, 08:16 »
Dzięki dziewczyny.
Zapomniałam dodać że mam kilka osób które czegoś nie jedza itd itp... i nie ma z tym problemu dla tych osób moge wybrać inne menu i nic mnie to dodatkowo nie kosztuje, i oczywiscie jeżeli chce zmienic jakieś potrawy na inne również moge to zrobić. ;)


Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline Agnieszka1

  • forumowicz
  • ***
  • Wiadomości: 210
  • data ślubu: 07.06.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #202 dnia: 7 Listopada 2007, 11:18 »
No własnie , zawsze mozna sie dogadać i coś pozmieniać.

Offline mk.mika
  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1781
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
Odp: Menu
« Odpowiedź #203 dnia: 8 Listopada 2007, 10:22 »
dokładnie, to bardzo ważne :)


Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline aga8207

  • bywalec
  • ****
  • Wiadomości: 253
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
Odp: Menu
« Odpowiedź #204 dnia: 15 Listopada 2007, 19:57 »
Nasze menu będzie wyglądać mniej więcej tak :) :

POWITANIE:
TOAST WZNOSZONY LAMPKĄ WINA MUSUJACEGO

OBIAD:

ZUPA - ROSÓŁ Z MAKARONEM lub KREM DARY LASU (osobiście wolałabym to
2 ale ze względu na gości zostanę chyba przy tradycyjnym rosołku)

2 DANIE:

Do wyboru dla każdego gościa 2 mięsa i 1 ryba

DESKI MIĘS:
ROLADKI ZE SCHABU
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z GRILLA Z MASŁEM SMAKOWYM
MIESZEK CEGLASTY
PIERŚ W PARMEZANIE
INDYK Z PLASTERKAMI ANANASA I ŻÓŁTYM SEREM

DESKI RYB:
ŁOSOŚ Z GRILLA Z MASŁEM
PSTRĄG W ZIOŁOWEJ PANIERCE
SANDACZ W MIGDAŁACH
HALIBUT Z MASŁEM
SOLA W TOWARZYSTWIE ŁOSOSIA

SOSY:
TZATZYKI
SOS PIECZENIOWY
SOS GRZYBOWO - ŚMIETANOWY

Dodatki:

ZIEMNIAKI ZAPIEKANE W SOSIE CZOSNKOWYM
KLUSKI ŚLĄSKIE
FRYTKI
ZIEMNIAKI Z BOCZKIEM I CEBULĄ

SAŁATKI:
KAPUSTA BIAŁA
KAPUSTA CZERWONA
i jeszcze jakaś nie moge soe zdecydować :)

DESER:
prawdopodobnie SZARLOTKA NA SYROPIE Z MALIN Z GAŁKĄ LODÓW I BITĄ
ŚMIETANĄ

ZIMNA PŁYTA:
MIĘSA PIECZONE
SCHAB ZE ŚLIWKĄ W GALARECIE
ROLADKI SZYNKOWE FASZEROWANE PASTĄ CHRZANOWĄ W GALARECIE
TYMBALIKI Z ŁOSOSIA W GALARECIE
GALARETKA Z NÓŻEK
INDYK Z ANANASEM I BRZOSKWINIĄ W GALARECIE
TATAR Z POLĘDWICY
ŚLEDŹ W ŚMIETANIE
ŚLEDŹ W OLEJU
JAJKA FASZEROWANE
SAŁATKA JARZYNOWA
SAŁATKA MENAGERSKA
SAŁATKA Z PORY
SAŁATKA NICEJSKA
PIECZYWO MIESZANE
MASEŁKA SMAKOWE
MARYNATY (PIECZARKI, OGÓRKI, PAPRYKA)

STÓŁ WIEJSKI:
WYROBY SWOJSKIE
ŻUREK W KOCIOŁKU
PIEROGI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM
BIGOS MYŚLIWSKI
SMALEC WIEJSKI
OGÓREK KISZONY
CHLEB WIEJSKI

PIERWSZA KOLACJA GORĄCA - SERWOWANA PRZEZ SZEFA KUCHNI:
PROSIAK W CAŁOŚCI FASZEROWANY KAPUSTĄ I GRZYBAMI
PIECZYWO WIEJSKIE

DRUGA KOLACJA GORĄCA - SERWOWANA PRZEZ SZEFA KUCHNI:
UDZIEC PIECZONY - PŁONĄCY (SERWOWANY PRZEZ SZEFA KUCHNI)
SAŁATKA FRANCUSKA
BUŁECZKI DROŻDŻOWE

TRZECIA GORĄCA KOLACJA-
BARSZCZ CZERWONY Z KROKIETEM

STÓŁ SŁODKI:
CIASTA: 4 rodzaje
KOSZ OWOCÓW
SŁODYCZE

NAPOJE BEZALKOHOLOWE (BEZ OGRANICZEŃ):
KAWA
HERBATA
SOKI OWOCOWE [CAPPY]
NAPOJE GAZOWANE I NIEGAZOWANE [KONCERN COCA-COLA]

ALKOHOL (bez ograniczeń):
ERISTOFF
BOLS
albo SMIRNOFF (musimy zdecydować)

STÓŁ ALKOHOLOWY (BEZ OGRANICZEŃ):
PIWO BECZKOWE
WINO STOŁOWE REGIONALNE - BIAŁE I CZERWONE
PUNCH ALKOHOLOWY





Offline izabell26

  • kolorowe życie
  • entuzjasta
  • ******
  • Wiadomości: 859
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 09.08.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #205 dnia: 17 Listopada 2007, 21:07 »
aga, twoje menu zachwycajace..och gdyby bylo tylko mogla miec tylko takie plonące cuda..no coz.,.ale mysle ze rewelacja..sama bym chetnie wpadla w to two :Obiad: :Obiad: :Obiad: :ok:je jedzonko



Offline aga8207

  • bywalec
  • ****
  • Wiadomości: 253
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
Odp: Menu
« Odpowiedź #206 dnia: 17 Listopada 2007, 21:30 »
Isabell nam też się spodobało to menu  :) przeliczaliśmy na różne sposoby oferty z różnych innych lokali które nam się podobały i ceny wahały sie na 2009 rok od 160-190zł. ale albo nie bylo ciasta i owoców albo napoje oferowane były ograniczone tylko do kawy i herbaty a reszta dodatkowo płatna albo posiłki byly skromniejsze lub był jeden posiłek ciepły mniej.
Jak tak wszystko poprzeliczaliśmy to wyszło źe cena którą płacimy czyli 220zl. nie jest taka oszałamiająca bo gdyby dopłacać za rózne rzeczy których nie było w innych lokalach w menu to prawie wszędzie wychodziło jednakowo. A ten lokal i jeszcze jeden (z którego potem zrezygnowaliśmy ze względu na niemiłe przyjęcie podczas pierwszej rozmowy) najbardziej nam przypadły do gustu.

Poza tym ten lokal i tutejsze jedzenie mamy sprawdzone (wesele znajomych i bankiety z pracy). Jest super!!! Już się nie mogę doczekać a tutaj jeszcze tyle ponad 1,5 roku ale i tyle do załatwienia!!! uhhhh przeraża mniie wszystko



Offline izabell26

  • kolorowe życie
  • entuzjasta
  • ******
  • Wiadomości: 859
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 09.08.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #207 dnia: 17 Listopada 2007, 21:35 »
nic nie mow, ja mialam robic jeszcze zaproszenia sama, bo chcialam, aby byly na nich nasze zdjecia ale dzis znalazlam w necie takie, gdzie wstawiaja zdjecia za 1,55zł i stwierdzilismy, ze chyba zamowimy je..jeden klopot z glowy..

co do mojego menu to jest wyzej z tym ze my musimy oszczedzac dlatego robimy wesele we wlasnym zakresie..czasami zalujemy..ale mielismy wybor..albo knajpa i mniej gosci, albo wiecej gosci i samemu robilimy..wygrali goscie nasi kochani :skacza:



Offline aga8207

  • bywalec
  • ****
  • Wiadomości: 253
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
Odp: Menu
« Odpowiedź #208 dnia: 17 Listopada 2007, 23:02 »
Isabell właśnie przeczytałam Twoje menu i tez jest niczego sobie. Myśle źe głodny nikt nie wyjdzie. A jedynym minusem jest to źe się trochę nabiegasz żeby zgromadzić jedzenie, udekorować sale itd. ale tak niestety bywa... Wesele jest raz w życiu (zazwyczaj  ;D) Więc musimy dać radę, nie narzekać  i zrobić wszystko by był to dzień niezapomniany i cudowny
Głowa do góry Isabell   :przytul:



Offline izabell26

  • kolorowe życie
  • entuzjasta
  • ******
  • Wiadomości: 859
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 09.08.2008
Odp: Menu
« Odpowiedź #209 dnia: 17 Listopada 2007, 23:06 »
aga..kochana jestes..tylko bede licytowala sie z kucharka o kluski slaskie, bo ja jestem pol slazaczka i uwielbiam slaskie jedzonko..mmm...nie boje sie biegania, mam cudo tesciowa i baaardzo mi pomaga- jest lepsza niz moja mama, wiecv baaardzo mnie odciaza, a ja jej ufam,,,co do dekoracji- to akurat moj konik:-)