Autor Wątek: Wizażystka - polećcie jakąś profesjonalną  (Przeczytany 127221 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline missmax

• entuzjasta
Odp: Wizażystka - polećcie jakąś profesjonalną
« Odpowiedź #240 dnia: 31 Października 2008, 14:39 »
Ja chcialabym miec namiar do takiej wizażystki która sprawi, że nie będzie mi się moja buźka swiecic . mam podatną na błyszczenie niestety........... Też oczywiście by makijaż był ładny i odpowiednio dobrany; kosmetyki trwałe. poprosiłabym o jakieś namiary na PW.
A co myślicie o tym wizażu+fryzurze w studiu na Liściastej w Szczecinie?Mają tam dobre kosmetyki?

Offline Agniesz_ka

• forumowicz
« Odpowiedź #241 dnia: 31 Października 2008, 17:41 »
Takie info na priv polecam!
sprawdzona na wielu sesjach :)
« Ostatnia zmiana: 31 Października 2008, 18:28 wysłana przez lady_yes »

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #242 dnia: 31 Października 2008, 22:47 »
A co myślicie o tym wizażu+fryzurze w studiu na Liściastej w Szczecinie?Mają tam dobre kosmetyki?

ten temat był niejednokrotnie mielony  na forum.. wpisz w "szukaj"
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline ka-tarzyna
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #243 dnia: 9 Listopada 2008, 22:15 »
Witam, nazywam sie Katarzyna, jestem "panią kasią ze słonecznego".
Słyszałam o forum od moich klientek,ale jakoś nie czułam potrzeby zaglądać tutaj, dziś wpisując w google słowo wizażystkę (szukałam pewnych danych) wyskoczyła mi ta stronka.
Bardzo miło sie czyta przyjemne rzeczy o sobie, negatywne nieco gorzej, ale i takie są wpisane w zawód.  Post pani "marionetki" tak mnie zszokował,że musiałam sie zalogować i napisać parę słów sprostowania.  Więc, dokładnie wiem która to pani, po dacie ślubu(wszystkie dane mam w kajecie).  Panią "marionetkę", odebrałam jako bardzo fajna, miłą  dziewczynę (do dzis uważałam za szczerą).  Na próbie zrobiłyśmy trochę mocny makijaż, jednak nic na siłę nigdy nie robie, miała sie pani zastanowić i dać odpowiedź czy zostajemy przy nim, o fryzurze nie wspomniała pani nawet, że nią jest załamana, a nasza miła rozmowa, umawianie godziny w dniu ślubu nie dały mi nawet cienia podejrzenia że cos jest nie tak.  Co do miernoty kosmetyków (pani zdaniem), na których pracuje już śpieszę z tłumaczeniem ich jakości, pięc lat temu odbyłam szkolenie dot.  kamuflowania blizn i tatuaży w firmie Kryolanie, to było moje pierwsze zetkniecie z tymi kosmetykami, od tego czasu na nich pracuje.  Jak wiekszość wizażystów, mam w swoim kufrze "zbieranine" jest tam i Revlon i Mac i Chanel i trochę Inglota, który ma co raz lepszą kolorówkę i jakość (firma ta dąży do stania się typowo wizażowa marką).  Co do avonu ktory pani "marionetka" u mnie wypatrzyła, byl to katalog. . . . . .  przyniesiony przez pania (nawet dwa) z makijażem jaki chciała pani uzyskać, ja sie pochwaliłam że kiedyś kupowałam w avonie. . . . . . . . zapach, przepiękny którego już nie mają od dawna :(
Co do pani odczucia że "nie spryskałam twarzy niczym specjalnym", pamięta pani jak w momencie pudrowania twarzy pudrem fixujacym, mówiłam że daje on protekcje każdemu następnemu kosmetykowi, żeby makijaż był trwały i matowy przez cała noc?
Każdą klientkę traktuję oddzielnie, a co za tym idzie wyjątkowo, dlatego dokładnie pamiętam (po przejrzeniu kajetu).  Zdaje sobie sprawę jak ważny to jest dzień, więc staram się robić wszystko, żeby nie zawieść ani wykonaniem, ani czasowo.  Zawsze mam 30 min zapasu na ewentualne poprawki.
Od mojego wejścia pani "marionetka" zajęta była paleniem przy oknie, fakt szacunek dla niepalących, ale kilka takich "potrzeb" i praca sie przedłuża niesamowicie, wykonywała mnóstwo telefonów co również nie działało na korzyść czasową, zawsze ostatnia klientka która zadzwoni na dany dzień (2,3 zazwyczaj mam) ma najmniej dogodna godzinę i warunki, o których uprzedzam przy pierwszym telefonie.  Zazwyczaj czeka na mnie kierowca uprzedzony o godzinie mojego wyjścia i 15, 20 minutowym spóźnieniu, po trzydziestu paru min.  Zadzwonił z pytaniem czy już pojechałam (dot.  wypowiedzi pani marionetki "dostałam tel. i zakończyłam prace").  Jeśli chodzi o kępki od lat pracuje na super kleju kupowanym w hurtowni fryzjerskiej który mnie jeszcze nigdy nie zawiódł, kępki trzymają sie na nim do tygodnia czasu.  Jeśli odpadły pani wcześniej, bardzo mi przykro, tak samo mi przykro że nie czuła sie pani w tym dniu wyjątkowo i dobrze, ale winna jestem w połowie w drugiej pani, nie rezygnując od razu.
Mimo wszystko miło panią wspominałam i byłam przekonana że jest pani ze mną szczera i uczciwa, ja zarówno wtedy jak i teraz jestem szczera.  Rozumiem rozczarowanie, naprawdę  jesteśmy ludźmi i traktujcie dziewczyny te próby jako coś niezobowiązującego, popróbujcie i wybierzcie odpowiednia osobę dla was, my profesjonalne wizażystki liczymy sie z tym, chodzi nam o wasze i nasze zadowolenie
zdaje sobie sprawe że nie we wszystkie gusta trafie i że nie jestem  nieomylna, ale to co zrobiła Pani "marionetka" jest zwyczajnie niesmaczne.
Pozdrawiam i szukajacym zycze powodzenia i trafienia we "własna dziesiatke";).
Katarzyna.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #244 dnia: 9 Listopada 2008, 22:25 »
piekny post ka-tarzyno....

spokojnie.. jeszcze się taki nie urodził co by kazdemu dogodził ;) a ze niektórzy maja jeszcze  prawdziwy talent do ubarwiania (  żeby dramatyczniej było) to juz inna sprawa..  ;D

mam nadzieję,ze   przygoda z "odklejoną" kepką juz nigdy się nie bedzi emiała miejsca i  bedziesz miała wyłacznie  zachwycone twoją praca klientki  ;D .. choć to jest  baaaardzo trudne..  ::)
« Ostatnia zmiana: 9 Listopada 2008, 22:27 wysłana przez monia »
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #245 dnia: 9 Listopada 2008, 22:31 »
heheheh ile modów zaraz tu się znalazło :)

Niestety w naszym zawodzie jest to ryzyko ...że klientki zamiast podzielić się swoim niezadowoleniem wolą obgadać nas za plecami .

Nie twierdze jednak , ze marionetka wymyśla ponieważ nie widziałam i nie oceniam !
Pewnie i w poscie marionetki i kasi jest trochę prawdy :)
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline awrena
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #246 dnia: 19 Listopada 2008, 20:01 »
ja tez strasznie prosze o namiary na Pania KAsie ze slonecznego na priv

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.10.2002
« Odpowiedź #247 dnia: 20 Listopada 2008, 11:51 »
Mi sie nasuwa jeszcze jedna mysl: chcemy (jako ludzie) być odbierani jako fajni, mili i dlatego boimy sie powiedziec ze cos nam nie odpowiada i nie podoba nam się. Więc zamiast powiedziec: Pani Kasiu, BAsiu czy inna Zosiu, śliczny makijaż ale ja się w nim zle czuje, zmieniamy to i to lub czy mogłaby Pani nie odbierać telefonów kiedy robi mi makijaż bo czuję się zlekcewazona. A my siedzimy, zagryzamy zeby i myslimy o tym jak jest okropnie, zle i niefajnie. Załoze się ze wtedy kobietka która nas obsluguje popracuje nad nami jeszcze troszke, przeprosi, wytłumaczy i będzie wszystko ok. lub powie ze ona inaczej nie potrafi i będziemy mialy jasność sytuacji. Zaraz sie pewnie ktos odezwie i powie ze jak tak będziemy wymagac to wyjdziemy na wstrętne, rozpuszczone babsztyle co mysla ze jak zaplaca to mogą mieć wymagania. Wiec apeluje: z kultura, bez obrazania kogokolwiek, obwiniania czy mowienia bo Pani tu zle pomalowala albo zle zszyla! Badzmy asertywne i nie dawajmy się wmanewrowywac w sytuacje na które nie mamy ochoty a swiat bedzie piekniejszy:)

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #248 dnia: 21 Listopada 2008, 10:20 »
Myślę p. Kasiu, że moja wypowiedz nikogo nie obrażała.Napisałam swoje odczucia bo uważam ze własnie po to istnieje te forum.Nie ubarwiałam niczego, wiec nie czuję się w niczym winna.W swoich wypowiedziach pisałam, ze  dla mnie nie było to  czego w stu procentach oczekiwałam.I dokladnie pisałam ze kazdy ma swój gust.Za kazdym, razem podkreslałam  ze to moje zdanie.Co do trwałości fryzury i przyklejonych kępek niestety jest to prawda, wiec mam prawo czuc sie rozczarowana.A znam dokładnie podatnosc swoich włosów i wiem ze są w stanie przetrzymać bardzo długo w upięciu.Niestety częśc kosmyków wypadło z upięcia jeszcze przed wejsciem na sale ślubów. (co do telefonów, to raczej były odbierane w momencie kiedy pani upinała fryzurę stojąc, wiec myślę ze zbytni nie moglo byc to przeszkodą.)Zresztą dzien ślubu jest takim dniem ze dopina się ostatnie przygotowania.Prawdą tez jest ze na pierwszej próbie makijaz byl za mocny, wiec wlasnie po to wykonalam drugi.Niestety problem byl w tym ze makijaz slubny roznil sie od makijazu i fryzury z drugiej próby, który bardziej mi odpowiadał.Więc nawet teraz jak pomysle ,ze moglam zrobic wiecej prób mogloby to nic nie dać.Jeśli chodzi o kosmetyki ktore opisalam to przyznałam ze czesc bylo profesjonalnych a czesc takich ktore  nie należą do tej grupy( o firme avon- chodziło mi przykladowo o puder w kulkach- jesli sie pomylilam to przepraszam, lecz opakowanie jest identyczne.Co do spryskania twarzy, to byla to odpowiedz dla jednej z forumek, ktora takie pytanie zadała, wiec odpowiedzialam ze ja nie zauwazylam. A co do śpieszenia sie do nastepnej klientki, niestety ale inna forumowiczka tez mi to potwierdziła wiec cóż.To tylko moje odczucia i rozumiem doskonale ze wspaniale czyta się pochlebne komentarze, ale uważam ze te mniej zadowalające zawsze w zyciu dają więcej człowiekowi.Ja sama kierowałam się tym forum i faktycznie naczytałam się dużo dobrych opinii, ale cóż każdy szuka tego czego potrzebuje.Sama myślalam ze jestem zbytnio wymagająca, ale celowo po dwóch próbach radziłam sie swoich bliskich mi osób które potwierdzały moje odczucia.A wypowiedzi na tym forum są własnie po to by każda z dziewczyn nie musiała robić próby u dziesięciu wizażystek ( wiadomo ze są to koszty), tylko po to aby wstępnie wyeliminować to co nam nie pasuje.
Ja nie trafiłam, ale nie powiedziane ze innym  pani stylizacja nie będzie odpowiadać.

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #249 dnia: 21 Listopada 2008, 10:40 »
A co do telefonu który napisałam ze odebrała pani i zakonczyla pracę, to byl to telefon od nastepnej panny młodej z bukowego, której odpowiedziala pani cyt" niech się pani nie denerwuję, na pewno zaraz u pani będę." wiec miła p.Kasiu uważam tylko ze jest to delikatna wskazówka , którą potwierdziła mi inna forumka cyt." nie jesteś pierwsza,  co miała takie  odczucia wobec p.kasi własnie, że sie spieszy do nastepnej klientki......"

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
« Odpowiedź #250 dnia: 21 Listopada 2008, 20:05 »
marionetka moja znajoma była bardzo zadowolona z wizyty u p.kasi i bardzo ładnie wyglądała wszystko było dobrane i dobrze zrobione...i trzymało sie do rana
a pozatym jak sie widzisz w lusterku czy po prubie czy w dniu slubu to chyba mowisz ze cos ci sie niepodoba ze bys cos zmieniła albo ze masz za mocny makijaz
zawsze ktos oczekuje wspaniałych efektow ale tez nie zawsze wyjdzie i tez moze byc ze wina jest po 2 stronach
a jesli chodzi o kosmetyki to zadam ci jedno pytanie czy jesli widziałas avon czy to był katalog czy puder to uzyła go na tobie...bo jesli nie to wogle nie powinas wspominac na ten temat

mam nadzieje ze cie nie uraziłam

i powiem ze ludzie powinni mowic odrazu czy cos jest ok albo nie bo wtedy wiemy co poprawic albo bardziej sie przyłozyc

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #251 dnia: 21 Listopada 2008, 20:28 »
Dorotko masz rację po to są te próbne makijaże czy fryzury. że jak coś nie będzie grało to można poprwić tylko powinno się o tym mówić.

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline Agniesz_ka

• forumowicz
« Odpowiedź #252 dnia: 21 Listopada 2008, 22:40 »
Polecam Terese Szczerską - mistrzyni :)
ktoś widzę mojego linka do jej strony wykasował - więc jeśli ktoś potzrebuje to kontakt na priv.
Niesamowicie maluje "mi" panny młode - na zdjęciach dziewczyny (i często chłopaki) wyglądaja pieknie!

Offline Gisele

• nowicjusz
  • *
  • Ania i Darek
  • data ślubu: 25 grudnia 2009 r.
« Odpowiedź #253 dnia: 23 Listopada 2008, 00:23 »
Tez prosze o namiary na pania Kasie i pania Terese i pania Anetę na priwa. 

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #254 dnia: 23 Listopada 2008, 12:21 »
Ja również poproszę.  
« Ostatnia zmiana: 24 Listopada 2008, 11:32 wysłana przez Maja »

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #255 dnia: 24 Listopada 2008, 19:18 »
a ja mam jedną uwagę do wspomnianych Pań Wizażystek-skoro to czytają....przydałyby się jakieś portfolia-w formie stron internetowych-jak to mówią-w dzisiejszych czasach-jeśli nie ma Cię w internecie to nie istniejesz-z pewnością taka forma autoreklamy byłaby pomocna dla obu stron-panny młode wiedziałyby w jakim stylu są wykonywane makijaże i jaką macie ofertę, wizażystki z pewnością miałyby więcej klientów i to tych, którzy z pewnością chcą skorzystac z ich usług:):):) ha-jaka mądrala jestem ;) ale sama pracuję w usługach-i wiem, że bez tego ani rusz! ja osobiście wzięłam kontakt od forumowiczek do 2 pań...ale na próbny makijaż i tak zdecydowałam się u dziewczyny, która miała pokaźną galerię swoich "prac" w internecie.
  :ok:
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline Ilona1985

• entuzjasta
« Odpowiedź #256 dnia: 24 Listopada 2008, 21:19 »

Czy któras z Was słyszała o truskawkowym polu ?
To jest albo w Szczecinie albo w Gryfinie ...Nie pamiętam ???

Prosze o odpowiedz .

Proszę wyłącz Caps Locka !
« Ostatnia zmiana: 24 Listopada 2008, 22:40 wysłana przez ela »

Offline Ilona1985

• entuzjasta
« Odpowiedź #257 dnia: 24 Listopada 2008, 22:22 »
a moze znacie jakasdobra pania wizazystke,ktora dojezdza poza szczecin???

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #258 dnia: 27 Listopada 2008, 09:27 »
Bardzo proszę o namiary do p. Anety :blagam:

wysłałam na priv.
a moze znacie jakasdobra pania wizazystke,ktora dojezdza poza szczecin???

spróbuj może p. Lenę Laskowską- ona sama jest z kołbaskowa.do szczecina dojezdza , wiec moze w inne rejony tez. :)

Offline Ilona1985

• entuzjasta
« Odpowiedź #259 dnia: 27 Listopada 2008, 11:50 »
ale ta pani rowniez czesze czy tylko maluje??

Offline marionetka
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #260 dnia: 27 Listopada 2008, 13:47 »
szczerze mówiąc nie wiem bo nie korzystalam z jej usług.ale zadzwon zapytaj moze ma jakąś dziewczyne ktora z nia dojezdza i czesze.dziewczyny na forum ją chwaliły.pozdrawiam

Offline netusia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #261 dnia: 28 Listopada 2008, 19:46 »
Ja również poproszę o namiary na Pania Kasię :) Z góry dziękuję za namiary ;) A wiecie może ile wcześniej trzeba się umówić i zarezerwować termin ?? Ślub mam 4 lipca Pozdrawiam wszystkich forumowiczów ;)

Offline Xes25

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #262 dnia: 29 Listopada 2008, 17:18 »
Witam,

Pomimo wielu konfrowersyjnych opinii o p. Kasi poprosze na priv o numer telefonu. Z góry dziękuję.
Przyłączam się równiez do prośby netusi.

Offline buffy85

• bywalec
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #263 dnia: 7 Grudnia 2008, 23:43 »
ja tez bardzo prosze o przeslanie namiarow do p. Kasi. Oraz innych, ktore uwazacie ze sa godne polecenia :))) wlasnie zaczynam sie powoli rozgladac za kims kto mnie upiekszy w dzien slubu :D z gory bardzo dziekuje :)))

Offline mirra5
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.02.2008
« Odpowiedź #264 dnia: 14 Stycznia 2009, 12:08 »
Cześć dziewczyny ,jestem tutaj nowa i chciałabym prosic o numery telefonów do pan wizażystek,które przychodza do domu. Mieszkam na Bukowym,wiec najlepiej zeby tu dojeżdzał. . . . Kochane ,jeżeli jeszcze możecie mi polecić jakąś dobra fryzjerke,która fajnie ścina włosy. . . to byłabym wdzięczna. . . . bardzo wdzięczna. . . oczywiście do fryzjerki  to juz pójde do salonu oczywiście :-* :-* :-*prosze prześlijcie mi nr. telefonówhttp://

Offline Doris85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25.12.2008r :) NA ZAWSZE RAZEM
« Odpowiedź #265 dnia: 14 Stycznia 2009, 16:40 »
Ja ci polecam panią Anete zaraz wysle ci nr. telefonu
bardzo ładnie robi makijaze i trzyma sie całą noc...jak chcesz zobaczyc  moj makijaż to zapraszam do relacj ze slubu
« Ostatnia zmiana: 14 Stycznia 2009, 17:02 wysłana przez lady_yes »

Offline buffy85

• bywalec
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #266 dnia: 14 Stycznia 2009, 17:41 »
Doris85 wyslij mi tez prosze namiar na ta Twoja makijazystke-ja Twoj makijaz widzialam w relacji-super ;)

Offline Xes25

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #267 dnia: 14 Stycznia 2009, 22:20 »
netusia i Xes25 numer wysłałam wam na priv:)

Dziękuję za telefon - własnie się umówiłam na fryzurę i makijaż do p. Kasi :)

Offline daga.l

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 20 Czerwiec 2009
« Odpowiedź #268 dnia: 16 Stycznia 2009, 14:22 »
Bardzo prosze o namiary do P. Kasi :)

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #269 dnia: 17 Stycznia 2009, 14:36 »