BeatkaN, wysłam Ci namiary na prv. Wysłałam,ale nie mam jej w wysłanych więc daj znać czy link dotarł.
Cleo, fajnie to sobie obmyśliliście. Ostatnio mieliśmy polsko-włoską parę, która mieszka w Anglii i zrobili to samo, ślub cywilny w Anglii, a wesele i kościelny w Polsce, z tym,że goście z Włoch przyjechali do Polski, a w Anglii na cywilnym chyba nikogo z rodziny nie było ,ot taka formalność podpisać papiery, a cała uroczystość odbyła się tutaj. Zresztą Para mówiła,że ważniejszy jest dla nich ten kościelny, ale przez te wszystkie problemy z konkordatowym w Polsce i brakiem czasu na ich załatwianie, po prostu zdecydowali się na 2 ceremonie.
Słuchajcie dziewczyny, a czy nie orientujecie się, czy jeżeli umowa jest podpisana na około 90 gości, to czy jeżeli przyjdzie mniej to i tak trzeba płacić za 90? W umowie, nigdzie nie mogłam znaleźć takiego kruczka.
My na liście gości mamy 120 osob mniej więcej, ale wiadomo, nie wszyscy przyjdą,zwłaszcza martwię się o tych z zagranicy. Jedna ciocia już powiedziała mamie,że nie może przyjechać, bo nie będzie mieć kasy, ale tej cioci to ja robię prezent ślubny i zrobię wszystko, aby się na moim ślubie pojawiła, to taka najlepsza ciocia, ale mieszka w Rosjii, no a tam to już troszeczkę inna rzeczywistość... W maju wyrabiam im zaproszenia na wizy.
Zagranicznych gości naliczyłam się 40 osób

I obawiam się,że spora część nie przyjedzie. Połowa z Anglii i połowa z USA. Masakra jakaś, dopiero zdałam sobię z tego sprawę,że jak mi zagraniczni odpadną to nagle mamy 80 osób...
Z ciekawości weszłam na ten izybar i powiem wam,że moim faworytem jest ten biały z różową kokardą i broszką ( ten co mają na swoich reklamach w magazynie uroczystosc) i jeszcz teki cały biały na stronie 8 z ptaszkami na górze, białą kokardą i perłową broszką, tylko może zamiast białej kokardy jakaś w kolorze i te takie caro co są na dolnym poziomie, to po całości tortu, tylko,że już bez perełek.
Ze względu na charakter naszej sali weselnej, wszystkei dekoracje będą w stylu rastykalnym, ale jak wpisałam w google rustic wedding cakes, to same brzydkie mi powyłaziły w wynikach

Więc postanowiłam przekopać hasło wedding cakes i znalazłam jeden, który mi się spodobał:
Mój faworyt, po prostu się w nim zakochałam, ciekawa jestem czy izybar by taki umiał zrobić:

Faworyt mojego M: