Autor Wątek: Wątek zniecierpliwionych z 2013 czyli nasze 365 dni do...  (Przeczytany 59518 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 04.07.2013
Odp: Wątek zniecierpliwionych z 2013 czyli nasze 365 dni do...
« Odpowiedź #300 dnia: 11 Listopada 2012, 21:00 »
Czy to koronka czy satyna - najwazniejsze zeby sie we wlasnej sukni dobrze czuc!!!

Offline patka_24
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: sierpień 2013
« Odpowiedź #301 dnia: 11 Listopada 2012, 21:27 »
BeatkaN kazdemu pasuje co innego , najwazniejsze to taki material i kroj aby podkreslil Twoje atuty, fałdek nie musisz zasłaniać:), takze przymierzaj przymierzaj

Offline kluseczka_85

• forumowicz
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #302 dnia: 12 Listopada 2012, 10:36 »
"nie jestem gejem zeby szyc sobie ciuszki"

hahahah faceci to homofoby dosłownie, mój tak reaguje jak mu mówię,że ma iść na manicure "nie jestem gejem,żeby sobie pazkoncie robić" A i tak go przed ślubem zmuszę :Kill:  ,żeby ładnie ręce na zdjęciach wyglądały   :Fotograf:

Misspolymer, w centrum mody slubnej na kaszubskiej maja meskie garnitury i fraki, itp I maja całkiem fajne rzeczy, alternacje tez robia na miejscu jak trzeba cos skrocic, zwęzić, itp

moj ma cos a'la frak kupione i od 3 lat w szafie wisi, alternacje przed slubem tzreba bedzie zrobic, bo nawet nogawki nie obrobione heheheh Ale coraz czesciej mi mowi,że chce isc w klasycznym czarnym garniturze, mi sie wydaje ze to a'la frak będzie bardziej uroczyscie wygladać, do tego muchę już też ma kupioną, ale chyba ostatczna decyzje podejmiemy jak ja wybiore suknie i zobaczymy co bedzie fajniej wyglada do mojej sukni, bo przeciez Pan Mlody to taki dodatek do naszej kreacji w dniu slubu heheheheh  ;)

Jak byscie rozwiazaly kwestie alkoholu na weselu? Tzn tak ja alkohol musze kupic od domu weselnego, cena jest taka jak hurtowa wiec spoko. Place tylko za tyle ile wyniosa na sale, i niby na sale wnosi wlasciciel itp. I ja nie mowie,ze przytna na alkoholu, ale czy byscie np sugerowaly przypisanie kogos do nadzorowania wynoszenia alkoholu?, Np swiadka? i wtedy swiadek spisuje ile co, itp a potem latwiej przy rozliczeniu? Ja wiem,że duzo rzeczy opiera sie na zufaniu, ale cholera, kazdy grosz sie liczy i nawet jak przytna na 20 butelkach to jest prawie 700zł . Miałam okazje pracowac w tym domu weselnym, ktory wybralismy  i kilka rzeczy mi sie nie spodobalo, i mam zamiar o tym wposmniec jak sie spotkami  z ta Pania przed naszym slubem. Chociazby kwestia 50% kwoty za jedzenie dla obslugi, a nie uwazam,zeby to bylo warte 50%. Przyjechalismy zmarznieci i zmoknieci, postawiono nam makaron przed nosem.... rosol nigdy nie dotarl, ilosc jedzenie na ilosc osob, ktore siedzialy rzy stole tez byla smieszna w porownaniu do innych domow weselnych. I ja tu nie mowie, ze ma byc nie wiedomo ile do obrzerania sie, ale jak sie jest z Para Mloda 15 godzin to jednak czlowiek musi cos przekasic od czasu do czasu, i skoro place to 50% za fotografa czy dj, to chce miec pewnosc, ze o nich tez zadbaja, bo oni musza miec sily do pracy. Poza tym nie spodobalo mi sie, ze np w pewnym momencie zabraklo cukru do kawy i mleka. Ale ja chyba po porsu szukalam dziury w calym, bo Para i goście z wesela byli bardzooooo zadowoleni. Wiec ja juz chyba popadam w paranoje, bo chcialabym, aby wszyscy byli zadowoleni, lacznie w obsluga. A chyba wszystkich nie da sie zadowolic, bo zawsze znajdzie sie ktos z rodziny, kto skrytykuje.

Ja po prostu już popadam w paranoje, bo wydatki się piętrzą i piętrzą, i jak zaczynam liczyc ile nos to wesle wyniesie to tak jakos coraz mniej mi sie to podoba :/ Ale to chyba normalny objaw i chyba to jest normalne,że na pewnym momencie planowania takie mysli wpadaja do glowy?

W dodatku ostatnio dyskutowlaismyz  moim M na temat zabaw oczepinowych, i on sie upiera przy tym idiotycznym tancu na kolyske, a ja tego nie chce, bo uwazam, ze to jak zebranie. Wystarczy,ze goscie przyniosa w kopercie, na cholere jeszcze wiecej od nich prosic? Nie mam pojecia jak mu to wybic z glowy.

Mamy juz kilka zabaw, ktore wiemy, ze na 100% chcemy, np ta z pytaniami " kto pierwszy powiedzial kocham cie" itp, chcielibysmy,zeby Panowie przebrali sie za baletnice :) Taki taniec z gwiazdami na wesolo ( zawsze jest mnoswto smiechu), tanczace krzesla z fantami i na razie to tyle, zobaczymy co nam dj jeszcze zaproponuje. Chcemy,żeby bylo wesolo, ale nie za dlugo, czesc zabaw chcemy miec w trakcie wesela, zeby nie przedluzac oczepin, bo zazwyczaj po 2-3 za dlugich zabawach towarzystwo zaczyna sie nudzic.

Offline cleo404

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.06.2013
« Odpowiedź #303 dnia: 12 Listopada 2012, 11:09 »
Kluseczka, rozumiem Cie doskonale! Do naszych slubow 2013  juz blizej i blizej, a tu jeszcze tyle kasy do zaplacenia.
Obliczylam ile zostalo mi do zaplaty, bo teraz jest mi latwiej juz to wszystko ogarnac i musze przyznac,ze zaczelam sie troche stresowac,czy na pewno damy rade....
Moim zdaniem powinniscie "zatrudnic" swiadka do zajecia sie akoholem! Da Wam to spokoj mysli! Tak jak piszesz kazdy grosz sie liczy! A to tez chyba normalne,ze swiadek powinnien sie tym zajac. U mnie alkohol jest wliczony w cene,wiec nie musze sie o to martwic,ale gdybym sama musiala kupowac alkohol na pewno bym pogadala ze swiadkiem.
Koniecznie wspomnij przy rozmowie na temat jedzenia dla obslugi! Nie szukasz dziury w calym! Przeciez sama wiesz jak bylo, gdy tam pracowalas! Bardzo dobrze,ze chcesz o nich zadbac! W koncu obsluga musi byc w dobrych humorach na Waszym weselu :)

Misspolymer, suknia cudna!!

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #304 dnia: 12 Listopada 2012, 13:20 »
WIesz cleo, u nas niby tez wliczony, licza 1 litr na osobe i pozniej sie rozliczamy i placimy tylko za to co zeszlo, czyli ile faktycznie wypili czy jakos tak, ale chyba wolalabym, aby swiadek sie tym zajal, zeby pozniej nie bylo zadnych nieporozumien.

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #305 dnia: 12 Listopada 2012, 13:25 »
W Dworku Hetmanskim (gdzie ja i Cleo mamy swoje wesela) podobno alkohol ma byc bez ograniczen, wiec wydaje mi sie ze chociaz z tym nie powinno byc problemow...
Ale Kluseczka_85 masz racje, lepiej trzymac reke na pulsie w Twoim przypadku :)

Offline Koozaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 30.05.2013 ( Boże Ciało)
« Odpowiedź #306 dnia: 12 Listopada 2012, 20:19 »
Tak w dworku jest bez ograniczeń, i nie obijają sie z donoszeniem. Tez slubuje w dworku. Zdań relacje :) bo ja chyba pierwsza z formu w dworku w 2013. ale będzie impreza :)

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #307 dnia: 12 Listopada 2012, 20:38 »
Koozaa rzeczywiscie Ty pojdziesz na pierwszy ogien :) Potem chyba Cleo404 no i ja ...No chyba ze jakies inne "dworkowe" panny mlode sie tu gdzies ukrywaja :)

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #308 dnia: 13 Listopada 2012, 08:19 »
Ja tez mialam być dworkowa, jednak stwierdziliśmy,że może być dla nas trochę za mało miejsca, teraz żałuję, bo do końca nie jestem pewna wyboru jaki podjęliśmy.

Nie mogę uwierzyć,że za 4 dni mija 4 rocznica naszych zaręczyn! :) Zabawne,że przez te 4 lata dopiero teraz bierzemy się za planowanie ślubu i to z takim ociąganiem się, ale znamy sie już ponad 9 lat, więc my i tak jesteśmy jak stare małżeństwo :)

Dziewczyny, a czy troty bierzecie te, które są wliczone w cenę,czy zamawiacie sobie coś indywidualnie? Ja jeszcze nie wiem, czy chcę tort taki standardowy ( wliczony w cenę, lub rabat 250zł) czy taki z masy cukrowej w stylu angielskim. Te z masy cukrowej wygladają ładniej,ale ten fondant smakuje paskudnie i tak nigdy, go nie jem.

Opcja 3cia, mały torcik i pełno mini babeczek ( moja ulubiona), ale nie wiem jak to cenowo wyjdzie, a samej jakoś mi się nie chce na własny ślub tyle babeczek piec. No i nie wiem, jak zareagują na coś takiego goście weselni. U nas będzie przeważająca liczbą osób starszych niestety. Dlatego tak się obawiam, o niektóre decyzje... najbardziej to chyba o, to,że wybralismy DJa, ale odbry Dj powinien rozruszać każdego, przecież muzyka to muzyka, a że nie jest na żywo, to nie szkodzi, przynajmniej,nie ma fałszowania :)

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #309 dnia: 13 Listopada 2012, 08:52 »
Ja bioe ten w stylu angielskim, i tak po paru ltach bede pamietała jak wyglądał a nie jak smakował, tak samo goście :D

Autentycznie kochający człowiek musi wiedzieć, że świat nie ma jednego centrum lecz dwa

Offline kluseczka_85

• forumowicz
« Odpowiedź #310 dnia: 13 Listopada 2012, 09:51 »
i tak po paru ltach bede pamietała jak wyglądał a nie jak smakował, tak samo goście

sluszna uwaga :) będę o tym pamiętać :)

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #311 dnia: 13 Listopada 2012, 11:25 »
Ja tez chce w stylu angielskim!!! Sa piekne, pieknie sie prezentuja na zdjeciach, no i nie wierze zeby byly az tak paskudne w smaku, wiadomo masy cukrowej sie nie je ale co to komu przeszkadza zeby ja sobie odlozyc na bok na talerzyku i zjesc srodek... jak dla mnie nie byloby z tym problemu :)

W dworku podobno tort jest przy min 80 osob a ja mam 60 wiec pewnie bede musiala zorganizowac sobie sama ten tort.. ale nie mam pojecia skad... Macie jakies ulubione/polecane cukiernie? no i pewnie tez bedzie problem z dowozem tego tortu ahhhhh

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #312 dnia: 13 Listopada 2012, 11:27 »
Jeśli chodzi o torty to ja IZYBAR, mają jedne z ładniejszych w mieście. I dzwoniłam się dowiadywać, nie ma problemu z dowozem do Koszewka :D

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #313 dnia: 13 Listopada 2012, 11:31 »
Dzieki Koozaa!!!! wlasnie chyba izybara podgladam na facebooku i nieraz wlasnie zamieszczaja zdjecia swoich tortow i rzeczywiscie sa oryginalne :) ciekawe czy mogliby zrobic taki z mojego wlasnego projektu, bo ja juz mam taki swoj wymarzony.. tylko pewnie cena wtedy bedzie szokujaca :D A Koozaa wiesz jak to cenowo wychodzi mniej wiecej??

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #314 dnia: 13 Listopada 2012, 11:48 »
Mogą :) Ja pytałam jak to wygląda, umawiasz się na spotkanie, masz tam chyba 5 smaków do spróbowania i razem z panią projektujesz tort, chyba że masz zdjęcia, to pokazujesz i pani Ci mówi da się, albo się nie da :D

Cenowo no dramatycznie bo 60 zł/kg ale jak masz tort w cenie w dworku, to oni płacą tam 27 czy 29 zł/kg i w zależności od liczby gości odliczają od ceny.

W skrócie jak masz 100 gości to oni liczą 110 gr na osobę czyli jak w morde 11 kg torta. no to 11 x 27 czy 29 zł i to ci odliczają od kwoty wesela. Więc tort nie wychodzi Cię 60 zł/kg tylko jakieś 33. A to już brzmi lepiej :D

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #315 dnia: 13 Listopada 2012, 12:09 »
mhmm to w sumie jakby Dworek zwrocil praktycznie polowe kasy za ten tort to jeszcze nie byloby tak tragicznie na moje 60 osob..

a chcialabym cos w tym stylu (pasowalby do mojej koronkowej sukienki):

http://imageshack.us/photo/my-images/546/laceweddingcakesdesigns.jpg/

I ten (juz z troche wyzszej polki..)

http://imageshack.us/photo/my-images/198/botanicalgardensspringw.jpg/

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #316 dnia: 13 Listopada 2012, 12:11 »
 musisz rozmawiać z Dworkiem.

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #317 dnia: 13 Listopada 2012, 12:14 »
Heh szczerze to nawet nie pomyślałam, aby tort podpasować pod suknie :)

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #318 dnia: 13 Listopada 2012, 12:17 »
JAK TO? To do czego go chciałaś dopasowywać ???? ???

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #319 dnia: 13 Listopada 2012, 12:17 »
To tak przypadkiem wyszlo  :oops: :oops: przegladalam sobie roznie torty i zawsze podobaly mi sie takie przyozdobione kwiatami, no ale jak zobaczylam ze moze tez byc koronka, to chyba ladnie by to razem wszystko wygladalo :D :D :D

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #320 dnia: 13 Listopada 2012, 12:19 »
Szczerze :)
To pod nic  ;D ;D ;D

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #321 dnia: 13 Listopada 2012, 12:23 »
Foczka ale jak... jak że pod nic  :o nie no dobra. to ja mam takie skrzywienie że wszystko musi do wszystkiego pasować... masakra... ostatnio zrezygnowałam z biżuterii, musze kupić inną, bo ta jednak nie pasuje, tak jak powinna

Offline Foczka90
  • uzależniony
« Odpowiedź #322 dnia: 13 Listopada 2012, 12:32 »
Koozaa... teraz to mi dałaś do myślenia :D

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #323 dnia: 13 Listopada 2012, 12:33 »
hahaha Koozaa u mnie to samo, juz teraz poluje na drugi komplet bizuterii, a drugie buty juz sa w drodze do mnie :D :D :D

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #324 dnia: 13 Listopada 2012, 12:37 »
Chcialam sie tylko wytlumaczyc - bizuteria ktora na poczatku kupilam ma maly niebieski kamyczek swarowkiego i wtedy sobie myslalam ze bedzie fajnie to niby "to cos niebieskiego" no ale po namysle - przeciez to do niczego mi nie pasuje!!! wiec teraz poluje na nowy komplet, pewnie perlowy...

Offline Martusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 22.06.2013r.
« Odpowiedź #325 dnia: 13 Listopada 2012, 20:21 »
Za 1200 zl to trzeba miec naprawde dooobre znajomosci... Mi sie podoba filmowanie aparatami z lustrzanka a takie filmy to startuja od 3tys zl...
My mamy kamerę + lustrzankę od przygotowań przez kościół do pierwszego tańca.
Wprawdzie płacimy coś koło 3, ale razem z plenerem caodniowym.

Offline Koozaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #326 dnia: 13 Listopada 2012, 20:22 »
Martusia a co z samym weselem?

Offline misspolymer

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #327 dnia: 13 Listopada 2012, 20:23 »
 a jaka firma?

Offline BeatkaN
  • forumowicz
  • data ślubu: Maj 2013
« Odpowiedź #328 dnia: 13 Listopada 2012, 20:39 »
My będziemy mieć kamerę tylko na ślubie - od przyjazdu pod kościół do życzeń po mszy włącznie.

Offline Martusia

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 22.06.2013r.
« Odpowiedź #329 dnia: 13 Listopada 2012, 20:58 »
Martusia a co z samym weselem?
Może niezbyt jasno napisałam. Cały czas jest kamera, a lustrzanka od rana do pierwszego tańca.
Firma to Wyli  :)