Autor Wątek: Bydgoskie Panny Młode 2013  (Przeczytany 100112 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ani@

• maniak
  • „Przypadek–to Bóg przechadzający się incognito”A.E
  • data ślubu: 08.06.2013
Bydgoskie Panny Młode 2013
« Odpowiedź #300 dnia: 4 Stycznia 2013, 15:38 »
Właśnie zdałam sobie sprawę że to już tylko 5 miesięcy zostało do naszego ślubu a w przygotowaniach jesteśmy zakopani ::) sukni ślubnej też brak :o ??? ale czytam te Wasze wiadomości i dodają mi otuchy że może ja też w końcu znajdę tą wymarzoną suknię już bym chciała być przy końcówce przygotowań :) pozdrowionka Moje Panny Młode :)

Offline Invis
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 13.07.2013
Odp: Bydgoskie Panny Młode 2013
« Odpowiedź #301 dnia: 4 Stycznia 2013, 15:42 »
Ja się świetnie bawiłam przymierzając te wszystkie suknie ślubne (a trochę ich było, możecie mi wierzyć :p), i sądzę że wszystkie PM mają tak samo! :D

Offline Ani@

• maniak
« Odpowiedź #302 dnia: 4 Stycznia 2013, 15:51 »
Ja już byłam w dwóch salonach i trochę się przeraziłam że nic mi się nie podoba :P Ale jeszcze trochę tych salonów zostało w Bydgoszczy i okolicach ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
« Odpowiedź #303 dnia: 4 Stycznia 2013, 16:03 »
polecam zajrzeć do Romanticki, mają Sant Patricka i pare innych linii. :)

Offline kajkaaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.09.2013
« Odpowiedź #304 dnia: 4 Stycznia 2013, 16:11 »
Ja mam tylko parę upatrzonych salonów i ani jednej sukienki przymierzonej;p niestety nie jestem w Polsce :( pracuję za granicą i przyjeżdżam do domku na święta Wielkanocne i to będzie jedyna okazja to znalezienia sukienki:D będzie gorąco;p

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #305 dnia: 4 Stycznia 2013, 16:45 »
to już wtedy będzie czas najwyzszy ;D

Offline Ani@

• maniak
« Odpowiedź #306 dnia: 4 Stycznia 2013, 18:38 »
AlicjaEwa właśnie jutro mam zamiar zrobić turnee po salonach i Romantica jest na mojej liście pierwsza właśnie ze względu na to że kilka sukienek wpadło mi w oko na stronie mam nadzieję że podobne do tego co na stronie będą w realu ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #307 dnia: 4 Stycznia 2013, 18:43 »
wiesz, ja miałam od roku kiecke upatrzoną bo jak przyszło co do czego to nawet nie zmierzyłam... bo widzisz panie w salonie mają doświadczenie, zmierzą Cie i jeśli nie masz pomysłu to same coś zaproponują, albo dorzucą do Twoich faworytek coś swojego. I zwykle mają racje;) ja kupiłam w romantice i będę polecać ją każdemu, bo przemiłą obsługę trafiłam.:)

Offline Ani@

• maniak
« Odpowiedź #308 dnia: 4 Stycznia 2013, 18:50 »
Ja niestety jestem straszny uparciuch mam w głowie wizję sukni i szukam czegoś takiego co mi siedzi w głowie, a ze względu na to że nie jestem rozmiar 36 tylko 40 podsuwane mi były suknie wyszczuplające mam nadzieję że panie w Romantice mile mnie zaskoczą :P AlicjaEwa a powiedz mi jak w Romantice kształtują się ceny tak mniej więcej?? :))

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #309 dnia: 4 Stycznia 2013, 19:36 »
hm to zależy co Ci sie podoba;) zależy od kolekcji, czy to modele wyprzedażowe czy też nie. te nie wyprzedażowe ok 2500-3500 i pewnie znalazlyby sie droższe. ( można wypożyczać, ale nie każdą) a te z przeceny to poniżej 2000:)

Offline Ani@

• maniak
« Odpowiedź #310 dnia: 4 Stycznia 2013, 19:58 »
no to jutro czas na łowy ciekawe czy wrócę z tarczą czy na tarczy ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #311 dnia: 4 Stycznia 2013, 20:09 »
z pewnością z tarczą! czekamy na fotke:)

Offline mberry91

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 15 sierpnia 2014
« Odpowiedź #312 dnia: 4 Stycznia 2013, 20:35 »
Ale wam dziewczyny zazdroszcze juz wybieracie sukienke a przede mna jeszcze taki szmat czasu :) Sala Pan Tadeusz piekna , naprawde robi wrazenie !

Offline ddiddilinka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04 Maj 2013
« Odpowiedź #313 dnia: 11 Stycznia 2013, 19:05 »
Hej dziewczyny :)
Przyznam że mnie też już powoli dopada stres na myśl że zostało mi 4 miesiące do ślubu a ja jestem daleko w przygotowaniach  :-[ Może wiecie o jakiś firmach zajmujących się dekoracją kościołów? Wiem że niektóre kościoły mają własną firmę (osoby) dekoracyjne w kościele czy wiecie jak to wygląda w kościele Garnizonowym? Dość wcześnie rezerwowałam termin i wtedy nawet o dekoracji kościoła nie myślałam :) My również wpłacaliśmy 100 zł na rezerwację terminu.
A czy macie już zaproszenia? Albo jakieś pomysły? Ja już zaczęłam powoli robić swoje zaproszenia  i obawiam się że muszę przyspieszyć tempo bo nie zdążę:) Ten czas tak szybko leci

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #314 dnia: 11 Stycznia 2013, 20:04 »
Kochana a sprawdzałaś alejki ślubne?:) najtaniej około 400 zł dekorowanie bez dywanów, za nie około 150 zł dopłaty.
a o której masz ślub? bo możesz poprosić księdza o namiar na pare która ślubuje wcześniej, może sie dogadacie  i na pół rozłożycie koszty?:)
co do zaproszeń, ja właśnie jestem w trakcie ogarniania projektu. amelia wedding.  zajrzyj , moze jakies inspiracje wpadną do głowy:)
a masz oprawe muzyczną do garniznowego, bo ja nie wiem jak ten temat ugryżć. :)

Offline marikusia
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24 września 2011
« Odpowiedź #315 dnia: 12 Stycznia 2013, 17:34 »
W Kościele Garnizonowym jest bardzo dużo ślubów, więc radzę udać się do księdza i poprosić o namiary na pary biorące ślub w tym samym dniu. Z pewnością jest to organizowane odgórnie, ponieważ nie raz miałam okazję tam bywać i przystrojenie pomiędzy ślubami jest po prostu niemożliwe.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #316 dnia: 12 Stycznia 2013, 17:43 »
marikusia, dzięki za informacje. ja chciałam z alejek , mam ślub na 16 i póki co jesteśmy pierwszą parą, więc chyba będziemy mieć prawo wyboru??? <myśli>

Offline ddiddilinka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #317 dnia: 12 Stycznia 2013, 18:53 »
Tak ja też mam ślub o godz. 16 i również jesteśmy (na razie) jedyni w tym terminie.
Na targach ślubnych rozmawiałam z konsultantką z alejek ślubnych ale powiem że ceny mnie zaskoczyły. Głownie to że za każdą rzecz praktycznie jest oddzielna cena.

Ale dzięki na pewno się zapytam :)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #318 dnia: 12 Stycznia 2013, 20:19 »
uwierz polecane przez księdza kwiaciarki często biorą więcej niz podstawowa cena alejek.;)

Offline ddiddilinka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #319 dnia: 12 Stycznia 2013, 20:58 »
Być może masz rację :) . Ja się niestety w tym temacie kompletnie nie orientuje w cenach. Dlatego pewnie zaskoczyły mnie ceny w alejkach:)  Może uda mi się jeszcze coś znaleźć na targach w lutym.
I na zaproszenia też już się pomysł znalazł :)

Offline Olimpia87

• uzależniony
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #320 dnia: 12 Stycznia 2013, 21:40 »
My też myśleliśmy o alejkach ślubnych i właśnie napisałam zapytanie o termin - czekam teraz na odpowiedź :)
Muszę się trochę pochwalić - dzisiaj zamówiliśmy z PM obrączki ślubne :D Mieliśmy wzór już wybrany, ale jak przyszło co do czego i zobaczyliśmy inne u jubilera inne to zmieniliśmy decyzję - te, które wybraliśmy od razu nam się rzuciły w oczy i stwierdziliśmy, że to te i żadne inne :) Mam nadzieję, że ze suknią będzie podobnie :)
Jeżeli chodzi o kamerzystę i fotografa podjęliśmy decyzję, że wstrzymamy się z wyborem do lutego. Chcemy iść na targi ślubne i liczymy, że tam kogoś wybierzemy :)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
  • data ślubu: 29.06.2013
« Odpowiedź #321 dnia: 13 Stycznia 2013, 09:46 »
Dziołchy, czy któraś z Was myśli już o wódce na wesele? Chwilowo nie mamy ślubnych wydatków, więc pomyślałam, że moglibyśmy się rozejrzeć za wódką... tylko gdzie?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #322 dnia: 13 Stycznia 2013, 09:52 »
najpierw zdecyduj się na którąś konkretną a potem poluj na promocje, tesco, biedronka...;)
i jeżeli masz karte to do macro zajrzyj

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #323 dnia: 13 Stycznia 2013, 11:54 »
Myślimy o Żubrówce białej... O Macro też myślałam, ale ponoć najtaniej jest jeśli ma się koncesję na alkohol. Kombinuje właśnie czy znam kogoś kto takową posiada... ;)

Offline aniachoj
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: czerwiec
« Odpowiedź #324 dnia: 13 Stycznia 2013, 12:45 »
Hey Dziewczyny.  Mam ślub w czerwcu wynajęłam zespół hey city czy może któras z Was była na jakims weselu z tym zespołem? Co o nim sądzicie

Offline marikusia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #325 dnia: 13 Stycznia 2013, 13:42 »
marikusia, dzięki za informacje. ja chciałam z alejek , mam ślub na 16 i póki co jesteśmy pierwszą parą, więc chyba będziemy mieć prawo wyboru??? <myśli>

Data Twojego ślubu z pewnością będzie w ostatnich dniach rozchwytywana, więc najlepiej od razu poinformować księdza, by inne ewentualne pary się z Wami kontaktowały. W jakimś letnim miesiącu grałam na ślubie w Garnizonowym już o godzinie 13, więc godzina 16, nie musi być pierwszą godziną. Uprzedzam, że nie w niektórych kościołach księża nie pilnują spraw dekoracji i może zdarzyć się tak, że pary przed Wami i po Was po prostu skorzystają z Waszej dekoracji, a Wy nie będziecie mogli nic z tym zrobić. Nie wiem jak jest w Garnizonowym, kiedyś byłam świadkiem takiej sytuacji w Kościele NSPJ kiedy para nie mogła zabrać swojej dekoracji (chociaż miała chwilę czasu) i musiała zostawić ją dla następnych par, które nie miały swojej.
Dlatego najlepiej iść i od razu poprosić o kontakt do innych par- rozkłada się cena, można pójść o krok dalej i dogadać się wspólnie co do kolorystyki, bo to nie ukrywajmy także istotna kwestia.

Powodzenia w załatwianiu :)

Offline marikusia
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #326 dnia: 13 Stycznia 2013, 13:44 »
najpierw zdecyduj się na którąś konkretną a potem poluj na promocje, tesco, biedronka...;)
i jeżeli masz karte to do macro zajrzyj

Nic innego jak polowanie nie pozostaje- najlepiej wybrać sobie kilka opcji i systematycznie oglądać co dzieje się na rynku.

Offline KiM
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 17.08.2013
« Odpowiedź #327 dnia: 13 Stycznia 2013, 19:19 »
Myślimy o Żubrówce białej... O Macro też myślałam, ale ponoć najtaniej jest jeśli ma się koncesję na alkohol. Kombinuje właśnie czy znam kogoś kto takową posiada... ;)
Mandinka pisałam juz o tym wczesniej :) my wlasnie poszukujemy kogos kto by z nami chcial kupic wodke w makro na koncesje:) mamy znajomych, którzy zgodzili sie pozyczyc nam karte i koncesje, ale prosili zebysmy popytali wsrod znajomych czy ktos by nie chcial kupowac z nami, zeby byla wieksza ilosc niz te 100butelek (chyba im sie to bardziej oplaca, chociaz nie mam pojecia dlaczego). My osobiscie myslimy na biala zubrowka lub soplica (i chyba soplica wygra) ale oczywiscie to nie jest powiedziane, ze "ta" inna para/y musi kupowac taka sama :)

Offline Olimpia87

• uzależniony
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #328 dnia: 13 Stycznia 2013, 20:13 »
KiM fajnie, że zaproponowałaś taką opcję :) może też bym się "podpięła" :) jak jest to nadal aktualne poruszę temat z moim PM i odezwę się na dniach do Ciebie :)

Offline Mandinka

• bywalec
  • nothing really matters
« Odpowiedź #329 dnia: 13 Stycznia 2013, 20:32 »
KiM, wiem, dlatego napisałam Ci PMa na którego nie odpowiedziałaś :>