Autor Wątek: 17.08.12. ♥ THE MIRACLE OF LOVE ♥ malinowa__mamba i jej książe na białym koniu;)  (Przeczytany 37859 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
ojejku, jak fajosko, wszystko tempa nabiera!!!  :D :D :D

zakupy butkowe w Poznaniu - superaście  :D :D :D

ja tez uwielbiam szpile, ale....i płaskie butki cenię  :D ostatnio nawet więcej płaskich kupuję  :D chyba sie starzeję  ;) :D no ale na poprawiny szpileczki jak najbardziej  :D moje mialy kilkanascie cm + platforma  :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
widze Monia od rana na nogach ;) ja własnie idę pobiegac troche w okolicy...mam ndzieje, ze sie nie usmaze;)
i jak na poprawiny w takich butach? dało radę? ??? bo ja się boję , że jak mi nogi spuchną to nawet tych bucików na nogę nie dam rady wcisnąć ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
ja mialam mega wygodne butki ślubne - chyba 8 czy 9 cm, zadnych odciskow nie mialam, pęcherzy,otarć, nic....zatem na drugi dzien spokojnie wskoczylam w szpile kosmiczne  :D kup na wesele wygodne i moze nie aż tak wysokie, tzn. nie az kilkanascie cm... chociaz....pamietam że nie raz na dyskotekach cale noce przetanczylam w takich mega wysokich szpilach i na drugi dzien stopy mnie nie bolaly  :D

ja dzis biegi odpuscilam, ale jutro zamierzam śmignąć o poranku  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
emm-a dobrze mi to czytać ;D, bo mam buty z tej samej firmy :P, a na drugi dzień też mam szpile ha ha ;D
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
ja mialam 3 cm..  i nie moglam sie doczekac do oczepin aby je sciagnac ;D
na poprawinach tylko ok 2 godz lazilam w butach pozniej szalalam boso ;p po ogrodku tez ;D nogi jak murzyn ;]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
to udanych zakupów butkowych !!!

a w Duecie to cała tablica zapełniona weselami, więc popularne miejsce :D ale co do kwiatków to nas pani pytała jakie chcemy to mówiłam, że białe frezje i różowe róże, a były białe róże i frezji chyba wcale tylko coś innego (ale nie mam pewności), więc jeśli Ci zależy, żeby były akurat takie jak wybierzesz to przypilnuj... chcieliśmy też balon strzelający na pierwszy taniec i mieli go powiesić w konkretnym miejscu, ale ostatecznie wisiał gdzie indziej no i strzelił obok nas... no i szampana mieliśmy dla dzieci i niepijących, ale nie był w ogóle wyciągnięty...no i nie odpalili mi prezentacji power point, bo nie mieli jak, tylko nie wiem po co mówiłam, że mam w power point,i że puszczą, więc przerobili na same fotki i tak poleciało-ale plus za starania, że nie olali tego tylko zrobili,co mogli, no i poza tymi szczegółami to wszystko git jeśli chodzi o wesele. przy poprawinach jeszcze było doliczone 6 zł od osoby za bufet - kawa, herbata, ciasto no i musieliśmy dopłacić za obsługę godzinę dłużej, bo poprawiny były do 21, a miały być do 20, choć nie odebrałam przy rozmowie, że mają być do konkretnej godziny, ale w dniu wesela siedzieliśmy z ostatnim stolikiem do chyba 6 rano albo lepiej i nikt nam nic nie mówił ani niczego nie doliczał, no i tam zdarzyło się dwa razy na weselu, że nasza butelka z wodą poszła na stół gości, trochę się ubawili tym :) żeby nie było to tak Ci tylko mówię o tych szczegółach, żebyś mogła sobie zwrócić na nie uwagę, jeśli Ci zależy, bo tak poza tym to super, goście byli zachwyceni i przez długi czas się zachwycali, więc to nie tylko  moja opinia :) ale się rozpisałam hehe, wybacz ;-P

Offline _patka_

• Chuck Norris
Witaj malinowa mambo po dlugiej przerwie!!  :hello: :brewki: :brewki:

w sukni... hm co ja bede duzo mowic... BOSKO!!!  :szczeka: :szczeka: :szczeka: i skoro mojemu Mackowi sie spodobalas to mnie tym bardziej  :brewki: :brewki: :brewki: :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:, sama wiesz, jakie mam zapedy do dziewczyn fajnych hehe ;)  ;D ;D

bukiet pasowalby mi wlasnie jakis taki rozowawy, intensywny kolor :D :D

a buty do sukienki poprawinowej sa zaje.biste!! ja kocham ten kolor wiec wszystko w nim mi sie strasznie podoba!  ;D ;D

ja na weselu mialam obcas 6 cm, i w koncu w pewnym momencie zalozylam sandaly :P
ale juz na poprawinach mialam wyzsze bo ok 12cm z platforma, tylko juz nie pamietam czy w nich caly czas bylam czy tez w koncu je zdjelam... :P

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
przyszlazona dziękuję za informację :) zwrócę uwagę na co pisałaś w razie co ;) z tymi poprawinami to, że tak powiem nic nie oszukiwali ;) takie info miałam od początku co do godzin i tych dopłat :D ;) A ten balon to sami kupowaliście czy Duet? I jak to było pompowane jeżeli sami :P ?

AnioOlku cieszę się, że się podoba...szkoda, że Maciek już żonaty :P :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha: żarcik ;D  :los:
Te turkusowe buciki mają platformę i stabilny obcas, więc są ogólnie bardzo wygodne...tylko ciekawe w jakim stanie moje nogi będą po weselu ::)
I muszę przyznać, że zajeb*** się prezentują na nodze...jak ją jeszcze trochę opalę i zrobię pazurki będzie MOC :brewki: :brewki: :brewki:
No ale sandałki na pewno też ze sobą zabiorę :)
Muszę jeszcze jakąś kopertówkę zakupić...chciałabym żółtą ::) widziałam w h&m'ie jedną, ale jeszcze pomyślę...ale była właśnie taka pastelowo-żółta z bielą(i miętową podszewka :brewki: ) i wtedy coś na łapkę w żółci/złocie i będzie gicior :ok:

Ze spraw, które się bujnęły to postanowiliśmy co dla rodziców w podziękowaniu...otóż dla Mam wykupimy do Baltic Spa taki pakiecik na 3h(rodzice M. zostają do poniedziałku, więc by sobie poszły w niedzielę wieczorem lub rano w sobotę)...a dla Ojców zrobiliśmy sami kosze, bo za tą cenę, za którą byśmy kupili gotowy kosz, zrobiliśmy naprawdę bogate kosze :) no i kwiatki do rąk Mam :) myślę, że będzie ok :)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
aha no to git, może ja dlatego nie wiedziałam, bo myśmy najpierw nie chcieli poprawin, więc mailowo rezerwowaliśmy, a później nas pani tylko pytała, które menu chcemy, ale nie wspominała o tym bufecie ;-p a jeżeli chodzi o balon to naprawdę miło jestem zaskoczona, bo w Duecie od razu mi powiedzieli, że jeżeli chcemy możemy przywieźć i oni się tym zajmą tylko np. ja kupowałam w necie więc trzeba było, że tak powiem samemu montować, bo oni już się tym nie zajmują, a mianowicie np. my mieliśmy z płatkami róż, a są też z balonami i wtedy te płatki róż czy balony nadmuchane trzeba wsadzić do tego dużego balona, bo już raz właściciel wziął taki zestaw i musiał sam wszystkie małe baloniki pompować, a potem je wtykać i mówił, że już nigdy więcej hehe, wiesz poprostu jest to pracochłonne :) więc przywiozłam duży balon z płatkami w środku, pompkę, żeby nadmuchać i taki detonator i oni to wszystko już zmontowali i powiesili, także można im dać :D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
w sumie mnie to cieszy ;D hehe...rzecz w tym, że moja Mama chciała kupić ten balon z małymi balonikami i zrobić M. niespodziankę...a mi właśnie się ten z balonikami strasznie nie podoba ::) ale jak trza samemu dymać to na bank odpada ;D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
no niestety jak kupisz na necie to sama dymasz hehe, chyba, że w party deco czy gdzieś dają już napompowane, tego to nie wiem, mi właśnie się nie podobał z tymi balonikami i wzięłam z płatkami, ale też nie było tak łatwo napchać, na szczęście mąż to zrobił hehehehe, w końcu faceci lepiej wpychają ;-)

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
nie wiem jak sobie wyceniaja zwykle balony ale w party deco nadmuchiwali nam helem ta pare mloda balonowa.. i bodajze bylo ok 8,50zl za sztuke za pompowanie.

Offline Pandi
  • maniak
świetna ta sukienka  :o :o :o

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
Ja tak w ostatniej chwili, ale może jeszcze mnie przyjmiesz ;)

Sukienka - szał :o

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
przyjmuje ;D ;D ;D i dziękuje Delaila i Pandi :)

Muszę powiedzieć, że wczorajszy wypad do Pzn był baaaaardzo owocny :) chociaż początkowo zapowiadało się dramatycznie...
Wyjechaliśmy raniusieńko(ja, M. i moja Mama), żeby na 11 być już na miejscu, gdzie spotkaliśmy się z rodzicami M. :)
Chcieliśmy zacząć od PM, bo bez garniaka to do ślubu raczej ni dy rydy ;) M. brat mieszka w Pzn i polecił nam jechać do jakiegoś outletu w Luboniu i do Cybiny...zaczęliśmy od tego pierwszego...interesował nas czarny elegancji garnitur...taki, żeby było widać, że to do ślubu a nie do biura...A TAM???!!! co sklep to ten sam jeden garniak z przeszyciami na klapach(czego nie rozumiem, bo byliśmy chyba w 10 sklepach gdzie w niektórych były różne marki i naprawdę w żadnym nie było innego fasonu :o )...materiał straszny, wszystko w jakiś dziwnych rozmiarach...albo jak do komunii albo jak o rugby...jeżeli w ogóle było coś na mojego M. ::) no dramat ???
a M. jest bardzo szczupły i potrzebuję naprawdę dobrze skrojonej marynary...

do tego obsługa chyba też OUTLET :D ;)

Tata M. naciskał, żeby jechać do tej Cybiny jeszcze, bo tam już na bank znajdziemy, ale jakoś M. go urobił i pojechaliśmy do Starego Browara...
Niestety tam wcale nie było lepiej....nie no dobra przesadziłam...było lepiej ;D przynajmniej obsługa była ;) ale dupy nie urwało, bo jak już w Vistuli były 3 ładne garnitury(smokingi?) to oczywiście rozmiaru nie było :( ...jedyne co to przynajmniej M. został ubrany na poprawiny w 100%..łącznie z gatkami i skarpetami :D a ja kupiłam sukienkę na 3 dzień do Nas do ogrodu..ale już taka sportowa :) jak znajdę w necie to wrzuce...i torebkę na poprawiny tą co wcześniej pisałam żółta z żóltą bransoletką(za całe 10 zł ;D) do niej  ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
a co z butkami Twoimi ślubnymi?
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
W jednym ze sklepów kobitka poleciła nam poszukać gajera dla 'tego młodzieńca' w salonach ślubnych, bo tam najprędzej znajdziemy coś eleganckiego w takim rozmiarze :P
Sukienki firmy, którą wyczaiłam dla mojej Mamuśki były akurat w salonie ślubnym niedaleko Browara, więc uderzyliśmy tam z nadzieją, że oprócz sukni ślubnych i wieczorowych będą też jakieś garniaki.........i dzięki Bogu były  :jupi: :jupi: :jupi:
Tam w końcu ubraliśmy PM w garniak...obsługa ekspresowa i bardzo profesjonalna...M. jak tylko wszedł od razu upatrzył sobie wdzianko, przymierzył i wszyscy zaniemówili...po prostu wyglądał zabójczo :brewki: :brewki: :brewki: Marynara smokingowa, koszula z takimi plisami i mucha...ale dokładnie tak jak chcieliśmy-bez tego pasa :D..M. mówi, że jak tańczył kiedyś kujawiaka to miał taki pas i już mu starczy :D :D ;)  do tego lakierki :o które sam chciał :o (wcześniej jak coś wspomniałam o lakierkach to robił minę "ZAPOMNIJ" :P)
Musimy tylko kupić koszulę, bo M. mówi, że widział tu ładniejsze i buty były dość drogie, więc postanowiliśmy coś jeszcze popatrzeć...w razie co M. brat zawsze może kupić ;)

Emmo bucików różowych niestety nie znalazłam :-[ ale będę szukać nadal ;) ew. mam na oku jedne satynowe i bym dała do farbowania :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
a może spróbujesz zamowic na bialebuty pl? tam gdzie nusiak i ja zamawialysmy? sa niedrogie i możesz sobie wybrac - kolor, material, wzór, wysokosc obcasa - wszystko, no i będą idealnie dobre, bo mierzysz stopę cm  :D  sa mega wygodne  :D

fajnie, ze M. wybral ubranko  :D koszule z plisami do muszki sa fajne  :D :D :D  P. też mial butki jakby lakierki - uparl się  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Mi się lakierki podobają bardzo, więc jestem zachwycona ;D koszulę chciał taką od początku z czarnymi guzikami, a tamta nie miała...niestety z koszul były w tym salonie pojedyncze fasony, więc się udamy do typowo koszulowego sklepu :) a lakierki właśnie na stronie kazara już ładne wynalazłam :P...tylko cena też po byku ::) a gdzie Twój P. kupił Monia?

Zapomniałam napisać, że jak już ubraliśmy M. to zajęliśmy się moją Mamą, która jest na prawdę tragicznym przypadkiem, bo sobie wymyśliła, że ona sukni to NIE-E i ciężko ją było w ogóle zmusić do założenia czegokolwiek...kolorystyka też ograniczona..no i sukienka musiała być długa... ::) ::) ::)
I teraz padniecie!!!Moja Mama zamiast oglądać te wieczorowe to sobie upatrzyła kieckę na manekinach z sukniami ślubnymi :o :o :o i pyta czy jest opcja innego kolory...żeby ją farbnąć czy coś...takiej opcji nie było, ale kiecka byław kolorze takim waniliowym, więc kazaliśmy jej ją wkładać ;D ;D ;D
Wyglądał naprawdę super..aż byliśmy w szoku...co prawda ze 3 kilo musiałby zgubić, ale tyle to jest do zrobienia ;) Do tego babka jej dała jakąś bordową szmaticzkę do przewiązania jako pas albo niebieski szal na ramiona...z tymi kolorowymi elementami suknia nabrała nowego wymiaru...stała się typowo wieczorowa :) Jak już Mamuśka zobaczyła, że może w sukience wyglądać jak człowiek ;D to i inne zaczęła mierzyć...nawet fuksje :o
I tak ostatecznie zastanawiała się między ślubną ;D a fuksją........i wybrała fuksję, ale w sumie tylko dlatego, że wyglądała równie dobrze, a różnica cenowa była spora.(wiadomo...jak coś jest ślubne to z założenia cena wyższa)...jak gdzieś znajdę tą ślubną to Wam wkleję, bo naprawdę super kiecka..bardzo oryginalna...(oczywiście nie ładniejsza od mojej :P hehe)

Także wszyscy zadowoleni wracaliśmy :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
fajnie, ze wrociliscie zadowoleni i ze prawie wszystko udalo Wam sie kupic :D
moj Maciek tez mial taka koszule plisowana z przodu z czarnymi guzikami :D
boska jest! my w Bytomiu kupilismy, gajer z reszta tez ;)

no i czekam na fotki, fotki, fotki  :skacza: :skacza:

Offline emm-a

• Chuck Norris
AnioOlek ma racje - fotki niezbędne!!! :D

macie sporo czasu, wiec ja bym pewnie na necie poszukala koszuli i zamowila, my kupilismy w auchanie w takim sklepie lancerto czy jakos tak - to sklep z ubraniami męskimi, kupilismy tam tez gajerek, muszkę, pasek, spinki itp.

cos czuję że Twoja Mama to niezly numer  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Monia jakbyś zgadła ;D ;D ;D ale Mama M. też dobra...jak moja się w końcu na tą sukienkę zdecydowała to tamta do niej "No to się odjeb***ś"...myślałam, że padnę ;D ;D ;D

Tej ślubnej nie mogę wynaleźć nigdzie...ale to moja na 3 dzień :) http://riverisland.scene7.com/is/image/RiverIsland/617265_main?$UpCloseImage$ chciałam już taką bardzo zwykłą, żebym ją miała nawet do trampek ;) do tego jakieś naszyjnik z łańcuchów z elementami neonowej żółci :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
sukienka zwykla, szara, fajny kroj ;) ale jak napisalas jakie dodatki planujesz, wyborazilam sobie to.... i bedzie bosko!! :D  ;D ;D ;D
a trampki jaki masz kolor? ja musze sobie kupic jakies trampki do latania  ::) ::)

Offline emm-a

• Chuck Norris
podoba mi się krój, tzn. że taka dopasowana, ale kolor bym inny wolała - ale to takie subiektywne, bo zawsze wolę żywe kolory, jako że przy nich nie jestem taka blada... no ale Tobie pewnie pasuje  :D

malinowa - śmigaj na moj wątek i się wypowiedz,jako ze w temacie siedzisz!  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
mam białe krótkie 'conversy' z tunezji ::) :P czyli wiadomo co ;) i trochę już umarły :-\...ale ostatnio mam fazę na neony :P zwłaszcza żółty, więc może jakieś zwykłe tenisówki ogarnę...może w różu ???  mam też takie jakby sportowe buty na koturnie(ostatnio dużo tego) w kolorze też szarym ,ale myślę, żeby sznurówki zmienić na jakiś...NEON :P

jak teraz czytam to wyszło faktycznie jakbym planowała ten naszyjnik dopiero a ja już go mam :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
ja myślę, że jak sukienka szara, to na bank trza ją ożywić kolorowymi, mocnymi dodatkami  :D takie neonowe kolory są fajoskie...

a ten trzeci dzien to będzie w ogrodzie u Rodzicow? bo wtedy mogą byc tenisowki czy trampki, ale też jakieś fajne kolorowe klapki,np. na koturnie, pod kolor tego naszyjnika
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Emmo u Rodziców w takim już swojskim gronie :D ale wtedy to na bank nie tenisówki tylko jakieś sandałki myślę :P
Hmmm...nawet te miętowe buty z poprawin spoko by wyglądały do tej sukienki :drapanie: :drapanie: :drapanie:

Offline emm-a

• Chuck Norris
malinowa - chyba nie chcesz zalożyć dwa dni pod rząd tych samych butkow??? !!!

w venezii sa teraz wyprzedaże i są takie wyrąbiaste sandalki koturny w kwiaty i wzory kolorowe :-)  poczekam az jeszcze troche je przecenią  :D :D :D

sandałkow i klapek kolorowych teraz mnostwo  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
No co Ty???!!!! :D Myślę już na przyszłość ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
 ufff.... :D :D :D :D

w przyszłym tygodniu jade do Rodzicow, tam jest fabryka Gino Rossi i outlet  :D i zawsze kupuję tam wypasione butki na śmieszną kasę  :D jak zobaczę coś, co by Ci sie mogło spodobać, to dam znać, możesz w Sz-nie przymierzyc, a ja tam o wiele taniej kupię, albo może cos innego superastego dojrzę  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.