Autor Wątek: 17.08.12. ♥ THE MIRACLE OF LOVE ♥ malinowa__mamba i jej książe na białym koniu;)  (Przeczytany 38570 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
ale świetne niespodzianki !!! ja mam niedługo urodziny, ciekawe co mój wymyśli :) emmo nie przejmuj się, ja mojemu też muszę o imieninach przypominać  :-\

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
malinowa, a chodzisz jeszcze na nasza siłkę? Kurcze ja tak kalkuluję ten karnet i wejściówki na dodatkowe, a jak patrze w grafik to teraz tak mało dostępnego czasu na obwodowe:/, no chyba że ktoś nie pracuje :/

Pisze to jeszcze raz, bo ja kudłaty durnowaty jak zwykle pomyliłam się i napisałam to u Anio0łka :P
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
No właśnie od maja nie chodzę, bo mi się nie kalkulowało...tym bardziej, że mam ful nauki teraz i ciężko znaleźć wolną chwilę i jeszcze do tego grafiku ich dopasować....poza tym 90zł + 5zł za każde zajęcia(a chodziłam na 4 w tygodniu) to trochę przesada...w Activie za 99zł studencki od rana do wieczora na wszystko...

Offline angelicious

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 31.12.2011
Kochana, jakbys nadal szukala kolejnej miętowej sukienki, to widziałam REWELACYJNĄ na bogusława przy activie! Koronkowa,pod szyjke, od pasa rozkloszowana!!!

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
O Matko! Ostatni raz tu pisałam miesiąc temu :o
U mnie jakoś specjalnie się nic nie dzieje.......bynajmniej w temacie ślubu.....niestety nie mogę tego samego powiedzieć o uczelni, bo mam mega zapier*** :urwanie_glowy: :cegly:

Ze spraw, które ruszyły mamy listę gości już potwierdzoną praktycznie do końca(oprócz 4par z uczelni, bo daliśmy im niedawno zapro i mają czas do 14.06 ;))
W sumie odpadło nam dość dużo osób...od M. 19 i ode mnie 14 :-\ trochę przykro się robi człowiekowi jak tak ludzie odmawiają...już nie mówiąc o tym, że oczywiście nie obyło się bez dzwonienia...i to właśnie głównie do tych osób co odmówiły...ani dziękuję ani przepraszam ani pocałuj się w dupę :-[ Od M. wszyscy zdyscyplinowani, zadzwonili w terminie...a moi jacyś skrzywieni...ehh...

Jedną kuzynkę rodzice spotkali na cmentarzu jakiś tydzień po terminie i się jej pytają czy idzie czy nie idzie, bo się nie odzywa ???...a ona na to:" ciocia! wystarczy jak tydzień przed w lokalu powiecie ile osób będzie " :mdleje: :Olaboga: ...no ręce opadają...

Inni goście( tym razem od M.) potwierdzili zaraz jak zapro doszło, zadzwonili, podziękowali, wszystko super....po czym się po 2 miesiącach rozmyślili, bo im córka bilety na Korsykę zabookowala(jakieś praktyki tam robi z turystyki ???)....wszystko by było ok, gdyby nie to, że ta córka też była zaproszona, więc dobrze datę znała :||
Dziwni są ludzie....serio... :-\

Aha...no i jeszcze miałam kolejny telefon czy jak na zaproszeniu nie są napisane dzieci to znaczy, że nie są zaproszone :Mdleje_1: no cóż... :-X

Wyszło nam ostatecznie 122 osoby (licząc, że ludzie ze studiów będą)...postanowiliśmy, że nie będziemy już nikogo dopraszać...nie ma co robić sztucznego tłumu...znajomych wszystkich, na których nam zależało zaprosiliśmy od razu, a nie będę dopraszać jakiś kuzynek z 7 wody po kisielu ;) :D

Nie mogę się doczekać, aż skończy mi się uczelnia i będę mogła się całkowicie zając tym ślubem...
...teraz to kompletnie nic w tym kierunku nie robię i się boję, że mi tyle rzeczy zostanie na koniec, że się nie połapie :-\
Muszę w jakieś niedalekiej przyszłości ogarnąć listę rzeczy załatwionych i do zrobienia... :hmmm:
No i wymyślić jakąś sensowna datę na panieński, bo te moje psiapsióły to nie tak łatwo okiełznać ;D cały czas w jakiś rozjazdach...

Offline emm-a

• Chuck Norris
z odmowami niestety tak bywa, nie ma co sie przejmować i smucić - ludzie często nie przejmują sie naszymi ślubami, weselami - traktują je jak dużą kosztowną imprezę - i tyle, taka prawda...
a my sie ekscytujemy, skupiamy na pierdołach... takie życie  :D

masz jeszcze sporo czasu i na pewno wszystko w terminie ogarniesz  :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
heeeeeelolll ;D
dawno nie pisals bejb ;D
co do gosci- ja mialam potwierdzenia do poniedizalku odezwalo sie ok 10 osob ;D nie par ;p
hahahha
jak pytam mame czy tesciowa to mowia tak oni sie wybieraja a ja a skad wiesz bo mowili keidys tam ;p
super ;]
ja mialam 135 zaproszonych bedzie ok 90 max ;p bo juz nam ponad 20 osob odpadlo wiec glow do gory ;p
aha i tez nie doprosilismy ani jednej pary ;) wole mneijsze ale sprawdzone grono niz tlum na sile jak anpisalas ;)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
no u Nas też niektórzy dzwonili do moich rodziców albo gdzieś tam przy okazji im mówili...takie trochę dziwne, ale cóż ::) ::) ::)

Dziewczyny tak ogólnie to jestem załamana... :-[ na piątkowym shoppingu jak mierzyłam szorty i się wyginałam przed lustrem, żeby się z każdej możliwej strony zobaczyć ::) to patrze, przyglądam się i mało zawału nie dostałam...z tylu na nodze(w lewym dole podkolanowym dokładnie) 5cm niebieskozielona glista :o  :o  ??? i to taka porządnie szeroka... :-\ na drugiej jak zaczęłam naciągać skórę też wypatrzyłam jakoś żyłę przeświecającą, ale powiedzmy, że nie jest aż taka widoczna...

Wiecie co z tym zrobić??? Jakiś kremy polecacie??? W ogóle któraś z Was ma takie cudowne sprawy na nogach?
Do ślubu to się jeszcze zdążę żylaków nabawić :-[  :'( masakra...moja Mama ma różne takie niefajności naczyniowe na nogach, ale raczej w postaci pajączków naczyniowych...
...ja (z racji tego, że jestem nienormalna) to już jestem cała przerażona... :shock: :shock: :buu:

Offline nusiak
  • maniak
Kup sobie jakiś żel do nóg, albo coś z wyciągiem z kasztanowca - popytaj w aptece:). Moja mama bierze Diosminex na trochę inne dolegliwości, ale przy okazji bardzo złagodziło jej widoczne wcześniej rozszerzone naczynka na twarzy, więc coś w tym jest.
Ja stosuje Lioven, ale raz na jakiś czas...bo praca siedząca i nogi dostają nieźle. Hmm nie wiem czy w sprzedaży jest wit K? wiem, że uszczelnia naczynia włosowate i my np stosowaliśmy takie ampułki przy masażach ::), może smarować to miejsce?
Zmartwię Cię bo z opalaniem w takich sytuacjach też trzeba uważać :/, ale to pewnie wiesz :)
Zapytaj najlepiej w dobrej aptece, bo właśnie w aptece bym szukała ratunku, a nie w drogeryjnych specyfikach :). Może jakiś żel + suplement doustny? Na pewno farmaceuta coś doradzi, nie martw się na zapas:)
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
hehe...ze jakos mnie to nie zdziwilo, ze akuarat Ty napialas....nusiakowa zlota rada na wsztstko ma herbatke ;D
z samych substancji z racji studiow wiem co naczynia uszczelnia tylko tych preparatow od groma jest...nie wiem w co pojsc ;) milorzab, kasztan, winogrona.... ???  rastopy uciskowe ;D

Offline nusiak
  • maniak
Kasztanowiec nie tylko uszczelnia, ale też niweluje obrzęki, więc myślę że będzie ok:). Ja jak pisałam jestem zadowolona z żelu Lioven, gostek w aptece mi kiedyś polecił, najpierw myślałam że mnie naciąga, gadając że to jeden z nielicznych preparatów mający jakieś tam połączenia ::), ale od tamtej pory tylko ten kupuję ;D, no bo przy pracy siedzącej trzeba dbać o te nogi i krążenie :).
Wiem za to co jest dobre na puchnięcie nóg związane właśnie ze złym krążeniem ;D, pamiętam to jeszcze ze szkoły: napuścić wody b. zimnej do brodzika, wanny, czy miski, tak żeby stopy mogły się zanurzyć i chodzić w tej lodowatej wodzie krótki czas :D, później wycieramy szybko nóżki i smarujemy jakimś wspomagającym środkiem:). Tylko to trzeba robić w miarę regularnie, ale pomaga :), bo testowałyśmy na sobie wszystkie w szkole ;D
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
malinowa ja już się nawet nie wypowiadam jeżeli chodzi o odmowy gości, a tymbardziej o ich ilośc, powiem tyle, że serio ludzie są jacyś nieogarnięci i myślą, że nic się nie stanie jak nie potwierdzą przybycia, czasem tak marudzą jakby byli jedynymi goścmi na weselu, ech żal.pl

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
no moja Mama mówiła, że mało się nie przewróciła jak ta kuzynka z takim tekstem wyleciała...skoro napisałam datę, do której chcemy mieć potwierdzenia to w jakimś celu ??? niech potwierdza a nie myśli, bo jej nie idzie ;)
przyszlazona nie wysłałam Ci tego mojego menu, bo zajrzałam to teczki a tam ni ma...znaczy tylko te zestawy z Duetu, ale bez naniesionych poprawek ::) i dopiero sobie przypomniałam, że u rodziców to pisaliśmy :P

Offline przyszlazona
  • uzależniony
aha no oki, ja póki co mam to, co napisałam u siebie, ale bez tam jednego schabu i tych jajek, no i chyba już z tym menu zostanę tak coś czuję, no i wzięliśmy też kegę piwa na poprawiny, a co do grilla to już wiem co jest:

Tradycyjny żurek z jajkiem i kiełbasą

- Karkówka

- Kiełbasa

- Kaszanka

- Sałatka ziemniaczana

- Zestaw Surówek

- Keczup, musztarda,

- Sos czosnkowy, sos 1000 wysp.

- Pieczywo

-Woda mineralna

to chyba wychodzi, że nie ma napojów? hmmm muszę zapytać

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
No właśnie to jest śmieszne trochę......jak byliśmy w Duecie to pytałam o te napoje na poprawiny i Pani mi mówiła, że wszystko co zostaje z wesela wystawiają łącznie z napojami....
...tylko skoro w dniu wesela napoje są do oporu to ile to jest reszta z nieskończoności ??? ??? ??? ??? ??? próbowałam się dowiedzieć jak ona to rozumie, bo mój ścisły umysł tego nie ogarnął......ale cały czas tylko powtarzała, że spokojnie oni wszystko wystawiają :mdleje: :mdleje: :mdleje: kilka razy próbowałam jej wytłumaczyć, że chyba muszą mieć założoną jakoś ilość tych napoi, że to co zostanie idzie na poprawiny...ona na to, że jest bez ograniczeń ::) ::) ::) i tak w kółko...w końcu dałam sobie spokój, bo moja Mama się zaczęła podśmiechiwać :D może za dużo matematyki w to wkładam, ale to jest kompletnie pozbawione logiki.....

W każdym razie na poprawiny jest reszta z nieokreślonej ilości z wesela...cokolwiek to znaczy ;D

My się cały czas zastanawiamy nad tym grillem...z jednej strony chcemy, bo poprawiny w ogrodzie, bardziej na luzie i przy piwku, więc takie jedzonko w sam raz.............z drugiej się zastanawiamy czy w połowie sierpnia ludzie już nie będą mieli tego grilla po dziurki w nosie....
No i kurcze same mięcho...może da się poprosić jakieś szaszłyki warzywne chociaż...nie wiem jak tam u Ciebie, ale ja sama z chęcią też bym takie wciągnęła :P

Aha no i na pewno też żurek mamy na poprawiny ;) na kaca :D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
myślę, że możesz z nimi pogadać to Ci dadzą warzywka, z tego co widzę to raczej dogadać się z nimi można ze wszystkim, a co do napojów to hmmm rozbawiła mnie Twoja opowieść hehehe  :skacza: , teraz też muszę wymyśleć jaka to część nieskończonej ilości heheh, no nie mogę, koniecznie muszę się dowiedzieć :D my wzięliśmy grilla, bo sami lubimy no i piwko fajnie pasuje.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
my tez przy grilla drugi dzien ;p
kilka osob juz wie ktore beda na weselu i jak uslyszeli to
ooo jaaaaaaa ale super na kaca piwko z kegi i grill ;D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Sylwusia moja jedna psiapsioła to mega piwosz :piwko: i łakomczuszek...jak usłyszała, że grill i browarek to łzy w oczach ze szczęścia miała normalnie :Wzruszony: :Wzruszony: :Wzruszony: :hahahaha:

A tak ogólnie dziewczyny muszę się trochę nad sobą poużalać
:Maruda: :Placz_1:
...jestem wykończona...przede mną 4 egzaminy :-\ w piątek praktyczny i w poniedziałek teoretyczny z neurologii...nauki od zajeb*** a do tego codziennie 8-14 na uczelni...
...chyba umrę, nie mam siły już... :Mdleje_1: :Mdleje_1: nie uwierzycie, ale dzisiaj uczyłam się 10h :Naciaga:  dopiero skończyłam, bo i tak już nie bylo sensu, mózg zlasowany...  :Olaboga:  i już nawet nie pamiętam co się uczyłam na początku... ???

w dodatku cały czas się denerwuję, że nie zdążę wszystkiego ze ślubem załatwić...27 mam egzam teoretyczny z pediatrii jeszcze, a z kościelnych spraw nic nie załatwione-TO MNIE NAJBARDZIEJ PRZERAŻA :urwanie_glowy: :urwanie_glowy: :urwanie_glowy: :urwanie_glowy: :urwanie_glowy:
oprócz tego jeszcze praktyczny z pediatrii, ale to każdy się umawia z asystentem sam
i coś mi się zdaję, że to odłożę i załatwię te 'święte' papiery najpierw...
(...o praktykach wakacyjnych już nawet nie wspomnę :-\ ...nie wiem kiedy to zrobię...)

Czasu coraz mniej a ja nie mogę z niczym ruszyć, bo uwiązana jestem uczelnią.....  :depresja:

Offline emm-a

• Chuck Norris
bądź dzielna!!!  :D  teraz zasuwasz, ale potem...wszyscy wiemy, że lekarzom źle się nie żyje  :D :D :D :D
niech sprawy kościelne nie spedzają Ci snu z powiek - to naprawdę niewiele załatwiania i na pewno sobie poradzisz - wystarczy według mnie miesiąc wcześniej się wszystkim zając, o ile termin i godzinę macie zaklepane;

z innymi sprawami też sobie poradzisz; tak w ogole to mam takie wnioski,że warto jak najwiecej spraw zrzucić na innych  :D rodzeństwo czy świadkow czy kogoś jeszcze  :D nic im nie będzie, a Wam ulży  :D

uszy do gory malinowa - kto ma dac radę jak nie Ty????  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
A co Ty w ogóle studiujesz :)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
mkarolinko jeśli się nie mylę to malinowa studiuje medycynę i będzie wybitnym lekarzem :)

malinowa kto jak kto,ale TY dasz radę :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
wiem co czujesz....
sama mam dwa tyg do slubu a wiele rzezcy w czarnej du.pie ;/
pociesze sie tym samym czym pocieszam siebie
ze teraz placzesz/my a ja za rok ty pewnie ze 3 ;p bedziemy robic to co chcialysmy i dio czego dazylysmy od dawna ;D
luz bejb ;p
chcesz to doloze ci jeszcze do garfiku spotkanko forumkowe podejrzewam ze kobiety nie zaprotestuja hihihih
chcoiaz jha sama chyba bym na to spotkanko nei doszla... nie ogarne poprostu

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Mkarolinka jak już zostało napisane-medycyna :)

Dzięki dziewczyny...ale z tą wybitnością to trochę przesadziłyście ;)  :-\

Sylwus ja to chyba za milion lat :|| :|| :||

Błagam spotkanie po 27... :blagam: :blagam: :blagam: wcześniej nie ogarnę na bank... :'(

Offline sylwiq

• Chuck Norris
hm nie wiem czy to dobry pomysl ;D
po pierwsze bede po slubie i nie dam wam dojsc do glosu a po drugie bede w szcz dopiero 30... ;]

Offline _patka_

• Chuck Norris
mambo wspolczuje Ci, tzn nie wiem w sumie jak to jest studiowac medycyne, ale wiem, ze nie jest latwo, ale tak jak dziewczyny pisza kto nie da rady jak nie Ty kochana :)

z odmowami niestety tak bywa, mi tez bylo bardzo przykro, ale bawilismy sie wszyscy superowo i bez nich, a teraz pewnie zaluja, ze ich nie bylo hahah :D :D :D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Heh...dzisiaj byłabym już po drugim egzaminie...aleeee...
...okazało się, że z tego egzamu co miałam mieć w poniedziałek jest też termin na czwartek(ja myślałam, że to już 2 termin, ale to normalnie był 1 (a raczej miał być ::) ))
...więc jak tylko się o tym dowiedziałam stwierdziłam, że pierd*** idę później ;D gdyż stan mojej wiedzy był dramatyczny :cegly:
...no ale...jak już pisałam "BYŁABYM" po egzaminie...a NIE JESTEM, bo kochany pan prof we wtorek stwierdzil, ze nie ma czasu dla naszej grupy w czwartek, bo ma jeszcze zaległe osoby z innych grup :mdleje: i te 7 osób to już nie podoła przepytać  :klnie: no po prostu szkoda słów... :-X kobieta od spraw dydaktycznych profa sie boi, wiec przyjela to co jej powiedzial i nawet nie ustalila nowego terminu...
...pomijajac fakt, ze musialam do niej zadzwonic i ja opier*** ::) ::) ::) termin prawdopodobnie bedzie w pierwszym tyg.lipca, bo teraz w srode mamy inny egzam...no masakra...
...najgorsze jest to ,ze nawet nie ma komu donieść na tą sytuację, bo prof jest rektorem :mdleje:
zeby studenci sie o egzamin musieli prosic to juz przegiecie >:( >:( >:(

ogólnie rzecz biorąc to i tak moje życie się jakoś specjalnie z tego powodu nie zmieniło......zmieniłam książkę i tyle :-\ ale kolejny tydzień będę musiała się zajmować czymś innym niż ślubem.... :'( buuu

zmierzając powoli do tego co właściwie chciałabym Wam przekazać...hehe...dla osłody umówiłam się jutro do Novi, żeby się w końcu sfocić w mojej mega przecudownej sukni :skacza:
:jupi: :jupi: :jupi:

Offline _patka_

• Chuck Norris
a ja juz nie moge sie doczekac Twoich zdjec!! :D  :skacza: :skacza:

Offline przyszlazona
  • uzależniony
o jaaaa nie mogę się doczekać, by zobaczyć TE fotki :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
wreszcie!!!!!!!!  :skacza: :skacza: :skacza: :skacza: :skacza:

fotki niezbędne!!!  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
FOTYYYY  :Fotograf: :Fotograf: :Fotograf: :Fotograf: :Fotograf: :Fotograf: :Fotograf: :Fotograf: :Fotograf: :Fotograf: :Fotograf: :Fotograf: