Autor Wątek: 17.08.12. ♥ THE MIRACLE OF LOVE ♥ malinowa__mamba i jej książe na białym koniu;)  (Przeczytany 37820 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
wiadomix ;D ;D ;D heheh :P

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Aha...tak z poza ślubnych rzeczy ::) Byliśmy wczoraj z M. na wystawie kotów rasowych, bo chcemy sobie takowego sprawić po ślubie :)
I póki co jesteśmy zauroczeni brytyjskim krótkowłosym  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: No taki słodziak, że ojeju...
Ewentualnie szkocki zwisłouchy, który jest w sumie podobny tylko ma te uszka klapnięte :) z tym, że z tym drugim chyba gorzej, bo z tego co szukałam na necie to nie ma hodowli w Szczecinie...no i chyba jest droższy ::) ::) ::)
Szczerze mówiąc trochę tego kota na początku wymuszałam od M., ale wczoraj widziałam po nim(i dzisiaj się przyznał :P), że sam już się napalił...początkowo miał być niebieski/liliowy, ale wczoraj był taki piękny czekoladowy z pomarańczowymi oczkami, że się zakochaliśmy...........
Mi osobiście podobają się też strasznie koty bengalskie, ale M. nie bardzo jakoś...mówi, że takie dzikie...a ten...brytyjczyk taki misiek naburmuszony ;D ;D ;D zatulę go chyba na śmierć ;D ;D ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Malinowa moja ciocia ma hodowle o dokladnie tych ;]
http://lazuroweoczy.pl/

Offline _patka_

• Chuck Norris
ogolnie za kotami nie przepadam, wole psy, ale z kotow najbardziej podobaja mi sie wlasnie te brytyjskie szare :) sliczne sa :)

Offline Pandi
  • maniak
a my ze schroniska jakiegos przygarniemy ..  :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Ja i pieski i kotki i wszystkie inne milusie futrzaki ;) :D
Chcialabym bardzo psa, ale póki co nie mieszkamy na swoim, więc pies odpada...rodzice by mnie zabili....ale jak będziemy mieć własne 4 kąty, co myślę nastąpi za jakieś 2 lata to na pewno zakupimy też psa...i tu mi się marzy boston terrier :tak_2:
Najgorzej, że mój M. jest alergikiem i nie wszystkie zwierzaki może mięć...moi rodzice mają kota i jak z nimi mieszkaliśmy to nic M. nie było(a Chester się jemu zawsze wręcz na twarzy pokładał)...rodzice M. z kolei mają westa i jeżeli jest obcięty to też nie uczula(jak ma długą sierść to podejrzewam, że nosi ze sobą różne inne alergeny stąd objawy)...podobno biała sierść mniej uczula...mojemu M. się podobają labradory, ale by chyba umarł przy takim psie...

AnioOlku te szkockie są bardzo podobne :)

Tu są oba ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Ja do moich dwóch chciałabym jeszcze dołożyć Maine Coona i Ragdola, ale nie mówię o tym K., bo już mówi, ze dwa dużo, poza tym chybaby mnie uznał za wariatkę :D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
A jakie masz mkarolinka?
Maine Coone są olbrzyyyyymie i cudoooowne :tak_2: :tak_2: :tak_2: M. by się zadusił ;D ;D ;D

Co do kotów ze schroniska...nie żebym była jakaś wielka pani co musi mieć rasowego kota...miałam już kota ze śmietnika(ogólnie to złapał wenerę :-\ nie był kastrowany, a gwałcił wszytko co bylo w jego zasięgu ;D ), kupionego za dychę w jakieś szkole od dzieci i spod netto(aktualnie u moich rodziców)...miałam w domu też dużo innych zwierząt, które moja siostra znalazła na podwórku łącznie z jeżem i wróblem...

Tym razem po prostu chcilibyśmy mieć własnie takiego :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Mamy norweskiego i persa ;)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Pers-ok, ale norweski to ojejujeju :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: mimimimi..... :Wzruszony: cudowny...

ale nie dziwie się, że Twojemu...to duże i włochate koty ;)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Ja bym mogła mieć dużoooooooo kotów, ale gdybym miała duży dom :) A tak starczą dwa futrzaki :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
No dokładnie... :)
Na nasze dwa pokoje póki co wystarczy jeden puszysty kocurek ;) A później jeszcze kilka :D :P  ....no i boston terrier
  :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p
:p :p

Z tym psem to też mam fetysz, bo rodzice nigdy się nie chcieli zgodzić i byłam biednym dzieckiem, które nigdy nie miało psa :'(  Z siostrą torturowałyśmy mamę, że jak się na kota ze śmietnika nie zgodzi to przyniesiemy do domu białego szczura z czerwonymi oczami ;D ;D ;D stąd te koty  ;) :D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Ja też nie miałam psa, za to kot był ale on nie przepadał za mną, za to ja  :Serduszka: :Serduszka:

Koty z długą sierścią są fajne, ale obecnie idzie się zaje****, jak codziennie trzeba odkurzać :D Jeszcze jeden to odkurzałabym już dwa razy dziennie :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
tez mam persa ;D
a cale zycie dobermana mialam w domku ;p
kotow nie lubie ale mojego kocham jak swojego dzidziusia ;D
tylko ze moja kotka jest jak nie kotka ;p reaguje na gwizdy uwielbia sie tulic i nigdy nie narozrabiala,... nie drapie nic w domu nie znaczy terenu i dlatego ja uwielbiam ;) uwielbia sie bawic nitka i w ogole zyzce wszystkim takiego kotka jak moj ;p

Offline _patka_

• Chuck Norris
ja kocham psy!! oprocz westa chcialabym tez miec owczarka dlugowlosego, dogi niemieckie tez mi sie bardzo podobaja a z malych to jeszcze shi tzu, sa takie slodziuchne ze po prostu.... ;D ;D ;D mamba dobrze piszesz ze Mackowi twojemu nie przeszkadza west mimo ze ma uczulenie, czytalam przed kupnem Toli ze sa dla alergikow bo ich wlosy nie uczulaja... po trymowaniu staja sie sztywne i twarde i te bakterie itp swinstwa sie tam nie zagniezdzaja :P w ogole nasi sasiedzi z klatki zgapili za nami i tez sobie kupili westa szczeniaczka ;D :D

Offline lebara

• maniak
  • data ślubu: 11.08.2012
Za kotami nie przepadam, wychowałam się w domu z wielkim ogrodem i przez całe moje dzieciństwo zawsze jakiś pies był. Ostatnio przez 10 lat mieliśmy  rottweilerka, najcudowniejszy i najmądrzejszy pies jaki mieliśmy, piękny, silny i mocnej budowy pies. Niestety rok temu Cezar odszedł od nas, prawdopodobnie ktoś nam go otruł i nie udało się go uratować. Krótko po tym kupiliśmy owczarka niemieckiego, pies zupełnie z innym charakterem niż rottek, łatwiejszy do wychowania ale również szalony. Jeszcze jak żył nasz rottek pewnego razu przybłąkała się do nas kotka, i tu muszę  obalić  wszelkie mity o rottweilerkach. Cezar całkowicie zaakceptował kotkę, razem jedli z jednej miski czasami to nawet kotka miała pierwszeństwo, razem spali w budzie a nawet czasami kotka jeździła na rottku. Nawet jak nasza kotka miała kociaki to Cezar był dla nich jak ojciec, każdy się dziwił nawet weterynarz, że rottweiler tak toleruje kociaki które po nich chodzą i mogą robić z nim wszystko. Denerwuje mnie opinia osób, które nigdy nie miały do czynienia z tą rasą a mówią że to bardzo groźne psy. Fakt pilnują swojego terenu, obcego na podwórze nie wpuszczą, są to bardzo pamiętliwe psy i zapamiętają że ktoś zrobił im krzywdę ale "prywatnie" dla domowników są cudownymi towarzyszami, są strasznymi pieszczochami, opiekuńcze dla dzieci, tylko podstawą u tych psów jest dobre wychowanie od małego.

Ufff rozpisałam się, przepraszam :)
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline sylwiq

• Chuck Norris
moj doberman za to byl zly.,. w sensie dla obcych.. dla domownikow ok, ale tezpokazywa pazury.. tylko ze byl bez rodowodu i moja mama go obronila przed smiercia bo go wziela od wujka ktory starsznie go bil, i mial zostawic w lesie przywiazanego do drzewa.. ;/ idiota
u nas byl od malego chyba od pol roku ale juz zadne szkolenia nie pomogluy zeby byl lagodny ;/
ale i tak byl ukochany ;]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Marcin ;)

U mnie na osiedlu jest chyba z 5 weścików i jak je widzę to jak dziecko się zachowuje...z łapami zaraz lecę pomacać ;D ;D ;D
Też mi się podobają, ale nie wiem jak tam Twoja Tola, ale pies teściów w ogóle nie chce chodzić(pewnie dlatego, że jest spasiona ;D kiedyś chłop się spytał kiedy rodzi :D ) i często jak z nią jestem na spacerze to ludzie też mówią, że ich west tak do dupy chodzi...ogólnie chyba rasa ciężka do ułożenia...takie uparciuchy słodkie...zaprze się czasem tak żeby nie iść, że jej obroża przez łepek schodzi :D najlepiej to samochodem by jeździła  :tak_2: na widok kluczyków i na słowo "autkiem" dostaje pierdo*** ;D normalnie cyrk nie pies  :D
No i ogląda TV ;D Jak słyszy muzykę, która leci jak się "M jak miłość" zaczyna to już leci, bo wie, że konie będą biegły :lol: nawet na krowę na opakowaniu Masmixa szczeka... :bredzisz: ale przekochana jest :)

lebera wszystko zależy, tak jak mówisz, od tego jak się psa ułoży od małego...jak się go szczuje to później taki agresor...
a taki duży pies w chatce z ogrodem to moje marzenie...i jeszcze kot do tego...no bajka :)

Psem, którego zawsze się bałam właśnie jest doberman...coś takiego ma w sobie, że mnie przeraża...chociaż rottki też(koleżanka miała i musiała go w pokoju zamykać jak ktoś przychodził :-\ )...ale doberman dużo bardziej...jakoś ta jego linia i że taki szczupły jest sprawia, że wydaje się mega szybki i jakoś od razu mam myśl, że nie zdążyła bym zwiać :P

Offline sylwiq

• Chuck Norris
malinowa jesli chodzi o mojego... top dokladnie taki byl...
szczupky, mimo ze nei wybiegany bo by zwial i zagryzl pol dzielnicy, tylko msycz, mial wspaniala figure i zawsze wysoko podniesiony lep...
do tejk pory jak patrze na ajkies bajki gdzie sa te psy pokazane jkako takie zle i zlosliwe to kojarzy mi sie to z moim ;]

ja nie lubie malych psow ;D
karolowi sie marzy swinka pit bull ale dla mnei to ochyda ;p
tylko ze moj kaorl ma fetysz na punkcie prawdziwych swinek hehehhehe
on uwielbia je... takie male, brudne  bleeeeeee
zawsze gada ze jak sie dorobimy to kupimy piekny dom, na ogrodzie beda dwa dobermany, w domu plamka(moj kotek) i w jakiejs mini oborceoprzy domu male swinki i wieljkie knury fuuuuuuuuuc  ??? ??? ??? ??? ??? ??? :drapanie: :drapanie: :drapanie: :drapanie:

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
No o pitt bullach nie wspomniałam... :-\
jak miałam choroby zakaźne i zajęcia na izbie przyjęć to na 3 osoby, które przyszły po pogryzieniu, żeby się zaszczepić wszystkie 3 pogryzione przez pitt bulla :-\ pytaliśmy doktorka czy faktycznie większość jest przez pitt bulle pogryziona co tam przychodzi to mówił, że w sumie akurat tak wyszło jak my byliśmy, ale jakiś uraz psychiczny mam....tym bardziej, że jeden koleś miał zmasakrowaną twarz... :-\ co dziwne ręce miał ok, bo do szczepienia musiał zdjąć bluzę...podejrzane :drapanie:...normalnie człowiek jak widzi, że pies na niego z mordą biegnie to się raczej zasłania...jakoś mi się wydaje, że to jego pies był(twierdził, że nie znał psa a pies uciekł) :-[

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
a ja najbardziej na swiecie kocham DOGI NIEMIECKIE. Ale niestety nigdy ich nie bede mieć, bo mam alergie, a odczulać sie zastrzykami nie mam zamiaru i mój M sie o to na mnie bardzo gniewa :(

Chyba, że w domku, na dworze, ale to wtedy bym wzięła jakiegoś wielkiego psiaka ze schroniska :)

Pamiętam jak wzięliśmy naszą labladorkę. Została znaleziona w lesie przywiązana do drzewa, nikt jej nie chciał i była bardzo smutna...
Mój ojciec się w niej zakochał na zabój. A ona go na dzień dobry użarła w łape. Tak się bała mężczyzn.

A kiedy trzeba było jechać do schroniska na badania to ten biedny pies mało się nie zapłakał ze strachu.

Kocham pieski ze schroniska, ale tylko i wyłącznie te wielkie.   :)

WOLE PSIAKI NIŻ KOTY :D

Offline Pandi
  • maniak
Z tymi agresywnymi psami to róznie bywa.. znam historie, gdzie  przez lata pies dosc duzy bawil sie z dzieckiem i ktoregos  dnia rzucil mu sie na twarz - sa blizny, ale na szczescie dobrze zszyte . Ludzie zazwyczaj staraja sie wychowac normalnego psa, ktory lubi sie bawic i byc glaskany, dlatego nie czaje tych 'koksow' ktorzy specjalnie trenuja te psy, aby byly agresywne - a to wlasnie stanowi zagrozenie..

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Dziewczyny wstawiam linka na profil laski na IKfie, która ma dużo fajnych fryzów wrzuconych...może akurat któraś coś znajdzie :)
http://styl.fm/profil/96390

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
Muszę Wam się dziewczęta pochwalić, że dostałam ostatnio dwa prezenty od M.  :brewki: :brewki: :brewki:
Jeden tydzień temu już jakoś, a drugi dzisiaj-ten już taki imieninowy...heh...mam 26 dopiero, ale dzisiaj kurier przyniósł i przecież bym mu żyć nie dała ::) :P
Zatem...tym pierwszym prezenciorem było mp3(wyobraźcie sobie, że do tego czasu nie miałam takiego sprzętu :shock: ;) )...żal mu było, że do biegania idę z cegła w kieszeni i muszę codziennie później tel ładować :) mój kochany.... :Zakochany: ...i to takie małe, kwadratowe z klamerką do przypięcia...i w dodatku różowe :Serduszka:
A drugi.......ojejujeju........coś na co już dawno chorowałam, ale jakoś zawsze było coś innego co potrzebowałam bardziej i kasy zawsze brakowało.....
....jest to ziemia egipska bikor...najlepszy puder brązujący na świecie :Uu:...miałam już go kiedyś ze sto lat temu...nie ma sobie równych...jak któraś z Was go miała to na pewno wie o czym mówię...no na lato będzie idealny!
o rany rany! bardzo lubię takie niespodziewajki :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :Wzruszony:

Tak poza tym właśnie wróciliśmy z kina...jak ktoś jeszcze nie był to naprawdę polecam NIETYKALNYCH....suuuuuper! dawno nie byliśmy w kinie i taki świetny film nam się trafił......mega się uśmiałam...fajno fajno polecam  :)
a oglądała któraś z Was POŁÓW SZCZĘŚCIA NAD JEMENEM? Jestem też strasznie ciekawa tego filmu...wydaje się być interesujący...

Offline sylwiq

• Chuck Norris
maliniowa super !!!
moj wczoraj zaskoczyl mnei podobnie ;D tym kompletem sexi bielizny..
jejku bylam  wmega sozku wiec rozumiem twoje szczescie heheheh ;p

Offline emm-a

• Chuck Norris
a ja mialam wczoraj imieniny, ale oczywiscie moj mąż - mimo że mu przypominalam - zapomnial i dopiero wieczorem uslyszalam życzenia, prezentu brak  :-\  chłopy to czopy  :-\
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Ja też nic nie dostałam od męża na urodziny, ale nie pozwoliłam mu nic kupować, ze względu na remont ;) wolę te pieniądze przeznaczyć, chociażby na farbę, czy gładź ;D ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
a ja wolę fajoski prezent  :D :D :D  i chyba zainwestuję w lecytynę, co by mąż mial lepszą pamięć  ;) :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
hehe ja swojemu lecytynę właśnie daję :D, tzn razem bierzemy :P i co prawda nie zapomina, ale ma inne podejście do urodzin i imienin niż ja :P, bo ja bym wszystko świętowała, a on odwrotnie:P. Na urodziny wprawdzie baaaardzo się postarał, a jako prezent mam obiecane dwa zabiegi mikrodermabrazji - jeden niedługo, a drugi w czerwcu :D -tzn nie zrobi sam :P...da pieniążki na te przyjemności hehe
Za to prezenty bez okazji są najlepsze :D
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
nusiak...umarłam...'nie zrobi sam'...hahaha :hahaha: :hahaha: :hahaha:
mój nerd :Szczerbaty: :lol: ma pamięć bardzo dobrą...co niestety nie zawsze jest takie fajne jak tym razem ;)