Autor Wątek: 17.08.12. ♥ THE MIRACLE OF LOVE ♥ malinowa__mamba i jej książe na białym koniu;)  (Przeczytany 37952 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline _patka_

• Chuck Norris
co do makijazu to ja z rana zawsze nakladam korektor na since pod oczami i czerwone kropki, pozniej puder na to, kreska na oko i tusz :) wracam do domu po pracy i zmywam wszystko :) na wszystkie sesje ktore mialam robione u kolegi sama sie malowalam wiec tragedii nie ma, bo wiem jak wygladam na zdjeciach ;) ale na wesele mam kosmetyczke zamowiona, na poprawiny i sesje juz sama sie umaluje, tylko dokupie do mojego zestawu baze pod makijaz dzieki ktorej wszystko sie swietnie trzyma. ostatnio nawet brwi robie wyregulowalam sama od dwoch lat tego nie robiac :) na fb mam zdjecia z najnowszej sesji wiec mozna podejrzec :P a tak w ogole to moj kolega fotograf moze Wam zrobic sesje w plenerze za niewielka kase ;)

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
przyszłażono ślub dopiero przede mną ;) miałam robiony próbny ;) fakt, położyłam się w nim nad ranem spać (pierwszy i ostatni raz) i niby rano/w południe było ok, ale cały czas czułam się jakbym miała brudną twarz, a o rzęsach to już nie wspomnę.. także na poprawiny pomaluję się sama :)

Anio0lek to dawaj nam tu namiary na zdolnego kolegę :) co prawda fotografa na ślub już mam, ale może jakaś inna sesja :D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
ok wszystko rozumiem- dziekuje femme  ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
ja na co dzień ograniczam sie w sumie do bazy i tuszu do rzęs, czasami białą kredką rysuję kreską wewnątrz dolnej powieki; wynika to z mojego lenistwa  :D kiedy się postaram, potrafie się dość ładnie pomalować  :D

próbny robię dopiero na panieński, nie wiem jak z fryzurą, czy też probną na panienski, czy lepiej w innym terminie, jak sadzicie?
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
ja sobie wzielam sesje narzeczenska i na wtedy mysle, ze zamowie sobie wszelkie proby  ;D

Offline _patka_

• Chuck Norris
https://www.facebook.com/profile.php?id=100000539265435 tu jest lin do konta koleg ktory robi sesje :)
ja probny makijaz tez wyprobuje na wieczorze panienskim, a fryzure na kolejnej przymiarce musze zadzwonic do kolezanki frzjerki zeby wpadla i bedziemy kombinowac :D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
make up na panieński zdecydowanie super plan...też tak planowałam :)

ale z ta fryzurka na przymiarkę też...chyba wykorzystam Twój pomysł AnioOlku...od razu będzie taki bardziej przybliżony ostateczny look ;D
muszę jeszcze ogranąć jakieś bolerko i biżu...i może toczek na zmianę po rzuceniu welonem :P więc sobie pomierzę na przymiarce :)

Nie pisałam wcześniej, ale mieliśmy już małą, niefajną przygodę z zaproszeniami :-\ i wcale nie dla tego, że róg był zagięty ;) (akurat tego nikt nie zauważył)

Zadzwoniła do nas mama M. , że do niej zadzwoniła babcia, że do niej zadzwoniła siostra mamy M., że do niej zadzwonił syn (LOL...nie wiem czy się nie pogubiłyście...w każdym razie koleś ma +30 i nie mógł sam zadzwonić :-\) ...ale do celu ;) zadzwonili, że na ich zaproszeniu nie ma wpisanych dzieci i o co chodzi? czy tak miało być czy co? (...no nie kur*! po prostu przez przypadek nie zaprosiłam na wesele ich córek, które mają 3lata i 1,5roku  ::) )
Mama M. oczywiście zadzwoniła do swojej siostry i jej powiedziała, że nie zapraszamy takich małych dzieci...na to ciotka zadzwoniła do mnie...chyba myślała, że jej powiem co innego, bo mi będzie głupio, na jej szczęście odebrał M. (już ja bym jej dała ;D ;)) ....oczywiście gadka, że oni nie mają z kim dzieci zostawić, bo z rodzicami żony tego kuzyna są skłóceni, a ciotka i babka wiadomo...też zaproszone.......

ALEEEE...na co dzień w ciągu tygodnia normalnie mają opiekunkę, która cały dzień się dziećmi zajmuje i wszystko robi w chacie, to chyba z piątku na sobotę też może zostać! Poza tym do ślubu pół roku, a oni już teraz wyskakują, że nie będę mieć z kim zostawić...po prostu nawet się nie wysilili żeby kogoś ogarnąć tylko na następny dzień od kiedy dostali zapro już dzwonią, że kaplica...jak bez dzieci to oni nie przyjdą, bo nie mają co zrobić.....rozumiem zadzwonić 2 tygodnie przed...ale pół roku ??? ??? ???...jak już chcieli koniecznie te dzieci małe targać to mogli to lepiej rozegrać :-\

Mój M. chciał zadzwonić do kuzyna, ale oczywiście nie odbierał :-X
Ciotka się pyta M. (oczywiście obrzydliwie przemiła była)...żeby jej tak szczerze odpowiedział czy to byłby problem, żeby te dzieci wzięli....na co M. ,że TAK ;D ;D ;D ciotka zamarła w słuchawce...chyba nie liczyła na taką szczerość :D...M. jej wytłumaczył, że nie zapraszamy takich małych dzieci, bo to będzie duże wesele, dużo obcych dla nich ludzi(bo zdecydowana większość to moja rodzina), poza tym alkohol, hałas...no wiadomo...dzieci będą przestarszone i zmęczone samą drogą już(są z Torunia)...poza tym chcielibyśmy, żeby wszyscy się bawili (oczywiście ona nie widzi problemu przecież jej synowa zajmie się dziećmi...a jej synuś może się zabawiać i chlać co nie miara, a później obtańcowywać obce baby :-\ )
M. oczywiście powiedział, że jeszcze dużo czasu, więc spokojnie :) jeżeli faktycznie nie będą mieli z kim dziecka zostawić to nie będzie problemu, wszystko się załatwi, ale ma nadzieje, że jakoś się uda i będziemy mogli się wszyscy super bawić...tralalala ;)

Po tym wszystkim ciotka dzwoni do mamy M., że dostała opieprz od synusia ;) że się wtrANca i niech nie robi zadymy, zostawią dzieci z opiekunką.......ile w tym prawdy to nie wiadomo, bo oni mają tendencje do tworzenia niestworzonych rzeczy...i to potężną... ;)
Kuzyn zadzwonił do M. dopiero następnego dnia(chyba się musiał z ciotką naradzić)...M. powtórzył mu to samo, że małych dzieciaczków nie zapraszaliśmy nie dlatego, że nie lubimy jego córeczek, tylko dla ich dobra ;) i po to, żeby rodzice się mogli pobawić ;D ale jak coś problemu nie będzie ;)

Także się okaże.....

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris

Offline emm-a

• Chuck Norris
oj, wiem, co przeżywasz  :D do mnie kilka dni temu dzwonil kuzyn z Mazur z informacją, że nie przyjadą, bo nie zostawią z opiekunką ani z babcią synka, bo za mały i musieliby z opiekunką tu przyjeżdżać itp. Mowie że szkoda i trudno...blebleble....

A teraz uwaga - synek ma prawie 4 lata....masakra
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
my dzieci zaprosilismy, bo nie ja ich bede pilnowac, a rodzice sami wiedza ze nie ma zabawy jak sa dzieci wiec niektorzy juz powiedzieli ze maluchy zostana w domach z babciami itd :) to dziwne ze ten kuzyn chcial na sile je ciagac na wesele i miec zabawe spieprzona... zobaczymy jak to wyjdzie :)

swoja droga szybko te zaproszenia wysylaliscie jak pol roku przed :) i juz lament wsrod rodzinki ... no nie moge :P

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
 :bredzisz: :bredzisz: :bredzisz:

haha...w kolejnym telefonie ciotka do mamy M. powiedziała, że nie ma z kim Zuzi zostawić....a Zuzia to York ;D ;D ;D
nic więcej już nie powiedziała, ale jestem przekonana, że liczyła na to, że teściowa pozwoli jej do hotelu wziąć :D

ludzie są nienormalni :mdleje: :mdleje: :mdleje:

Cały czas rozkminiam nad kwiatami i butami...
...z ostatnich pomysłów póki co utrzymują się białe kwiaty...całe białe...bez żadnego zielska pomiędzy...najprawdopodobniej eustomy...
...podobają mi się również goździki, ale już mi mama nagadała, że ona sto lat temu na wsi z goździkami szła do ślubu, bo nic innego na polu nie było ;D ;D ;D i że chyba nie chce iść z goździkami ??? ::) no cóż....no to nie chcę :P ;)
Gdyby nie sierpień to bym na pewno wzięła piwonie...same piwonie...piękne i duże...ale w sierpniu mogę sobie pomarzyć....
Wymyśliłam sobie, że skoro te kwiaty białe, żeby nie zginęły, łodyżki powinny być obwinięte jakąś ładną satynową tasiemką w ciekawym kolorze...i do tego bucisze w tym samym kolorze :) :) :) w grę wchodzą raczej pastele...delikatny róż albo ostatnio napaliłam się na pastelowy miętowy...w party deco kupowaliśmy zawiadomienia i tam taka piękna wstążka była w tym właśnie kolorze....idealna do mojego bukietu ;) ;) ;)
Jeżeli ta mięta by dała radę, to świadkową też bym w miętową kieckę ubrała :P i byłoby cudownie :D
Siostra ma całkiem inną urodę niż ja...ciemna oprawa...włosy czarne...raczej opalona...pastelowy miętowy dobrze by kontrastował :)

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
no, ja wiem na przykład że moja chrzestna (którą wybrała moja druga babka (nie znosze tej kobiety)) nie przyjedzie bo nawet nie było jej na moim chrzcie (!!!!) jej matka mnie trzymała na rękach ale nazwisko tamtej baby. Nie znoszę rodziny od strony babki właśnie i samej babki też nie...

tak na mnie działają jak płachta na byka, więc jakby się zdecydowali przyjechać to bym  chyba dostała białej gorączki....

więc jak zadzwonią, o ile zadzwonią, że nie przyjadą to będzie najpiękniejszy telefon jaki dostane w życiu :D

malinowa, myślę że strasznie potraktowałaś swoją rodzinę.

powinnaś im wynająć hotel z jacuzzi fryzjerką dla yorka, dwiema opiekunkami i limuzną..

wstyd mi za Ciebie :(

wstyd...

Offline aniolek86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: :Serduszka:18.08.2012r. :Serduszka:
Odp: 17.08.12.
« Odpowiedź #312 dnia: 10 Marca 2012, 12:47 »
Pół roku przed ślubem oni wiedzą, że już nie będą mieć z kim dzieci zostawić? :bredzisz:
My zapraszamy dzieci, ale już słyszałam od niektórych, że wolą sobie opiekunkę załatwić na te dwa dni, a rodzice się będą mogli spokojnie pobawić ;D
A świadkowa może się przekona do tego koloru i będzie tak jak będziesz chciała :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
swiadkowa nie ma wyjscia hehe :P ja swojej powiedzialam: szukaj niebieskiej albo turkusowej sukienki. i tak bedzie hihi :D

pastelowy mietowy - hmmmm dla mnie bomba! :D kocham Cie mamba!  :skacza: :skacza:

macka ciotka tez jest dziwna, bo chce dwa psy zabrac do hotelu, powiedzialam jej ze wlascicielka sie ne zgadza, ona na to: nie ma takiej rzeczy ktorej nie da sie zalatwic. :D nie wiem czy chce ja przekupic czy co ale przegiecie to jest straszne! dzieci nie maja i traktuja te psy jak coreczki :P to ja tez powinnam zabrac swoja córunie do kosciola, pozniej na wesele bo jak to tak bez mojej malej Toli!  :taktak: :hahahaha: :hahahaha:

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
my dzieci zaprosilismy, bo nie ja ich bede pilnowac, a rodzice sami wiedza ze nie ma zabawy jak sa dzieci wiec niektorzy juz powiedzieli ze maluchy zostana w domach z babciami itd :) to dziwne ze ten kuzyn chcial na sile je ciagac na wesele i miec zabawe spieprzona... zobaczymy jak to wyjdzie :)

swoja droga szybko te zaproszenia wysylaliscie jak pol roku przed :) i juz lament wsrod rodzinki ... no nie moge :P

właśnie AnioOlku czasem nie wiadomo kto pilnuje dzieci, bo rodzice są całkiem niezainteresowani :-\

w przypadku tego kuzyna mój M. stwierdził, że on jest taki, że po prostu chce się pokazać...jakiej to on nie ma wspaniałej i pięknej rodziny...blabla...

ja się wkurzyłam w sumie już nawet nie za te dzieci, ale za to, że obdzwonili pół wsi, że Para Młoda ich osmarkanych dzieci nie zaprosiła :-\

zaproszenia szybko, ale w sierpniu to wiadomo...ludzie na wakacje wyjeżdżają.....
....z tego czytałam u innych dziewczyn to może i dobrze, że tak wcześnie, bo teraz jakieś oblężenie chyba na te zaproszenia i się obciągają... ;) 

Offline _patka_

• Chuck Norris
nie no masz racje ze tak wczesnie wyslalas, bo faktycznie ktos juz moze planowac sobie urlopik czy cos :)

fakt czasem dzieciaki biegaja puszczone w samopas na weselu :D :P ale zawsze sie ktos znajdzie kto popilnuje hehe :D:D:D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
heh...za moją mamą krótka piłka....jakby jakieś bachory wariowały, to szybciutko by je uspokoiła :bicz: :bicz: :bicz: :P ;)
ale nie chce, żeby się zajmowała takimi rzeczami.....a my to obie takie nerwowe, że by nas to zaraz wkur* :klnie: i byśmy za tymi dziećmi obie biegały :Kill: :Kill: :Kill: ;D

Co do Toli to rozumiem :D Rodzice M. tez mają westa(dobrze pamiętam prawda? :))
...śmieliśmy się, że powinna nieść obrączki, bo taka bielusienka akurat by się wpasowała ;D tylko ich psinka to tak grubaśna i się kula na boki, nie wiem czy do ołtarza dociągnęła ;D

xanth-> obiecuję poprawę :oops: :oops: :oops:

acha....jeszcze myślałam o kiecce na poprawiny...zastanawiam się nad kolorem limonkowym :) :) :) (zapisze sobie, żebym nie zapomniała, że o tym myślalam :P)

a tak z ciekawości...może głupie pytanie...ale w co się Wasze mamuśki ubierają? ???

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
dla mnie to przykry temat, bo moja mama ma straszne problemy ze strojem przez chorobę :(

jest cała szczuplutka i drobna a ma tylko wielki bebzol jak w ciaży...

już sąsiadki się dopytywały kiedy urodzi...

a w sklepie jakiś babsztyl nagadał mojej matce że jest gruba i jak można tak żreć zeby mieć taki brzuch :/

ludzie to k*urwy czasami...

ale poszukamy coś na ciążowym dziale.. :D

może wiecie czy są takie sklepy w szczecinie z eleganckimi sukienkami ciążowymi???

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
ja się szczerze powiedziawszy kompletnie nie orientuje w tym temacie... :-\

moja mama za to nóg nie wystawi za żadne skarby...ramiona też chce zasłonić...chyba jej jakieś spodnie fajne uszyjemy z jakiegoś lejącego materiału...sama nie wiem...na górę myślałyśmy o czymś takim tiulowym i "nietoperzowatym" na kryjący podkład...żeby się nie ugotowała w długim rękawie(wystarczy, że ma te swoje pierdoln* gorąca ;)..wiadomo +50)
...jeżeli chodzi o kolorystykę to też zawężona...myślę, że zostaniemy przy granacie...
...ogólnie ciężka sprawa...

co do ludzi to się xanth nie przejmuj...kur* i tyle :-\

Offline emm-a

• Chuck Norris
wiesz co malinowa, najlepiej jak zorganizujesz na weselę taką animatorkę, która dziećmi sie zajmie  :D wszyscy staną w kolko żeby oglądac Wasz pierwszy taniec, a ....do kółeczka przedrepczą maluszki, ale słodziaki  :D :D :D a Ty z mężem tak z boku gdzies tuptajcie, żeby im  nie przeszkadzać  :D
co do piesków, to też mogłabyś o tym pomyśleć....wynajmij jakiegoś opiekuna dla zwierzaczków, żeby się z nimi pobawił, nakarmił....nic w sobie malinowa empatii nie masz...

no i przy okazji pomysl o innych pupilkach, nie tylko pieskach czy kotkach, może któryś z gości ma ukochaną papużkę, którą chciałby zabrać, albo kanarka żeby mu śpiewał do uszka? albo ktoś nie chce zostawić w domu żółwika, z którym jest zżyty? z rybkami problemu nie będzie, po prostu wynajmiecie dodatkowy pokój, gdzie akwiarium można wstawić...

Naprawdę malinowa, zacznij wreszcie myslec o swoich gościach, a nie tylko o sobie....

kropka.
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
Hahaha emmo gdyby ktos nie wiedzial o co chodzi naprawde by pomyslal ze to na serio piszesz!! ale sie usmialam!! a o tym kanarku zolwiku itd... no bomba az mi humor poprawilas!!  :skacza: :brawo_2: :brawo_2:

moja mama ma sukienke bez rekawow na to zakiet zaklada.

ech ludzie naprawde nie maja za nic wyczucia i pier*** glupoty nie myslac, ze moga kogos urazic!! wspolczuje mamie i Tobie xanth :(  :przytul: :przytul:

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
ale długa czy krotka aniOlku? ???

Offline _patka_

• Chuck Norris
ona bedzie miala do kolana te kiecke bo jest niska ta mamuska moja - male i wredne w dodatku :P :P

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
rany AnioOlku :o my z jednej matki :o  :D :D :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
hehe witaj siostro!!  :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:

Offline emm-a

• Chuck Norris
Odp: 17.08.12.
« Odpowiedź #325 dnia: 10 Marca 2012, 16:34 »
moja Mama już sobie kupiła malinową koronkową sukienkę z rękawkami do połowy ramienia, długość trochę za kolanko; bardzo ładnie w niej wygląda  :D sukienka jest prosta i  klasyczna, ale warstwa koronkowa dodaje jej szyku  :D do tego ma lekko różowawe perły, butki nie wiem jakie...
no ale to była wersja nr1  :D a z moją Mamą jest tak, że jeszcze sobie może i kilka innych kreacji wymyśli  :D

malinowa, a moze zamiast lejących spodnie jakaś sukienka dłuższa lejąca? niektóre fasony, dobrze dobrane, mogą cuda z figura zrobić  :D może niech przymierzy kilka fasonow w sklepie i zobaczy w ktorym najlepiej? albo znaleźć dobrą krawcową  :D moze być moja pani Arleta, ale dopiero jak mi sukienkę ślubną uszyje  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
"moze być moja pani Arleta, ale dopiero jak mi sukienkę ślubną uszyje"  ...hahah ;D ;D ;D jakże bym śmiala wcześniej :D ;)

właśnie myślałyśmy też o lejącej kiecce długiej...bo takiej sukni balowej to nie chcemy ;D starych babek bedzie wystarczajaco duzo na weselu ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
pewnie, balowa odpada

ja lubię prostotę i klasykę i moja Mama też, uważam, ze takie ubrania sa eleganckie i zawsze się dobrze prezentują; dlatego lejaca długa prosta sukienka wydaje mi się świetnym pomysłem  :D

a Mama chce rękawki? czy gołe ramiona? bo moja chciala koniecznie rękawki, bo uważa,że w jej wieku juz ramion się nie pokazuje...Według mnie przesadza, ale rękawki przy jej sukience sa naprawde delikatne i nadają takiej lekkości
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
no właśnie chce zakryć, bo też mówi, że nie te lata... ;)
a takie kiece to raczej na ramiączkach...trza pochodzić i pomierzyć

Offline emm-a

• Chuck Norris
no wlasnie, większosc na ramiączkach, ale na pewno coś znajdziecie, tylko trzeba dobrze poszukać, wedlug mnie - niekoniecznie w markowych sklepach, czasami w niedużych sklepikach można cuda znaleźć  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.