Autor Wątek: jeszcze 5 miesięcy i powiemy sobie tak !!!! PrzyszlaŻona i On :)  (Przeczytany 37054 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: jeszcze 5 miesięcy i powiemy sobie tak !!!! PrzyszlaŻona i On :)
« Odpowiedź #660 dnia: 13 Czerwca 2012, 22:01 »
oj zonko zaczelam sie martwc w zeszly piatek... mialam stresa z suknia na szcaescie juz jest cudnie wspaniale ;D
ale od tamtej sytuacji mam stres...
teraz pozalatwialam te najwazniejsze sprawy wiec jzu sie nei boje znow ale podejrzewam ze w piatek czy sobote znow sie wnerwie na cios ;p ale to chyba normalne co nie ;]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #661 dnia: 13 Czerwca 2012, 22:43 »
oj chyba tak, ja jutro jadę na zakupy i mam nadzieję kupię wszystko już, co potrzeba :) przyszły dziś fotoobrazy na podziękowania, są piękne !!!

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #662 dnia: 14 Czerwca 2012, 09:19 »
ech zonko  z facetami juz tak jest, moj nawet nie pamietal o ktorej sie slub zaczyna i cala reszta wiec nie ma co sie dziwic....

chlopy to czopy!!  :D :D :D

takie pierdoly na ktore nie chce spojrzec nawet to sama zalatwiaj,  Ty bedziesz miala swiety spokoj i on tez :P

my tez przed slubem sie klocilismy, ba! nawet wczoraj mielismy pierwsza klotnie malzenska takze tego nie ominiemy :D

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
« Odpowiedź #663 dnia: 14 Czerwca 2012, 15:35 »
ojoj :) tak dawno nie było mnie na twoim odliczaniu a tu już czas zleciał i lada dzień twój nick będzie przeterminowany :D:D:D
super :)
buziaki

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #664 dnia: 14 Czerwca 2012, 17:48 »
P. też dopytywał, o której ma być  ;)

a gdzie zamawialaś fotoobrazy? mogę zapytac o koszty? chętnie bym zobaczyla, jak to wygląda, moze jakiś fotki?  :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #665 dnia: 18 Czerwca 2012, 20:08 »
żonka, chłopem naprawdę nie ma co się przejmować; mój ma takie samo podejście jak Wasi, więc olałam to, teraz tylko z grzeczności pytam czy np. chce pomóc mi wybrać figurkę na torta? ale w większości mam wolną rękę, bo go to po prostu nie interesuje i jest mu obojętne ;) powiedziała mu tylko, że ma zająć się dekoracją samochodu, bo sama już miałam dość; wiem, że co innego nam się podoba, ale mam nadzieję, że nie ustroi go jak na pogrzeb ::)
A dla przykładu opowiem Wam zabawną historię: poszliśmy na naukę pierwszego tańca, pani puszcza naszą piosenkę, którą podkreślam wybraliśmy razem, a mój P. do mnie: "co to za piosenka?Fajna, moglibyśmy przy niej tańczyć" ręce mi opadły...
także żonko-byle do soboty ;)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #666 dnia: 18 Czerwca 2012, 21:58 »
Anio0lku mam nadzieję, że nie będziecie się kłócić :) u nas póki co ok i nawet zainteresowany jest ślubem i w ogóle powtarza, że naprawdę mało czasu zostało hehe

witaj kiniadg :D ja już się z lekka stresuję ... nie wiem kiedy ten czas mija ... naprawdę...

emmo fotoobrazy zamówiłam z oferty grupona czy czegoś tam z fotoboss, ale są naprawdę fajnę, postaram się wysłać Ci fotkę, ale możesz sobie sama zdecydować jak będzie wyglądał i to jest super.

femme Twoja historyjka jest the best - padłam !! :) ja już zakończyłam wojnę o te detale, sama robię, bo ufam bardziej sobie hehehehehe :)

a tak w ogóle panieński był tak udany, że chciało mi się płakać jak wróciłam do domu, że to już koniec, niestety brak fotek, bo dziewczyny ociągają się z wysyłaniem... ale było przecudownie i to naprawdę najfajniejszy wieczór w moim życiu ach !

dziś była ostatnia przymiarka, jeszcze tylko odbiór i koniec, wszystko już mam :) jest cudnie, skromnie mówiąc hehe

oprawa muzyczna obgadana, jutro idę na paznokcie i na ostatnią lekcję tańca :)

aha malinowa mambo w Duecie okazało się, że na poprawiny napoje albo przynosimy własne, albo zamawiamy u nich dodatkowo, nie ma rozgraniczenia na dzieci i dorosłych, jest poprostu menu razy liczba osób, a dekoracje nie są takie jak na weselu, bo to już tak bardziej na luzie, no to chyba wszystko, co chciałaś wiedzieć :D ?

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #667 dnia: 18 Czerwca 2012, 22:26 »
no to dziwne  :drapanie: :drapanie: :drapanie: jestem przekonana, ze co do napoi bylo inaczej jak umowe podpisywalismy...przeciez bym sobie takiej story nie wymyslila :Maruda: moze Pani po mojej wizycie faktycznie stwierdzila, ze to co mowi nie ma sensu :P ;D
no i dzieciaki do lat 12 50% mialy byc :-\ co prawda my tam dzieciakow nie mamy...tylko 2 sie wprosila ::)
kurcze......musze tam najazd zrobic i sie zorientowac ze wszystkich, bo my ponad rok temu podpisywalismy umowe i sie chyba pozmienialo ???

femme umarlam ze smiechu :hahahaha: :hahahaha: :hahahaha:
 musialas miec niezla mine ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #668 dnia: 18 Czerwca 2012, 22:42 »
dziewczyny pilnujcie wszystkiego co ustalilyscie z duetem, bo roznie z nimi bywalo jesli chodzi o obsluge, rozne cyrki sie tam dzialy... ale nie strasze Was tylko lepiej jeszcze raz wsio dogadajcie co i jak ;) a pozniej niech ktos na biezaco pilnuje wszystkiego ;)

femme - padlam ze smiechu!! ale moj Maciej tez nie pamietal do jakiej piosenki mamy tanczyc! :D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #669 dnia: 18 Czerwca 2012, 22:47 »
kurczę no nie wiem, trochę mnie to wkurzyło, bo mamy dziecko  2 latka i też za niego normalna stawka, nie czaję... i teraz chyba te napoje kupimy,bo zawsze taniej, nie wiem... ale nie chce mi się no ...  pani mówi, że taka jest oferta hotelu, więc chyba nie mam, co się kłócić ech... bo ogólnie my najpierw chcieliśmy samo wesele i tu wszystko się zgadza, a o poprawiny nie pytaliśmy wtedy i dowiadujemy się teraz.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #670 dnia: 18 Czerwca 2012, 23:18 »
No my od razu o poprwinach mowilismy i tak mamy podpisana umowe, ale w niej przeciez takich rzeczy nie ma :-\....najgorsze, ze ja tkwie caly czas na uczelni, wiec dopiero po 27 bede mogla tam jechac.... :nerwus: :nerwus: :nerwus: :Olaboga:

Ale z tymi dziecmi to jakis zart...ja myslam, ze Ty o tych dzieciach wiekszych, bo do 3lat to ja mam na kartce, ze w ogole za darmo :|| a takich mamy 3(tez sie sami wpieprzyli... :-\) ...no kurde...przeciez  1,5 roczne dziecko raczej mi nie wpieprzy rosolu, porcji obiadowej, flakow, tatara, szaszlykow, barszczu z krokietami i mnostwa innych rzeczy... :-\ :-\ :-\

jak tylko tam wpadne to  :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm: :ckm:

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #671 dnia: 18 Czerwca 2012, 23:57 »
tzn na weselu mają za darmo dzieci do 3 lat, a 50% płacimy za obsługę i dzieci do 12 lat, umowa weselna powiedziałabym, że jest idealna, wszystko tak jak chcemy, poprostu o poprawiny się nie pytałam i teraz znam ofertę, jest wszystko ok tylko dziwi mnie to z tymi dziećmi i napojami... ale widać każdy robi inaczej... ?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #672 dnia: 19 Czerwca 2012, 07:18 »
femme - moj P. jak usłyszał naszą piosenkę - nie wiedział jeszcze, ze to wybrany przeze mnie walc z Nocy i dni - powiedział - a co to za smuty?

ale wiadomo Chłopy to czopy  ;)

przyszlazono, ja myslalam, żeby właśnie taki fotoobraz Rodzicom dać z okazji Dnia Matki i Ojca, dopiero w lipcu się z nimi zobaczę i dałabym taki prezent od nas - ucieszyliby się na bank  :D

u nas za dzieci do 6 lat się nie placilo, a od 6 do 12 lat 50%  i wydaje mi się to dosc rozsądne  :D

przyszlazono, nie mogę sie doczekać kiedy pokażesz nam sie w calej okazalosci ślubnej  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #673 dnia: 19 Czerwca 2012, 09:36 »
aaaaaaaaaaaaaa :mrgreen: :roll: myslalam, ze na wesele tak zmienili :glupek: to sie nie czepiam :P :P

co do napoi to niby dziwne, ale jak mi pani wytlumaczyla wtedy ile napoi zostaje z nieskonczonosci to i tak stwierdzilam, ze trzeba wlasne kupic :p

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #674 dnia: 19 Czerwca 2012, 16:49 »
To już tylko kilka dni zostało,strasznie nie mogę się doczekać relacji  ;D ;D ;D Na pewno będzie cudnie  :)

Kochana dopilnuj wszystkiego tak jak Pati napisała-póki możesz.Później to już niech ktoś rozsądny się tym zajmuje,żebyście wy nie musieli niczym się martwić na weselu.Napoje bym kupiła sama-zawsze to pare groszy w kieszeni  :)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #675 dnia: 19 Czerwca 2012, 23:20 »
emmo, a więc mniej więcej jest to coś takiego z tej strony http://fotoboss.pl/groups/show/id/4 :

to jest tylko internetowy projekt, ale na żywo jest identyczne, bardzo ładne, myślę właściwie, że jak znajdziesz gdzieś grupona albo promocję w jakimś fotosalonie to tak samo będziesz zadowolona, powiem tyle, że polecam Ci fotoobraz na prezent, jest świetny!

a co do sukni ślubnej i mnie w niej hehe to ja już się z lekka stresuję, tymbardziej, że co chwilę jakieś kłopoty... np teraz ksiądz zażyczył sobie zaświadczeń od świadków, że mogą być świadkami, a jeśli oni nie dostaną to co my zrobimy :( :( :( u Was też tak było czy tylko dowód musieli dać?

oj Patrycjo to ja też mam zakładać realcję ?  :P :P :P

a napoje kupujemy, weźmiemy od nich tylko soki, więc jutro zakupy... byłam dziś na paznokciach, ale jednak chcę inny kształt, bo zrobiłam żel, mam nadzieję, że da się to zmienić, jutro podzwonię i poytam :(

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #676 dnia: 20 Czerwca 2012, 09:40 »
a jak ja się pytalam pare dni temu, czy świadkowie muszą coś przynosić, to mi ksiądz powiedział, że tylko dowód...

skąd się bierze takie zaświadczenia???

a fotoalbumy czy fotoksiażki mi się nie podobają, bo nie ma w nich duszy...
ale to tylko moje skromne zdanie :P

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #677 dnia: 20 Czerwca 2012, 10:39 »
Trzeba bylo od razu zmieniac kształt :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #678 dnia: 20 Czerwca 2012, 10:51 »
ksztalt mozna i teraz zmienic ale trzeba bedzie jeszcze jedna warstwe zelu polozyc i tyle ;) ja sama tez sobie zmienialam, albo jak odrastaja to skracam i ciach! zelik nowy ;) mam w domu cala aparature wiec sama moge sobie to zrobic, oczywiscie juz nie moge bo to szkodzi dzidzi :P

z tymi zaswiadczeniami to dziwne bardzo... u nas tez tylko dowod i tyle... zadnych zaswiadczen i spowiedzi nawet...
te fotoobrazy nie widza mi sie tak jak xanth :P ale Twoje zdjecia zawsze mi sie podobaja :D

bedziesz piekna panna mloda ;D ;D juz sie nie moge doczekac!

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #679 dnia: 20 Czerwca 2012, 12:03 »
ok xanth w takim razie chyba oleję temat, skoro Ci tak ksiądz powiedział... a proboszcz Ci to powiedział? bo nam inny ksiądz wyjechał z tymi zaświadczeniami...

a z tym kształtem to wiesz Pandi mi się na początku widział, a teraz już nie, mam nadzieję, że po poprawieniu nie będzie to źle wyglądało... skoro jak mówisz Anio0lku trzeba kolejną wartswę dać...

co do fotoobrazu na zywo wyglada lepiej, ale juz mam spakowane...

Anio0lku ja nie ogarniam, boję się, że ze wszystkim nie zdążę i w dniu ślubu całkiem się zestresuję.... i wtedy nie będzie pięknie....

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #680 dnia: 20 Czerwca 2012, 12:19 »
Mi paznokcie robi kolezanka - cwiczy od 3 m-cy na sobie i wszystkich naokoło.. wierze ze nie bede miala takiego problemu..

3 dni - dasz rade!!

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #681 dnia: 20 Czerwca 2012, 16:09 »
oj Patrycjo to ja też mam zakładać realcję ? 
Pytanie-pewnie,że tak  ;D

Dziwnie z tym zaświadczeniem,ale wiem że w niektórych parafiach wymagają  ::) Najlepiej jakbyś zadzwoniła do samego proboszcza zapytać,chociaż takie rzeczy to mówią na samym początku a nie kilka dni przed ślubem  ::)
A kto wam udziela ślubu?Ten od zaświadczenia czy inny?
Nasi świadkowie dawali tylko dowody,ale o tym wiedzieliśmy na naukach,powtarzali nam to na protokole dlatego dziwię się,że teraz wam tak wyjechał  ::)

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #682 dnia: 20 Czerwca 2012, 19:48 »
Hmmm... Nam protokół spisywal jakiś młody ksiądz tomasz z taka smieszna brodka jak wlosy kinowe :p ma 26 lat ale mówi że ucieka z tej parafii. ( chyba mu się tam nie podoba). Myślę że proboszcz nie będzie miał problemu z tymi zaswiadczeniami, ale sama wiem, że jest tam kilku księży sluzbistow, których nie warto się słuchać. Zwłaszcza jednego w brylach. Jak będziesz miala czas to zadzwon, albo podejdz do prpboszcza. Może jednak nie trzeba

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #683 dnia: 20 Czerwca 2012, 21:27 »
wielkie dzięki dziewczyny ! w takim razie idę na żywioł, bo ksiądz proboszcz w ogóle nam nie kazał niczego, nie mówił nic, my pytaliśmy już nie pamiętam czy o spowiedź czy o świadków, ale wiem, że o spowiedzi to mówił, że świadkom nie daje żadnych karteczek, teraz jest za późno dla naszych świadków, więc najwyżej gdyby co to doniosą te zaświadczenia poprostu, chyba nas nie zabije.... bo rzeczywiście xanth to trafiliśmy na jakiegoś dziwnego księdza, pytał np. czy będą jakieś udziwnienia podczas ślubu typu prowadzenie do ołtarza Panny Młodej przez ojca... Bóg wie co jeszcze miał na myśli.... a wiesz Patrycja ten ksiądz to  nawet nie wiedział kto nam ślubu udzieli...ech...

Pandi jutro idę na paznokcie znów :) oprócz tego odbieram suknię, a w piątek jedziemy na salę z resztą rzeczy, mam nadzieję, że wszystko się ułoży, a jeszcze ta pogoda :(

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
« Odpowiedź #684 dnia: 20 Czerwca 2012, 22:13 »
u nas pamietam ze przed sama ksiadz sie spytal czy swiadkowie ida do komunii.. po prostu..
zadnych zaswiadczen nie bylo trzeba przynosic.
No i tylko dowody os. przed msza musieli miec.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #685 dnia: 21 Czerwca 2012, 06:28 »
przyszlazona - zrob tak zebys byla zadowolona, macie ostatnie sprawy do zalatwienia - czyli pięknie sie wyrobiłaś ze wszystkim  ;)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #686 dnia: 21 Czerwca 2012, 09:24 »
co do świadków, słyszałam kiedyś że nie muszą być nawet osobami wierzącymi ::), ale nie wszędzie to praktykują bo wiadomo niektórzy sobie własne prawa ustanawiają w parafiach :/. Sprawa spowiedzi i przyjęcia komunii św. przez świadków, to ich indywidualna sprawa i sprawa ich sumienia, dlatego nie czaję tych zakrętów ze świadkami.

przyszlazonko, przepraszam że ostatnio do Ciebie nie zaglądam (tzn zaglądam, przez net w telefonie :P, ale nie piszę...), ale mam urwanie głowy z pracą...tzn dziś mam akurat wolne, juhuuu :D, ale przymierzam się aby jechać do taty do szpitala i może po drodze odwiedzę dziadków...
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #687 dnia: 21 Czerwca 2012, 12:37 »
nasi świadkowie nie poszli do komunii i nie mieli zadnych zaświadczeń, ksiądz nawet nie chcial ich dowodow w dniu ślubu, tylko przy spisywaniu protokołu na kartce podalam ich dane... Powiedzialam chyba 2 dni przed ślubem ksiedzu,że świadkowie nie przyjmą komunii, a on że luz  :D tzn. nie powidzial tak dosłownie, no ale wiecie o co chodzi  :D :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #688 dnia: 21 Czerwca 2012, 20:43 »
hehe emmo jak napisalas ze luz, to mi sie przypomnialo jak na mszy podalismy sobie prawe dlonie do zlozenia przysiegi i ksiadz dal swoj ornat (to sie chyba tak nazywa) i mowi do nas: tylko mnie nie pociagnijcie zebym nie upadl, a Maciek do niego wtedy - SPOKO!! ;D ;D ;D ksiadz fajny i mlody wiec nie mial nic przeciwko haha :D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #689 dnia: 21 Czerwca 2012, 23:16 »
dzięki dziewczyny, troche mnie uspokoiłyście !!! 3majcie kciuki za powodzenie :) bo np. emmo jeden świadek to nie idzie do komunii na bank... więc lusi 251 jak wy bierzemy dowody i już :)

nusiaku nie gniewam się, sama ledwo, co ogarniam... właśnie skończyłam sprzątać, byłam też poprawić paznokcie, odebrać suknię, spotkaliśmy się z firmą dekoaratorską i wszystko git, byliśmy nawet potańczyć - mój PM chciał na działkach na Derdowskiego, a mi się przypomniało, że Sylwusia tam jest i tak się spotkaliśmy hehehe :) na żywo to jeszcze fajniejsza i ładniejsza kobietka, a jaka sala będzie ładna mmm :)

Pandi, a ja się jeszcze nie wyrobiłam, hehe jutro trochę latania, ale wieczór mam nadzieję będzie już spokojny.

Anio0lku mega fajna historia hehe :D