Autor Wątek: jeszcze 5 miesięcy i powiemy sobie tak !!!! PrzyszlaŻona i On :)  (Przeczytany 37387 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
Odp: jeszcze 5 miesięcy i powiemy sobie tak !!!! PrzyszlaŻona i On :)
« Odpowiedź #630 dnia: 5 Czerwca 2012, 14:21 »
zonka do spowiedzi 2 razy musimy isc, spotkac sie z ksiedzem, zrobic ostatnie spotkanie indywidualne a babka z poradni, no i najgorsze... zakupy bo my wszystko sami robimy i troche tego latania z zakupami jest ;/
spotkac sie musimy zzespolem i foto i kamera. kupic prezenty dla gosci, cos dla swiadkow na podziekowanie musimy ogarnac eh nie pisze wiecej bo sie poplacze ;[

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #631 dnia: 5 Czerwca 2012, 14:50 »
menu bardzo smakowite i bardzo podobne do mojego wstepnego ;) od razu po weselu prosze o zdanie relacji co najbardziej smakowalo ;)
my roznimy sie tylko tym schabem na I danie-chcemy w sosie mysliwskim(pieczeniowym? ???), bo moj M. nie lubi grzybow :Blee: z Nim jak z dzieckiem ::) ;) i sałatke jarzynowa na jakas inna zmienilam ,ale juz nie pamietam :P + tatar i wegorze :)

a powiedz mi...jak to wyglada z grillem, bo my caly czas zmieniamy zdanie...co tam jest dokladnie do jedzenia? jakies warzywa grillowane czy ryby  tez sa? moja bestfrenda ;) jest wegetarianka, wiec musze sie o nia zatroszczyc ;D

sukienka piekna!!! :ok: wlasnie tez myslalam pierw nad dluga tylko jakas bardziej zwiewna, ale tak jak xanth pisze...fajnie by bylo, zeby goscie wiedzieli, ze gdzies tam jednak mam te nogi ;D krotkie , bo krotkie, ale sa :D

bardzo, bardzo ladnie wygladasz! :)

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #632 dnia: 5 Czerwca 2012, 15:07 »
ile razy się chodzi do baby z poradni? my już byliśmy to trzeba jeszcze raz???

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #633 dnia: 5 Czerwca 2012, 15:32 »
Sylwusia ja i tak Cię podziwiam, z resztą xanth też, że organizujecie na działkach bo ja nie miałabym głowy do tego, tych zakupów, śmietnika itp, chyba bym nie ogarnęła, ja czasem płaczę, że wciąż jakieś pierdoły mi zostały, a czas leci, ale trzeba spiąć się i wtedy idzie :)

malinowa mambo, wiesz co ja to nawet nie zapytałam o tego grilla, sama nie wiem dlaczego :) ale zdam relację, och tatar i węgorze mmm... czyli, że nie wydaje się moje menu, że trochę za dużo ?

ach malinowa ale ta sukienka ma wycięcie długości całej nogi - nie ma opcji, żeby nie było widać nóg :D cieszę się, że Ci się podoba, bo już miałam obawy z tą sukeinką, 100 tys przymierzonych i żadna mi się nie widziała :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #634 dnia: 5 Czerwca 2012, 15:46 »
no kurcze...masz racje...przemysle jeszcze ta sukienke :drapanie: taki rozpierdak po sama...wiadomo dokad ;) to by mi odpowiadal  ;)

z tym zarciem to tak jest, ze z jednej strony nie chce sie przesadzic, ale z drugiej lepiej przegiac niz zeby zabraklo....
jak tam jeszcze sie zaglebilam to chyba nie bralismy tych rozkow i sera................ale nad tym serem to pomysle ::)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #635 dnia: 5 Czerwca 2012, 19:59 »
ja właśnie napisałam do duetu, że rezygnujemy z jajek w majonezie i schabu faszerowanego po staropolku,bo i tak mamy jeszcze schab ze śliwką, koleżanka mówiła, że jak była tam na weselu to nie szło tego wszystkiego zjeść, a miała menu za jakoś koło 160-170 zł, no nie wiem, mam nadzieję, że nie zabraknie... ale ser wzięłam, bo lubię i zawsze jakoś pasuje do mięsa, wędlin czy nawet tak o :D wyślij mi swoje menu na priva :D

a Ty w sukience długiej z rozcięciem to na pewno zrobiłabyś furorę jak Anja Rubik :D

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #636 dnia: 5 Czerwca 2012, 20:16 »
ojej... :-\ chyba nie-e ;D

zreszta wolalabym angeline :D
  :skacza:  :skacza:  :skacza:

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #637 dnia: 5 Czerwca 2012, 23:07 »
zonka ja wlasnie chcvialam napisac zebys zrezygnowala z jajek ;p ja mialam bardzo podobne menu jak ty i wlasnie zrezygnmowalaam z jajec ;D
bo szybko sie zeschna ;p

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #638 dnia: 6 Czerwca 2012, 01:04 »
malinowa angelina też może być, w końcu też zrobiła furorę :D :D :D

Sylwusia no widzisz, podobnie myślimy hehe :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #639 dnia: 6 Czerwca 2012, 09:08 »
zonko mala podpowiedz tylko... lepiej zamow juz teraz te czekoladki ze zdjeciem bo troche sie na nie czeka... ja sie boje czy one przyjda na czas ;/ niestety moze i tak wyjsc... lepiej teraz je kup i niech zaczna robic projekt bo to dlugo dosyc trwa.. :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #640 dnia: 6 Czerwca 2012, 15:58 »
śliczna suknia!!!! cudnie w niej wyglądasz  :D

u nas byly jajka faszerowane pieczarkami i czyms tam i średnio szły.... goscie woleli inne przystawki, stół wiejski rządził!!!  :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #641 dnia: 6 Czerwca 2012, 16:18 »
Po pierwsze suknia piękna i Ty w niej wyglądasz olśniewająco!
Po drugie...gdy czytam o odmowach czuję się jakbym czytała o NASZYCH odmowach.Tzn. jak przed naszym ślubem goście odmawiali.

Zaprosiliśmy ponad 100 gości,a jak przyszło do potwierdzania to odmowa za odmową...Ze 100 osób zrobiło się 40kilka(możesz poczytać w moim wątku jaka byąłm zrospaczona-zastanawiałam się nawet czy aby nie odwołać wesela tylko wziąść sam ślub...).Nasza sala była na 150 osób  ::)
i co wzięłam się w garść i powiedziałam sobie,że jak nie chcą to nie-ich strata!Doprosiliśmy znajomych,którzy z miejsca mówili że przyjdą.Wesele się odbyło(było z dziećmi około 70osón),było CUDOWNIE!!!!i z perspektywy czasu cieszę się,że tak się stało!!!Nie było u nas wszystkich tych ciotek co to siedzę byle siedzieć i obrabiać innym dupę!A goście bawili się z nami do samego rana.
I Ty też tak sobie powiedz!!!Nikt nie ma prawa psuć wam zabawy,humoru swoimi fanaberiami!!!  ::)  ::) ::)
A dopraszanie jest zupełnie normalne-ostatecznie nikt nie musi wiedzieć,że jest z "listy rezerowej"

Ps.my dopraszaliśmy 2 tyg przed ślubem
Ps2.co niektórzy goście do tej pory nie dali znać,czy  bedą na weselu-chyba dalej się zastanawiają  :D ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #642 dnia: 6 Czerwca 2012, 17:14 »
wlasnie jesli masz kogo dopraszac to to zrob
ja nie mam za bardzo nawet  chyba ze na prawde malo waznych znajoych
my zaprosilismy od arzu wszystkich kgoo chcielismy ale dlatego ze sala byla nasza a tata kucharz wiec ans nie ksoztoalo to w tysiacach ;]
teraz odmowilo nam na dzien dobry ponad 20 osob ale nei dopraszamy bo w sumie nawte nie mamy kogo ;p

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #643 dnia: 7 Czerwca 2012, 17:27 »
Anio0lku dziękuję za radę :) ja już przedwczoraj zamówiłam czekoladki, ale póki co cisza, jeśli chodzi o projekt czy cokolwiek, mam nadzieję, że zdążę je otrzymać :) 3mam kciuki, żeby Twoje dotarły !

emmo to super ! z jajek już zrezygnowałam :) a stół wiejski będzie na banka :) stąd pytania o bimber hehe :) fajowo, że Ci suknia podoba, muszę jakieś buty do niej kupić i myślę gdzie dostanę beżowe, cieliste, na platformie jakieś fajne i wygodne :)

patrycja_4r wielkie dzięki za komplement :) co do odmów odszukam Twój wątek i poczytam, ale już wiem, co czułaś, u nas najgorsze jet to, że zaprosiliśmy wszystkich, których chcieliśmy i nie spodziewaliśmy się kompletnie tylu odmów, mamy parę osób, z którymi od niedawna mamy kontakt bądź w pierwszej kolejności jakoś nie myśleliśmy o ich zapraszaniu, ale w obecnej sytuacji może ktoś się zgodzi przyjąć zaproszenie... generalnie nie myślałam o odwołaniu wesela, ale głupio mi w 200 osobowej sali, że się w te 50 osób zgubimy, ale może nie będzie tak źle... bardzo, ale to bardzo się cieszę, że ostatecznie Twoje wesele było cudowne z cudownymi gośćmi, którzy chcieli z Tobą być ! i tak właśnie pomyślałam, że kto ma być, kto chce przyjść to będzie i trzeba o te osoby zadbać - dziękuję Ci za wszystko, co napisałaś ! może zadzwoń do tych niektórych i zapytaj czy już się zastanowili hehehehe :D

sylwusia no w zasadzie my też już nie mamy kogo...

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #644 dnia: 7 Czerwca 2012, 18:59 »
przyszlazona nie martw się na prawdę, o tych gości. Przynajmniej teraz wiesz, na kim można polegać, i komu tak na prawdę na Was zależy...
Ja na poczatku planowałam z 80 osób, potem zeszło do 70, a teraz może będzie z 57, bo mi trochę ludzi odpadło, trochę wyjechało za granice, ale najważniejsze, ze rodzina będzie :) Rodzina i najbliżsi przyjaciele.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #645 dnia: 7 Czerwca 2012, 20:45 »
teraz wiem dla kogo jesteśmy ważni, masz rację kochana

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #646 dnia: 7 Czerwca 2012, 22:01 »
Nie martw się przyszłazonko, Twoje wesele na pewno bedzie wspaniałe mimo mniejszej ilości gości :)
My zapraszaliśmy ok 160 osób bedzie razem z dziecmi ok 130 osób, niektórzy w ogóle nie dali znac, wiec po 4 dniach postanowiłam podzwonić, jedni mówili, ze nie dawali znac bo wiadome, ze przyjda, inni zapomnieli, a jeszcze inna baba- ona nie wie... powodu niewiedzy nie przedstawila, tylko pytanie czy juz musisz wiedziec ? ;/ Jedna ciocia z wujkiem mówili, ze nie przyjda, bo to są koszta dla nas itd.. lepiej, zeby ktoś młody poszedł, ale jak im wyperswadowałam, ze zapraszaliśmu wszystkich ktorych chcielibyśmy widzieć na swoim weselu i nie liczyliśmy na to, ze ktoś odmówi i domawiać innych to sie zgodzili :) ( znajac ich, prezent i tak by dali, dlaczego zatem mieliby nie przyjsc na wesele)
dzisiaj opłaciliśmy cały hotel 47 miejsc, w sobotę jedziemy krecić etiude początkową do filmu :D chociaz pomysłu w sumie konkretnego brak :( Ale nasi kamerzyści są kreatywni, wiec myśle, ze będzie ok :) ( sorrki, ze tak w Twoim wątku chwale sie co u mnie, ale swój zawiesiłam  jak wiesz )

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #647 dnia: 7 Czerwca 2012, 22:08 »
wiem kochana i wcale się nie gniewam, swoją drogą dziwne, że tyle osób nie raczy nawet zadzwonić i poinformować, szczerze mówiąc mnie to zdziwiło, że do większości to my musieliśmy dzwonić, ale będziesz mieć duże wesele - super, u mnie kameralnie ale jak mówisz ważne, że z osobami, które chcieliśmy :)

a propos kupiliśmy piwko na wesele i poprawiny, jeszcze winko trzeba kupić, chyba na 50 osób to starczy 6 win białych i 6 czerwonych? czy lepiej więcej kupić ?

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #648 dnia: 9 Czerwca 2012, 16:35 »
zonka.....a tak mi sie przypomnialo :P jak to jest z tymi poprawinami w ogrodzie? mozna sobie tez wybrac kolor dekoracji?np. inny niz w dniu wesela? ??? oczywiscie nie chodzi mi o kwiaty, bo wiadomo, ze nie beda milion bukietow dla mnie zamawiac ;D
Wy w koncu jak kolor macie...zielen?
i wiesz moze czy krzesla w namiocia sa normalnie ubrane tak ja na sali?...chodzi mi o te biale nakrycia? ??? bo jak ja mam poprawiny w sobote to oni maja za pewne wesele nowe wieczorem...mam nadzieje, ze mnie nie pozbawia ubranek na krzesla na rzecz nowej pary mlodej :drapanie: :drapanie: :||

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #649 dnia: 9 Czerwca 2012, 18:12 »
malinowa powiem Ci, że tak jak już pytałaś ostatnio ja w zasadzie pytałam tylko o wesele, a o poprawiny nie za bardzo.... nawet nie znałam menu hehehehe :) ale tak mi teraz nasuwasz pytania.hmmm generalnie wiem, że nie będzie winietek już, ale że stoły okrągłe, i że od 10 rano mini bufet już robią zanim poprawiny się zaczną, muszę dopytać o te dekoracje, może znów tam się przejedziemy, a kolor mamy zieleń, bo mi się najbardziej podobała, jak będę coś wiedzieć to dam znać :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #650 dnia: 10 Czerwca 2012, 18:40 »
przyszlazona sporo pytan, wiec rozumiem doskonale Twoje położenie .. tyle czekałam, a teraz uwijam sie jak w ukropie ..  :-\

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #651 dnia: 12 Czerwca 2012, 23:30 »
hej Wam kochane, ja zaczynam się stresować... doby brakuje na wszystko, jeszcze chciałam kupić jakiś ciuch na panieński, ale nie wiem czy zdążę... a to już w piątek... mamy być w 9 osób, mam nadzieję, że będzie tak fajnie jak u Was.

spotkaliśmy się z zespołem-wszystko super, pani od kwiatów też już ze mną rozmawiała i wszystko ustalone, tort wybrany, czekam na zamówienia weselne...

a propos Anio0lku mam stresa, bo z projektem kompletna cisza, pisalałam, dzwoniłam i nic się nie dzieję, boję się, że nie dojdą moje fotoczekoladki... jutro zadzwonię znów,

czekam też na fotoobrazy... tuby strzelające i balon strzelający już w domu, mam nawet naklejki na buty, kupiliśmy piwko i wino, próbuję ustalić usadzenie gości i w pokojach... masakra jakaś.... a taniec pierwszy stoi w miejscu ech.... nie ogarniam...

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #652 dnia: 13 Czerwca 2012, 07:29 »
ojej, to juz tuż tuż!!!!  :D :D :D

z tańcem warto juz chyba coś zacząć  ;)
choc z drugiej strony....my z P. wszystko praktycznie robilismy "za poźno".... i jakoś zdążyliśmy ze wszystkim  :D

juz radzilam to - postaraj sie jak najwięcej zrzucić na inne, zaufane osoby  :D uwierz - poradzą sobie, a Ty będziesz miala mniej na glowie  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #653 dnia: 13 Czerwca 2012, 13:23 »
tzn pierwszy taniec tańczymy, ale jakoś ciągle wypadają spotkania, a parę rzeczy weselnych na bank zrzucimy na świadków i rodzinę hehehe

za to mam mega nerwa na PMa, który twierdzi, że za bardzo się wszystkim przejmuję, już prawie codziennie się kłócimy o te szczególy, ma w nosie jaki będzie tort (w cukierni spędziliśmy chyba 2 minuty wybierając na szybko i bez jakiegokolwiek zastanowienia :( ), jak będą usadzeni goście, w których pokojach będą spać (twierdzi, że każdy ma to gdzieś), jak będzie wyglądał prezent dla rodziców i świadków (ja mu parę razy pokazywałam wersję fotoobrazu ze zdjęciami, czy mu się takie widzą czy nie to się wściekał, że ile razy można )

wysłał mi jakiś filmik z wesela czyjegoś, bo mu się strasznie podobało jak kamerzysta nakręcił, po czym oczekiwał, że będę się tym zachwycać, a jak mi się parę rzeczy, co para młoda robiła nie podobało to już wielka obraza, nawet o taką pierdołę. dzisiaj bezsensownie wziął urlop, żeby załatwiać sama nie wiem co, bo powymyślał parę głupot, które można zrobić w każdy inny dzień... czyli np. spotkanie ze świadkiem ech.... dziewczyny czy wszyscy faceci są tacy sami ?

poza tym takie nietypowe pytanie - czy po poprawinach też się powinno zapewniać transport do domu ???

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #654 dnia: 13 Czerwca 2012, 13:36 »
Zonko mezczyzni w tych sprawach sa dziwni mij podobnie chociaz nie moge narzekac az tak no jednak trochesie angazuje a od niedawna zaczal wracac z pracy duuuZo szybciej dzirki czemu zalatwilismy kilka spraw ;)
Mamy 1.5 tygodnia ;)

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #655 dnia: 13 Czerwca 2012, 13:54 »
hehe, emm-a mowi że wszystko na ostatnią chwile robili, a ja mam slub za dwa miesiace a nawet jeszcze u księdza nie byliśmy :D

nawet nie wyobrażam sobie tego dnia :D masakra :D

a co do mężczyzn, to mój też nie chce nic słyszeć o tym slubie, bo go BOLI portfel :(

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #656 dnia: 13 Czerwca 2012, 14:00 »
przyszlazono - kiedy opisujesz podejście Twojego narzeczonego do spraw slubnych, mam wrażenie, że piszesz o moim mężu...
Też mówił, że nikt na to, na tamto nie patrzy, że bez sensu sie wszystkim przejmuję itp.
Powiem Ci, że w pewnych kwestiach miał rację, np. zależało mi na kokardkach na krzesłach dla kobiet i były, ale nie wiem, czy ktokolwiek oprócz mnie zwrócil na to uwagę  ;)  ale w nie których nie miał racje i potem cieszył się z "głupot", o które zadbałam;
np. czekladki dla gości z podziekowaniem dla gosci i naszym zdjeciem - wklejalam Wam je  - P. uważal, ze to fanaberia moja, a okazalo się, ze gościom się podobało i byli miło zaskoczeni;

torta wybieralismy....hhhm....5minut  :D tzn. ja wybralam, bo dla P. bylo to obojętne  :D i dobrze wybralam  :D

z transportem po poprawinach nie przesadzaj....każdy niech sam o to zadba, wystarczająco duzo już gosciom zapewniasz według mnie...ale to tylko moje zdanie  :D

kłótnie przed slubem to standard - myslalam, że sie pozabijamy  ;) :D

zatem uszy do góry, będzie dobrze  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #657 dnia: 13 Czerwca 2012, 14:18 »
Sylwusia on ogólnie się angażuje, ale też ogólnie czepia się mnie, że się zajmuję długo detalami... masz stresa już? bo ja trochę tak...

xanth Ty to jeszcze ze wszystkim zdążysz, ksiądz nie zając hehehe

emmo powiem Ci, że mnie uspokoiłaś normalnie... dzięki! mam pomysł zatem, aby te swoje detale robić samej i nie pytać Go w ogóle o zdanie, a potem może właśnie je doceni, a propos czekoladek dziś dostałam projekt i mam nadzieję, że szybko je dostanę, bo projekt już zaakceptowałam, a co transportu to nie będę organizować, najwyżej jakoś się uda wsadzić gości do zmotoryzowanych osób hehe, bo i tak musiałam zamówić trasnport powrotny z wesela dla 5 osób....

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #658 dnia: 13 Czerwca 2012, 14:36 »
oczywiście, ze sama sie zajmij detalami...Pamiętam, ze sie wściekalam, że P. nie chce sie zaangażowac tak, jak bym chciala i wtedy moja przyjaciolka-swiadkowa, powiedziala mi - to zrob sama jak uważasz - po co masz go na siłe namawiać na coś? zrob sama, oboje będziecie zadowoleni - i tak sie stało  :D  dziś, obiektywnie patrząc, widze, że trudno wymagać od faceta,aby sie niektorymi sprawami przejmowal  - np. kokardki na siedzeniach, czy rodzaj i kolor torta...w koncu chłopy to czopy  ;) ;) ;)
a ze się potem cieszył z moich pomysłów...no cóż....przez miesiąc Mu o tym przypominałam  :D :D :D :D
u mnie goście sami sie zorganizowali, jedni pozabierali drugich, w koncu poznali się na weselu i nie jechali z obcymi - naprawdę się tym nie przejmuj  :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #659 dnia: 13 Czerwca 2012, 14:50 »
oki to no temat trasnportu ogarnięty, a co do facetów to nic dodać nic ująć - CHŁOPY TO CZOPY