Autor Wątek: jeszcze 5 miesięcy i powiemy sobie tak !!!! PrzyszlaŻona i On :)  (Przeczytany 37319 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
Odp: jeszcze 5 miesięcy i powiemy sobie tak !!!! PrzyszlaŻona i On :)
« Odpowiedź #600 dnia: 24 Maja 2012, 13:12 »
dzięki wielkie nusiaku - muszę właśnie krótszy łańcuszek kupić, tylko właśnie mam dylemat czy nie brać tego "bogatszego" bo w sumie podoba mi się, oj oj :) ale w większości mówicie, że lepiej ten delikatniejszy :)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #601 dnia: 24 Maja 2012, 13:18 »
Hehe widzę, że też sroczka jesteś ;D. Jakby dekolt był gładki to ok, ale za dużo świecidełek będzie;), a tak wisiorek nawiązujący do kryształków na dekolcie będzie git, zresztą tak delikatniej się prezentujesz:).
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #602 dnia: 24 Maja 2012, 14:01 »
hehe oki :) myślę, że powinnam być delikatna  ;D ;D ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #603 dnia: 24 Maja 2012, 15:13 »
Co do piwa-to ja bym się zdecydowała na butelkę-beczkę otworzysz a jak nie pójdzie to co wtedy???
My byliśmy kiedyś na weselu,w zasadzie na poprawinach było piwo własnie z beczki.Poszła jedna(nie pamiętam ile miała litrów)więc otworzyli drugą i co...goście siorbneli kilka piw i to wszystko.Mlodzi na siłę później to piwo zlewali do zakręcanych butelek bo i tak za to wcześniej zapłącili  ::)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #604 dnia: 24 Maja 2012, 15:35 »
o tym nie pomyślałam  ::) wielkie dzięki ! racja... butelki możemy zabrać, a beczkę niekoniecznie. no to teraz trzeba się zastanowić ile tych butelek wziąć  ::) ::) ::)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #605 dnia: 24 Maja 2012, 15:43 »
och teraz to będziesz miała dylemat...my mieliśmy chyba 70a może 40(nie pamiętam)ale to było tylko na poprawiny-na weselu piwka nie serwowaliśmy.Oczywiście poszlo wszystko  :P

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #606 dnia: 24 Maja 2012, 15:51 »
mi mój PM podpowiada 20 butelek wina i 60 piw na wesele i poprawiny na około 60 osób (wraz z dziećmi i osobami niepijącymi i faktem iż parę osób nie będzie na poprawinach) także coś mi jednak Twoje liczby mówią, a ile osób miałaś na weselu ?

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
« Odpowiedź #607 dnia: 24 Maja 2012, 16:33 »
my mieliśmy nieco ponad 70 osób-ale tak dorosłych i "młodzieży"to było ok 50.
Na weselu mieliśmy wodeczkę 124 buteli 0,5,wino 20 butelek no i na poprawiny dołożyliśmy jeszcze właśnie piwko.Winka nam chyba ze 4 zostały a piwka tak jak pisałam nic,tylko wiesz to wszystko zależy od gości  :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #608 dnia: 24 Maja 2012, 22:46 »
my kupujemy 0,5 l/osobe na wesele :D.. + 0,5l/osobe na  poprawiny .. wodka bedzie razem wywieziona na sale, wiec jakcy co z poprawinowej podbierzemy .. win ok 20 butelek .. i 20 butelek piwa. bimber + wisnioweczka z cytrynowka. zadnych whisky - my nie gustujemy w tego typu alkoholu, wiec bez szalenstw.
mam nadzieje, ze dobrze wyliczycie
nic sie nie zmarnuje ;)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #609 dnia: 3 Czerwca 2012, 23:15 »
witam was kochane, po wstępnych potwierdzeniach mam doła, nawet nie wiem czy będzie 50 osób na weselu... taka wielka sala, deklaracja na 80 minimum i teraz takie cos... chce mi się płakać... ze względu na różne sytuacje rodzinne połowa osób to rodzina - wszystko przez kłótnie i jakieś dziwne wykręty, jeden kuzyn w ogóle się nie odzywał, aż tu nagle chce by moja siostra jego dziecka chrzestną została,a ona z tego względu, że tylko po to się kontaktuje i to nawet nie wiedziała, że ma dziecko to odmówiła i wyszło, że nie chcemy mieć z nimi kontaktu... nasłuchałam się od tamtej rodziny o nienawiści do mojej, i że nigdy się nie pogodzą i płakałam podczas tych rozmów...inni to znajomi, co jedni na mecz jadą i nie dadzą rady wrócić, inni nie mają z kim dziecka zostawić, albo kasy nie mają, parę osób woli samemu iść i tak zmniejszyła się liczba diametralnie :( głupio mi teraz kogoś dopraszać,bo to chyba nieeleganckie.... wódki tyle, że nie wiem po co, nadrukowanych winietek 100 i co ?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #610 dnia: 4 Czerwca 2012, 07:30 »
po pierwsze - współczuję tych odmów, wiem, jakie to przykre; moja rada - nie przejmuj się tak mocno, bo nie warto; ja też słyszalam teksty, że kasy ktos nie ma, wowczas proponowalam,że pomyslę o niedrogim prezencie, typu pościel czy wazon, ale też nie pasowalo, zatem - olać po prostu trza !!!  mieliśmy prawie 140osob zaproszonych, a na weselu bylo chyba 85 czy 87  - juz nie pamietam i też się dziwnie czulam, bo deklarowalam że będzie ok.100 gosci, ale organizatorzy naprawdę to przyszlazono rozumieją - ktos kto siedzi w temacie, wie, jak to bywa z goscmi i jestem pewna,że nie będzie Ci nikt żadnych wyrzutow robil;

po drugie - dopraszaj jeśli masz ochotę!!! dlaczego to nieeleganckie? my tydzien przed ślubem dowiedzielismy się ze jednak,mimo potwierdzen, kilku osob nie będzie, zatem dzwonilismy do fajncyh znajomych, ktorych wczesniej nie zapraszalismy, bo obawialismy sie wlasnie o zbyt duza liczbę gosci i mowilismy prawdę -  że z rodziny klika osob odmowilo i w związku z tym od razu pomyslelismy o nich i byloby nam milo,gdyby przyszli - 7 osob tak zaprosilismy, 5 przyszlo - 2 nie mogly bo mialy juz plany wyjazdowe; przyszli i sie świetnie bawili i dziekowali,że o nich pomyslelismy, a jako że to bylo tydzien przed ślubem i mnostwo spraw, nawet juz im zaproszen nie wypisalismy,ale nikt z nich problemu nie robil;
dlatego dopraszaj, kto normalny i Was lubi, na pewno się ucieszy, a nie pogniewa, że jest dopraszany
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #611 dnia: 4 Czerwca 2012, 08:19 »
Dopraszaj !!! Widac jak to z rodziną.. znajomych, którzy docenią Twój gest!!

U nas miało byc 78 wyszło 60 .. sale rezerwowalismy z nastawieniem na min 60 osob, a tu takie maksimum wyszło .. mowi sie trudno, najbardziej wytrwali będą dzielić z wami ten dzien !!

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #612 dnia: 4 Czerwca 2012, 09:04 »
jest jeszcze czas zeby domowic... nie bedzie to zaden problem, jesli powiecie o co chodzi to na pewno nikt sie nie obrazi... u nas bardzo sie ucieszyli, na poczatku mielismy miec ok 100 osob a teraz mamy 75, mam nadzieje, ze juz nikt nie zrezygnuje na ostatnia chwile... ech to najgorsze ;/

u mnie z rodzina tez byly problemy w koncu tez sie poobrazali i tyle... ale jak tylko reszta opowie im jak fajnie bylo to beda baaaaardzo zalowac. u Ciebie tez tak bedzie kochana zobaczysz  :-* :-* :-* :-*

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #613 dnia: 4 Czerwca 2012, 09:10 »
U nas tez zaproszonych bylo 135 do dzis termin potwierdzen.. na ta chwile 20 osob odmowilo. wiem ze drugie tyle najprawdopodbniej odmowi. szkoda ale coz zycie..
boje sie czy nie bedzie jeszcze mniej.. a z drugiej str pies ich tracal jak to mowia ;))
Kochana pomysl ze niie przyjda tylko ci ktorym nie zalezalo.. ja odkad tak podchodze jest mi chociaz ciut lepiej ;) choc czasem mysle i sie doluje. ja daje moim goscia do sr czas a potem bede dzwonic

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #614 dnia: 4 Czerwca 2012, 09:43 »
ha! ale niespodzianka... sluchajcie zycze tego kazdej z Was... dojdzie do Nas jeszcze jedna osoba, kuzyn Macka poklocil sie z dziewczyna i mialo jej nie byc, ale nie pogodzili i bedzie ;) lepiej tak niz jakby odmowili ;)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #615 dnia: 4 Czerwca 2012, 12:03 »
wielkie dzięki dziewczyny !!! w takim razie w tym tygodniu pomyślę o paru osobach, może się zgodzą i będą z nami cieszyć tak jak te 50, które potwierdziło swoją obecność, zobaczymy jak to wyjdzie.

a z rzeczy dodatkowych to w końcu byliśmy u pierwszej spowiedzi, poszło całkiem gładko :) jeszcze tylko jedna w przeddzień ślubu i jesteśmy aniołkami hehe :)

kupiłam też tuby strzelające po wyjściu z kościoła i balon strzelający na pierwszy taniec ( o balonie uprzedziłam - posprzątają hehe, ale o tubach nie mówię, co nie emmo :D )

byliśmy w Duecie - babka jest wspaniała, wszystko mamy ustalone, co do każdego szczegółu, jeszcze tylko potwierdzić menu, bo nie wiem czy nie za dużo mamy jedzenia w nim hehe i ustalić stoły i noclegi.

transport do i z ustalony

suknia na poprawiny kupiona :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #616 dnia: 4 Czerwca 2012, 15:22 »
ciesze sie ze juz ci lepiej ;]
jaka masz sukienke? ;]
dawaj menu pochwal sie bo ja mam podobny dylemat czy nie za duzo jedzenia robimy
slub na 17 ....

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #617 dnia: 4 Czerwca 2012, 16:24 »
Mi też ludzie odmówili i to tacy, którym mówiłam już od roku, że są zaproszeni, z resztą sami mnie prosili o to żebym ich zaprosiła (bo nie miałam zamiaru), a dzisiaj się dowiedziałam, że idą do znajomych na 3 dniowe wesele w tym samym terminie co moje :) echee...

i prawdopodobnie P, która miała być świadkową też się nie pojawi na tym weselu, co mnie utwierdzi w tym, że dobrze zrobiłam oraz że nie warto było utrzymywać kontakt aż 10 lat :)

sylwusia ja mam menu u siebie, myślę że jest spoko może Ci trochę coś podpowie :)

Boje się tego odmawiania przez gości, bo ja się bardzo wszystkim przejmuję i każdą odmowę będę przeżywać po parę dni jak znam życie :D

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #618 dnia: 4 Czerwca 2012, 16:30 »
wlasnie zonko pokaz sukienke! :)

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #619 dnia: 4 Czerwca 2012, 16:35 »
aa no własnie! pokazuj sukieneczkę!

ja też chciałabym kupić takie tuby ale moja mama woli takie piramidy strzelające zimnymi ogniami :) jak widziałyśmy w telewizji to się zakochała :D:D:D:D

Offline lebara

• maniak
« Odpowiedź #620 dnia: 4 Czerwca 2012, 16:55 »
Ani0łku 5 dni :) no właśnie a gdzie zdjęcia sukienki??
,,Geny to nie wszystko, zdrowie i mądrość Twojego dziecka zależą od Ciebie"

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #621 dnia: 4 Czerwca 2012, 19:58 »
oj lebara juz tak malo zostalo  :D :D :D :D

ja tez kupilam dwie tuby 80 cm strzelajace platkami - fioletowe i kremowee, niebieskich nie bylo niestety  ;D ;D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #622 dnia: 4 Czerwca 2012, 23:48 »
Dziewczyny jeśli chodzi o menu to póki co mamy takie, zastanawiam się czy z czegoś nie zejść... co myślicie Wy?

OBIAD:
•   Rosół z makaronem
•   Schab z serem i pieczarkami
•   Półmiski pieczyste
•   Ziemniaki, zestaw surówek
PRZYSTAWKI ZIMNE:
•   Sałatka grecka
•   Sałatka jarzynowa
•   Sałatka z kurczakiem grillowanym
•   Galaretki drobiowo - wieprzowe
•   Rolmopsy śledziowe
•   Jajka w majonezie
•   Ryba po grecku
•   Rożki szynkowe z kremem chrzanowym
•   Schab ze śliwką
•   Rolada z boczku
•   Karkówka faszerowana grzybami leśnymi
•   Schab faszerowany po staropolsku
•   Deska serów
•   Pieczywo
•   Ciasta
•   Owoce
•   Tort weselny
DANIA GORĄCE:
•   Szaszłyki drobiowe
•   Udka z kurczaka
•   Barszcz czerwony z pasztecikiem
•   Zupa gulaszowa i strogonow (50/50)
NAPOJE BEZ OGRANICZEŃ:
•   Kawa, herbata
•   Soki w dzbankach
•   Napoje gazowane
•   Woda z cytryną w dzbankach

co do odmów to staram się o tym nie myśleć, choć bardzo mi przykro - niektórzy nawet telefonu ode mnie nie odbierają, nie rozumiem.... ech szkoda gadać, współczuję sobie i wszystkim Wam, bo to strasznie przykry temat....

a suknia na poprawiny hmm no nie mam fotki teraz, a na necie nie mogę jej znaleźć, mam jakieś niewyraźne na telefonie, mogę za to napisać, że jest dłuuuuga i fioletowa :) ma rozciecie na długośc nogi i srebrne kamienie i inne takie świecidełka i jedno ramię, które z tyłu zrobione jest z kamieni ;-)

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #623 dnia: 5 Czerwca 2012, 10:08 »
menu bardzo fajne, wszystko bym zjadla :D :D :D

a sukienka jest przepiekna! wygladasz w niej cudownie po prostu!! :)

a co do odmowien to nie martw sie... wiem, ze jest przykro ale tym bardziej docenmy tych gosci, ktorzy przyjda z wielka ochota ;D ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #624 dnia: 5 Czerwca 2012, 12:00 »
menu mamy bardzo podobne ;D
suknia ladna bo na ladnym wszystko ladne ;D
ale ja osobiscie nei wiemczemu nie zalozylabym na poprawiny ;p zalozylabym po 24 na zmiane albo jak bym szla do kogos na slub ;p ale nie sugeruj sie mna ja mam sopaczony gust poza tym bedziemy mieli poprawiony z grillem i jak bym wyskoczyla w takiej kreacji to nie bardzo bym pasowala do klimatu luznego ;p;p

zonka co wam zostalo do ogarniecia bo powiem ci ze mamy tego samego dnia slub a ja mam jeszcze meeeeeeeeeeega duuuuuzo do roboty ;/

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #625 dnia: 5 Czerwca 2012, 12:11 »
w tej sukience przypominaszmi grecka boginie!  :D :D ::) ::)

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #626 dnia: 5 Czerwca 2012, 12:44 »
Przepiękna jest ta sukienka :))))) Gdzie ją kupiłaś kochana??

Ja kupię sobie jakąś króciutką , żeby sobie ludzie popatrzyli, że jednak mam jakieś nogi :D  haha :D

A tak samo jak Sylwusia będziemy robili grilla z piwkiem robionym przez nas :)

Ech, niedługo Będziecie mężatkami, a ja mam jeszcze dwa miechy :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #627 dnia: 5 Czerwca 2012, 12:48 »
xanth a o cp chodzi z tym piwkiem robion ym przez was???????? ;D
a pytalas sie czy mozna tego grilla tam organizowac? bo ja nie mam w sumie o to zamiaryu pytac ;D

Offline xanth

• entuzjasta
« Odpowiedź #628 dnia: 5 Czerwca 2012, 13:05 »
Na swięta bozego narodzenia mój M sobie zażyczył piwo do własnej produkcji, bo mu bardzo smakuje i dostał taki prezent o jakim sobie zamarzył. Kupiłam na allegro, pełno tego jest. Bedziemy sami je gotowali, doprawiali itp. musimy kupić tylko podpiwek i kapslownice, bo butelki bardzo szybko wyzbieraliśmy :D No i jakieś etykietki musze porobić w photoshopie, zeby nie było napisów Carlsberga, albo żywca :P

Nie pytałam się i też nie mam zamiaru :D A będziesz go robiła z tej strony od wejścia czy, tam gdzie jest ten ogródek prywatny do sali? Bo ja bym zrobiła go właśnie tam w tym ogródku, z parasolami i miejscem do siedzenia, tylko nie wiem czy dostaniemy klucze od tego :D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #629 dnia: 5 Czerwca 2012, 13:58 »
Anio0lku właśnie taki mam zamiar :) dlatego chcę kupić czekoladki też jako podziękowanie, że są z nami :) co do sukni to trochę też tak pomyślałam hehehe :) fajnie, że Ci się podoba :D

Sylwusia my też mamy na poprawiny grill i piwko, ale sukienka jest zwiewna, powiedzmy, że będzie na luzie hehehehe :)
co do spraw, które nam zostały to muszę zamówić czekoladki i naklejki na buty, ale to załatwię już dziś, więc nie liczę tego, a poza tym to musimy dokończyć naukę tańca, wysłać potrzebne dane do hotelu, spotkać się z panią od kwiatów, dekoracji, panem od oprawy muzycznej i zespołem, dokupić parę drobiazgów do niezbędnika panny młodej, iść do parafii z zapowiedziami od mojego PM, wybrać wygląd i smak tortu, kupić dodatkowy alkohol i to chyba tyle, a Tobie więcej zostało?

xanth sukienkę kupiłam w sklepie "prima fashion" na Bogusława bardzo blisko salonu Maria czy La Mariette - w tym sklepie są same sukienki i można znaleźć coś niepowtarzalnego, np. nie wiem czemu ta fioletowa była tylko jedna, a na necie nie mogę w ogóle jej znaleźć... ale fajny masz pomysł z tym robionym piwem, chętnie bym takiego spróbowała :)