Autor Wątek: 15.08.2013 Oczy zapłoną jak płomyki świec.Wszystko porzucisz żeby do mnie biec..  (Przeczytany 88172 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline naily

• forumowicz
  • SZCZĘŚLIWA PANI R. :)
  • data ślubu: 15.08.2013r. Szczyrk HOTEL ALPIN
aagaa, szczerze mówiąc mamy świetnych fachowców "na talerzu", ponieważ fotograf, kapela oraz kamerzysta jest ten sam co u Krysi.

Ja i Krysia mogłybyśmy na wesela codziennie oglądać. Bliźniak to bliźniak... Najlepiej byc na weselu i świetnie się bawic, ale czasem samo golądanie wystarczy, żebym miała dobre nastawienie.:) Hehe chyba dlatego jesteśmy tez wymagające co do weselnych spraw  ;D.  ;) Nie wiem dziewczyny, tak może mi sie wydaje...

Mamy tez dwie starsze siostry oraz starsze kuzynki (same baby), u których byłyśmy na weselach.Ten temat ciągle nas dotyczy. Także juz od lat nie mogłyśmy doczekac sie na swoją kolej. Szkoda tylko że kiniadg nie miała tyle czasu żeby móc sobie to wszystko zorganizować tak jak chciala. Tylko na odległośc ale mimo to, poradziła sobie świetnie :)

Własnie wróciliśmy od Fotografa ;) Zaliczka wpłacona termin zarezerwowany. Wszystko cacy jak narazie.

Sabineczko jak najbardziej zapraszam Cię i faktycznie polecam przymiarki. Myślę cos o typie skromniejszej hiszpanki, coś w tym stylu, ale nie ma jeszcze tej jedynej :)

justys0101  tez tak myslę kochana ;)

KINIA MYSLI TYLKO O PANIEŃSKIM! JUZ SIE BOOOJĘ CO ONA WYMYSLI?! :D

patrycja_4r równiez sie z tego cieszę ;) to naprawdę Skarb :)

KOCHANE bardzo Wam dziękuje za miłe słowa co do makijażu!  ;)

OBIECUJĘ, że dzis wieczorem dodam ' Opowieść Zaręczynową' ;) mam nadzieję, że Wam równiez się spodoba. ;) serdecznie pozdrawiam.

upsss idzie klientka :D ;)

NAILY ODLICZA!
         https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=27827.0

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
O tak,pamiętam panieński Krysi  ;D Co prawda niewiele zdjęć wtedy pokazała  :D :brewki: ale domyślam się jaki szalony będzie Twój  :brewki: :los:
już doczekać się nie mogę  :) i czekam na dalsze opowieści  :-*

Offline kiniadg

• http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=21353.0
  • entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
  • data ślubu: 03.07.2010 Maxim
oj mój panieński był szaaalony :)  ;D ;D ;D ;D ;D lepszego nie mogłam sobie wymarzyć :) muszę się zrewanżować :)

czekam na zaręczynową opowieść jak to wyglądało z twojej strony :) hihi :)

Offline Sabineczka

• uzależniony
  • data ślubu: 26.08.2017 slub cywilny
  • Ślub w: Dąbrowa Górnicza
naily no to gust super co do sukni :) na pewno się znajdzie ta jedyna :)

Hej kiniadg mam pytanko, a ty w jakim salonie kupowałaś swoją wymarzoną suknie ślubną? jeśli można wiedzieć oczywiście.

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
Nie pamietam jak sie ten salon nazywa :] na 3-go maja w bramie :] baaardzo polecam :] byłam ostatnio z jadzia tam :] jest bardzo miła atmosfera :) mozna zrobic zdjecia , a pani jest przemiła :] jak pójdziesz to powiedz ze z polecenia od jadzi i krysi :] mozna swobodnie mierzyc bez tych min i błagalnego spojrzenia zebys juz poszła sobie :] POLECAM

Offline Sabineczka

• uzależniony
Hehe  :D :D dziękuje bardzo, chyba kojarzę gdzie to jest :)

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
no to z tego co kojarzę to kamerzysta ten sam też co u nas :)
a jaki to zespół? no i gdzie wesele????

no fakt, teraz Krysia ma nie lada zadanie :D

no to gratulację z załatwienia kolejnej sprawy !!!!

Offline naily

• forumowicz
Tak jak już wcześniej pisałam, dokładnie za tydzień mija nasza 7 rocznica.
 Moje kochane Forumki muszą jednak wiedzieć, że odkąd minęły te 4lata, zaczęłam oczekiwać na zaręczyny. Kochaliśmy się bardzo mocno, planowaliśmy wspólne życie, jednak nie dostawałam odzwierciedlenia tych uczuć i marzeń w rzeczywistości. Mój Gawełek przyzwyczaił się chyba do tego że sobie planujemy, że jest dobrze, że nie trzeba się bardziej wysilać.... wiecie, mieszkanie, ślub, wcześniej zaręczyny. Chociaż zapewniał mnie, że jestem tą jedyną, po świętach w zeszłym roku miarka się przebrała. Dziewczyny, nawet nie wiedziałam że osoba którą tak bardzo kocham, równie mocno potrafi mnie ranić... Jestem kobietą, mam nadzieję że Wy to rozumiecie. Kobieta w pewnym momencie zaczyna inaczej podchodzić do związku, oczekując od niego więcej, spodziewając się kolejnego etapu, który był dla mnie naturalny. Nie jednak dla Pawła. Bardzo cierpiałam z tego powodu :( Krysia dokładnie wie o co mi chodzi... była wtedy przy mnie. Dlatego taaak barrrdzo nie mogłam doczekać się oświadczyn. Symbolizowały mi one NASZ kolejny krok, do wspólnego życia. Paweł dłuugo nie potrafił tego zrozumieć. :( Barrrdzo długo czekałam aż jego śwaidomośc dojrzeje do tego aby stać się moim przyszłym Mężem, nie w słowach ale naprawdę. Zaręczyn spodziewałam się na każdym kroku, moja wyobraźnia podpowiadała mi, jak nawet po zwykłe zakupy wychodziliśmy, że tym razem na pewno zrobi mi niespodziankę, że to juz teraz. Że z za rogu wyskoczy grajek i piękne róże. Fatalnie się z tym czułam bo to trwało prawie 3lata. Wszystko tłumiłam w sobie... Aż w końcu straciłam nadzieję, a wszyscy się dziwili: " Skąd Ty masz tyle cierpliwości? Nie wierzę, że do tej pory nie kopnęłaś go jeszcze w d.... , ja bym tak juz dawno zrobiła" - tez tak mówiłam (cwaniakowałam) jak nie chodziło o mnie. To jest jednak miłość, której kiedyś nie brałam chyba pod uwagę w takiej sytuacji. Wszyscy wiedzieli jak bardzo się kochamy, nie wiem jednak dlaczego wszystkie pytania oraz żale kierowali do mnie? "Kiedy ślub, co z tym Pawłem? To kiedy te oświadczyny?" Nie przejmuję się takim gadaniem ludzi, oni nie będą ze mną żyć w jednym domu przecież. Ale tego było za dużo. Całkiem straciłam nadzieję i tylko w myślach marzyłam o zaręczynach z zaskoczenia, jestem przecież typem romantyczki ;)

Przyszedł tydzień, w którym miałam mnóstwo pracy, pracowałam od rana do nocy, ponieważ KRYSIA pierwszy raz od długiego czasu miała jeden dzień cały wolny i wiedziała o tym już dużo wcześniej, musiałam przełożyć klientki z czwartku na inne dni tygodnia. Krysia bardzo chciała żebyśmy wszyscy wtedy mieli wolne: ja, Krysia, jej mąż Rafał, oraz mój Paweł.

Już od dawna marzyła sobie o pięknym zdjęciu - fototapecie, na ich ścianę w dużym pokoju ;). Stąd pomysł jej na SESJĘ ZDJĘCIOWĄ W PIĘKNYM PLENERZE JESIENNYCH LIŚCI I SŁOŃCA. Barrdzo jej zależało żebyśmy razem byli, załatwiła więc fotografa....

Umówiłyśmy się, że ona przekona Rafała a ja Pawła do tej sesji. Wiecie, faceci....sesja zdjęciowa...pozowanki ;) Było ciężko, mój Paweł barrdzo sie upierał, ale tłumaczyłam mu, że Krysi na tym zalezy i że nie będzie kiedy tego zrobić, poza tym musiała być piękna pogoda. A kojarzycie jak wyglądał koniec października ;)?

Pamiętam jeszcze jak ten pomysł próbowałam wybić Krysi z głowy, bo wiedziałam że i tak tą ścianą postanowili że wyburzą, więc po co robić taką wielka fototapetę ?! Na inną ścianę to nie wlezie! :D Ale Krystyna się uparła i koniec. Więc mówię ok.

Wstałam rano cała wykończona, myślałam że caały dzień w łóżku przeleżę, tak bardzo plecy mnie bolały po poprzednim dniu w pracy. Wizja wolnego dnia przykłówała mnie bardziej do poduszki :D A TU TELEFON! "Halo!! Wstałaś już? Ja już idę do Marlenki na makijaż... przychodź!"
Hmmm szybko do mnie dotarło, że ona naprawdę cieszy się tym dniem! nie mogłam jej tego zrobić! Zebrałam się szybciutko, zabrałam gadżety do sesji: parasol, kurtkę, apaszki, dodatki, kocyk, torebki :D Krysia wzięła wino, kieliszki do wina. Pojechaliśmy!

Udało się, gdy weszłam do auta ogólny wesoły humor, radość. Mi też się udzielił! ! !

Pojechaliśmy do parku w Chorzowie, przy kortach tenisowych, tam nie było dużo ludzi, więc stwierdziliśmy że się będziemy tam swobodnie czuć :D Nasz kolega nam robił zdjęcia, były różne śmieszne i poważne miny.

Raz Krysia z Rafałem, raz ja z Gawełkiem, raz przy drzewie raz na kocu, raz ja z Krysią, a potem Rafał z Gawełkiem. Raz razem w czwórkę a raz pojedynczo. Wydurnialiśmy się jak dzieciaki, BYŁO ŚWIeTNIE! Rzucaliśmy się liśćmi, piliśmy winko. W pewnym momencie przechodziło małżeństwo - dwóch staruszków, widząc nasze dobre humory, wesołości i alkohol, który bardziej był rekwizytem niż głównym "gościem", mówią: "JESZCZE TU TYLKO POLICJI BRAKUJE!!" My oczywiście w śmiech :D

Te wygłupy trwał chyba z 2-3 godz? Kinia pamiętasz?

Potem mówimy, ok to następna 'stacja' - inna scenka! I Krysia z Rafałem ruszyli,  bo wyczaili ładnie oświetlone miejsce na zdjęcia, rozłożyła koc i mówi: "To teraz ja bym sobie jeszcze z Rafałkiem zrobiła zdjęcia, takie romantyczne na kocyku i byście nas telefonem Rafała nakręcili a potem się zmienimy ok?" Mówię ok nołłł problem ;) Pozowali...pozowali. OK ZMIANA!!!!!! Krzyknęła Krysia.

Ja akurat jakoś się przywiesiłam :P

Rafał zaczął kręcić filmik. Paweł siedział na kocu z dwoma kieliszkami i winkiem. Trochę mnie skrępował fakt że filmik jest kręcony... bo to inaczej niż aparat:D.
 Ale usiedliśmy obok siebie - ja bokiem do Pawła. Wiedziałam, że musimy ćwiczyć takie ujęcia przed potencjalną sesją ślubną (może kiedyś...) więc szturchałam Pawła, mówiąc:  "nie zasłaniaj mnie, przesuń buzię, tam patrz!" :P
I o w końcu mówi odwróć się teraz przodem do mnie.

Pozujemy tak jak przez ostatnie 3godz, ale coś widzę, że Paweł zamiast patrzeć  w stronę obiektywu, patrzy NA MNIE! Oj.... motyle...

...Paweł mówi, patrząc mi najgłębiej jak się da w oczy: "Fajna ta sesja... kocham Cię Kochanie.... "
Ja: " ja Ciebie też" i dalej pozuję....
Paweł: " Kochanie..... Chciałem Ci powiedzieć, że Kocham Cię i nie wyobrażam sobie życia bez Ciebie.... Chciałabyś zostać moją żoną?"
Ja..pozując: "  Taak..." Nie wiedziałam co się dzieje!... myślałam, że on tak poprostu mówi...całą sesję mowiliśmy sobie takie miłe rzeczy....
Paweł: "Tak?" - podał mi bukiecik z jesiennych kolorowych liści, byłam  wkurzona, że robi mi taką nadzieję! DZIEWCZYNY MYŚLAŁAM, ŻE OSZALEJĘ! TO BYŁY OŚWIADCZYNY CZY NIE? POZUJĘ DALEJ.....

Paweł drugą ręką sięgnął do kurtki, wyciągnął pudełeczko z PRZEPIĘKNYM PIERŚCIONKIEM - W MOIM TYPIE ! ! ! WOOOOOOOW

CO SIĘ DZIEJĘ?!?! PATRZĘ NA NIEGO, NA kRYSIĘ  NA RAFAŁA...!

P: "JADZIU...CZY ZOSTANIESZ MOJĄ ŻONĄ?"

TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK !!!!!

Leżeliśmy na tym kocu wtuleni...Świat się zatrzymał! Dotarło do mnie! To się dzieję naprawdę ! Mam wrażenie że ta chwila trwała 5lat... tak bardzo na to czekałam... tak bardzo chciałam czuć się wyjątkowo. Paweł wiedział, że bardzo chciałam żeby to była mega niespodzianka.

Okazało się, że caaałe ale to caaałe zajście związane z sesją zostało ukartowane... PLAN BYŁ TAKI: UŚPIC JADZI CZUJNOŚĆ!  Do tego potrzebny był kochany bliźniak i jej mąż ;) Do tej poty nie mogę uwierzyć w to że przez 1,5miesiąca udało im się utrzymać wszystko w tajemnicy.
A ja myśłałam że to mają być zdjęcia na ścianę...

Nie, to miały być zdjęcia do płyty z wesela... rozumiecie to? SZOOK!

Filmik który był kręcony również  miał być wykorzystany do obróbki przez Krysię i prezentacji na naszych oficjalnych zaręczynach między innymi. Rodzice się wzruszyli!

DZIĘĘĘKUJĘ! Mój kochany przyszły mąż dojrzał do tego wszystkiego.... warto było czekać! A niedługo po zaręczynach stwirdził: " Teraz już wiem o jakie uczucie chodziło Ci myśląc o zaręczynach" Zrozumiał! :D Mówi że teraz lepiej się czuję, że jest szczęśliwy:) Kocham go....

Macie co czytać kobietki.... ale na osłodę dodam Wam filmik z zaręczyn zrobiony przez Krysię! Będziecie tam z nami! :) miłego oglądania :)

Pozdrawiam

http://kiniadg.wrzuta.pl/film/31hKij7Svfi/zareczyny_pod_pretekstem_sesji_zdjeciowej

Może tan link pójdzie? :D Powinno się udać.
Film jest w  mniejszej rozdzielczości niż normolnie, ale i tak może się przycinać :)  oby jednak tak nie było.
Miłego oglądania.

Dobrej nocy Wam życzę! czekam na Wasze odpowiedzi. :) pozdrawiam

NAILY ODLICZA!

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
 :Wzruszony:

ale pięknie!
takie cudne i wzruszające zaręczyny!
No i Krysia... nieoceniona!  :Serduszka:

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
oJ planowania było duuużo :) zrobić coś , żeby jadzia się niespodziewała, graniczyło z cudem... hehhe :) i te ściemy, że niby gaweł z rafałem nie chcą sesji :) to było ukartowane... Paweł w szczególności miał się upierać, że nie,.... żeby jadwinia całkiem wykreśliła go z kręgu podejrzanych na ten wypad ;D
hahha :)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
Piękne zaręczyny  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:
Aż mi się łezka w oku zakręciła  :) :)
Pięknie to wszystko opisujesz  ;D
Gabriela
Zofia

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Piękne zaręczyny !!!  :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka: :Serduszka:

Cudnie mieć takiego bliźniaka!  ;D

Offline Sabineczka

• uzależniony
Hej naily widzę że myślimy podobnie i wiem o czym mówisz. Też długo czekałam od mego Pawła na zaręczyny. Również czekałam, aż dojrzeje do tego momentu. Mamy tą samą sytuacje :) Identycznie jak ty to przeżywałam i tez jestem typem romantyczki hehe :)

Zaręczyny Jadziu po prostu cudowne, aż się wzruszyłam  :skacza:

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Co dwa bliźniaki to nie jeden  :P :D
Piękne i wzruszające zaręczyny,bynajmniej ja bardzo się wzruszyłam czytając Twój opis  :)
Filmiku jestey nie mogę obejrzeć bo jestem w pracy,ale mam nadzieję że go jeszcze nie wykasujesz to w domu obejrzę  :)

Offline Karina
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2005-06-25
jeśli mogę, to się dołączam ;)
cudne zaręczyny :)

Offline naily

• forumowicz
JESTEŚCIE KOCHANE !!! :d
aagaa masz rację ;) bliźniak jest NIEOCENIONY! :)
Natysa miło mi że udało mi się Wam przekazać moje odczucia i emocja, nie jest to proste :) Super :) cieszę sie że Wszystkie cieszycie sie razem ze mną ;)

justys0101 szok był totalny, nie byłam pewna, czy mam się cieszyć że to są zaręczyny, czy to kolejne piekne cudowne slowa, które nie kończyły sie do tej pory zaręczynami :) Był to tak szalenie romantyczny moment, że w duchu myśałam, że jeśli to nie skończy się zaręczynami za chwilę, to ON nie zejdzie z tego koca żywy :D hehe. Więcej bym nie zniosła :D Fajnie jest być szczęśliwym ;) On to widzi, i juz wie, że chce żeby własnie taka była, nie chce mnie więcej unieszczęśliwiać. - zobaczymy :D BO JADZIA TUPNIE NÓŻKĄ I NIE BĘDZIE CO ZBIERAĆ. HIHI  :boks_4: :tak_2:

Sabineczka powiedz kochana... o co tym Pawłom chodzi? :P Łobuziaki! ;) Ale miłość robi swoje. I to nas wiele nauczyło, chociaz znaliśmy się juz prawie 7 lat, ten problem, jeszcze bardziej nas zbliżył, to kolejna rzecz do której dorośliśmy i nauczylismy sie o tym rozmawiać ;)  
A teraz z radością planujemy nasz wymarzony ślub. Juz nie możemy sie doczekać :D

DZIEWCZYNY! DZIŚ PIATEK, NIEDŁUGO KONIEC KARNAWAŁU! Jakie plany na weekend? :D
Mój kochany blixniak pojechał do Piły, grac z piłę ;) Jutro gra mecz. Trzymajmy wszystkie za nią kciuki :)

patrycja_4r jeszcze uda Ci się obejrzeć. ;) Pozdrawiam, miło mi że opis zaręczyn wywarł na Tobie takie emocje :)

Karina serdecznie ZAPRASZAM ! i dziękuję za miłe slowa ;)

NAILY ODLICZA!

Offline Sabineczka

• uzależniony
naily szczerze to nie wiem hehe, widocznie karzy facet o tym imieniu ma tak samo :) oj tak łobuziaki słodziaki :) . 7 lat to spory czas kochana :)

Co do karnawału to ja się nigdzie nie wybieram. Osobiście mój Narzeczony wyjechał za Granicę do pracy zarobić na nasze wesele :) strasznie mi go brakuje :(

Trzymamy kciuki :):) A gdzie jutro gra Krysia? Mój tato i moja siostrzyczka ( chora ) praktycznie zawsze chodzą na jej mecze do Hali sportowej koło Nemo :) ma nawet koszulkę od Krysi z podpisem :) Nie wiem czy ją kojarzy.

Offline naily

• forumowicz

NAILY ODLICZA!

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
Jak tylko będę w domu to oddam głosik-w pracy mi strasznie kopm muli  ::)

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
głos oddany :)
 a zaręczyny... bajka :) nastarał się chłopak ;) chyba warto było tyle na nie czekać? ;)

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
Ja głosy na Krysię też oddaję :)

mój mężuś też Paweł na oświadczenie się czekał prawie 6 lat ;)
ach te Pawełki, Pawełki...

ja pracuję, no i moje próby odbywają się od wtorku do soboty..
a Mąż ma teraz zaliczenia i początek sesji więc chwilowo brak karnawału ;)

a jakie plany u Ciebie?

No to jutro trzymam kciuki za Krysię!

Offline Sabineczka

• uzależniony
Już zagłosowałam na Krysię :) :skacza:  smutno bardzo, ale jak wróci to będzie super :)

Offline justys0101
  • Chuck Norris
  • data ślubu: [color=black
Zagłosowane  ;D

Offline kiniadg

• entuzjasta
  • razem od 25.10.2002
hihi :) Jadwinia jaka kampania reklamowa :)

Ja wreszcie po 9 godzinach dojechałam do piły :) myslałam że ta podróż nigdy się nie skończy :)
oglądałam sobie po drodzę Jadzi zdjęcia w sukniach  ;D ojjj.. mówie wam kobitki :) Naili będzie piękną panną młodą :)

Sabineczka w takim razie pozdrawiam rodzinkę :) Cieszę się , że jesteś na forum i już od tego momentu będziecie mogły razem z Jadzią przeżywać przygotowania i przechodzić przez różne dylematy slubne  :) Mi osobiście forumki pomogły podjąć wieele decyzji :) pamiętam jak zamieszczałam różne propozycje , przeróżnych rzeczy i odbywało się głosowanie :) fajne wspomnienia :)

Miłego wieczorku dla tych co mają okazję poimprezować :)

Offline Karina
  • zapaleniec
  • data ślubu: 2005-06-25
również głos oddany :-)

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
i ja też zagłosowałam ;)

Offline Sabineczka

• uzależniony
kinia rodzinka dziękuje i również serdecznie pozdrawia :) Ciesze się że jest takie konto i tak wspaniali ludzie na nim :)

Offline Delaila

• entuzjasta
  • data ślubu: 01.09.2012
Ja nie wiedziałam, że obcuję na forum z taka gwiazdą sportu, co ma nawet hasło na wikipedii ;D Ja jestem asportowa ale mój Luby nazwisko jak najbardziej kojarzy ;)

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
Głos oddany  :D :D
Gabriela
Zofia

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
No w końcu miałam chwilkę,żeby obejrzeć filmik z zaręczyn  :) Piękny!!!!  :Wzruszony:
Kolejny raz się wzruszyłam.
Raz,że piękna para.Dwa,że cudowne zaręczyny.Trzy-radość Twoja  :Wzruszony:
Zdjęcia również świetne.Doskonały pomysł,aby dodać to do filmiku ślubnego-myślę,że goście będą równie wzruszeni  :)
Glosiki na Krysię poszły  ;D