Autor Wątek: CENA muzyki  (Przeczytany 95653 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
Odp: CENA muzyki
« Odpowiedź #480 dnia: 4 Grudnia 2008, 16:20 »
wierzcie mi luib nie, ale ja nie znalazłam fajnego zespołu w przystepnej cenie...niestety za to trzeba zapłacić a zaoszczędzić na czymś innym  :-\ zespół który ja upatrzyłam sobie bierze na 2009 r. 200 zł za godzinę i 2 zł za dojazd ok kilometra a przesłuchując jakieś 50 innych pozostaliśmy przy nim... fakt../ często ceny wysokie a nic nie maja do zaoferowania, oprócz kupy śmiechu z fałszu jaki zamieszczają  :-\...grrr....

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #481 dnia: 5 Grudnia 2008, 07:57 »
MAGNUM....wynika z Twoich słów, że nalezy zamknąć wszystkie kapele wesele z łódźkiego....

Offline MAGNUM
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #482 dnia: 5 Grudnia 2008, 07:59 »
Cytat: obserwator link=topic=278.   msg768801#msg768801 date=1228396782
Znam zespół, który inkasuje za wesele (1 dzień) 3,5 tyś zł.    W tym mieści się opłata za zabawy, prowadzenie oczepin, efekty świetlne, itd.    Czysta paranoja!!!!!!!!!!.   
Masz rację.     Za takie złodziejstwo powinno się zamykać do więzienia.    .    .  

Edit: post usunąłem, ale skoro już jest na niego odpowiedź zamieszczam ponownie. 

A co boli w tym momencie bardziej? Wysokość stawki, czy (istotnie głupie) tłumaczenie zespołu że w cena składa się z opłat za te gadżety ?
« Ostatnia zmiana: 5 Grudnia 2008, 08:03 wysłana przez MAGNUM »

Offline missmax

• entuzjasta
« Odpowiedź #483 dnia: 5 Grudnia 2008, 08:28 »
U nas grał zespół TOMA-TO z Bydgoszczy i wzięli 2500zł i teraz wiemy, że nie żal nam ani jednej złotówki.  Świetna muzyka i oprawa.  Wszyscy goście naprawdę byli zadowoleni (oprócz jednego pijanego wujka, ale to osobna historia).  Rozmawialiśmy z nimi, że grają w całym kraju.  A i jeszcze jedno- wokalistka śpiewa w "Jaka to melodia". 
A która to Pani z "Jaka to melodia" śpiewa w TOMA-TO ? Tak pytam z ciekawości.

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #484 dnia: 5 Grudnia 2008, 11:35 »
Uważam, że wynajmując zespół należy zwracać szczególną uwagę na umiejętności muzyczne i jakość wykonania piosenek. Oczywiście dotyczy to również umiejętności prowadzenia zabaw. Dodatkowe bajery jakie zespół może nam zaproponować powinny być bezpłatne. Efekty świetlne, dźwiękowe, zmiana ubioru itp. są elementami marketingowymi zespołu!. Im bardziej zaskoczy gości weselnych (oczywiście w sposób pozytywny), tym bardziej utkwi gościom w pamięci. A to jest zasada domina. Pokażesz się w dobrym swietle, masz nastepne zlecenia. Krótko mowiąc wszystkie dodatkowe gadżety są w interesie zespołu :cancan:

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #485 dnia: 5 Grudnia 2008, 11:56 »
Obserwator zgadzam się w tym przypadku z toba w 100% , nie rozumiem nawet zespołu który stwierdza  że prowadzenie zabaw, oswietlenie itp w cenie usługi jest dodatkowo płatne. To przepraszam idąc do salonu po nowy samochód dostajemy sama karoserię a za silnik musimy dopłacić żeby tym autem mozna było jeździć???
co do cen; moje zdanie jest takie: skoro sami zainteresowani (Pary Młode) napędzają koniunkturę w ten sposób że rezerwują zespoły np. z dwuletnim wyprzedzeniem, nie jest dla mnie dziwne że doprowadziło to do sytuacji w której cena jest przykrym zaskoczeniem. Rozumiem fakt, że ciężko jest od pewnego czasu załatwić impreze weselną kilka miesięcy przed terminem Uroczystości (chociaż nie jest to regułą) i niektórzy to sprytnie wykorzystują.
Nie jest też dla nikogo żadna tajemnicą że miesiace czerwiec, lipiec , sierpień i wrzesień sa miesiącami najbardziej obleganymi jesli chodzi o śluby.
Na cene usługi ma wpływ rejon kraju, cena 4000-5000zł w woj. Mazowieckim już w ubiegłym "obowiązywała"
i dlatego coraz częściej decydujemy sie na zespoły z innego "tańszego" województwa.
Co do jakosci wykonywanych usług - temat rzeka i wszyscy wiedzą że różnie z ta jakością bywa

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #486 dnia: 5 Grudnia 2008, 12:44 »
Nie wiem czy to zależy od ilości kapel w danym regionie, ale na południu Polski np. Region Śląska i Zagłębia (piszę świadomie osobno Śląska i Zagłebia) ceny kształtują się w kwotach od 1,8 tyś do 3,5 tyś zł za jeden dzień. Zespołów jest tak dużo, że to kształtuje cenę. Na północy jest dużo drożej. Kwota 3,5 tyś. jest dla wielu Par Młodych nie do przyjęcia :D

Offline annette
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #487 dnia: 5 Grudnia 2008, 22:39 »
hallo
no Misiek z tymi autami to przesadziles
mozesz jezdzic  mercedesem i Mercedesem  nawet w tej samej karoserii i z tego samego salonu
tyle na temat  ( za dodatki  w salonie mercedesa tez sie placi hi hi hi)

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #488 dnia: 7 Grudnia 2008, 15:26 »
We wrocku i zielonej górze nawet za do kitu zespól płaci się od 3.300 do 4.800  ::) totalna, beznadzieja, pewnie tu chodzi o wyrównana konkurencję...ale niech ci takie cos pozniej zaśpiewa na wweselu...chyba jakąś selekcje powinien ktoś zrobić...grrrr....

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #489 dnia: 8 Grudnia 2008, 08:22 »
Jak ktoś ma "drewniane ucho" o jakiejkolwiek selekcji może zapomnieć. Co kolwiek usłyszy, wszystko mu będzie pasowało. ;D Mówiąc żartobliwie, nie musi się przejmować, że zespół fałszuje :Skrzypce:

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #490 dnia: 8 Grudnia 2008, 08:31 »
A z cenami muzyki nie jest tak, ze zespoły na rynku ustalają sobie przedział cenowy, przecież większość z nich się zna??
Ja wiem jak jest na rynku w którym pracuję i są pewne ceny ustalone i nie ma zmiłuj się.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #491 dnia: 8 Grudnia 2008, 08:37 »
Poniekąd tak jest, ale nie do końca :hmmm:

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #492 dnia: 8 Grudnia 2008, 11:57 »
nie wiem, ale ja sądzę że tak właśnie jest  :-\ co zespoł podobna cena, jak więcej osóbv to cena wzrasta, jak lepsza jakość to już 4 tysiaki a nawet  a niby " taniocha " ok. 3.5 to tylko płakac jak z tego jak grają i moim zdaniem wygórowane naciąganie młodych  ::) pisze tu ze swoich obserwacji mojego szukania  zespołu  ;)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #493 dnia: 8 Grudnia 2008, 14:29 »
Tylko u nas przyjęło się, że jak dobry zespół to musi kosztować ponad 3 tyś. zł. albo jeszcze więcej.  Jak zespół tańszy bo 1,8 tyś. i to czteroosobowy, to na pewno nic niewart . Przychodzi później czas realizacji i okazuje się, że ten droższy odstawia chałę, a tańszy gra bardzo dobrze i również bawi bardzo dobrze gości. Wielu uważa, że wysoka cena jest odzwierciedleniem jakości. Nic mylnego! To sami zamawiający doprowadzili do takich wysokich cen. Tak myślę. ;D

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #494 dnia: 8 Grudnia 2008, 15:28 »
Prawda, bardzo często jest to prawda. :(

RELACJA

Offline osa

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #495 dnia: 9 Grudnia 2008, 00:56 »
Święta prawda.  Znam osobiście taki zespół.  :)

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #496 dnia: 9 Grudnia 2008, 10:08 »
tylko, nie zrozumcie mnie żle, tani zespół miałam namyśli w naszym regionie  w cenie ponad 3 tysiaki  :P :P :P

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #497 dnia: 9 Grudnia 2008, 11:01 »
A powiedzcie mi kochani, co chcecie w takim razie zrobic, skoro droga kapela gra z gotowca, a o tanią trudno?? Jakieś propozycje? Bo ja myślę, że jak kolejna kapela mówi, że ma termin zajęty, to weźmiecie pierwszą wolną w danym terminie....i małe już znaczenie będzie miał fakt, że gra z gotowca. Zapraszam do dyskusji.

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #498 dnia: 9 Grudnia 2008, 11:18 »
KAHA moim zdaniem są dwa wyjścia z tej sytuacji; jeśli ktoś uprze sie na orkiestrę to nie będzie patrzył na nic tylko po prostu ją (kapelę) zakontraktuje.
Drugie wyjście to wziąć dj-a ktory zdecydowanie będzie grał tylko i wyłacznie z oryginałów (gotowców)  ;)
Wszystko to według zasady: "jak sie nie ma co sie lubi , to sie lubi co się ma".
Nie ma złotego środka jak zachować sie w takiej sytuacji, trzeba wiedzieć czego się potrzebuje, i mieć w odwodzie ewentualne wyjście awaryjne.

Offline mk.mika
  • maniak
« Odpowiedź #499 dnia: 9 Grudnia 2008, 11:26 »
KAHA- zobacz znasz temat Skierniewic, a wystarczy pojechać parę kilometrów w stronę Wawy, i okazuje się, ze ta sama usługa jest dużo droższa aniżeli w Twojej okolicy.
A ciekawostką która dowiedziałam sie ostatnio to to, że moja koleżanka miała wymarzone wesele, wybrała hotel Sobieski w Wawie i dzięki temu dekoratorka na dzień dobry krzyknęła 1000zł droższy wystrój.
Co to kurde jest w takim razie, to że mam kasę na wesele w wymarzonym miejscu, musi oznaczać, że skoro wybrałam extra salę, muszę zapłacić 1000zł drożej aniżeli inni- to nie jest wyzysk??
A wracając do muzyki, to właśnie ilość par i okres ciepłych miesięcy pozwala zespołom podnosić ceny do niebotycznych czasami kwot.
I tak jak, nie obrażając nikogo, górale przez okres zimy chcą jak najwięcej dutków uzbierać tak zespoły w letnim okresie się cenią.

RELACJA

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #500 dnia: 9 Grudnia 2008, 11:42 »
Nie słyszałem, aby od ilości par na weselu była uzależniona cena. Na południu Polski w regionie Śląska i Zagłebia ceny za zespół są dużo niższe od cen, np. z okolic Warszawy czy Pomorza.

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #501 dnia: 9 Grudnia 2008, 13:23 »
MK.MIKA,  Żydów i kierunek Wawa jest identycznie cenowo jak w Skierkach. A co do Hotelu Sobieski - już tłumaczę skąd ta cena, bo u mnie byłoby identycznie , czyli plus 1000 zł. Skąd się bierze ta dodatkowa cena:  w normalnych warunkach dekorację robi się dzień przed, mamy na to zazwyczaj cały dzień...tutaj w renomowanych hotelach, salach konferencyjnych...jest non stop obłożenie, ciągle cos się dzieje, nikt nie zezwoli na zrobienie dekoracji wcześniej niż 3-4 godziny przed wejściem młodej pary na salę....a to już skutkuje zatrudnieniem nie 4 a powiedzmy 8 osób i stąd te dodatkowe koszty, żadna szanująca się firma nie pojedzie na taką dekorację w małym składzie, bo zwyczajnie może się nie wyrobić...poza tym w takich warunkach osoby dekorujące prześcigają się z obsługa hotelu kto pierwszy...czy oni ze stołami...czy dekoratorzy z dekoracją sufitu....a labirynt rozstawionych i nakrytych stołów jest delikatnie mówiąc......denerwujący i bardzo utrudnia i przedłuża dekorację.....

Uwierzcie - to nie kwestia miejsca podwyższa cenę, tylko warunki, w jakich trzeba ją robić. U mnie i dekoracja sali w Pcimiu Dolnym byłaby droższa, gdybym musiała ją robić w ostatniej chwili, a koszt dodatkowego zatrudnionego człowieka do dekoracji to min. 200 zł netto, teraz policzcie i nie wieszajcie psów na dekoratorach...bo nikt nie strzela canami z sufitu, wszystko ma swoje mocne podstawy ekonomiczne.

No ale tu o muzyce ma być.....

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #502 dnia: 9 Grudnia 2008, 15:28 »
hm...KAHA ja bym sie nie zdecydowała nigdy płacic za puszczanie płyt jak za orkiestrę... przetrzepałabym chyba pół polski by tego uniknąć  ::) w sumie to juz chyba to zrobiłam  ;D bo łakomie sie na zespół z okolic poznania  ;D ale za dojazd tak dużo brać, to już zdzierstwo  :-\
hm...ja jestem zdania, ze nie ma co brac czegoś, z czego nie będzie sie zadowolonym  ::) tylko jaka tez mam pewność, że biorąc zespół bedę z niego w 100 % zadowolna  ??? straszne  :|| :|| :||

hm...a ceny, z tego co widze to kształtuję sie inaczej w każdym regionie  ::) podobnie z dojazdem jakby w kazdym regionie była inna cena benzyny gr....

Offline KAHA

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #503 dnia: 9 Grudnia 2008, 15:33 »
To ile chcą za ten dojazd??

Offline Agatha
  • entuzjasta
« Odpowiedź #504 dnia: 14 Stycznia 2009, 15:58 »
w kwestii ceny dojazdu mogę się wtrącić i napisać, że ja płaciłam 0,8 pln za 1km (zach-pom.) a w obie strony były razem około 160 km. Wydaje mi sie że to nie była kosmiczna cena  ;D

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #505 dnia: 18 Stycznia 2009, 23:24 »
my mamy zespol z olsztyna, biora 3 tys za wesele i poprawiny + dojazd. brardzo lubia przyjezdzac w te rejony bo maja tu rodzine i maja okazje do odwiedzin :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline edyta9915
  • zapaleniec
  • data ślubu: 25 lipiec 2009
« Odpowiedź #506 dnia: 11 Lutego 2009, 19:37 »
my mamy zespol z olsztyna, biora 3 tys za wesele i poprawiny + dojazd. brardzo lubia przyjezdzac w te rejony bo maja tu rodzine i maja okazje do odwiedzin :)
A jak nazywa się twój zespól?

caril
  • Gość
« Odpowiedź #507 dnia: 11 Lutego 2009, 19:56 »
my mamy świetną orkiestrę z Wejherowa.
Biorą 3 tyś. za samo wesele bez poprawin, ale jak na 4-osobową kapelę z wykształceniem muzycznym, który "normalnie" występuje jako zespół jazzowy to i tak mało ;)

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #508 dnia: 11 Lutego 2009, 20:27 »
A jak nazywa się twój zespól?

wylecilo mi z glowy ale jak sie dowiem to napisze :)
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline sywul
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #509 dnia: 13 Lutego 2009, 13:00 »
Cytat: missmax link=topic=278. msg769297#msg769297 date=1228462085
Cytat: littlewing link=topic=278. msg749902#msg749902 date=1226853161
U nas grał zespół TOMA-TO z Bydgoszczy i wzięli 2500zł i teraz wiemy, że nie żal nam ani jednej złotówki.   Świetna muzyka i oprawa.   Wszyscy goście naprawdę byli zadowoleni (oprócz jednego pijanego wujka, ale to osobna historia).   Rozmawialiśmy z nimi, że grają w całym kraju.   A i jeszcze jedno- wokalistka śpiewa w "Jaka to melodia".   
A która to Pani z "Jaka to melodia" śpiewa w TOMA-TO ? Tak pytam z ciekawości.
Ja wiem co to za pani bo u nas grali i wyszło to w rozmowie na weselu- Kiedy w tym programie występowała Belinda Carelise to pani właśnie z zespołu TOMa-to śpiewała w jej grupie chórków.  Są bardzo fajnym zespołem i nieźle prowadzą wesele.  Grają żywo i skocznie ale też chodzą z instrumentami po sali śpiewając weslne pioseneczki co podobało sie mojej mamie.  JEdnak co żywy instrument to żywy nie ma w tym temacie dwóch zdań.
A co do wątku cenowego to płąciliśmy 2700 za imprezkę od 16 do 04, w tym dojazd.  Mieli kawałek bo musieli z Bydgoszczy dojechać do Wawy.
pozdrawiam