Autor Wątek: CENA muzyki  (Przeczytany 95743 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lilkuś

• uzależniony
CENA muzyki
« Odpowiedź #210 dnia: 3 Sierpnia 2006, 11:55 »
Cytat: "Antalis"
Czasem by "miec" trzeba "zapłacić", za renome też sie płaci.

dokładnie :) my mogliśmy wziąż zespół za 2400 za samo wesele  :shock: ale po przesluchaniu naszego na próbie nie mieliśmy watpliwosci kogo chcemy :)  :mrgreen:

Offline iryska4
  • nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #211 dnia: 16 Sierpnia 2006, 17:26 »
Myśmy mieli zespol 3 osobowy za ktorego placilismy 1500 zl i bylismy z niego bardzo zadowoleni. :lol:

Offline ala2105
  • nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #212 dnia: 25 Sierpnia 2006, 17:33 »
ja zapłaciłam 2500zł za 3 osobowy skład.  :koncert:

Offline ewajasz

• entuzjasta
  • data ślubu: 15-09-2007
CENA muzyki
« Odpowiedź #213 dnia: 8 Września 2006, 12:29 »
My płacimy 2400 zł. z poprawinami:)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
CENA muzyki
« Odpowiedź #214 dnia: 11 Września 2006, 17:26 »
Czesem spotykam się z, jakby to powiedzic, określeniem "osobo/godziny"?
Chodzi mi o przelicznaie stawki na osoby.
Oczywiście jest ona w jakiś sposón zasadna, ale nie jest kluczem do wszystkiego,
a tymczasem ludzie pytają jak to 1 człowiek za tyle kasy? to za 200 zł wiecej już może być duet.
Nie w tym rzecz jednak ilu ludzi stanie na estradzie, tylko co potrafią i jak.

cennik usług jest strasznie rozległy, może by go jakioś uporządkować? regionalnie? co wy na to?

Offline kami
  • bywalec
CENA muzyki
« Odpowiedź #215 dnia: 12 Września 2006, 13:57 »
My za zespół   :koncert:  dajemy 2 200pln za 3 osoby z poprawinami, sadze że to dobra cena z uwagi na ceny innych zespołów z mojej okolicy
....Ten Pan i ta Pani są na siebie skazani.....

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
CENA muzyki
« Odpowiedź #216 dnia: 12 Września 2006, 14:02 »
My płacimy 3000 za dwa dni, 4 osoby w składzie. Ale wiem że zespół z okolic bierze 3800 za dwa dni !!!  :shock: a nie jest rewelacyjny (czytaj: nie powala na kolana wogóle)

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
CENA muzyki
« Odpowiedź #217 dnia: 12 Września 2006, 14:42 »
po znajomosci... 500 zl (normalnie biora 4 razy tyle) za 2 osoby  :mrgreen:  o poprawinach narazie nie bylo mowy.. ale chyba beda plyty  :mrgreen:

Offline olkahof

• Chuck Norris
  • data ślubu: 08.04.2007
CENA muzyki
« Odpowiedź #218 dnia: 12 Września 2006, 14:45 »
My placimy 1500 zl z poprawinami za 4 osoby- perkusja, gitara, klawisze, saksofon  :mrgreen:

Offline Akacja_

• nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #219 dnia: 23 Września 2006, 20:35 »
Witam Was . Może nie za bardzo pasuję do tego forum - bo za kilka dni będzie 13 rocznica mojego ślubu , ale często tu zaglądam , bo od niedawna prowadzę restaurację i uczę się tu od Was , podglądam i chciałabym Wam powiedzieć jakie sztuczki stosują "muzycy" aby wydrzeć więcej kasy od pary młodej:
1. DJ - mówi , że niestety ale właśnie wczoraj umówił się na ten termin  , o jak przykro... :cry:  :cry:  :cry: no ale właściwie nie podpisał umowy , nie ma nic na piśmie to może by zadzwonił , no ale tamci proponują 500 ...i w tym momencie młodzi złapani na haczyk podbijają cenę na 700 , po czym pan wykonuje telefon  :wink:  i odwołuje tamto wesele - młodzi sie cieszą , że udało im sie go złapać , pan się cieszy , że jest 200 do przodu ( oczywiście żadnego umówienia nie miał)
2. Kapela - umawia się z młodymi na dancing na którym gra , wcześniej przyprowadza sporą grupę swoich podstawionych znajomych , którzy "świetnie" się bawią przy ich muzyce , oczywiście na pokaz muzyka jest na żywo , zabawa przednia i co chwilę zapewnienia , że  towarzystwo tak naprawdę świetnie się bawi i , że wcale się nie znają...
Młodzi zachwyceni , cena nie gra roli , bo będzie taka przednia zabawa umowa stoi...a na weselu będzie jak będzie .
3. Akurat w czasie rozmowy z młodymi jast telefon , że termin zarezerwował właśnie któryś z muzyków no i wiecie rozumiecie kto da więcej tam gramy...
Mam nadzieję , że nie traficie na takich grajków  :koncert:

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
CENA muzyki
« Odpowiedź #220 dnia: 23 Września 2006, 21:14 »
Dwa lata temu płaciłam za zespół w którym były 4 osoby 1400 zł.

Offline agnieśka

• forumowicz
  • Twoje łzy miażdżą mi serce
  • data ślubu: 19.08.2006
CENA muzyki
« Odpowiedź #221 dnia: 24 Września 2006, 15:39 »
My za 2 osoby - kobieta śpiewała,mężczyzna grał, wesele z poprawinami zapłaciliśmy 1200 zł (stawka była 1500, ale zapłaciliśmy dużą zaliczkę - 700 zł, więc cena spadła). Zespół spisał się świetnie, goście balowali i za to dorzucliśmy im 100 od siebie.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
CENA muzyki
« Odpowiedź #222 dnia: 28 Września 2006, 11:17 »
my za zespol z poprawinami, dwoch facetow:) 1300... Piotr  (jeden z zespolu) na poprawinach gral za darmo bo to kuzyn mojego meza. świetny zespol, goscie byli w szoku, nie powtorzyli ani jednej piosenki... A glosy maja rewelacja.. bardzo czyste!

:koncert:

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
CENA muzyki
« Odpowiedź #223 dnia: 28 Września 2006, 12:26 »
my za 5 (1 kobieta + 4 mężczyzn) osób płacimy 2200 zł (gitara, gitara basowa, saksofon, instrumenty klawiszowe, perkusja)..

Offline madziOOnia
  • bywalec
  • data ślubu: 21 czerwiec 2008
CENA muzyki
« Odpowiedź #224 dnia: 8 Października 2006, 10:40 »
Antalis, to zależy naprawde, czasem niektórzy sie przeceniaja. Różnie bywa. Ja znalazłam naprawde fajny zespół za 1500zł, cena przystępna.

Offline Marcysia
  • bywalec
CENA muzyki
« Odpowiedź #225 dnia: 8 Października 2006, 11:00 »
My płacimy za nasz zespół 1200 złotych. Bez poprawin oczywiscie, bo za poprawiny zyczą sobie, za kazda godzine 100 pln  :roll: Na poprawinach zagra nam dj za 150 złotych w sumie, ale jest to nasz dobry kolega.

Zapraszam do mojego odliczanka :)

Offline Aniutek83
  • maniak
CENA muzyki
« Odpowiedź #226 dnia: 9 Października 2006, 08:06 »
a my zmieniliśmy zespół i za 1 dzien bo poprawibn nie robimy zapłacimy za zespól 3 osobowy 1500 zł! Za 2 dni nasz zespól bierze 2 tys!

Offline paulina*
  • użytkownik
  • **
CENA muzyki
« Odpowiedź #227 dnia: 9 Października 2006, 10:14 »
a my za 5osobowy skład (w tym jest wokalistka) płacimy 2tys z tym że za te pieniądze grają tylko do godz pierwszej, a za każda dodatkowa godz trzeba dopłacic po 100 zł

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
CENA muzyki
« Odpowiedź #228 dnia: 12 Października 2006, 20:42 »
Nasz zespól życzy sobie 2600 ale warto.W cenę wliczone są poprawiny bez limitu godzin, graja dopóki ludzie się bawią i to jest super. :P
"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline Monika25
  • nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #229 dnia: 13 Października 2006, 02:04 »
Ja mnieszkam między Krakowem a Katowicami- tu ceny od 500 złotych w górę.
Szukam zespołu do 1000 złotych - z wokalistką na jeden dzień. Troche mnie dziwi cena 1700 złotych za zespół 2 osobowy. Szczególnie że jestem z bardzo małej miejscowości.
Mam jeszcze troche czasu  :roll:

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
CENA muzyki
« Odpowiedź #230 dnia: 13 Października 2006, 07:31 »
No my jak rozglądalismy sie za zespołem to ceny były czasem kosmiczne...zaczynają sie od ok 2000 a kończa i na 4000. Oczywiście zalezy ile muzyków i chyba od renomy.
Zdecydowlaismy jednak na dj - ceny oscyluja od 1000 - 1400 zł :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
CENA muzyki
« Odpowiedź #231 dnia: 13 Października 2006, 09:36 »
Cytat: "Monika25"
Ja mnieszkam między Krakowem a Katowicami-

Monika25 może jesteśmy z tej samej miejscowości? 30 km na zachód od Krakowa?

Nie wiem czy za 1000 z wokalistką coś znajdziesz ale poszukaj na forum, na necie... Ja niestety nie znam żadnej takiej orkiestry.

Aha i pomyłka w dacie ślubu chyba ? Ma byc 2007 bo chyba nie szukałabyś orkietry po slubie :)

Offline Gosia-oosta

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
CENA muzyki
« Odpowiedź #232 dnia: 13 Października 2006, 09:52 »
Ja mnieszkam między Krakowem a Katowicami- tu ceny od 500 złotych w górę.

nie słyszałam o tak niskich cenach..

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
CENA muzyki
« Odpowiedź #233 dnia: 13 Października 2006, 10:36 »
Cytat: "oosta"
nie słyszałam o tak niskich cenach..

Ja tysz chociaz obie mieszkamy między Krakowem a Katowicami :)

Offline Monika25
  • nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #234 dnia: 13 Października 2006, 18:05 »
Już porawiona data ;) Byłam na weselu w Krakowie niedawno. Zespół 4 osobowy z wokalistką która gra też na skrzypcach. Zaczeli grać pięknie ale mogli sobie śpiew darować  :oops: 3000 zł a nikt sie dobrze nie bawił. Ja mam na oku jeden super zespół który grał u mojego kuzyna - dwie osoby i biorą 700 złotych a mężczyzna śpiewa tak że ciarki przechodzą po plecach  :wink: Wspaniały głos. Mój narzeczony chce coś czego jeszcze goście nie znają i żeby to był wyjątkowy dzień a niestety ten zespół już był  :oops:

Offline Piter73
  • nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #235 dnia: 16 Października 2006, 14:34 »
Bardzo ciekawie poznać opinie forumowiczów na tak delikatny temat. Moim skromnym zdaniem ( z perspektywy muzyka ) ciężko jest utrzymać odpowiedni poziom grania, a może raczej jakości brzmienia ) bez odpowiednich inwestycji. Oczywiście padają tu czasami naprawdę wysokie kwoty ale wydatek rzędu 2000 - 3000 zł za zespół (oczywiście jeśli macie przekonanie co do tego że Wasz wybór jest nalepszy ) powinien być uwzględniony w Waszym budżecie. Oczywiście mówię tu o zespołach profesjonalnie parających się muzyką ( a nie dorabiających "taksówkarzach" lub też innych na codzień pracujących ). Wiem, wiem że z mojej perspektywy wygląda to na nabijanie koniunktury, ale wirzcie mi że grając w składzie 4 osobowym po 500 zł na "głowę" to wcale nie jest dużo, biorąc pod uwagę wydatki związane z tego typu działalnością. Grając na profesjonalnym sprzęcie, który za samo to że jest "profesjonalny" kosztuje średnio kilka razy drożej niż normalnie, koszty są naprawdę wysokie. A bardzo zależy mi na tym , aby Młodzi i ich goście byli zadowoleni w 100 % nie tylko z repertuaru, ale także z jakości jego wykonania. Pozdrawiam wszystkich i życzę pełnego zadowolenia z własych przyjęć weselnych, bez względu na przeznaczone pieniądze  :)  :koncert:

Offline Monika25
  • nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #236 dnia: 16 Października 2006, 14:52 »
Jestem na etapie poszukiwań więc dla mnie ten temat jest gorący  :D Zgadzam się że ceny są różne. Ale wysoka cena nie gwarantuje wysokiej jakości. A jeśli jest wybór to zawsze zwracam uwagę na wokal i CHARYZMĘ ZESPOŁU. A ogłoszenia "gramy dla przyjemności" mnie śmieszą. Mi nikt za 12 godzin pracy nie płaci 1000 a nawet 500 złotych. Znam ludzi którzy puszyli się ile to nie zapłacili za zespół a efekt... Wolny kraj ja wyrażam swoje opinie i nikogo nie chce urazić. Pozdrawiam wszystkich  :wink:

Offline Bourbon

• nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #237 dnia: 16 Października 2006, 15:10 »
Cytat: "Piter73"
Grając na profesjonalnym sprzęcie, który za samo to że jest "profesjonalny" kosztuje średnio kilka razy drożej niż normalnie, koszty są naprawdę wysokie

IMHO profesjonalny sprzęt nie kosztuje tyle tylko dlatego, że jest "profesjonalny", dziwię się że "profesjonalny muzyk " nie dostrzega tych subtelnych różnic...

Offline Piter73
  • nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #238 dnia: 16 Października 2006, 16:15 »
Bourbon  widzę , że strasznie Cię uraziło użycie przeze mnie słowa "profesjonalny". Ok sorki,  ale skoro tak to powinieneś wiedzieć, co miałem na myśli. Oczywiście ten profesjonalny w moim odczuciu sprzęt jest droższy nie tylko dlatego że tak się nazywa, ale dlatego że jest po prostu lepszy. Ale jakbyś zobaczył na czym niektórzy grają... to byś mnie zrozumiał ( tak czasami mnie to złości i irytuje, że człowiek stara się inwestować w to co robi, a niektórym jest wsio ryba ). :koncert:
Monika  :) nie denerwuj się -  te 500 zł dla przykładu zarabia się raz w tygodniu. A poza tym ja naprawdę nie chcę nikomu nic udowadniać. Znam młodych którzy mieli zespół za 1000 zł (trzyosobowy) i chłopcy zagrali extra. Ja tylko wraziłem swoją opinię na temat w którym poniekąd sedzę i to z tej drugiej strony.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
CENA muzyki
« Odpowiedź #239 dnia: 16 Października 2006, 16:36 »
Mi nikt za 12 godzin pracy nie płaci 1000 a nawet 500 złotych.

oj to bardzo duże uogólnienie, dlaczego każdemu się wydaje, że to co dostanie muzyk za granie to CZYSTY ZYSK?
a amortyzajca sprzętu?
transport? - płaci się nie tylko za benzynę... ubezpieczniea serwis itp.
magazyn? - gdzieś trzeba sprzęt przechowywać...
serwis sprzętu? - naprawym części itp
zakup płyt? -  to akurat w przypadku dj'a...
koszt reklamy?
i pewnie jeszcze coś o czym teraz akurat nie pamiętam.
przecież to wszystko kosztuje jak nie wiem, jak się solidnie policzy to nie wychodzi wcale dużo na czysto,

takie uproszczenia mnie trochę drażnią, zrozumie mnie każdy kto prowadzi (ł) jaką kolwiek działalność gospodarczą... jest masa kosztów do pokrycia - na końcu dopiero bierze się dla siebie.