Dokładnie Lilu, jakość musi kosztować, dobra kapela to podstawa na weselu. W moim regionie dobre kapele za wesele i poprawiny biorą 4000 do 4500 i maja pozajmowane terminy na 2 lata do przodu. Owszem, konkurencja probuje kopać pod nimi dołki wypisujac jakieś brednie w necie, tylko co to da...skoro klienci i tak wiedzą ze to bzdury.
Moja siostra wynajeła kapele na wlasne wesele nie pytając nawet o koszt finalny, wiedziala, ze moze byc tylko TA kapela i już. Sprawdzili się doskonale, tak jak na każdym innym weselu, na ktorym grali. Teściowa mojej Gosi cos tam zabrzęczała przy rozliczeniu, ale szybko ją zagasiliśmy, wychodzimy z założenia, że przy kosztach wesela tysiąć w tą czy w tą nie robi różnicy. Kto jak kto, ale ja doskonale wiem, na jakie głupoty czasami ludzie wydają pieniądze, grube pieniądze - bez obrazy oczywiście. A kapela to podstawa, sala może być bez dekoracji, na stołach moze być tak sobie, a jak jest dobra muza to wesele jest zawsze udane, takie jest moje zdanie. Dla wyjaśnienia, za wesele i poprawiny zapłaciliśmy 3500.