Autor Wątek: CENA muzyki  (Przeczytany 95766 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
CENA muzyki
« Odpowiedź #60 dnia: 4 Marca 2005, 15:22 »
Cytat: "Madzialena"
A my nie chcieliśmy zadnego dja itp..

why?

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
CENA muzyki
« Odpowiedź #61 dnia: 4 Marca 2005, 15:30 »
Dlatego, ze będzie mi się to kojarzyło z jakąś dyskoteką albo imprezą...  :?

..A Zespolik zawsze tworzy jakąś atmosferkę... i granie "na żywo" wydaje mi się ciekawsze...    :P

Oczywiście to moje zdanie, jeśli ktoś woli dj to czemu nie...
          hehe Może ja mimo młodego wieku jestem jakas tradycyjna ehm  :x

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
CENA muzyki
« Odpowiedź #62 dnia: 4 Marca 2005, 15:34 »
uuppsss

tzn. moze jestem tradycjonalistką..

ale sama nie wiem...
 po prostu nie chciałabym dja u siebie na weselu  :D

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
CENA muzyki
« Odpowiedź #63 dnia: 4 Marca 2005, 15:53 »
uuppsss

e tam uppss
nie przejmuj się,
kazdy ma to co lubi, czy też woli,
myslałem że jakieś konkretne przemyślenia

Offline aniac

• entuzjasta
CENA muzyki
« Odpowiedź #64 dnia: 4 Marca 2005, 15:58 »
No wlasnie to rzecz gustu!

Ja bede miec DJ, bo wole muzyke w orginale niz jakiegos pana grajacego na organach, nieudolnie podazajac za podkladem muzycznym i do tego pania ktorej glos jest troche watpliwej jakosci i naklada sie na glos z tasmy.
niestety jest wiele takiego typu dwu osobowych zespolow. cena ich nie jest wysoka ale i jakos beznadziejna.

Oczywiscie sa takze Ci z prawdziwego zdazenia, no i oni sa nie zastapieni!!!!! Wiec wszytkim co bede mieli zespol/ kapele zycze tylko takich "niezastapionych"' :)
02.07.2005

Offline Magda Sz.
  • entuzjasta
CENA muzyki
« Odpowiedź #65 dnia: 4 Marca 2005, 16:16 »
Ja podobnie jak Madzialena chyba wole zespol, ale to naprawde kwestia i gustu i doboru odpowiedniego DJ/zespolu, gdyz na weselu mojej siostry, kuzynki i kuzyna byl DJ (u calej trojki ten sam :-)  ) i prowadzil naprawde super  :!:  :!: , natomiast na weselu innego mojego kuzyna byl zespol, ktory byl tak marny, ze az brak slow  :(

My majac wesele w zamkowej w cenie mamy wliczony zespol. Gdyby nie to, ze widzialismy i slyszalismy jak graja na weselu mojej przyjaciolki nie wiem czy bysmy sie od tak sobie na niego zdecydowali, w kazdym razie nam obojgu bardzo sie podobalo i jak prowadzili i jak jak grali i jak spiewali  :D , a wszyscy przy ich muzyce naprawde swietnie sie bawili   :!:

Gdybysmy zrezygnowali z uslug zespolu z zamkowej, cena od osoby bylabym o 10zl nizsza, co w naszym przypadku daloby sume 900 zl, a za te cene raczej dobrze grajacego zespolu chyba bysmy nie znalezli.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
CENA muzyki
« Odpowiedź #66 dnia: 4 Marca 2005, 16:19 »
Cytat: "Magda Sz."

Gdybysmy zrezygnowali z uslug zespolu z zamkowej, cena od osoby bylabym o 10zl nizsza, co w naszym przypadku daloby sume 900 zl, a za te cene raczej dobrze grajacego zespolu chyba bysmy nie znalezli.

ale dobrze grającego prezentera chyba tak :wink:

Offline pszczółka

• forumowicz
CENA muzyki
« Odpowiedź #67 dnia: 4 Marca 2005, 16:21 »
:D
Miejcie odwagę żyć dla miłości JPII

Offline davyjohn
  • entuzjasta
CENA muzyki
« Odpowiedź #68 dnia: 4 Marca 2005, 19:16 »
Cytat: "zibi"
myśl myśl,  Davy... :wink:

ech... jak się domyślasz propozycję już wcześniej otrzymałem od kogoś innego  :)

Dlatego, ze będzie mi się to kojarzyło z jakąś dyskoteką albo imprezą... Confused

hm... może powiem bardziej konkretnie: napisałem PREZENTERA jako wodzireja, nie miałem na myśli DJ'a... zwróć uwagę jak bardzo różnią się oni od siebie (chociaż często niezły DJ na wesela przeobraża się w prezentera) ;)

Offline olimpx
  • użytkownik
  • **
CENA muzyki
« Odpowiedź #69 dnia: 29 Marca 2005, 17:58 »
My mamy dj-wodzireja za 600 zl, wesele do rana bez poprawin

Offline Bambolina
  • nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #70 dnia: 4 Kwietnia 2005, 15:15 »
Jeżeli chodzi o cenę to my płacimy 2000 zł za orkiestre 4-ro osobową za wesele i poprawiny. I to jest cena promocyjna, bo wesele bedzie w lipcu. Normalnie zapłacilibyśmy 1900 zł za wesele + 120 zł za godz grania na poprawinach :)
Bambolina

Offline agniesiak1
  • użytkownik
  • **
CENA muzyki
« Odpowiedź #71 dnia: 4 Kwietnia 2005, 15:38 »
kurka wodna to ja chyba przeplacam, bo daje 2000 tylko za wesele- na poprawinach zespolu juz nie bedzie. :?
A & M

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
CENA muzyki
« Odpowiedź #72 dnia: 4 Kwietnia 2005, 17:54 »
My za 4 osoby płacimy 1800 do 4 rano...  :)  kazda godzina dodatkowo chyba 150 albo 180 nie pamietam...    :?    ale to raczej potrzebne nie będzie..

Offline Julia
  • Chuck Norris
CENA muzyki
« Odpowiedź #73 dnia: 4 Kwietnia 2005, 19:19 »
My za d'j-a zapłacimy 550 zł. Wolę oryginalne brzmienia. No i brak przerw muzycznych.

Offline Sophia
  • zapaleniec
CENA muzyki
« Odpowiedź #74 dnia: 4 Kwietnia 2005, 23:46 »
Jestem zaskoczona :?:  :?: ceny, które podajecie są wyjąkowo niskie. Wybaczcie, ale trudno mi uwierzyć w to co piszecie. Nie można zapłacić za zespół 1200 czy 1500 złotych, a później pisać ze byli świetni. Zespoły za taką cenę z zasady nie są świetne. Powiedziałabym raczej, że są przeciętne albo dużo poniżej. My szukając zespołu przesłuchaliśmy sporo zespołów w takim włąsnie przedziale cenowym i mówię szczerze zupełna porażka. Ci panowie (panie zresztą też) nie bardzo wiedzieli co się do nich mówi. oczywiście mieli najróżniejsze podkłady wgrane w swoje "korgi" ale to chyba nie o to chodzi.

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
CENA muzyki
« Odpowiedź #75 dnia: 5 Kwietnia 2005, 08:09 »
wiesz.. to zalezy od regionu polski...

jeśli mieszkasz w mazowieckim to automatycznie rozbijasz się w przedziale cenowym 2-3 tys za wesele ...

w zachodniopomorskim z takimi cenami nie mogą zaszaleć, bo najzyczajniej w świecie nie mieliby pracy...

a zespół naprawdę można znaleśc w tej cenie... w moim przypadku musiałam rezerwować termin rok wcześniej żeby mieć pewność,ze beda u mnie grali, bo sa w rozjazdach po polsce i zagranicą....
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Madzialena

• maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
CENA muzyki
« Odpowiedź #76 dnia: 5 Kwietnia 2005, 08:39 »
Nie zgodzę się z Tobą..
 Tak jak powiedziała Monia cena zalezy od regionu... ale również  od ilości osób... więc chyba nei chcesz powiedziec, ze 1500 powiedzmy za 2 osoby to mało??

Moim zdaniem bardzo dużo..  :?
  Mój 4-osobowy zespolik za 1800 (cena i tak przyprawia mnie o zawrót głowy) jest na prawdę dobry..  :lol:
nie wystawiają się na galach, nie dają ogłoszeńw prasie, bo nie muszą..   a i tak miesiąc temu mieli już rezerwacje do końca października

Więc to chyba o czymś świadczy..  :o

ps.czy na inne rzeczy też patrzysz pod względem ceny? np. torebka za 20zł jest do kitu, a jakaś Markoni za 100 super?   Wcale niekoniecznie... (o czym się przekonała moja znajoma) ...  Z zaspołami jest tak samo... niekoniecznie cena=jakość :!:

Offline Julia
  • Chuck Norris
CENA muzyki
« Odpowiedź #77 dnia: 5 Kwietnia 2005, 16:55 »
A zresztą w przypadku muzyki i zespołu to dużo zależy od gustu, każdemu podoba się co innego. W Szczecinie są także zespoły, które liczą sobie za wesele w okolicach 2500 zł i też mają wzięcie.

Offline bozena

• użytkownik
  • **
CENA muzyki
« Odpowiedź #78 dnia: 5 Kwietnia 2005, 17:18 »
W koszalinie zespol 4 osobowy (dobry) bierze 1000 pln - jestem na biezaco, bo kolezanka z pracy wlasnie zalatwia te sprawy :D

Offline Sophia
  • zapaleniec
CENA muzyki
« Odpowiedź #79 dnia: 6 Kwietnia 2005, 00:03 »
Julia ma rację , to przede wszyskim rzecz gustu.
Nie, nie patrzę na wszystko przez pryzmat ceny, choć z drugiej strony wiadomo, że bardzo często tanie rzeczy są złej jakości niestety. WIele razy zawiodłam się na rzeczach tanich, Wy pewnie też.
Jest jeszcze jedna sprawa (wlaśnie ta o której pisze Julia). Jeśli chce się wybrać zespół, który zagra na żywo, dobrze i różnorodną muzykę, to trzeba się liczyć z wysoką ceną. Zespół, który ma dwie osoby, nie jest zespołem. to raczej para DJ-ów, którzy odtwarzają muzykę. W tej sytuacji 1500 złotych to dla mnie o wiele za dużo.
Wybierając zespół 2-osobowy trzeba się jednak liczyć z tym, że może to być zwyczajna wpadka. Ale przecież każda z nas wcześniej słucha dema albo zespołu na żywca, wiec mam nadzieję , ze wpadek nie będzie.

Offline Marecheque

• nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #80 dnia: 14 Kwietnia 2005, 23:35 »
Jako DJ, gdy ustalam cene za wykonanie usługi, to biorę pod uwagę w jakich godzinach wesele się będzie odbywać, jaka będzie ilość osób, czy będzie zabawa z oczepinami i zabawami, czy też bez.  ...tak jak widać wiele czynników kształtuje cenę. :D

Offline qban77@op.pl
  • nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #81 dnia: 24 Czerwca 2005, 06:41 »
Nikogo nie obrażając ale do tych śmiesznych cen (1200 albo 2000 z poprawinami) powinniście jeszcze zamówić napój VIWAT z Biedronki za 69 groszy  :D (jak dobrze że jest tak blisko). Sam prowadzę zespół cena w W-wie to 4 tys.
i jakoś  zleceń nie brakuje ( rok 2005 -28 wesel 2 studniówki + jakieś imprezy na tyg. których nie licze )

Do czego zmierzam:

Minimalny koszt wesela na 100 osob to jakieś 20-25 tys. (górnej granicy nie ma)więc dokładając do zespołu tysiąc czy 1,5 tys. nie robi praktycznie różnicy a zespół jest podstawą na weselu. Nawet jak przyjęcie odbędzie się w Mariocie i kapela zawiedzie to nikt tego nie doceni

Pozdrawiam

Offline Julia
  • Chuck Norris
CENA muzyki
« Odpowiedź #82 dnia: 24 Czerwca 2005, 08:21 »
Może i masz rację, ale zarozumiałość i pyszałkowatość aż z Ciebie tryska. Wartości zespołu nie mierzę w jego cenie, nie zawsze to co drogie takie dobre. 4 tysiące to dla mnie astronomiczna kwota, myślę, że większości młodych par nie stać na takie wydatki. Poza tym za cenę 1500 zł forumowicze mieli zespoły i bardzo sobie chwalili. Widocznie nie wszyscy cenią się tak wysoko. Poza tym wiele zależy od gości-jak drętwi to i najlepsza kapela ich nie rozrusza.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
CENA muzyki
« Odpowiedź #83 dnia: 24 Czerwca 2005, 08:37 »
Oj zgadzam się z Tobą Julia zgadzam...dziwny trochę ten Twój przedmówca...

ja za zespół ( dwie osoby pan i pani) płacę 1800 zł (minus 5 % bo z kartą e-wesele), tylko, że ślub mam w święta Bożego Narodzenia i dlatego biorą więcej. Normalna stawka to 1200zł.

A wrażenie robią niesamowite :D
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
CENA muzyki
« Odpowiedź #84 dnia: 24 Czerwca 2005, 09:52 »
Cytat: "qban77@op.pl"
Nikogo nie obrażając ale do tych śmiesznych cen (1200 albo 2000 z poprawinami) powinniście jeszcze zamówić napój VIWAT z Biedronki za 69 groszy  :D (jak dobrze że jest tak blisko). Sam prowadzę zespół cena w W-wie to 4 tys.
i jakoś  zleceń nie brakuje ( rok 2005 -28 wesel 2 studniówki + jakieś imprezy na tyg. których nie licze )

Do czego zmierzam:

Minimalny koszt wesela na 100 osob to jakieś 20-25 tys. (górnej granicy nie ma)więc dokładając do zespołu tysiąc czy 1,5 tys. nie robi praktycznie różnicy a zespół jest podstawą na weselu. Nawet jak przyjęcie odbędzie się w Mariocie i kapela zawiedzie to nikt tego nie doceni

Pozdrawiam

Co Ty człowieku gadasz??? Chyba sam nie organizowałeś swojego wesela,
jeżeli dla Ciebie różnica między 1500 a 4000 jest znikoma!!!!
Owszem wesele na 100 osób kosztuje miedzy 20a25tys., ale to nie oznacza,że cena 4000 za zespół gwarantuje świtną zabawę  :!:  :!:

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
CENA muzyki
« Odpowiedź #85 dnia: 24 Czerwca 2005, 10:18 »
stolyca...  :?

pan chyba nie orientuje się w zarobkach na prowincji  :roll:  4 tyś???? chłopie... o czym ty do nas gadasz?????????????????????  :twisted:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
CENA muzyki
« Odpowiedź #86 dnia: 24 Czerwca 2005, 13:14 »
Cytat: "Julia"
Może i masz rację, ale zarozumiałość i pyszałkowatość aż z Ciebie tryska. Wartości zespołu nie mierzę w jego cenie, nie zawsze to co drogie takie dobre. 4 tysiące to dla mnie astronomiczna kwota, myślę, że większości młodych par nie stać na takie wydatki. Poza tym za cenę 1500 zł forumowicze mieli zespoły i bardzo sobie chwalili. Widocznie nie wszyscy cenią się tak wysoko. Poza tym wiele zależy od gości-jak drętwi to i najlepsza kapela ich nie rozrusza.

Julia masz rację!

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
CENA muzyki
« Odpowiedź #87 dnia: 24 Czerwca 2005, 13:50 »
Cytat: "qban77@op.pl"

Do czego zmierzam:

Pozdrawiam

nie każdego stac na orkiestrę za 4 tys.
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline qban77@op.pl
  • nowicjusz
  • *
CENA muzyki
« Odpowiedź #88 dnia: 24 Czerwca 2005, 18:02 »
Nie gości nie do rozbawienia zawsze jest jakiś sposób tylko trzeba chcieć i trzeba być przygotowanym na wszelkie okoliczności. U nas cena jest gwarancją udanej zabawy a nasze referencje mówią same za siebie.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
CENA muzyki
« Odpowiedź #89 dnia: 24 Czerwca 2005, 18:59 »
A czy Ty myślisz, że jak ktoś ma zespół za 1200 zł. czy za 1800 zł. to wtedy zespół nie jest przygotowany na wszelkie okoliczności i nie umie zabawić gości! Jeżeli myślisz, że tylko Ty to umiesz to jesteś w błędzie!
P.S. Nie wpadnij w samouwielbienie! :D

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077