Autor Wątek: DO ślubu pozostało 9 miesięcy, 2 tygodnie i 1 dzień! Moje odliczanko =)  (Przeczytany 64603 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emm-a

• Chuck Norris
piękne te ktore wybralas :-) a mogę spytac jak z ceną?

ja novię też sobie odpuscilam... :P
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
4 kosztuje nowa 3500 a wyprzedazowa czyli ta ktora mierza kobitki w salonie to koszt 3000, a 6 jest drozsza i 3500 wyprzedazowa, generalnie jest tak ze od nowej trzeba 500 zł odliczyc i wychodzi cena tej wyprzedazowej ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
masakra :-(((  piękne ale drogie, nie na moją kieszen :-((( 
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Czyli tamta,którą wklejałaś kiedyś odpada???  :'(

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
Mnie się nr 4 najbardziej podoba! Chociaż wyglądasz w wielu bardzo bardzo ładnie. Ja wolę krój jak nr 2, ale Ty jesteś śliczna i szczuplutka i do Ciebie 4 idealnie pasuje ;)

Offline sophisticated

• bywalec
  • data ślubu: 23.06.2012
Jeśli w grę wchodzą 4 i 6, to jestem za 4 :)
I tak Cię podziwiam, że przymierzyłaś tyle sukienek, we wszystkich wyglądasz mega i potrafisz się ograniczyć do dwóch :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
slonce- ogolnie to masz fajna mloda buzke ;) i lubie o wiele bardziej ciebie na tych fotach niz na avatarku ;D sorki za szczerosc ale jakos tak hehehe mi sie to ciagle przypomina jak jestem u ciebie  ;]
ogolnie swietnie wygladasz w tych sukienkach- 5 brzydka ale to pewnie dlatego ze za duza i to chyba duzo ;p w kazdym arzie ja jestem za nr 4,16,17 ;)

Offline _patka_

• Chuck Norris
Pati ta co mierzylam ja wczesniej jest i tutaj ale bardziej jednak podoba mi sie z Lisy suknia :)
Sylwus szczerosc to podstawa pamietasz co Ci napisalam :) dla Ciebie zmienie avatara jesli chcesz hihi :)
emmo a do ilu szukasz sukni? bo widzialam na allegro sa takie suknie uzywane i to w przystepnych cenach, tez poszukam nie zalezy mi zeby byla nowa bo to nie o to chodzi tylko zebym ladnie wygladala :)
przymierzylam duzo nie powiem ;) ale fajnie tak przymierzac te sukienki :) moglabym zostac fotomodelka i sie przebierac haha :P prawda jest taka ze do szcz nie przyjezdzam codziennie wiec jak juz pojechalismy to za jednym zamachem chcielismy wszystko zobaczyc zeby nie jezdzic pietnascie razy bo to tez kosztuje.

dziewczynki kochane powiedzcie szczerze ile mniej wiecej wyniesie Was slub i weselicho ;)
ja sie przyznam ze wyliczylam ze wszystkim tak na 30 000 zł :/ szukam oszczednosci oczywiscie, ale wiem ze nie na wszystkim warto przyoszczedzic bo wyjdzie lipnie wtedy... 

co do wyboru tej jedynej to musze pojechac jeszcze raz przymierzyc juz te dwie, pochodzic w nich troche, poruszac sie zeby zobaczyc ktora wygodniejsza i praktyczniejsza :) buziaczki :*:* i dziekuje Wam za szczere opinie!!!  :skacza: :serce: :serce: :serce:

Offline _patka_

• Chuck Norris
Koniec tego dobrego wrocilam z pracy i zabieram sie za obiad, a poniewaz moj M. ma dzisiaj urodzinki to zrobie mu urodzinowy... jablecznik hihi :) w sobote sam mi jablek nazbieral i prosil mnie o jablecznik wiec zrobie cos takiego: http://www.winiary.pl/przepis.aspx/70605/latwy-jablecznik
na obiad w sumie standardowo ziemniaczki, kotlety schabowe i ogoreczki ;)  :Obiad:

Offline emm-a

• Chuck Norris
To przyjemnego świętowania :-) bardzo podobny jablecznik pieklam w sobotę i wyszedl przepyszny :-) taka rada na przyszlosc - ciasto kruche dobrze zrobic dzien wczesniej i do lodowki :-) i zrezygnowalabym ze smietany, na rzecz 2 zoltek :-) ale to tylko takie moje pomysly :-) poparte jednak praktyką :-) uwielbiam ten zapach jablecznika w domu....zwlaszcza w taką pogodę jak dzis! bbrrrr....

:-)

nie wiem AnioOlku ile na tę suknię wydac....ale chcialabym zmiescic się w 3 tys. juz z bolerkiem,welonem,butami....no i najlepiej jeszcze bielizną :-)
skoro o bieliźnie mowa,to myslę nad zakupem stanika slubnego,bardotki,w ktorym moglabym pojsc przymierzyc Princesę w Mariette i jeszcze raz sincerity w Pretty Woman...moją faworytke poki co. No i mam jeszcze pomysl na MS Moda model Fantasy... :-) w Arvenie :-)

o kosztach weselnych nawet nie mow...:-/
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
kurde moglam wczesniej zajrzec tutaj bo juz zrobilam ciacho i siedzi w lodowce ;/ ale nastepnym razem bede pamietac o twoich radach w koncu jestes specem od ciast :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
i jak ciasto wyszlo? pychota? :-) moze jakies fotki ?

jak sie nie daje smietany i ono polezy dluzej w lodowce,to jest bardziej kruche, no i nie trzeba za duzo ugniatac,tylko tak troche,zeby sie mniej wiecej polączyly skladniki...Ale to takie moje spostrzeżenia :-) Im więcej praktyki,tym więcej dobrych rad :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
ogolnie ciasto kruche nie lubi cieplych rak ;D to moja rada ;p
i tez robilam jablecznik ale w sobote na niedzielny obiad ;D dzis pieklma pizze ale jakos  srednio mi wyszla niby grube ciacho ale jakies takie.. niedopieczone ;D a na dniach bede robic metrowca uwielbiam to ciacho i w taka pogode marze o kawaleczku metrowca i goracej herbacie z cytryna ;p

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
  • data ślubu: 27.08.2011
mmmm metrowiec... uwielbiam!!
moja mama piekła właśnie metrowca na ślub :D
jeżeli chodzi o koszta wesela, to zależy na ile osób, gdzie jest robione...
nam udało się praktycznie w 30 tys. zmieścić (no może tyci ponad), przy paru rzeczach trochę przyoszczędziliśmy, ale warto było, a ślub/wesele i tak było udane :D i nic nie brakowało!!

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline sylwiq

• Chuck Norris
my na ok 110 osob tez chcemy zmiescic sie w 30 tys.
basimir- czy wy piekliscie sami ciasta na wesele? bo my sie zastanawiamy wlasnie czy piec samemu czy kupic .... eh tyle takich zagadek ejst ze szok ;)

a w ogole jak to twoje ciacho malenka? bo jakos mi sie zrobila nagle ocota na ciasteczko pozostaje mi ejdynie snickers od biedy bo piec mi sie nie chce ;p za to zaraz ide do kuchni bo iedawno wstalam i zabieram sie za robienie papryki na zime bo lezy sobie ponad 4 kg a ja tego noe ruszam juz 3 dzien... na swoja obrone mam ze przerobilam w zamian 7kg ogorkow ;D

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
Pozwolisz że i ja dołaczę?  :D podczytywałam twój wątek i fotki pooglądałam :) co do sukienek to myślę że zależy co ci w duszy gra... bo jak byś chciała mieć wersję stonowaną to 1 jest numerem jeden! :D ale przyznam że w dużych sukniach też ci ślicznie - tak bajkowo, księzniczkowo :D a na poprawiny proponuję tą króciutką świetnie wyglądasz tak rock and roll'owo  :D czyli można powiedzieć jaki chcesz mieć nastrój i wygląd taką dobierz suknię - każda odsłoni inne twoje oblicze  :D
jak będziesz się decydować na TĄ właściwą suknię pamietaj aby nie stać tylko w miejscu w przymierzalni :) nawet jak czasem panie krzywo patrzą (bo się suknia na dole ciągnie po podłodze) musisz w niej pochodzić poruszać się szybciej wolniej poudawć że tańczysz by zobaczyć czy wygodnie ci jest :) no i siadanie poćwicz żebys problemów później nie miała. Bo co innego stać przed lustrem a co innego biegać cały dzień w sukni  :D
acha i jedna jeszcze rada z doświadczenia znajomej - miała suknię z cekinkami/kamykami na naramkach, w pasie od biustu aż na plecy i okazało się na weselu że skórę sobie całą poździerała na ramionach i pod pachami i na ramionach bo ozdoby tak intenstywnie skóry dotykały - zwróć więc uwagę na wykończenie sukni w tych miejscach bo widziałam że twoje "faworytki" jaką w tych okolicach dużo zdobień :)
co do kosztów - to ja mam niecałe 20 tys ale na 30-40 ludzi  :-\ bo niestety pewne (spore) koszty się ponosi niezależnie od ilości gości a łączny koszt wesela zawrotnie wtedy rośnie  :urwanie_glowy:

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
co do kosztów, to fakt im dalej z tym wszystkim tym nowe wydatki;).
U nas według kosztorysu, gdzie i tak dałam zawyżone troszkę ceny wychodzi 33tys, to za:
- wesele na 100osób+poprawiny+nocleg dla gości (dla 65osób)
- przykładowe koszty za ceremonię ślubu, organistę, kwiaty itp, oraz załatwianie dokumentów USC i zapowiedzi w naszych parafiach.
- suknia, gajer, dodatki do strojów, obrączki, biżuteria, stylizacja i fryzjer,....oraz co tylko przyszło do głowy związane ze ślubem:)

Na czym się da, to będziemy oszczędzać - np na dekoracjach, które chcę robić sama na stoły weselne:), ale np zespół (poprawiny+ wesele) to jest sprawa priorytetowa, gdzie z góry założyliśmy wyższe koszta:) mimo tego, że zespół to nasi znajomi:)

[/url]  [/url]

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
my na ok 110 osob tez chcemy zmiescic sie w 30 tys.
basimir- czy wy piekliscie sami ciasta na wesele? bo my sie zastanawiamy wlasnie czy piec samemu czy kupic .... eh tyle takich zagadek ejst ze szok ;)

my mieliśmy zamawiane ciasta (wesele + poprawiny - ok. 90 osób) 16 blach, ale to było dużo za dużo, tak jak babka na sali nam mówiła to na taką liczbę ludzi spokojnie 10 blach by wystarczyło i pewno też by zostało.

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
my ciasta mamy w cenie (nie pamiętam ile blach;) ), ale i tak będziemy piekli kilka blach dodatkowo + rogaliki albo drożdżóweczki, aby na poprawiny było ok:). Rogaliki i drożdżóweczki to taka alternatywa dla tych nocujących na miejscu, jako dodatek do porannej kawy i herbaty:P
Mama PM mówiła, że oni już ciasta zorganizują, wszystko wypieki własne:D

Zakupić mamy zamiar także małe butelki wody gazowanej i niegazowanej (0,5l), u mojego kuzyna na weselu były porozstawiane na stołach co kilka osób, więc jak ktoś nie chciał pić słodkiego, albo nie mógł to alternatywa idealna:).
Dodatkowo te małe butelki wody do pokoju dla gości, bo co jak ich z rana kac będzie męczył?:D, na każdą osobę 1 buteleczka;). Nie jest to duży koszt, tym bardziej jak zakupimy hurtowo z napojami te wody.
[/url]  [/url]

Offline sylwiq

• Chuck Norris
u nas tez bedzie woda gaz i nie gaz bo w mojej rodzinie kilka osob  pije tak wodke ;D zamiast napojow czy sokow, a wiem ze neiktorzy do wina dolewaja ;p tylko wlasnie sie zastnawiam- bo soki chce podac w dzbankach, gazowane cola fanta sprite co kilka osob w litrowej butli, a woda?? hmm jak byscie podaly wode?

Offline Buuuś

• zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
woda niegazowana też w dzbanku i z dodatkiem lodu i cytrynki :) ale woda czy napoje gazowane to raczej w butelkach... nie przychodzi mi na mysl inna obcja by bąbelki nie uciekły  :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
U nas ciasta,nawet tort weselny  i napoje w cenie - i na wesele i na poprawiny. My nie bierzemy zespolu ani dj na poprawiny, sami zrobimy kilka płyt - miksow - to oszczędnosc kasy i z tego co się orientowalam,wiele osob tak robi i jest ok.

My mamy wesele na ok.100 osob, za wesele placimy 150/osoba za poprawiny 60/osoba. Do tego nocleg,liczę ok.40zl /osoba - bo przy grupach negocjacja ceny, a nocleg trzeba zapewnić 75% gosci ...

Placimy bardzo malo za zespol - mamy to w umowie,resztę wlascicielka lokalu im placi.

No i juz wiemy że bryczka za 500zl.

Ja ceny nieco zaokrąglalam, niestety z naszymi ubraniami i w ogole ze wszystkim ok.45tys. :-(

to kosmiczna kwota,ale co zrobic :-( naprawdę staramy się zaoszczędzic gdzie się da...ale nie bedziemy przeciez "dziadowac";-)

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
wode tez bym podala w dzbankach ;) co do kosztow to nas calosc wyniesie maksymalnie 35 tys wesele robimy na 80 osob z poprawinami i noclegiem dla rodziny PM. u nas w menu sali sa zapewnione tort, ciasta, napoje cieple i zimne kupic musimy alkohol ale poniewaz bierzemy barmanow to wodki tez mniej kupimy niz zazwyczaj :)

Offline _patka_

• Chuck Norris
co do cen to my za sale zaplacilismy 3000 tys, z tym ze to jest kaucja. za menu weselne zaplacimy ok 180/os + 30/os poprawiny i 30/os nocleg w hotelu i nocleg 50% procent gosci trzeba zapewnic. auto ok 400 zł , orkiestra 4200, Dj - 500-900, nasz ubior - 7 tys, sesja 1400, video - 1000 plus jeszcze tam jakies pierdoly to wyjdzie tak 35 tys maksymalnie mam nadzieje! :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
video 1000? a gdzie tak tanio znalazlas?  ubiór drogi :-(   Wiecie co,ja staram sie o tych kosztach nei myslec,bo mnie to dobija... :-\ 
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
anio0lek i emm-a a gdzie wy robicie wesele?

Offline sophisticated

• bywalec
  • data ślubu: 23.06.2012
Koszty, koszty, koszty. Strach pomyśleć, mam nadzieję, że damy radę zamknąć się w 30 000, a jak będzie faktycznie to czas pokaże.

I też mnie dobija myślenie o kosztach tej imprezy...

Offline _patka_

• Chuck Norris
ja mam wesele w Atrii

Uploaded with ImageShack.us

parkiecik

video takie tanie dlatego bo kolega mojego M. bedzie nas krecil :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
My w Kubusiu na Chopina w Szczecinie :-)

http://www.kubus.szczecin.pl/index.php?go=7
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline basimir

• Chuck Norris
  • (*)25.06.2015
my płaciliśmy 28zł za poprawiny, natomiast za wesele 130zł :)
jeżeli chodzi o ubiór - to mój P. miał szyty gajerek na miarę i zapłacił tylko 300zł, natomiast ja z suknią + dodatki do niej, to zmieściłam się spokojnie w 2tys. :D
orkiestra z poprawinami 2700zł, a kamerzysta 1800zł :)
więc koszta nasze znacznie się zmniejszyły :D

Łobuziak 21.11.2013
Aniołek (*) 25.06.2015