Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 126018 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #2970 dnia: 20 Kwietnia 2012, 15:59 »
aha 3mam kciuki, żeby się udało z tym zobaczeniem się przed ołtarzem :)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #2971 dnia: 20 Kwietnia 2012, 17:48 »
ehhh Monia.. tacy sa ludzie dobrze ze juz doprosiliscie kilka osob ;) i masz spokojna glowe ;]
czekamy na fotencje obraczek ;D
masz dzis szalony dzionek ale ja np takie bradzo lubie wtedy kiedy jest on taki szalon i biore w tym udzial i ja i karol ;D
w restauracji chwile odsapniecie ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2972 dnia: 20 Kwietnia 2012, 20:35 »
Goście jak goście wszędzie zdarzają się odchyły od normy :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2973 dnia: 20 Kwietnia 2012, 20:41 »
juuuuuuuuhuuuuuuuuu 100 str ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2974 dnia: 20 Kwietnia 2012, 21:25 »
padam...

obrączki odebrane, jutro wkleję fotki, menu ustalone, jak również różne sprawy w restauracji, z zespolem tez rozmawialismy, spodnie P. odebrane, ubranko na poprawiny i butki ślubne kupimy mu na dniach, koszula ślubna i moje ubranko poprawinowe oddane do prasowalni, ceny wódek obczajone  ;)

zgodzilam sie na przywitanie nas chlebem i solą przez Rodzicow - Mama naciskala mnie mocno dosc....

wybraliśmy smaki torta - ananasowy, owoce leśne, truskawkowy, czekoladowy i tiramisu  :D taorta mamy z domowej  :D na górze zamiast figurki będą pierwsze litery naszych imion połączone sercem - wszystko srebrne i koczowate dość  ;)  :D :D :D

pokłóciłam się przed chwilą z P.  o kase, o gości i w ogóle o to wesele, które nazwałam szopką :-\ chłopy to czopy... :-\

dzwonil wlasnie moj kuzyn, że jednak będzie bez dziewczyny,bo się rozstali.... :-\ czeka mnie zatem w poniedzialek telefon do restauracji i hotelu...znowu  :-\
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #2975 dnia: 20 Kwietnia 2012, 21:43 »
Kurde przeraza mnie to, że tak na ostatnią chwilę w zasadzie ludzie odmawiają ;/ a powiedz mi w Kubusiu już płaciłaś za gości?
Kłótnią z P. się nie przejmuj  :przytul: :przytul: podświadomie jesteście oboje zestresowani a wtedy o kłótnie nie trudno.
Z niecierpliwością czekam na Twoją relację ślubną, jestem święcie przekonana, że ten dzień będzie piękny, bez względu na pogodę, na odmawiających gości (kij im w oko  :P)
Gabriela
Zofia

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2976 dnia: 20 Kwietnia 2012, 22:31 »
Musisz podejść do sprawy  spokojnie :) U nas w tygodniu przed ślubem szklanki latały, K. był tak podenerwowany, że w miejscu nie dał rady usiedzieć, nic nie było do robienia szczególnego to się nudziliśmy i ciągle kłóciliśmy :D

Skoro rodzice chcieli witać, niech się cieszą :) Jedną córkę mają :D

Emm-a napisz sobie szczegółowy plan tygodnia :) Bo będzie sporo do zrobienia :D Wódka, ubrania kupić, tańce, dojazd do kościoła, kwiaty itd itd itd itd itd :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2977 dnia: 20 Kwietnia 2012, 22:40 »
Monis mysle ze lepiej do srody nei dzwon do restauracji i noclgow.. bo moze do srody kolejni sie wykrusza tfu tfu ...
ja was podzwiam za spokoj  ztym zalatwianiem ;D ja jzu chce miec sukienke na porawinki w domu i mnioe nosi ze nie  ma nic ladnego na mnie ;d
klotnia z P. sie nei pzejmuj tak jak to Natyska napisala.. duzo stresow to i glupoty wam w glowie ;D
i pamietaj ze odpowiedzialna za szopke jak to nazwalas jestes ty ;D
to my baby wszytsko sutaalmy zeby bylo cudnie a polowa osob tego nie doceni tak czy siak ;D

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #2978 dnia: 20 Kwietnia 2012, 22:45 »
matko, aż się tak samo zestresowałam, będzie dobrze, będzie pięknie ! będzie idealnie !

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2979 dnia: 21 Kwietnia 2012, 08:25 »
dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia  :-*

po kłótni nie ma śladu  :D

P. w pracy, ja od rana rozkminiam wczorajszy dzień i menu...zmianę pewną wprowadzic muszę i jeszcze coś - przy jednym stole (mamy okrągłe) siedzi ok.17-18 osób i kiedy jest podawany obiad - wybraliśmy tradycyjnie rosół i devolay, schabowy,zrazy - na półmiskach jest mięso, trzy rodzaje, po jednym na osobę + 3 sztuki dodatkowe, no i jeśli zabraknie,to mają doniesć z kuchni - u mnie na bank zabraknie !!!!! będzie sporo wielkich facetów, ktorzy kawalek mięsa - taką jedna porcje - wciagną migiem, potrzebują 2-3 sztuki, np. moj brat czy Piotr za nic by się nie najedli jednym kotletem, a przecież 50% gości będzie przyjezdnych, będą głodni, zatem musze porozmawiać z menagerką, żeby tego dodatkowego mięsa bylo wiecej;

tak poza tym to Mama mnie irytuje nieco  :-\ panikuje ciągle i powoduje, że ja się denerwuje....masakra...atmosfera nerwowa na ten tydzień się faktycznie karolko zapowiada... :-\

dzis muszę chatę ogarnać  :P i przygotować niezbędnik swój na dzień slubu  :D i na solarium  :D

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2980 dnia: 21 Kwietnia 2012, 11:19 »
mamyu zawsze przezywaja potrojnie ;D
takze luz Monia ;]
no ja bym dala minimum + 5 dodatkowych kawalkow mieska ale dlatego ze u mnie goscie czesto chca to mieso z obiadu pozniej do wodeczki zeby na stole stalo chcoiaz troszke ;)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #2981 dnia: 21 Kwietnia 2012, 13:08 »
emmo, a jak Ty usadziłaś gości? ja również chcę okrągłe stoły, ale mam mega problem z rozsadzeniem zaproszonych, no poprostu masakra... czy wypada pomieszać rodziny?

a mamą się nie przejmuj, ja miałam ogromny problem na początku i stąd zadecydowaliśmy, że sami wszystko zorganizujemy, bo bym oszalała i teraz mi pomaga tylko jeśli ją poproszę i jest ok...

a Ty nie stresuj się , masz już wszystko opanowane :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2982 dnia: 21 Kwietnia 2012, 13:16 »
no własnie - zapasik musi być :-)

byłam dzis 6 raz na solarium....i kiedy widziałam się z Adą kwiaciarką, powiedziala - choc nie wiedziala ze bylam na solarium - że jestem troszkę opalona na dekolcie  :D  zatem sukces...po 6 wizytach na solarium jestem troszkę opalona na dekolcie  :D :D :D

z Adą kwiaciarką wszystko juz dograne, w piątek wieczorem przywioza mi z moim bratem bukiet mój i swiadkowej oraz butonierki, które P. i świadek rozwiązą członkom najbliższej rodziny, Ada z Grzesiem zawioza tez kompozycje na stoły do Kubusia i zostawią je tam w chłodni; natomiast w sobotę po 13 moj Grzes(brat) zawiezie do kościola duży bukiet pod ołtarz i przywiąże srebrnymi wstążkami dekoracje do ławek, a o 16.30 Ada z Grzesiem zawioza do kościoła pozostałą częśc kwiatow - wykraczajacą poza kwotę 400zl....

a butonierki na klapach marynarek będą mieli: P., świadek, mój Tatus i Tato P., mój brat, mąż mojej świadkowej,mąż siostry P. i przyszywany brat P., zatem 8 butonierek;

poza tym to jestem dzis mega leniwa i nic mi sie nie chce  :P mialam tyle zrobic a tu nic z tego... :P
nie mam sily i juz  :D

kupilam sobie na wyprzedaży superaste oldskulowe butki kremowe  :D :D :D ale fajosko  :D :D :D

przyszlazono jest wstępny plan rozsadzenia gości, rodziny nie są pomieszane, ale rodzina P. pomieszana jest ze znajomymi - dla ich doba, bo będą się tak po prostu lepiej bawic; ogólnie przyjęlismy zasadę, że starsi osobno i młodzi osobno, zatem 40-50-60 latki razem i 20-30 latki razem; mamy w sumie 5 stolow - przy dwoch są starsi a przy trzech młodsi;

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #2983 dnia: 21 Kwietnia 2012, 13:19 »
a co zrobić z tymi przed i tuż po 18tce hehehe :) ja już wycięłam stoły i gości na karteczkach i planuję rozkład, ale to jakaś masakra jest.

ale fajnie, że masz tyle butonierek - takie wyróżnienie - fajny pomysł !

emmo, a ile Cię kosztują te kwiaty duże pod ołtarz?

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2984 dnia: 21 Kwietnia 2012, 13:24 »
ja mam jednego chłopaka 17 lat, dziewczynę 16 i dziewczynę 14 - młodszych nie mam i ta trojka siedzi przy stole z ich dwudziestoparo, trzydziestoletnimi kuzynami;

właśnie chcialam podkreśli butonierkami tę najbliższa rodzinkę  :D

pod ołtarzem są bardzo duze kwiaty, bo duży kościol - w dwoch skrzynkach,na gąbkach, Ada wycenila tę kompozycję + ozdoby na ławki na 400zl; z tym że to taka normalna, kwiaciarniana cena, nam ma niby liczyc ceny hurtowe, ale w sumie nie wiemy jaka to kwota ostatecznie dla nas wyjdzie, na dniach ma dać znać...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #2985 dnia: 21 Kwietnia 2012, 13:32 »
oki fajnie - dziękuję za info, bo wiesz ja mam bez kwiatów pod ołtarz, ale myślę, co by tam dać żeby w miarę tanio było i ładnie :)

oki to już mniej więcej mam parę nowych pomysłów do rozsadzenia gości :)

w ogóle to bardzo dbasz o gości - butonierki, czekoladki - na pewną poczują się docenieni :)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2986 dnia: 21 Kwietnia 2012, 14:43 »
właśnie obawiam sie przyszlazono że niekoniecznie ktokolwiek to doceni...póki co P. uważa że to moje fanaberie, pozostali bliscy nie komentują... ;)

jejku,gdybym nie miala żadnych ograniczeń finansowych, zorbiłabym dopiero superaste wesele nad morzem  :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #2987 dnia: 21 Kwietnia 2012, 17:01 »
mam nadzieję, że docenią, jeszcze tydzień i się przekonasz :) a po co Ci morze - masz piękne wesele zaplanowane, ja ze swojej strony życzę Ci abyś miała tak cudowną pogodę jak dziś (niecierpliwa dobry dzień wybrała) a faceci zawsze mówią, że to fanaberie, za nimi nie nadążysz, już czasem nawet nie pytam o zdanie hehehe

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2988 dnia: 21 Kwietnia 2012, 17:19 »
Słonko mi mama po ślubie powiedziała, że ona denerwowała się 100 razy bardziej niż ja, bo chciała, żebym ja się niczym nie denerwowała :D Oprócz K. z mamą też się ciągle kłóciłam, chociażby o to jak ma welon z piątku na sobotę na półce wisieć, o zły kolor kwiatków na stole, czy o brak baloników biało różowych w mieście :bredzisz:

Z tym mięsem to rzeczywiście musisz coś pomyśleć :)

Zanim rozwiozą butonierki, sto razy zadzwoń i przypomnij żeby nic jej nie zrobili :D A ja bym na wszelki wypadek dorobiła jeszcze jedną, na wszelki wypadek :D

Offline Mania82
  • zapaleniec
  • data ślubu: 07.07.2012
« Odpowiedź #2989 dnia: 21 Kwietnia 2012, 18:44 »
o tak, dzis piękna podoga na Ślub!! Emm-o u Ciebie będzie jeszcze cieplej :) Już ja Ci to mówie :)
A widziałam dzis na bramie królewskiej dorożke taka jakby ślubną ok 15, ale jacyś "cywile" nią jechali :) Koniki przystrojone jak do ślubu, fajnie to wyglądało :) ale zabytkowy samochodzik z mlodymi w środku też widziałam. Zatem sezon ślubny rozpoczęty :)

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #2990 dnia: 21 Kwietnia 2012, 20:05 »
Czasem skromniejsze wesele i kilka trudności sprawi więcej radości niż full wersja wesela na jakie nas nie stać .. my oszczędzamy jak możemy - poprawiny na ogrodzie u mnie, pozyczone auto od znajomego itd, ale bede sie cieszyła jeśli wszystko wyjdzie po naszej myśli, więc emm-a odliczaj i sie nie przejmuj  :przytul: :przytul:

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2991 dnia: 21 Kwietnia 2012, 20:42 »
Pandi zapewniam Cię, że takie wesele, też może być najpiękniejsze na świecie :D Wiem bo sama miała takie :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2992 dnia: 21 Kwietnia 2012, 20:49 »
zawsze skromna mkarolinka we własnej osobie ;) hehe

ale ja się zgadzam...jedno drugiego przeciez nie wyklucza... ;)

Emma ja Ci gwarantuje, że to bedzie najlepsze wesele na swiecie :) na lepszym nie bedziesz ;)
zreszta w koncu jestes ksiezniczka nie?

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2993 dnia: 21 Kwietnia 2012, 20:52 »
Jak zwykle oczywiśćie ja ;D

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #2994 dnia: 21 Kwietnia 2012, 21:28 »
mkarolinka  :Olaboga: dla kazdego full znaczy cos innego :]

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #2995 dnia: 22 Kwietnia 2012, 10:09 »
ja kilka dni temu słyszałam, że ostatni weekend kwietnia ma być bardzo bardzo bardzo ciepły:D nawet ponad 20 stopni:D. Życzę Ci, aby tak było:D. Jak coś się popsuje, to razem z dziewczynami umówimy się na jakiejś łące i odtańczymy taniec słońca haha :D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2996 dnia: 22 Kwietnia 2012, 11:46 »
jejku dziewczyny, juz rano znowu z Rodzicami się pokłóciłam, Mama uważa, że nie moze być tak, że rano goście wstaną i będą głodni, a do restauracji wpuszcza ich dopiero 12.30, poprawiny na 13; stwierdzila że herbata i woda ktore zanosimy w piątek każdemu do pokoju, to za malo...wrrr... powiedziala, że kupią z Tatą do każdego pokoju po pol chleba krojonego i wędlinę zeby goście jak się obudza np. o 11, mogli coś przekąsic...chyba mnie trafi...dla mnie to przesada...masakra...jak myślicie?

kupilismy dzis rano ze swiadkiem alko - mamy 92 osoby na weselu - razem z nami - kupiliśmy zatem 11 kartonów, czyli 165 butelek 0,5 litra wodki; wybraliśmy PALACE, bo  jest dobra i w selgrosie akurat promocja - butelka za 17,66zl; kupilismy też 30 butelek wina polwytrawnego EL SOL - dorbe bo piłam  :D i 3 kartony, czyli 60 butelek carsberga na poprawiny;

kupilismy też wlasnie do kazdego pokoju 1,5 litra wody niegazowanej, herbatę w saszetkach i cukier w saszetkach - w kazdym pokoju jest czajnik;

zmiescilismy sie w budżecie i nawet jeszcze 200zl zostalo  :D :D :D ale pewnie zaraz na co innego pojdzie  ;)

teraz smigamy na taniec  :D potem po ubranko poprawinowe P.

dziekuję Wam za wszelkie opinie i rady, to ze nie zawsze na nie odpowiadam, nie znaczy,że ich nie czytam - wręcz przeciwnie, analizuje kazdą, ale czasu brak na wyczerpujace odpisywanie  :P

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #2997 dnia: 22 Kwietnia 2012, 11:50 »
hmmm no u nas trochę inna sytuacja, bo pokoje są nad salą więc od rana będą termosy z gorącą kawa i herbata i ciasta. Goście też nie wstaną o 7:00 skoro będą mam nadzieję balować do rana :D. Tak nam podpowiedziała właścicielka i tak zrobimy:) ewentualnie zamiast jednej blachy ciasta, które będziemy załatwiać poproszę o upieczenie drożdżóweczek albo muffinek. Kurcze jakby się chciało wszystkim dogodzić......
Moi Rodzice na szczęście nic się nie wtrącają:D, jak potrzebuję radę to dzwonię do Mamy, a tak to nic:D
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2998 dnia: 22 Kwietnia 2012, 12:02 »
my z rodzicami i tesciami wszystko razem omawiamy i ustalamy, taka burza mozgow ale mi sie to podoba ;)
co do dnia poprawin, to dla tych gosci, ktorzy spia w hotelu gdzie bedzie wesele, fundujemy im sniadanie w formie szwedzkiego stolu, kazdy jak wstanie moze zejsc na dol i zjesc to na co ma ochote :) a jak bylam na weselu w zeszlym roku, to zostawili gosci na pastwe losu, bo w w hotelu sniadania byly bardzo drogie, nikt nic nie jadl do poprawin, a my niezly kawal na piechote musielismy isc do domu cioci i wujka zeby zjesc jakies sniadanie co mi sie nie spodobalo ;/ ech... mysle, ze rodzice maja racje zeby dac gosciom cos do jedzenia... chociaz zeby kanapki byly zrobione czy cos... :)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2999 dnia: 22 Kwietnia 2012, 16:20 »
Wiesz i mi się tak wydaję, ze rodzice mogą mieć racje ::) My gości z hotelu, tych co mieli pociągi zabraliśmy na śniadanie już o 11, mama w domu miała wszystko przygotowane, goście najedzeni z kanapkami na drogę byli odstawieni na stację. 13.00 to bardzo późno ::)