Autor Wątek: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)  (Przeczytany 126940 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lusi251

• Chuck Norris
  • data ślubu: 28 04 2012
Odp: Jak stara panna zamienia się w pannę młodą ;-) nie tylko gra słów;-)
« Odpowiedź #2820 dnia: 11 Kwietnia 2012, 23:37 »
fajna ta porcelanowa figurka. Co do ceny za przesylke to:

Ceny przesyłek na terenie Polski:
Przesyłka kurierska do 30 kg: 19 zł

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2821 dnia: 12 Kwietnia 2012, 13:29 »
figurkę zamowimy po ustaleniu menu i rodzaju torta,czyli w przyszlym tygodniu;

tymczasem... rozmawialam dzis przez tel. z siostrą zajmującą sie dekoracją podczas ślubow u Dominikanow; dekoracją zajmie się moja Ada kwiaciarka, ktora juz byla w kosciele i obczaila mniej wiecej co i jak,ale chcialam się upewnić i tak - potrzebne sa trzy bukiety - jeden duzy,pod oltarz i dwa mniejsze,no a do tego Ada zrobi male dekoracje na co drugą ławkę; sprzątaniem tego zajmowac się juz nie musimy, jako że zostawiamy potem kompozycje w kosciele;

ale...jest klopot z platkami kwiatow przed kosciolem - ktos to musi potem posprzątać...tylko kto? siostra mowi,że musimy o to zadbac i w sumie się jej nie dziwię,tylko nie mam pojęcia,kto mialby to zrobic? rodzina/goscie? jak to jest u Was?  bo to stawia pod znakiem zapytania tuby z platkami kwiatow... Nie mam bowiem pojęcia,komu mialabym powiedziec,zeby przyszedl na slub ze zmiotką,zeby potem platki kwiatow posprzątac... :-\

co do mojego samopoczucia,to lepsze niz wczoraj,temperatura trochę spadla, ale nie jest jeszcze dobrze...byle do soboty się poprawilo znacznie  :P
w sobotę jadę a Adą kwiaciarką do Kubusia,zeby się rozejrzala i zaplanowala kompozycje kwiatowe na stoly i ogolnie moze cos nam przyjdzie do glowy z dekoracją, potem mam probną fryzurę, a potem probny make up  :D
no a na 18 przychodzą dziewczyny na moj WIECZÓR PANIEŃSKI  :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2: :disco: :disco: :disco:

jejku,to juz pojutrze  :D  trochę się dziwię, że impreza ma się zacząć już o 18,jakby wcześnie jak dla mnie...no ale się nie mieszam...co świadkowa z Adą wymyslily = zobaczymy  :D

ja mam przygotowac w domu alko, picie i jakies przekąski typu orzeszki,chrupki itp. myślę że może pokroję trochę serow i kabanosy? jak sądzicie? chcialabym cos upiec,ale chyba nie będę w stanie...no a w sobotę nie będzie juz kiedy...

powiedziano mi,że mam nie wymyslac,bo w domu bedziemy niecale dwie godziny,zatem mam nie szalec z jedzeniem,tylko takie wlasnie smieciowe przegryzki  :D  

oczywiscie musze P.wyslac po te zakupy,jako że sama wyrka do soboty nie opuszczam...pechowo się zlozylo z tą moja chorobą  :-\

co do P. to ladnie sie spisuje jako opiekun chorej  :D wlasnie pojechal po zakupy jakies, ogolnie stara się mi dogadzać, co trochę wykorzystuję  :D :D :D

aaaaa wklejam Wam fotkę mojego ślubnego prezentu od Rodzicow - moj wymarzony pierscionek z perlą, o ktorym wspominalam  :D prosty i klasyczny i idealnie dla mnie  :D a w śrdoku dedykacja - Monisi - Rodzice  :D  ubiorę go dopiero na slub,na razie tylko sobie w domu przymierzam  :D

http://imageshack.us/photo/my-images/715/perai.jpg/

Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Natysa

• To co na zawsze między nami, dodaje wiary w lepszy czas;*
  • uzależniony
  • data ślubu: 19.05.2012
« Odpowiedź #2822 dnia: 12 Kwietnia 2012, 13:35 »
Czas leci jak szalony  ;) Bardzo załuję, że nie będzie mnie na Twoim Panieńskim no ale wiesz jaka jest sytuacja  :(
Na pewno będziesz się super bawić  ;)
Pierścionek jest super  :) Cudownych masz tych rodziców swoich  ;)
Gabriela
Zofia

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2823 dnia: 12 Kwietnia 2012, 14:52 »
ja też natysko bardzo żałuję  :przytul:  nawet jeszcze przez ostatnie dni myślalam,co by zrobic,sama bym Cię odwiozla,ale sądzę,że na pewno jakies alko wypiję... Mam nadzieję, ze jeszcze będziemy mialy okazję się razem pobawić  :-*
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2824 dnia: 12 Kwietnia 2012, 15:07 »
do samego slubu jeszcze bedziecie zalatwiac sprawy pewnie :)
z platkami roz to rzeczywiscie problem, bo kogo poprosic o uprzatniecie pozniej tych platkow??? ... ja sie nawet nie zapytalam co i jak, pozniej sciemnie ze nie wiedzialam hihi

co do smieciowych przekasek na panienskie to mysle, ze fajnym pomyslem bedzie cos ala koreczki ale zeby kazdy sobie ladowal na patyczek co chce wiec tylko pokroj na kawaleczki i wykalaczki do tego ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2825 dnia: 12 Kwietnia 2012, 15:51 »
hhmm...jeszcze rozkiminię co z płatkami zrobić...szkoda mi z tub rezygnować... :-\ jakoś to trza załatwić  ;)

wlasnie tak myslalm AnioOlku - pokroję jakieś sery,kabanoski i obok będą wykałaczki, a oprocz tego jakies orzeszki, chrupki, ciastka...z alko przygotuję wódkę, whisky, winko i piwo - dla każdego coś dobrego  ;) no i pepsi, fanta, woda i dużo lodu  :D

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline karolinciasto

• forumowicz
  • data ślubu: 20.10.2012
« Odpowiedź #2826 dnia: 12 Kwietnia 2012, 17:05 »
Panieński tylko w domu robisz czy jeszcze gdzieś ruszacie?? :)  ;D ;D ;D ;D

Co do płatków to sama muszę się dowiedzieć jak jest u mnie ;) jak też trzeba będzie sprzątać to poprosi się kogoś... :P Chociaż w tamtym roku widziałam, że leżały i nikt ich nie sprzątał. Pewnie wychodzą z założenia, że same jakoś z wiatrem pewnie się rozwieją  ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
« Odpowiedź #2827 dnia: 12 Kwietnia 2012, 17:44 »
ale mam stresa z sobota ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2828 dnia: 12 Kwietnia 2012, 17:54 »
karolinciasto - to nie robię ja tylko świadkowa i przyszła bratowa  :D nie mam pojęcia, jak będzie wyglądał, dostałam info,że dziewczyny przychodzą do mnie na 18, mam miec alkohol i coś do pogryzienia  :D no i że jedzenia specjalnego nie szykowac,bo będziemy w domu tylko dwie godz.
spodziewam się zatem,że potem gdzies wybywamy...choć wydaje mi się dziwne,żeby isc do klubu juz o 20... może nie do klubu? nic nie wiem... :P

sylwusia będzie, może ona coś wie i zdradzi?  :D

tak poza tym to koleżanka ktora miala byc dzwonila do mnie że nie będzie bo jej sie znajomi zwalili na glowę, zostają do niedzieli  :-\ a tak chcialysmy się zobaczyc  :( 

w sumie to nawet nie wiem ile ostatecznie dziewczyn będzie...
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2829 dnia: 12 Kwietnia 2012, 18:06 »
nie wiem nic ;D
stresuje sie bo zawsze tak mam jak gdzies ide i w sumie nikogo nie znam ;D

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #2830 dnia: 12 Kwietnia 2012, 18:16 »
emm-a a masz jakieś specjalne ciuszki na panienski? jakieś sexy? :>:>:>  :diabel_3:

Offline _patka_

• Chuck Norris
O sylwusia tez bedziesz na emmy panienskim ale fajnie :) a kto jeszcze z forum bedzie? ;)

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2832 dnia: 12 Kwietnia 2012, 18:44 »
oprócz sylwusi żadnej dziewczyny z forum nie będzie;
xanth poruszylaś bardzo istotny temat  :D myślę o tym już od kilku dni  :D

mam pomysl dwoch sukienek - obie mniej więcej do kolan(to moja długość  :) ) obie wiązane na szyi, jedna czerwona,połyskliwa, ze zdobieniami przy biuscie, w ksztalcie literki A, a druga w centki ze złotą nitką,fruwająca, jakby z kilku asymetrycznych warstw  :D

inny pomysl do moje ulubione dopasowane dżinsy biodrowki i do nich taka złota bluzeczka z ramiączkiem na szyję - tak byloby mi chyba wygodniej  :)

jeszcze inna opcja to srebrne spodnie i do nich albo czarna bluzeczka z piórami przy biuscie  :D  albo różowa z kwiatkiem  :D

do wszystkich pomyslow czarne superaste szpilki  :D

tylko że... będę zaraz po chorobie, o ile nie jeszcze chora... te ubranka w większosci kuse...boję się,żebym się nie zalatwila... :-\ stąd dżinsy wydają się najsensowniejsze, oprocz tego że najwygodniejsze, zawsze jakis maly sweterek mogę zalożyc...kurczę...sama nie wiem... :-\
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2833 dnia: 12 Kwietnia 2012, 18:48 »
Monis widze cie w sukienkach ;D dzinsy mozesz zakladac do szkoly ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2834 dnia: 12 Kwietnia 2012, 19:00 »
powinnam może poruszyć temat zaproszenia na wieczór panieński...nie chcialabym,aby ktoras z Was może się poczula urazona...

z sylwusią i natysą znamy się nie tylko wirtualnie ale i w realu od pierwszego spotkania - we wrzesniu czy październiku, widujemy sie zatem co miesiąc, oprocz tego z natyską mialysmy pewne wspolne klopoty ktore tez w jakis sposob nas zblizyly, rozmowy telefoniczne itp. z sylwusią za to razem biegamy; takie spotkanie w realu zbliżają ludzi - same to wiecie po ostatnim spotkaniu forumkowym, na ktorym tak fajnie bylo - gdy bylysmy we trzy, moglysmy się poznac jeszcze lepiej; w pewnym momencie do biegow dolączyla malinowa, z ktorą też fajnie rozmawialysmy i się w jakis sposob poznawalysmy;
kiedy sporządzalam listę dziewczyn na wieczor panienski, oczywiste bylo dla mnie,że zaproszę i te, ktore wspierają mnie od wielu miesięcy i wirtualnie i w realu; 

bardzo bym chciala zaprosic Was wszystkie, ale po prostu nie jestem w stanie...mam nadzieję,że to rozumiecie i zadnej z Was nie uraziłam
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #2835 dnia: 12 Kwietnia 2012, 19:44 »
eee tam! na pewno żadna z Nas nie będzie urażona :) to całkowicie zrozumiałe, że zaprasza się osoby z którymi się dobrze czuje, dogaduje i w miarę zna no i  osoby które się do siebie jakoś zbliżają (połaczenie dusz bla bla) tak jak Ty teraz z sylwusia :)

Nic tylko się cieszyć że się tak dogadujecie :)

a co do ciuszków, ja bardzo nie lubię siebie w sukienkach, nienawidzę wręcz, czuje się w nich jakoś obnażona, dlatego bym poszła w jeansach, ale na panieński to jednak sukienkę trzeba! ;)

a może do czerwonej sukienki jakieś grube fajne czarne rajstopki z lajkrą a jak bedzie zimno to czarny sweterek?

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2836 dnia: 12 Kwietnia 2012, 19:57 »
dawaj czerwona! musisz byc mega lachon! 8)

chociaz wiesz co....ja caly czas myslalam, ze masz stroj super sexi wrozki ??? ??? ??? ??? ::) :D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2837 dnia: 12 Kwietnia 2012, 19:58 »
buahhaahhahahhaha ;D musze chyba zaraz zadzwonic do emmy swiadkowej zeby taki stroj przyniosla ahahhahaha

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2838 dnia: 12 Kwietnia 2012, 21:00 »
:D :D :D  czerwona jest sexi, ale ta w centki też....no może macie rację ...Ada kwiaciarka tez mi czerwoną sugerowala  :D

według mnie to jest strój dla wróżki....tylko takie frywolnej nieco  ;)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline femme

• bywalec
  • :*
  • data ślubu: 2012
« Odpowiedź #2839 dnia: 12 Kwietnia 2012, 21:50 »
ja też obstawiam czerwoną :) mam nadzieję, ze będziecie się dobrze bawić, Sylwia pilnuj w razie w naszej emm-y, żeby nam tu cała i zdrowa mężatka została ;)
emm-a a powiedz mi bo nie wiem czy mi umknęło, macie już wybraną piosenkę do tańca? bo się tak ostatnio zastanawiałam co by wybra, oczywiscie ze swoim mamy rożne gusta...

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2840 dnia: 12 Kwietnia 2012, 22:19 »
emmo nie zapomnij tylko o rożdżce :D

no i pamietaj, ze kochamy fotki :Fotograf: te z panienskiego najbardziej ;)

Offline sylwiq

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2841 dnia: 12 Kwietnia 2012, 22:26 »
HAHAHHAHA ;d

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #2842 dnia: 12 Kwietnia 2012, 23:10 »
emmo w czerwonej sukience będziesz jak wróżka oczywiście tylko w zestawieniu z różdżką hahah :) już Ci życzę, żebyś się świetnie bawiła :) a co do przekąsek ja bym zrobiła właśnie taką deskę serów z kabanosami, krakersami, owocami np winogronami, do niektórych serów pasuje żurawina mmm :) no i plus te chipsy, paluszki czy co tam, a jak masz ochotę to może upiecz jakieś proste ciasto - pewnie wszystkich zachwycisz  ;D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2843 dnia: 13 Kwietnia 2012, 08:44 »
Witajcie piątkowo  :D

Przymierzę dziś i tę cętkowaną i czerwoną i zdecyduję  :D Czuję się już całkiem nieźle  :D  P. pojechal wlasnie do garażu pogrzebać przy swoim klasyku - też mu już dużo lepiej i ma dosc siedzenia w domu  :P  wczoraj ładnie się spisal - ugotowal mi rosolek i drugie danie, a dzis jajcowkę na sniadanko przyrządzil...na mnie tylko sterta garow do mycia teraz czeka... :P

dziś ma też zrobić zakupy na moj panieński  :D  trza mu listę przygotować  :D  no i musi sprawdzic imiona swoich kuzynow, bo mamy dzis odeslac listę nocujących gości  :D

to oczywiste,że będzie mnostwo fotek na panienskim  :D  podekscytowana jestem kiedy myślę o jutrzejszym wieczorze  :D

na poniedzialek przelozylam pierwsza lekcję naszego pierwszego tanca - to walc wiedeński z "Nocy i dni" - P. się krzywi mocno dosc... :P ;)

myślę,że zatańczymy tak albo lepiej:

:D :D :D :D
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2844 dnia: 13 Kwietnia 2012, 08:51 »
emmo to, ze napisalam o panienskim, ze sylwusia idzie to nie byl z mojej strony zaden sarkazm czy cos negatywnego... fajnie, ze bedziecie sie razem bawic ;D Ty nie miej wyrzutow sumienia itp rzeczy, nie znamy sie przeciez jakos dlugo i dobrze zeby od razu szalec razem na panienskim, co nie znaczy ze nie darze Ciebie i reszte dziewczyn ogromna sympatia z wiadomych wzgledow ;) bawcie sie swietnie i zeby nikt Wam tej dobrej zabawy nie popsol!  :-* :-* :-* :-*

Emma dawaj czerwona! musisz byc mega sexy  :brewki: :brewki:

aaaaa i rozdzke wez oczywiscie ;D ;D

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #2845 dnia: 13 Kwietnia 2012, 09:02 »
Czerwona, czerwona! :D jak pisała malinowa, masz być mega sexi lachon hehe:D
Bawcie się dobrze, a na rano witC i aspiryna:P
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2846 dnia: 13 Kwietnia 2012, 10:02 »
przymierzulam obie; szczerze mowiąc, w centkowej lepiej się czuję, ale czerwona chyba faktycznie lepsza...

w gruncie rzeczy żadna nie leży na mnie perfekcyjnie...i jedną i drugą kupilam kilka lat temu - czerwoną na wesele kuzyna, mialam ją potem jeszcze na balu gimnazjalnym moich dzieci, a centkową na zlote gody dziadkow i więcej jej juz nie zalozylam nigdzie, zatem jedną mialam na sobie aż dwa razy, a jedną raz.... tak to u mnie jest z wieczorowymi sukienkami  ;)  w każdym razie figura z wiekiem się widac zmienia...ja chyba przez te kilka lat musialam schudnąć albo nie wiem... bo i jedna i druga moglaby byc ciaśniejsza troche....ale może mi sie zdaje.... nie moge sie oprzeć refleksji, że wyglądam w nich jak chłopczyk - chudy,kościsty,bez biustu - jak dobrze że są push upy  :P ;)

no trudno, najprawdopodobniej zaloże więc czerwoną, na nią jakis maly czarny sweterek, mam taki,ale już styrany, moze jak będę szla jutro na probny make up,to jakis prosty sobie zakupię, bo zawsze sie taki przyda;

Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline Anjuszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #2847 dnia: 13 Kwietnia 2012, 10:06 »
Emma Ty już niebawem dołączysz do nas, żonek ;D ;D ale czas szybko leci.... a jutro życzę Wam mega udanej zabawy i w niedzielę czekamy na mega fotorelację!!!!  :skacza:

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #2848 dnia: 13 Kwietnia 2012, 10:13 »
Styrany -- cos mi sie wydaje, ze atmosfera bedzie na tyle goraca, ze za dlugo nie bedziesz miała go na sobie ;).. Czekamy na realcję z fotami - u mnie ten wieczor panienski jak na razie przynosi same problemy, 26 maja okazało sie, ze mam pracujaca sobote i kumpela bedzie musiala za mnie stanac zebym sie na make up wyrwała - bo mi sie zamarzyl :D

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2849 dnia: 13 Kwietnia 2012, 10:28 »
Anjuszka - to prawda.... :D już wlasciwie za dwa tygodnie  :D

wlasnie wczoraj P. do mnie mowi,że ciągle na tym forum siedzę,dobrze,ze nidlugo ślub,to sie to wreszcie skonczy....a ja do niego,że potem żonkowe jest i bejbikowe i będę juz na forum zawsze  :D a on sie popukał w głowę i powiedział,że jestem wariatka czy cos tam...;-)

Pandi - u mnie tez są drobne problemy, największy to taki,żeby choroba mnie na dobre pożegnala  :P
Klara 2014r.
Dominika 2017r.