Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 66148 razy)

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« Odpowiedź #1560 dnia: 17 Czerwca 2012, 21:20 »
Właśnie dlatego jestem za robieniem fryzury ślubnej :)

No i czekam na zdjęcia :)

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
« Odpowiedź #1561 dnia: 18 Czerwca 2012, 13:38 »
Fryzura próbna to podstawa, teraz mam problem bo muszę znaleźć fryzjera kolejnego i kolejna próbna fryzura :(

Nie wiem jak będzie z fotkami, bo większość było grupowych :P, a ze względu na poszanowanie prywatności innych osób, to będę selekcjonować zdjęcia;). Niestety na zdjęcia muszę poczekać, bo koleżanki aparat był, a ona trochę w rozjazdach jest, a sama już się nie mogę doczekać tych fotek :P

Co do samego wesela, złości mnie podejście Rodziców, jak byliśmy w Jachtowej, to było mi przykro.... nieważne że ja nie lubię Coli, inni lubią ja pić nie muszę :/, to samo z moją sugestią, że nie ma co szaleć z jedzeniem i kombinowanie jeszcze ryżu zamiast tylko ziemniaków, bo jak ludzie namieszają jedzenia, popiją trochę, to żeby chorzy nei byli, no ale skoro ja mam delikatny żołądek, to nie znaczy że wszyscy.... ehhh
Czekam teraz na wycenę menu po zmianach i będziemy myśleć dalej ::)

Ale widziałam w piątek dekorację sali, co prawda w kolorach biel/bordo, ale cudownie ;D, na krzesłach białe pokrowce, tak wszystko wyglądało idealnie :), już się nie mogę doczekać:D. Zostało 19 dni, mniej niż 20 jakoś wewnętrznie się stresować zaczynam?:P

Ważna sprawa, chyba będę się broniła we wrześniu, bo jednak nie chcę sobie dodatkowych rzeczy na głowę brać i tak mam za dużo:), a do tego do września zostawią mi legitkę ;D, a 2 miesiące ze zniżką jak jeżdżę do pracy, to jest plus :P

Biorę się za porządną listę napojów, bo jutro jedziemy do hurtowni i chyba już zamówimy, bo dowiozą nam na miejsce w czwartek przed ślubem albo piątek :). Zadzwonić muszę też do cukierni i kilka rzeczy ogarnąć:)

Ogólnie taka wczoraj byłam chora, ale na własne życzenie :P, jak się pije to niestety sa różne skutki picia wódki:P, jeszcze dziś do siebie dochodzę;). Źle znoszę alkohol, dlatego na weselu będę unikała wódki (niech mi tylko ktoś krzywo spojrzy....) bo nie chcę na poprawinach być wrakiem i leżeć w pokoju zamiast się bawić z gośćmi :P
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1562 dnia: 18 Czerwca 2012, 13:47 »
P.S razem z nami i rodzicami jest nas wszystkich 96 osób dorosłych :P, czekamy jeszcze potwierdzenie dwóch par, bo ich doprosiliśmy :D
Jak myślicie, na starcie mieliśmy nas wszystkich 108 osób, więc wynik jest ok?;D
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1563 dnia: 18 Czerwca 2012, 13:51 »
nusiaku rozumiem Twoje rozgoryczenie, My niby najwazniejsi na weselu ale jednak... ;/ to samo slyszalam, ze wesele dla gosci to trzeba pod nich robic, jest w tym racja, ale przeciez mamy sie zle czuc na wlasnym weselu??? paranoja jakas..

z ta probna rzeczywiscie glupio wyszlo ;/ teraz jeszcze raz i kasa znowu... ech... nie jest to przyjemne, ale obys teraz znalazla to czego szukasz :)

ja tez sie bronie we wrzesniu i juz to od dawna mowilam :D poza tym bedzie widac mi troche brzucha wiec wezme ich na litosc haha :p :p :D  :glupek:

my napoje i alko kupowalismy troche w Makro , troche Selgros zalezy co gdzie bylo taniej :D

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1564 dnia: 18 Czerwca 2012, 13:59 »
My bierzemy w hurtowni, bo zawiozą nam to wszystko jednym transportem dnia kiedy chcemy :), nie mamy teraz gdzie tego ulokować, a będzie już z głowy:). Zresztą nie chcę żeby P nosił, bo nie może, i żeby go na weselu kręgosłup nie bolał :)

Wiesz Anio0lku mi jest smutno, bo to jest nasze wesele, goście ok naprawdę uważam że poświęcamy im dużo i w miarę możliwości dajemy tyle co mamy, ale teksty typu, że jak ja jedna nie chcę np papryki w zawijańcach drobiowych na poprawiny, czy pić coli na weselu, bo najzwyczajniej w świecie mam uczulenie na paprykę, a cola mi nie zawsze służy...to ja sobie mogę tego nie jeść bo jestem tym 1%, ale może się czepiam.
Ja mówię, że tatara nie będzie bo gorąco, surowe mięso itp, a oni że wszyscy lubią tatara.... i tak w końcowym rozrachunku każę zamienić tatara na większą ilość galarety drobiowej (bardzo lubię) albo na roladki z szynki z nadzieniem :P.

Od jutra mam więcej wolnego :D, tzn odpada mi jeden obowiązek do końca czerwca - czyli będę pracować co drugi dzień z wolnymi weekendami, a od lipca mam normalny urlop 2 tygodnie ;D
[/url]  [/url]

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1565 dnia: 18 Czerwca 2012, 20:35 »
Nusiaku trochę się czepiasz :D

Z napoi nie kupujecie tylko coli, a prawda jest taka, że ludność bardzo cole lubi :) Byłam na weselu na którym nie było coli, z napoi były soki i oranżady, i tak w końcu Pan Młody dogadał się z właścicielem i była cola, bo goście siedzieli przy stołach i jęczeli :)

Jeżeli te zawijańce drobiowe miałyby być na obiad, to bym nie ustąpiła, ale jeżeli to jakaś przystawka to też ustąp, nie ma sensu się kłócić, a kawałek mięsa :) Chociaż muszę powiedzieć, że u mnie na sali, zrobili dla mojego K. wszystkie osobne posiłki, bo on nie je mięsa, mało tego to co dostawał on, i reszta właściwie się nie różniło :) Aż ja w pewnym momencie powiedziałam, do kelnera, że jego porcja jest bez mięsa, a Pan mówi, że to ser zapiekany a nie jakaś tam pieczeń :) Więc jak mają być roladki na obiad, ty sobie zażycz co innego :)

Tatar nie jest obowiązkowy, a po ostatnim weselu muszę stwierdzić, że jak sala nie umie go robić, to nie powinna podawać :D Może nie zwiększaj ilości galaretek, ale zastąp tego tatara czymś innym :)

To tyle ja :) Żeby nie było, że ja też się czepiam  :terefere:

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1566 dnia: 18 Czerwca 2012, 21:02 »
Hehe spoko:D. U nas Cola jest obowiązkowo, ale z innymi gazowanymi, a oni chcą samą colę. To mięso ma być na poprawiny na obiad, a nie na przystawkę dlatego się czepiam ;). Najbardziej zezłościł mnie tekst taty :"moje wesele, ma być wszystkiego pod dostatkiem", tylko chyba role pomylił :P. Jak zaczęli urozmaicać menu, to aż się boje wyceny, która właścicielka ma wysłać.. Denerwuje mnie jedynie podejście, tak jakbyśmy byli tylko dodatkiem do imprezy, a w końcu to nasz dzień, dlatego nie będę ustępować we wszystkim, oni swój dzień mieli :)
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
« Odpowiedź #1567 dnia: 18 Czerwca 2012, 22:11 »
nusiaku, a gdzie byłaś na makijażu i fryzurze? w ogóle to ja też chcę zobaczyć fotki :( :( :( a już ich nie ma :( oj kochana rodzice już tak mają... dobrze, że ja odstawiłam swoich,bo pewnie bym miała to co Ty... ale będzie dobrze !

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1568 dnia: 18 Czerwca 2012, 22:18 »
Fotki sukni wkleje jutro:). Makijaż u A.Zych i byłam bardzo zadowolona, a fryzura niestety tam, gdzie liczyłam na perfekcje u p.Damiama :(. Moi Rodzice nie wtrącają się, wychodzą z założenia, że to nasz dzień. Jednak Rodzice P lubią mieć swoje zdanie... Idę spać, bo rano przed pracą do hurtowni jedziemy :)
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1569 dnia: 18 Czerwca 2012, 22:24 »
a propos hurtowni muszę jednak kupić napoje, a  tak mi się nie chce....

idź do L'Ora hehe, po moim ślubie będzie spora relacja stamtąd, bo pół rodziny się tam czesze ;-P

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1570 dnia: 19 Czerwca 2012, 07:24 »
p.Damian tak sknocił??? moja fryzura z panienskiego trzymala się mega mocno, ślubna troche gorzej, ale to wynikało najprawdopodobniej ze ściagania welonu i intensywności moich tańców  ;) 

nusiaku, p.A.Zych mowila mi o fryzjerce - Ewelinie, ktora pracuje tam gdzie p.Zych i wypowiadala sie w samych superlatywach, zreszta na priv Ci o tym pisalam, może o niej pomysl? ponoc potrafi cuda z włosów wyczarować
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline paulinka009

• forumowicz
  • data ślubu: 30 czarwca 2012
« Odpowiedź #1571 dnia: 19 Czerwca 2012, 11:43 »
hmm no cola musi być ale inne napoje też tylko mniej :) Tatara bym na swoim weselu nie chciała jednak to dość specyficzna potrawa z resztą u mnie chyba nawet tego nie podają :) A obiad na poprawinach to ważna sprawa więc się nie daj ;D

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
« Odpowiedź #1572 dnia: 19 Czerwca 2012, 16:13 »
Tatar na weselu wg.mnie to jakaś pomyłka!Owszem jak ktoś lubi to niech sobie na urodziny zafunduje  :D
Raz,że to czerwiec-ciepło dwa,że jak nie będzie dobrze zrobiony(surowe mięśo fuuuj)To Ci się goście rozchorują.Mo R.na weselu w zesżłym roku tak się połasił-bo ładnie pachnie,ładnie wygląda i rzygał jak kot  :D

Co do fryzury-nie martw się na pewno znajdziesz odpowiedniego fryzjera-ja sama zmieniałam 3 razy  ;D
Co do Pani Eweliny o której pisze Monika,widziałam fryzurkę ślubną jej dzieła i była naprawdę ładna i trwała  ;D

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1573 dnia: 19 Czerwca 2012, 20:45 »
Hehe spoko:D. U nas Cola jest obowiązkowo, ale z innymi gazowanymi, a oni chcą samą colę. To mięso ma być na poprawiny na obiad, a nie na przystawkę dlatego się czepiam ;). Najbardziej zezłościł mnie tekst taty :"moje wesele, ma być wszystkiego pod dostatkiem", tylko chyba role pomylił :P.

To przyznam, że miałaś rację :D Sama cola, osobiście znam osoby które lubią gazowane, ale coli nie tkną ;D

Muszę Ci powiedzieć jeszcze, że jak moi rodzice z kimś wspominają wesele, to mówią "a na moi wesele", jak jestem ja to mówię, że chyba, na moim :bredzisz: Już się przyzwyczaiłam i nie zwracam w ogóle na to uwagi...

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1574 dnia: 21 Czerwca 2012, 08:55 »
Trochę się ociągałam z ponownym wstawieniem sukni, ale proszę przyszlazonko:)

[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1575 dnia: 21 Czerwca 2012, 09:11 »
Ponieważ zostało nam 16 dni, to może czas zaktualizować listę?:P

Panna Młoda
-suknia ślubna (zapłacona, 25.06 kolejna przymiarka - zdjęcie w poprzednim poście;))
-welon
-biżuteria (kolczyki+wisiorek, bransoletka)
-bolerko
-obuwie
-podwiązka
-pończochy
-bielizna (3 częściowa ;P)
-wizażystka (umówiona na godz. 12:00 z przyjazdem do domu + makijaż dla Mamy i Świadkowej)

-fryzjer
-wiązanka ślubna (EsyFloresy, róże i frezje:))
-sukienka na poprawiny
-buty na poprawiny

Pan Młody
-garnitur
-kamizelka + krawat kaskadowy
-koszule
-spinki do mankietów
-obuwie
-przypinka (tak jak bukiet:))

Ślub

-protokół spisany, dokumenty dostarczone, zapowiedzi również (07.07.2012r, godz. 17:00)
-obrączki
-nauki przedmałżeńskie + poradnia
-pozwolenie na ślub w innym Kościele
-zapowiedzi

-ofiara na kościół
-dekoracja kościoła
-organista/muzyka w kościele (zapewnia kościół)

Dokumenty

-świadectwa chrztu św.
-świadectwa ukończenia kursu przedmałżeńskiego
-skrócony odpis aktu urodzenia
-zaświadczenia z UCS

Wesele
-sala (wesele i poprawiny)
-orkiestra (wesele i poprawiny)
-fotograf (+ sesja 3-4 dni po weselu)
-kamerzysta
- pierwszy taniec (muzyka)
-wódka (Krupnik 16 kartonów)
- ustalone menu
- wiejski stół + swój trunek :P

-wino
-piwo na poprawiny (beczka piwa, którą bierzemy w lokalu)
-napoje
-owoce/ ciasta (oprócz tych co zapewnia Jachtowa)

Pozostałe
-zawieszki / naklejki na wódkę
-winietki
-podziękowania dla Rodziców
-podziękowania dla Świadków
-Samochód dla Młodych
-Dekoracje na samochód
-Tablice rejestracyjne
-Autobus dla gości (Kościół ->sala)
- bus do rozwożenia gości po weselu
-Nocleg dla gości ( dla 65 osób na miejscu gdzie będzie wesele)

-Pudełko na koperty
-koszyczki
- słodycze dla dzieci

- Napoje zamawiamy dopiero w ostatnim tygodniu (taka była rozmowa w hurtowni) oni je dostarczą 2 dni przed weselem od razu do lokalu :). Już mamy listę co kupić i w jakiej ilości, tylko czekamy na czas do złożenia zamówienia:)

- wino wybrane, może pojedziemy w weekend kupić
- słodycze dla dzieci kupimy przy najbliższych planowanych zakupach ;) może dziś ;)
- owoce, załatwia nam znajomy, tzn my płacimy ale on wszystko dogada, odbiór w piątek przed weselem i od razu na salę wieziemy
- ciasta dodatkowe, będziemy piekły rodzinnie ;), moja mama sernik i jabłecznik, mama P coś innego. Dodatkowo chcemy 5-6 blach, żeby rano do kawki/herbaty było dla gości nocujących w hotelu, a żeby i na poprawiny nie zabrakło :)

Mam dylemat z tym fryzjerem, dosłownie nie wiem gdzie się udać, może jednak przejdę się tu koło siebie, gdzie chciałam iść od samego początku... zapisze się na kolejną próbną :/
Jeżeli p.Ewelina to taka długowłosa blondynka, to widziałam kok w jej wykonaniu - był cudowny, ale dziewczyna miała długie, gęste włosy, a ja mam takie piórka :( , tylko ona chyba sporo bierze za uczesanie... No nic coś pomyślę.

Dodatkowo, cukiernia z której mieliśmy mieć tort (Domowa) ma przerwę od 02-18.07, więc musimy wybrać coś z innej cukierni, zaproponowano nam Izybar.... nie powiem, galeria mi się nawet podoba - też dziś tam podjadę. Choć po doświadczeniach xanth jakoś sceptycznie do tego podchodzę :D, ale pojadę obadać jakie mają smaki ;)

Dziś jadę umówić się na pazurki+stópki, za tydzień mam się umówić na rzęsy i regulację brwi :)

Tak patrzę na to wszystko i boję się, że coś pominęłam o trochę za mało nam na koniec zostało? Dopiszcie mi coś, jeżeli zapomniałam :D
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1576 dnia: 21 Czerwca 2012, 12:30 »
tak, nusiaku, p.Ewelina to długowłosa blondynka...sporo bierze, to fakt  :-\ ale pamietasz, pisala Ci na priv, ze o niej myslalam i gdyby nie to że bylam już na probnej u p.Damiana, poszlabym do niej;
sluchaj, a rozmawialaś z nim potem? bo ja po probnej mialam kilka zastrzeżen i do niego poszlam i wszystko wyjaśnilismy i uzgodniliśmy i niektore rzeczy chcialam troche wbrew jego woli, ale zrobil jak chcialam, moze warto z nim pogadać? po to jest probna, żeby wlasnie zobaczyc co jest ok, a co nie...
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline xanth

• entuzjasta
  • data ślubu: 11.08.2012
« Odpowiedź #1577 dnia: 21 Czerwca 2012, 12:40 »
Ale fajna lista!

Uwielbiam Wasze listy bo sobie robie z nich ściągawki, troche dodaje swoich rzeczy i pomysłów i tym samym wszystko bedę miała dopięte na ostatni guziczek :)))

Co do Izybara, jestem na nich trochę obrażona, ale na szczęście znalazłam  fajną cukiernie, która im dorównuje.. i to jest chyba prywatna firma, może podam Ci namiary?? Bardzo mi się podobają torty tej firmy..

Cukiernia Różowa :) Mają super stelaże, takie ze smaczkiem, bo stelaże do tortów w większości wydają mi się tandetne..

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1578 dnia: 21 Czerwca 2012, 13:07 »
Co do fryzury, ja jestem z tych, że jak się na kimś mocno zawiodę to niestety.... nie ma zmiłuj się, jeszcze przeżyłabym fakt, że fryzura nie taka, ale ona nie wytrzymała spaceru 10 min w tym lekkim wietrze i zanim doszłam do Mamy, wyglądałam jakbym dopiero wstała z łóżka, mimo iż sporo lakieru było ::).

Zapisałam się właśnie do fryzjera, tu gdzie myślałam od początku, pod moim blokiem :P. Jak weszłam to ogarnęła mnie obawa, że znów Pan zaczął oglądać moje włosy ;), ale usiadłam na fotel i jego wizja mi się spodobała, tym bardziej że pokazał, gdzie trzeba włosy podtapirować, a w próbnej fryzurze tego nie było bo "mam za delikatne włosy na taper" tylko, jak obmacałam włosy już u Mamy, to tam nawet welon by się nie utrzymał... no trudno mam pecha, jak inni są zadowoleni, to ja nigdy z poleconej osoby ;). Tutaj idę w poniedziałek,przed przymiarką sukni, zobaczymy co to będzie... niestety muszę znów na próbną, bo w ciemno czesać się nie będę, ale jestem dobrej myśli, bo jak pisałam to był mój pierwszy wybór, a później jakoś zrezygnowałam, bo w sumie nie znałam nikogo kto się tu czesał.... Dajnie będzie, jak wypali, bo fryzjer pod domem, makijaż do domu... szafa gra ;D.

Jeden wydatek mi odpada - chciałam robić refleksy u fryzjera, ale wszyscy chwalą mój kolor ::), że taki naturalny i teraz też się dowiedziałam, żeby nie kombinować, tylko ewentualnie odrost i odświeżyć kolor (co zrobię sobie sama), bo w tym odcieniu fajnie się będzie biała frezja komponowała:D. Jest nadzieja, że nie pójdę do ślubu bez odpowiedniej fryzury haha ;D

Co do tortu, nam tort załatwia lokal (jest w cenie menu), ale wyszło tak z tym urlopem cukierni.... dopytywałam skąd biorą jeszcze torty i polecili właśnie Izybar i teraz mam dylemat lekki. Dziś do Izybaru nie jadę, bo pogoda jest denna :P, byłam jak na razie na poczcie i u tego fryzjera i jak na razie zostaję w domu :P
[/url]  [/url]

Offline mkarolinka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1579 dnia: 21 Czerwca 2012, 19:37 »
Tortem się szybciutko zajmij :)

Trzymam kciuki za to, żeby ta próbna była porządna i żebyś nie musiała dalej szukać :)

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1580 dnia: 21 Czerwca 2012, 20:40 »
Mi Duet tez tort zapewnia, ale chce zmienic na IZYBAR, bo po prostu wizualnie mi sie podobaja...osobiscie nie probowalam, ale od kilku osob slyszalam, ze dobre(i od xanth, ze nie-e :P) ...Duet bierze normalnie z Cukierni Domowej...torty pyszne, ale jak dla mnie troche old school ;D ze tak powiem :D podobaja mi sie te torty w stylu angielskim i tyle :P ::)

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1581 dnia: 21 Czerwca 2012, 23:33 »
ojej, dziękuję pięknie za fotkę !!!!!! muszę przyznać, że suknia idealnie do Ciebie pasuje !!!!! wyglądasz cudnie !!!!!!!!!!!

życzę powodzenia z tortem, ja polecam od pana Sowy - cukiernia czekoladowa :D ludzie w kolejkach stoją po torty :D

przepraszam, że u Ciebie też mało piszę, ale nie ogarniam :(

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1582 dnia: 22 Czerwca 2012, 10:06 »
Mi torty z Izybaru podobają się jedynie wizualnie, ale nie przepadam za tym zdobieniem masą lukrową (czy jak to się zwie, tort jest taki gładki ::) ), bo to jest na maksa słodkie - sam cukier. Nam się właśnie podobają te tradycyjne, zdobione bitą śmietaną, ale z delikatną dekoracją :P, ale my to stary rocznik hehe więc i tradycja do nas przemawia;). Mamy już wybrany tort od Kocha:wzór i smak, teraz czekam na info z Jachtowej, czy nam go zamówią :P
Rodzice P załatwili takie beczułki z kranikiem na stół wiejski do bimberku ;D. Wczoraj też dowiedziałam się, że niektórzy olewają brak informacji o dzieciach, dzieci będą.... Ale staram się tym nie przejmować, bo skoro ktoś o dzieciach nie mówi, to ja nie jestem czarodziejem... będą dzieci siedziały na kolanach u rodziców.... może jestem małpa, ale wiecie ktoś tam chciał z dzieckiem przyjść, to się zapytał czy nie mamy nic przeciwko, ale dziecko 4 latka, to nie ja będę je pilnować :P, a oprócz tego będą 2 maluchy 2-miesięczne :/. Eeee jak to mówi znajoma, na szczęście niech ten wózek Wam na sali wyjdzie :P.

Po ostatecznym podliczeniu listy jest 99osób (goście, rodzice i my) + 6 osób(orkiestra, fotograf, kamerzysta) + 5 dzieci ( i dwa noworodki hehe)

Rano miałam stracha, bo nie było prądu, okazało się że wywaliło mi główną fazę ::), wdrapałam się na krzesło i włączyłam, ale komp mi się odpalić nie chciał, zrobiło mi się gorąco bo.... w kompie notatki nie zrzucone na pendrive, a ja mam dziś zaliczenie!! ale wszystko gra ufff, teraz tylko lecę gdzieś to wydrukować, bo jakiś czas temu drukarka wyciągnęła kopyta :P. Idę też na solarium, bo mój kochany P zostawił mi pieniążki, żebym poszła poopalać pupkę ;D, to co mam nie skorzystać hehe ;D
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1583 dnia: 22 Czerwca 2012, 10:34 »
ta masa to chyba marcepanowa ;)

z dzieciakami niestety tak jest...do mnie tez juz wydzwaniali czy jak na zaproszeniu nie ma dzieci to znaczy ze nie sa zaproszene.... ::) normalnie mistrze lamiglowek... ;) :D poki co dziecakow mamy 3(w wieku2x1,5 i 3 latka...nie mam pojecia po co te dzieci na wesele, ale coz ::)) ...oczywiscie biore pod uwage, ze jakies niezapowiedziane tez sie moga zjawic, ale tak jak Ty "małpo" :D nie mam zamiaru jakos specjalnie sie tym zajmowac :P

ja na solce bylam wczoraj co bym wygladala jakos do sukni dzisiaj(ide sie sfocic :brewki: :brewki: :brewki: ).....iiiiiiii umierammmmmm :pogrzeb: dupa mi sie zapalila :shock: :Olaboga:

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1584 dnia: 22 Czerwca 2012, 12:41 »
no właśnie, pomyliło mi się :D, ale dla mnie to takie za słodkie.... Ogólnie to tak sobie ostatnio pofolgowałam z jedzeniem, że mój woreczek żółciowy znów się buntuje ;(,muszę znów dietę lekkostrawną zastosować bo będzie źle... :(

No na solarium chyba lampy zmienili, bo grzało :P

Ja po solarium smaruje się takim balsamem chyba eveline po opalaniu, niebieska tubka :D, zawsze fajnie łagodzi i do tego utrzymuje opalenizne;)
[/url]  [/url]

Offline Pandi
  • maniak
« Odpowiedź #1585 dnia: 22 Czerwca 2012, 12:43 »
Ticino - zadarzają się czasem cuda, że nie są aż takie mega słodkie ;).
Śmietanowe są jednak zdecydowanie lżejsze.
Solarium - mnie kumplela zawsze tak podsmazy - dodaje mi minut i ciezko sie siada na drugi dzien  :Olaboga: :Olaboga: :Olaboga:

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1586 dnia: 22 Czerwca 2012, 13:00 »
ja właśnie stawiam na tort na bazie bitej śmietany, ale o mieszanych smakach: porzeczkowy i śmietankowy, bo lubię kwaskowe :D
Ja solarium dawkuję po trochę, bo lepiej pójść więcej razy niż zesmolić tyłek :)

Muszę się Wam pożalić, że załatwiłam się dziś na cacy, tzn już wczoraj byłam taka zdechła, ale dziś od godziny spędzam czas na rozmowach z wodnikiem szuwarkiem heh- zachciało mi się jajecznicy po przyjściu do domu.... :/. Muszę sobie herbatkę ziołową zrobić i dojść do siebie, bo na 15:00 muszę być na uczelni :/. To właśnie cała ja, jak już nie odczuwam żadnych dolegliwości żołądkowych to jem różne rzeczy, których muszę się wystrzegać, a później cierpię....:/, najchętniej bym się walnęła pod kocyk i pospała do wieczora.... :(
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1587 dnia: 23 Czerwca 2012, 10:30 »
Obudziłam się dziś rano i myślę - 14 dni do ślubu :D, mówię do P, że za tydzień się obudzimy i będzie scena rodem z "Kevin sam w domu", jak wyskakują z łóżka i krzyczą "aaaaaaaaa zaspaliśmy", my wstaniemy za tydzień i będzie " aaaaaaaaaa za tydzień nasz ślub..." i będziemy gorączkowo latać po domu hehehe ;).
A tak serio, to żeby żołądkowych sensacji było mało, to mam jakiś problem z okiem, wzięłam dziś loratadynę, bo to może być alergiczne i mam nadzieję że przejdzie:)
Wczoraj kupiliśmy cukierków (właśnie pochłonęłam do kawy zbożowej 3 michałki białe i powinnam dostać manto, bo miało nie być słodkiego, a sama się dobijam :P )
Nie możemy się zdecydować jakie wziąć wino :/, tzn jaka marka... Nie chcemy brać też jakiegoś droższego, bo wiadomo że musimy kupić 2x15 butelek.....

Dziś jadę do szkoły, po ostatni wpis (mam nadzieję, że będzie.... ;P ), muszę też kupić farbę do włosów dla mamy P, bo za tydzień obiecałam zrobić jej kolor.... Jak mi wystarczy czasu, to podjadę do krawcowej z sukienką poprawinową, bo trzeba ją zmniejszyć w pasie i podszewkę skrócić lekko.

Co do szkoły, na pewno będę się bronić we wrześniu, wolę na spokojnie to załatwić, a dokumenty na magisterkę, mogę do końca września składać :P, więc wszystko ogarnę, Tak, sama nie wierzę.... ale mam ochotę się jeszcze pomęczyć kolejne 2 lata :P
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1588 dnia: 25 Czerwca 2012, 12:07 »
Nie wiem czy interesuje kogoś moja dzisiejsza wizyta na próbnej fryzurze nr 2 ;P
Ale jak coś to wklejam fotki, wybaczcie jakość ale robiłam je sama i na szybko, bo zaraz jadę na kolejną przymiarkę sukni....

We włosy będzie wpięta jedna gałązka z kwiatkami frezji:), we właściwej fryzurce troszkę zmodyfikujemy miejsce na upięcie welonu:), bo ma być po środku, ale może coś zmienię - spróbuję wpiąć welon dziś tak dość wysoko, jak się kończy kok:)

Powiem Wam, że siedziałam na fotelu u fryzjera jak na szpilkach, bałam się strasznie efektu końcowego, ale miło jestem zaskoczona :D, bo podoba mi się bardzo, a na żywo wygląda jeszcze lepiej :D

Umówiłam się także dziś na przedłużanie paznokci i żelowanie pazukrów u stóp (french) :D.
Ustalone już mamy także z organistką, co będzie grała na naszym ślubie i już mi rozbrzmiewa w głowie marsz Wegnera :D
Mam tak dobry humor dzisiaj :D, chyba podskoczę jeszcze do Mamy pokazać włosy, ona jak coś to powie co zmienić :P.
Miłego dzionka, dla tych które tu zaglądają :D
[/url]  [/url]

Offline malinowa__mamba

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1589 dnia: 25 Czerwca 2012, 12:44 »
ej noooo...pokazalabys sie z przodu ::)

osobiscie wole fryzurki nieco nizej, ale takie ladnie wygladaja do golych ramion, bo wtedy szyja taka dlugasna sie robi :)
fajnie, ze taka lekka...a nie hełm...

romantyczna i rozwazna :brewki: :brewki: :brewki: