Autor Wątek: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)  (Przeczytany 65832 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline natalka23

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.07.2012
oj, to niewiedziałam że z tymi zapowiedziami to tak trzeba czekać. ja myslałam że daje się to księdzu on podbija i już. Mi nie usmiecha sie tak jezdzić, mamy 100 km do mojej parafii i 100 km do mojego.  to tak zawsze trzeba czekać??

Offline nusiak
  • maniak
  • data ślubu: 07.07.2012r.
Natalko, u nas ksiądz w protokole spisał adresy zameldowania i zamieszkania. Tam gdzie zamieszkujesz, tam należysz do parafii i w naszym wypadku tak jest, że z parafii do której podlegamy wg adresu zamieszkania mamy pozwolenie na ślub w innym kościele i do tej parafii dostaliśmy kartki na zapowiedzi. Ksiądz wczoraj powiedział, że zapowiedzi powiszą dwie niedziele, czyli 27.05 i 03.06 i później mamy się po nie zgłosić:).
Zapowiedzi zawsze trochę trwają, bo ksiądz ogłasza na mszy (w mniejszych miejscowościach) albo wywieszane są na tablicy ogłoszeń (w większych miastach). Jeżeli macie w dokumentach - w tym pozwoleniu - wpisane parafie z rodzinnych miejscowości, to chyba tam musicie dać zapowiedzi, ale to już Wam powie o.Michał.
Działajcie szybko z tym protokołem, bo po protokole dostaniecie dopiero kartki na zapowiedzi.
[/url]  [/url]

Offline natalka23

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07.07.2012
No musimy sie spieszyć, myslę że w przyszlym tygodniu lub na początku czerwca to załatwimy. narazie ogarniamy poradnie...;)

Offline patrycja_4r

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011r  :i_love_you:
Sylwia-ja nie miałam ściąganego kamienia-jakoś o tym nie pomyślałam  ::) :) ;D

Offline sylwiq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 23 czerwca 2012 ! <3
dzieki kobity ;D

Offline nusiak
  • maniak
Witajcie czwartkowo :D
Mogę powiedzieć, że piaskowanie+skaling to super sprawa:D, pozbyłam się tego czego chciałam;). Nie jest to przyjemne, bo przy skalingu na początku miałam dyskomfort, ale wmawiałam sobie (jak przy każdej epilacji) że to dla mojego pięknego wyglądu hehehe ;D. Przy piaskowaniu byłam ubabrana że hej, piasek miałam dosłownie wszędzie :P, ale co tam ;)
Ząbki są dużo jaśniejsze, teraz muszę odczekać kilka dni, bo są trochę wrażliwe (jeszcze przez zdejmowanie aparatu itp.) i zacznę akcję z paskami ;D. W przyszłą środę idę na kolejny zabieg stomatologiczny i po tym zabiegu już będę w pełni usatysfakcjonowana, chociaż już nie mogę przestać gapić się na swoje zęby :P
Obliczam właśnie "urodowy budżet" bo czekają mnie teraz próbna fryzura i makijaż, mikrodermabrazja, chyba odświeżenie koloru - bo muszę zrobić zdjęcia do dyplomu i w sumie nie jest tak tragicznie... Miałam w planach kilka zabiegów kosm. ale przyłożyłam się ostro i wykorzystując swoją wiedzę sama działam intensywnie nad swoją cerą :D. Biedny mój P musi oglądać mnie dwa razy w tygodniu siedząca na kanapie z płatem kolagenowym na twarzy i płatkami pod oczami haha, wyglądam dosłownie jak z horroru :P. Do tego raz w tygodniu peeling + maska na dłonie i stopy... w sumie fajniej jak ktoś by to robił za mnie, a ja bym leżała i się relaksowała, ale z drugiej strony muszę wydatki przyciąć więc coś za coś:).
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
  • SPRZEDAM FIGURKĘ NA TORT I PODUSZKĘ NA OBRĄCZKI
ooo a ja też idę na skaling i piaskowanie z fluoryzacją - nie myślałam, że to taki mało komfortowy zabieg ech... już się boję :) a co do zabiegów upiększających to Cię podziwiam, bo ja w zasadzie tych maseczek to nie używam hehe

Offline nusiak
  • maniak
Ja mam zboczenie od kiedy tylko pamiętam ;D, dlatego też poszłam do szkoły kosmetycznej i tak na prawdę mam dyplom, mam zawód ale w nim nie pracuję:P, tak to w życiu bywa;).
Zresztą już mi bliżej do 30, więc muszę się trochę konserwować:P

Tzn może dla mnie taki niekomfortowy na początku,bo jak pisałam mam jeszcze wrażliwe bardzo ząbki po wytrawianiu (ortodontka musiała wytrawić szkliwo, aby nakleić retainer...). W sumie po chwili przywykłam, ja miałam uczucie przy skalingu, jakby igiełką stomatolog jeździła przy samiutkich dziąsłach, ale da się znieść:). Piaskowanie już ok, tylko jest taki rozbryzg, że miałam całą twarz białą po zabiegu:P tzn tam gdzie nie zakrywały ochronne gogle;). Fluoryzacja już bardzo przyjemna :). Opłaca się:)

[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
ok nastawiam się pozytywnie skoro to takie dobre dla zębów :) jakoś przeżyję :)

wow to gratuluję dyplomów itp :) super :) wiesz nie każdy kto się na tym zna sam siebie upiększa, wiesz jak to mówią szewc bez butów chodzi :) bardzo fajnie, że robisz te wszystkie zabiegi, ja to tylko o włosy chyba bardziej dbam no i o zęby :)

Offline nusiak
  • maniak
hehe o włosach to ja nic nie mówię, też kiedy tylko mam czas to maska na włosy, czepek i czapa ;D. Mój P już się przyzwyczaił, no ale nie powiem żeby to było sexy hehe, ale włoski jakie ładne później :)

Tak na marginesie, to w niedziele jedziemy z moimi rodzicami do rodziców P na grilla:P, mam wolne bo to święto, więc i bez pracy i bez szkoły juhhu :D. Rodzice się już znają, ale chcieli odprosić moich, a jak taka ładna pogoda to żal nie skorzystać:P
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
wiem, wiem, pamiętam jak pisałaś o włosach  ;D

o to grill zapowiada się fajnie, miłego spotkania zatem już życzę :)

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
Super te dekoracje na autko!!!
Bardzo mi się podobają te kwiaty :)

no to super że grill się szykuje!

Ja w niedzielę wracam z Krakowa i może wybierzemy się na Dni naszego miasta :)

kurcze to już właściwie ostatnia prosta przed ślubem!!  :skacza:

Offline nusiak
  • maniak
:D dziękuję:D
siedzę właśnie i kalkuluję napoje, bo może w sobotę uda nam się podjechać do hurtowni:P
Podliczam też winko i piwo na poprawiny. Muszę być przygotowana na niedziele, na ewentualne pytania ;)
Rodzice P uparli się na węgorza wędzonego, ale jak im powiem cenę, to na pewno wyluzują :P, za to znalazłam ciekawą ofertę na łososia wędzonego w formie szaszłyków z warzywami lub ananasem albo warkocze z węgorza wędzonego. Wiecie nie chcemy tego brać dużo, ale dorzucić coś innego, tym bardziej że u nas wiejskiego stołu nie będzie, a chciałabym jednak trochę rybek dorzucić:D

[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
daj znać jak Twoje kalkulacje, bo też sie nad tym zastanawiam :)

Offline nusiak
  • maniak
Jak na razie idę metodą: Wesele+poprawiny to ok. 3,5L na osobę z czego 1/3 to niegazowane, a 2/3 gazowane i tak sobie kalkuluje względem tego ile rodzajów napojów mam (pomarańcz, jabłko itp...). Może to sporo, ale nie chcę żeby mi ktoś zarzucił, że za mało liczymy:P. Ostatecznie poradzimy się jeszcze w Jachtowej co i jak. Zresztą idą wakacje, sezon na grilla, jak coś zostanie to na pewno się nie zmarnuje :D
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
aaa myślałam, że mówiłaś o alkoholu :) bo ja napojami akurat nie muszę się martwić :) właśnie  myślę ile kupić wina i piwa na wesele i poprawiny :)

Offline nusiak
  • maniak
Z alkoholu mamy jak na razie wódkę: 228 butelek (wesele + poprawiny+ na odchodne flaszeczka na parę).

Jakoś mi dziś dziwnie, bo nie wzięłam ze sobą nic związanego ze ślubem :D, nawet pendrive został w domu, bo przepakowałam się do letniej torebki;). Grill w niedzielę się udał, tzn ja byłam chora...ale mój żołądek już tak ma. Za to Rodzice zadowoleni ;D, tematów weselnych nie poruszaliśmy tak dużo, raczej było grillowanie na luziku :).

Czekam z niecierpliwością na telefon z salonu :D, chociaż spokojnie mogą dzwonić dopiero w połowie czerwca ;), ale już bym chciała znów przymierzyć moją suknię  :Serduszka: . Od 20 czerwca idę na urlop ;P, wcześnie bo chcę się do obrony przygotować no i ogarnąć kilka innych tematów :D.
Dodatkowo: zamówiłam sobie perfumy, bez których nie wyobrażam sobie, aby ślubny image był idealny :D. Namiętnie je kiedyś kupowałam, później jakoś przestałam, ale zapach uwielbiam cały czas. Do tego ja się perfumowałam tym zapachem w momencie jak poznałam P i przez pierwsze miesiące naszych spotkań, a później już wspólnego zamieszkania :), także kojarzą mi się idealnie :). Zakupiłam też małą perfumetkę, żeby wziąć ją ze sobą do torebki (świadkowej oczywiście hehe) :D.
Wciąż poszukuję czegoś idealnego na usta :/, błyszczyki się lepią, a jak się nie lepią to zaraz schodzą, pomadki też zostawiają ślady.... tzn znalazłam fajowską pomadkę :D, ale jak na razie mam kolor w odcieniu mocnego różu/fuksji i całkiem całkiem bo nawilża usteczka, no ale wiadomo taki kolor zostawia ślady na wszystkim.... dlatego zamówiłam też jaśniejsze odcienie :D i będę kombinować:)
Zresztą, teraz jak nie mam aparatu i te ząbki sobie wybielam (paseczki są super), to moja obsesją stały się intensywne kolory pomadek do ust:D.... od koralowych czerwieni po ostre odcienie głębokiego różu:P
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
wow imponująca liczba butelek  :o fajnie - już kompletujesz niezbędnik PM, ja chyba też powinnam :)

Offline nusiak
  • maniak
Kupiliśmy tyle dla świętego spokoju, żeby nie było gadania że za mało ;), zmarnować się na pewno nie zmarnuje jak zostanie;)
Latam od kilku dni jak mały motorek, moim jedynym marzeniem jest żeby się wyspać, bo tydzień w tydzień na pełnych obrotach, nawet weekendy o 6-7 muszę wstawać :/. Wczoraj byłam tak zmęczona, że u dentysty prawie zasnęłam ::), no ale wizyta w sumie 3h... więc w połowie mnie lekko zmogło;). Dziś też czuję się jak dętka, może wyjątkowo kawę wypiję...
Ogólnie w temacie ślubu chwilowy zastój;), mam zamiar umówić się na przyszły tydzień do Jachtowej, żeby obgadać kilka spraw:).
Czekam niecierpliwie na info z salonu, bo już mi się marzy wbić w suknię:D, chociaż mam jakieś fazy, że będzie za mała?:P....

Mam zamiar dziś (jak czas pozwoli:) ) nadrobić Wasze wątki, bo jak taki samolub u siebie pisze, a Was zaniedbuję :/
[/url]  [/url]

Offline emm-a

• Chuck Norris
jak zazdroszczę "wbijania" się w sukienkę!!!! jejku, ja też jeszcze chcę!!!!  :D :D :D

nam alko mnostwo zostalo  :D :D :D a my oboje średnio pijacy  :D :D :D
Moje Laleczki :-)
Klara 2014r.
Dominika 2017r.

Offline nusiak
  • maniak
my na wódkę też nie bardzo chętni:), ja w ostateczności jakieś drinki...ale też sporadycznie i jak jest okazja:). Za to uwielbiam wino hehe:D czerwone ;).
Ciesze się bardzo, bo 16.06 mam panieński :D juhhu, wiem że będzie nas bardzo mało...ale co tam, mam się zamiar wylaszczyć i iśc wytańczyć z dziewczynami  :cancan: :pijaki: hehe :hopsa:
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
Jeszcze jedna kwestia :), jak na razie razem z nami i rodzicami będą 94 osoby na weselu:). Czekamy jeszcze na 2 odp. ale tu daliśmy dłuższy termin, bo choroba wchodzi w grę...i nie chcemy napierać:), i ze świeżo rozdanych zaproszeń czekamy na 2 odp. :)
Rodzice coś marudzili, że miało być 100 osób, a jest mniej...ale z drugiej strony, to zawsze mniejsza kwota końcowa ;), a na siłę jeszcze kogoś dopraszać to bez sensu:)

Wiecie co w tamtym roku nie działała w pracy klima, bo była awaria i całe lato było strasznie, teraz klima naprawiona, a ja siedzę w 2 swetrach, bo ktoś to chyba za bardzo podkręcił ::)
[/url]  [/url]

Offline Pandi
  • maniak
2 swetry 31 maja :D .. ehh, skrajności górą !!

Rodzice chcą jak najlepiej dla nas i czasem jak marudzą to i tak z troski o wesele badz sam ślub.

My mamy o wiele mniejsza liczbne osob, ale bliska rodzine - u kazdego inaczej  ;)

Offline nusiak
  • maniak
2 swetry bo chłodzi jak na dziale z mrożonkami w realu ;D. Zapytam zaraz kogoś, czy to tak ma być;)

U nas by chcieli się trochę porządzić, ale nie dajemy im zbytnio możliwości ;D... rodzice P chcą bardzo jechać z nami ustalać menu, ale on powiedział że i tak pojedziemy sami hehe, bo jak zaczną przebierać to wyjdzie nam 180zł/os ;)... już się marzyły jakieś kluski śląskie do obiadu, no po co cudować, skoro w miarę menu już wybraliśmy :)

Z mojej strony jest 25 osób + Rodzice, reszta to rodzinka P :D, ale jego rodzina to jest na prawdę liczna, a zresztą wszystkich z listy znam i bardzo lubię :D
[/url]  [/url]

Offline nusiak
  • maniak
Odp: Jeszcze narzeczona lecz niedługo żona 07.07.2012 - odliczanko start!:)
« Odpowiedź #1494 dnia: 1 Czerwca 2012, 11:48 »
Powracam do tematu solariów w Szczecinie :D. Ponieważ klima mnie wczoraj w pracy wymęczyła to poszłam sobie dziś wygrzać pupkę na solarium :D, a z drugiej strony zaczynam nabieranie kolorku, bo na słońcu to raczej się nie opale - nie ma kiedy ... :/. Z lenistwa poszłam do solarium w starej cegielni i bingo, znalazłam klona mojego faworyta z Wyzwolenia:D, normalnie wystrój i łóżka takie same, a mam dużo bliżej :D. Jaka jestem uradowana, dodatkowo od 9:00-13:00 są promocje ;). Także malinowa pytałaś kiedyś czy wiem jak jest w starej cegielni, to mówię że fajowo:D
Zobaczymy też jutro, bo poszłam tylko na 8 min, ale z kremami;) bo na sucho nigdy się nie opalam, a po opalaniu zawsze nakładam specjalny balsam po opalaniu. Jednak już teraz wiem, że w przedślubnym czasie będę właśnie tam opalała swoje ciałko :D

Ogólnie z okazji dnia dziecka zrobiłam sobie dzień przyjemności i właśnie farbuję włosy :P na ciemny blond wpadający w jasny brąz. Oglądałam fotki z przymiarek sukni i jednak w tym kolorze wyglądałam najkorzystniej nawet będąc bladą twarzą ;)

Tak na marginesie, to mam mega fajny humor dziś :D
[/url]  [/url]

Offline _patka_

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1495 dnia: 1 Czerwca 2012, 12:55 »
fajnie, ze znalazlas drugie super solarium i jeszcze blizej! ja zawsze autem jade na sol bo po wyjsciu nie bardzo mam ochote pokazywac sie na miescie z czerwona twarza :P a blisko mnie jest jedno ale tam lampy pala skore ;/

nie wiem czemu ale tez mi dzisiaj humorek dopisuje :)

a no i wszystkiego dobrego z okazji dnia dziecka! a co tam kazdy z Nas jest dzieckiem!  :D :D ::) ::)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1496 dnia: 1 Czerwca 2012, 13:05 »
Ja na buzi aż tak czerwona nie jestem, ale ja na solarium jak idę to na twarz kładę mój kremik z biodermy spf30 z jakimś kompleksem "photo bronze", kładę go też na szyję ::), bo te miejsca jednak wolę oszczędzać;). Twarz się opala wolniej, ale się opala :D. Do tego od miesiąca biorę beta karoten ;)

No tak, każdy z Nas jest dzieckiem:D więc wszystkiego naj naj naj :D

Kupiłam dziś także w aptece potas rozpuszczalny i taki napój litrosal, który pomaga utrzymać w normie gosp. elektrolitów, bo to są moi wybawcy poalkoholowi:P, więc na panieński jak znalazł;). Zresztą litrosal piłam w tamte wakacje, jak były takie upały :)
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1497 dnia: 1 Czerwca 2012, 13:12 »
pisalam do Ciebie i nie wiem coś się zawiesiło i nie pamiętam co :) ale fajnie, że masz dużo osób, u mnie dużo odmówiło i jak będzie 50 to max...

a wiesz chyba Tobie miałam mówić czy będę zadowolona z fryzjera więc fotki widziałaś także polecam Ci Beatę z L'OR w CH Cegielnia również :) tak mi się przypomniało :)

Offline nusiak
  • maniak
« Odpowiedź #1498 dnia: 1 Czerwca 2012, 13:21 »
no właśnie myślałam dziś o tym przechodząc obok salonu ;D. A fryzurka wytrzymała długo? czy p. Beata ma wyobraźnie? hmm bo Twoja fryzurka była fajna:). Ile płaciłaś za próbną a ile będzie prawidłowa fryzura?
[/url]  [/url]

Offline przyszlazona
  • uzależniony
« Odpowiedź #1499 dnia: 1 Czerwca 2012, 13:54 »
wiec spalam we fryzurze 2 dni,zeby sprawdzic czy sie trzyma i trzymala sie idealnie ! w ten ostatni dzien to juz byla troche wylezana,ale i tak obce osoby sie zachwycaly :) pani Beacie ja mowilam,co mniej wiecej chce - w zasadzie powiedzialam tylko, ze chce na bok i loki i ona mi podpowiedziala reszte, a w trakcie robienia fryzury kazala mi mowic,co jest nie tak,zeby poprawiala i w ogole, mialam byc ja zadowolona i ona robila wszystko by tak bylo :) a koszt fryzury slubnej i probnej to 180 zl z tego, co pamietam :) taki pakiet :)