Autor Wątek: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 7  (Przeczytany 240619 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
Odp: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 7
« Odpowiedź #2010 dnia: 23 Grudnia 2011, 14:12 »
za rok musi nas być więcej
chyba mniej starających, a więcej zafasolkowanych ;)

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #2011 dnia: 23 Grudnia 2011, 15:32 »
Ponieważ dużo forumek tutaj zagląda pozwole sobie zostawic tu zyczenia dla wszystkich :)

Świąt wypełnionych radością i miłością,
niosących spokój i odpoczynek.
Nowego Roku spełniającego wszelkie marzenia,
pełnego optymizmu, wiary,
szczęścia i powodzenia.

Japcio trzymam kciuki :)
A ja sobie życze opuścic ten wątek w 2012 :P:P

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #2012 dnia: 23 Grudnia 2011, 15:53 »
Życzę Wam wszystkim samych II na testach w Nowym Roku, a na Święta dużo miłości i spokoju

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #2013 dnia: 23 Grudnia 2011, 19:52 »
Martuś to miałam na myśli ale głupotę napisałam, chodziło mi że musi być więcej dzieci
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2014 dnia: 23 Grudnia 2011, 20:33 »
Kochane starczaki życzę Wam , aby ten 2012 rok pryzyniósł nam takie malusie stópeczki , te malusie rączki , te kochane buziolki ;).
Życzę Wam tego z całego serca  ;).
Ps.Ja sobie też życzę :D.

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #2015 dnia: 23 Grudnia 2011, 20:59 »
Ja również dołączam się do życzeń dla starczków aby w końcu zobaczyły te upragnione dwie kreski na teście, a później żeby mogły tulić w ramionach te swoje dwie kreseczki :) i dla wszystkich zdrowych, wesołych świąt

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2016 dnia: 23 Grudnia 2011, 21:02 »
Jako staraczek dziękuję :)
Dziewczyny, jak sie czułyście w trakcie i po hsg? Chcę sobie zrobic w przyszłym tygodniu...

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #2017 dnia: 23 Grudnia 2011, 21:05 »
Martuś, mnie badanie HSG bolało i to bardzo... ale wiem, że niektóre dziewczyny miały znieczulenie (ja miałam bez) i podobno było ok.
Po badaniu natomiast bardzo szybko doszłam do siebie i... w następnym cyklu zaszłam w ciążę  ;D czego i Tobie Kochana życzę z całego serca!

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #2018 dnia: 23 Grudnia 2011, 22:22 »
Ja również życzę wszystkim staraczkom wspaniałych świąt, pełnym ciepła i miłości, ostatnich takich we dwoje :) Spełnienia marzeń, nie trzymania w sobie emocji, ale też nie pozwolenia by ich intesywność Was przygniotła, w skrócie mówiąc SIŁY i WIARY!!
\

Ps. A sobie życzę, bym w przyszłym roku Was pytała "Jak to ma być z tą betą?" :)

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #2019 dnia: 24 Grudnia 2011, 09:43 »
ja tez hsg miałam na zywca...boli ale przez kilka sekund...wiec nawet najwiekszy ból -w takim czasie zapominasz:)...po zabiegu szybko dochodzi się do siebie-a w kolejnym cyklu po zabiegu tez tak jak asia-byłam w ciąży:) (pomimo ze badanie wykazalo ze wszystko jest drożne)
tego Ci zycze-pozdrawiam
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2020 dnia: 24 Grudnia 2011, 10:47 »

z życzeniami szczęśliwego zafasolkowania ....a potem żebym Was spotkała w bebikowie...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
« Odpowiedź #2021 dnia: 24 Grudnia 2011, 11:14 »

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #2022 dnia: 27 Grudnia 2011, 20:17 »
mam nadzieję że wszystkie życzenia się spełnią i będzie Was tu coraz mniej :) :) :) No, wiecie o co mi chodzi ;)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #2023 dnia: 27 Grudnia 2011, 21:59 »
Złapałam e.coli  :-[. Starania się przesuną przez leczenie...kiepsko. No i muszę zrobić test zanim dostanę antybiotyk, a obiecałąm sobie,że robić nie będę bo nie chce na nim ujrzeć 1 kreski  :(. @ powinna przyjść 24.12 nie ma jej, ale poprzedni cykl, w którym zaszłam w ciąże trwał ok. 45dni więc nie zakładam, ż teraz była owulacja 14dc. No nic, jutro się wyjaśni, chyba nie jest za wcześnie ?

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #2024 dnia: 29 Grudnia 2011, 01:03 »
Hm, dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Ja gadalam dzis z kuzynem ginkiem i zaproponowal mi od razu laparoskopie, mowi, ze jest w znieczuleniu ogolnym, wiec nic nie boli, a przy okazji mozna od razu udroznic jezeli cos wyjdzie, a cena jest zblizona. Pytalam o hsg w szpitalu w policach i kosztuje okolo 1000 , a laparo w pasewalku 300 euro, w Nniemczech juz nie robia hsg, bo uwazaja to za przestarzala metode. Z kolei w Norwegii jakos mam male zaufanie do lekarzy

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #2025 dnia: 29 Grudnia 2011, 13:38 »
Martuś a nie możesz na nfz zrobić ? w vitro hsg  to koszt 500 zł

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline Lovisa

• maniak
« Odpowiedź #2026 dnia: 29 Grudnia 2011, 14:25 »
Marta ja mysle ze przyjdzie taki moment, ze bedziesz zmuszona zaufac lekarzom z Norwegii :)
zapytaj moze Justynke z forum co sadzi :) jak masz okazje zrobic w PL to zrob i tyle :)

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #2027 dnia: 29 Grudnia 2011, 15:40 »
Ja zdecydwałam zmienić lekarzy z angielskich na polskich. Jestem już po pierwszej wizycie w Vitrolive.
Na początku roku próbujemy inseminację  :)

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #2028 dnia: 29 Grudnia 2011, 15:52 »
jak tak moze z innej beczki...
wczoraj w 8dniu cylku robilam pierwszy test owulacyjny i wydaje mi sie, ze wyszedl pozytywny (kreska byla minimalnie slabsza) i sie troszke zdziwilam, w poprzednim cylku taka wyszla mi dopiero w 14dniu, a oststnio mialam cylk wydluzony - 31dni i jestem w kropce :-\...czy owoulke juz byla czy jeszcze nie, objawow od czasu staran nie mam, tempka wczoraj wzrosla, wszystko sie poprzestawialo :-\...mam nadzieje, ze jeszcze nie jest za pozno...

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #2029 dnia: 29 Grudnia 2011, 17:11 »
Dlatego ja w góle nie robiłam tych testów, chociaż miałam robić. Po prostu kochamy się co drugi, trzeci dzień aż wyjdzie. Czasem jest to typowo prokreacyjne no ale chyba na tym polegają starania ;).

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #2030 dnia: 29 Grudnia 2011, 19:37 »
Zaba mi lekarz tłumaczył, że skok temperatury oznacza dni płodne, bo owulacja była albo w ciągu dnia poprzedniego (po zmierzeniu temperatury i dlatego poprzedni pomiar był bez zmian) albo w nocy. Owulacja to nic innego jak pęknięcie pęcherzyka, a to z kolei ma wpływ na podwyższenie temperatury. Moim zdaniem mogło dojść do wcześniejszej owulacji, aczkolwiek brałabym poprawkę na testy, bo u mnie ciągle wychodziły negatywne  ;) U niektórych dziewczyn owulacja występuje nawet podczas miesiączki.
Robiłaś dzisiaj test?

Słyszałam też inną teorię  odnośnie owulacji - można o niej mówić wtedy, gdy następuje skok temperatury, następnie jej spadek i ponowny wzrost, ale moim zdaniem to błędna teoria, mimo, że również głoszona przez ginekologa  ::)

U mnie natomiast sprawdziła się pierwsza wersja, bo słuchając lekarza z drugiej teorii nie zachodziłam w ciążę przez 2 lata  ;)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #2031 dnia: 29 Grudnia 2011, 22:37 »
robilam dzis test i wydaje mi sie, ze kreska wyszla bledsza od wczorajszej...
teorii jest wiele, mnie uczono, ze do owulacji moze dojsc zarowno przed i jak i do 3dni po skoku...
wiedza sobie, a praktyka sobie...no nic, w takim razie pewnie i w tym cyklu nic z tego nie wyjdzie...
i na tym sie zakonczy moja 'staraniowa' bajka - bynajmniej nie ze szczesliwym zakonczeniem :'(...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2032 dnia: 29 Grudnia 2011, 23:06 »
Zaba nie zakladaj takich czarnych scenariuszy ;).
Kochaj sie z mezem i musi sie w koncu udac ;).

Ja tez w tym cyklu robilam test , wyszedl pozytywny (tak mi sie wydaje ;)) w 17dc i kolejnego dnia skok , a zawsze miałam skok w 21dc ;).

Trzymam za staraczki kciuki i za siebie też ;).Oby ten 2012 rok "dał" nam dzidziusia , a może i dwa  ;D , albo trzy  ;D.Bo i tez tak bywa ;D.

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #2033 dnia: 29 Grudnia 2011, 23:31 »
te cholerne testy sa beznadziejne albo ja jestem jakas ograniczona...niby banal ale ja nie potrafie czasami ich zinterpretowac...jadna firma pisze tak, inna inaczej i czasami nie mam pojecia czy juz jest pozytywny, czy jeszcze nie...czy te kreski sa takie same, czy moze ciut sie roznia...
ja nie zakladam czarnych scenariuszy tylko skoro byla juz owulacja to z tego cyklu nici, a nastepnego staraniowego cyklu nie bedzie - przynajmniej rok, poltora jak dobrze pojdzie :-\...

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #2034 dnia: 30 Grudnia 2011, 11:12 »
zaba-domyślam się-ze to twoj pierwszy cykl z testami owu...zatem potraktuj go eksperymentalnie-czasem w zaleznosci od testów różnicę są bardzo subtelne-i tylko wprawne oko zauważy, czasem przy złej gospodarce hormonalnej testy mogą być fałszywie pozytywne przez wiekszość cyklu...a jeszcze innym razem (tak kiedyś było u mnie) testy okazały się przeterminowane:) zatem zachowaj sobie testy-zapisuj na nich datę, zestawiaj je obok siebie codziennie dla porównania...a sex tak czy siak chyba warto sobie pouprawiać:P
i jak pisze aeniołek-co 2 dni w dni płodne-dla poprawy jakości nasienia, począwszy od 8-10dc,
polecam mierzenie tempki btw-skoro masz nieregularne cykle...a i przy regularnych czasem warto,
ps-u niektórych kreska testowa jest silniejsza o kontrolnej przy piku lh, ale to już trzeba z obserwcji kilkucyklowej wynieść,
ps2-owszem teoria jest 6+3-ale  moim zdaniem najważniejsze są ok 3 dni przed skokiem tempki-wraz z obserwacja śluzu i szyjki!
ps3-skoro masz regularne cykle-ok 30dniowe-to skąd w ogóle takie myśli-ze to cykl spalony, owulacje 8-mego dnia cyklu sa rzadkie-i lepiej zeby sie takie jednak nie pojawiały-bo wtedy bys sie zamartwiała,ze faza folikularna jest za krótka, endometrium nie zdążyło urosnąć etc
 ::)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #2035 dnia: 30 Grudnia 2011, 12:14 »
to jest moj drugi cykl z testami, dodam, ze tej samej firmy...w poprzednim kilka dni byla slaba kreska, az tu nagle duuuzo ciemniejsza - roznica byla ogromna, wiec nie watpilam w poprawnosc tych testow...a cykle przed staraniami mialam idealnie regularne, wiedzialam dokladnie kiedy jest owulacja, mialam jej wszystkie objawy, a od czasu staran wszystko sie rozregulowalo, cykle dlugosci 24-31dni bezobjawowe - procz skoku tempki - a skok juz byl dwa dni temu :-\...
a co do porownywania testow z kilku dni, to moje z czasem robia sie identyczne...

Offline Pisklak

• forumowicz
  • data ślubu: 2009 r.
« Odpowiedź #2036 dnia: 30 Grudnia 2011, 12:33 »
ja jestem sceptyczna co do testów owu ::) moim zdaniem niepotrzebnie nakręcają kobietę, ukierunkowują że to JUŻ TE DNI i trzeba działać, bo jak nie to przepadnie - niepotrzebna presja :( ale to tylko moja opinia
"Tam, gdzie jest wielka miłość zawsze zdarzają się cuda"

Aleksandra & Natalia

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2037 dnia: 30 Grudnia 2011, 12:41 »
Pokazują, że to DOKŁADNIE TE DNI, tylko trzeba umieć z nich korzystać...
I nie liczyć, że się zawsze zajdzie, bo takich cudów nie ma...a na to wpływa wiele rzeczy...

"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline sezorg
  • bywalec
  • data ślubu: 03.07.2010:)
« Odpowiedź #2038 dnia: 30 Grudnia 2011, 12:46 »
a ja polecam bo po części dzięki testom owu zaszłam w ciążę.. cykle ok.30dniowe, więc przewidywana owu była 14-16dc.. a po testach+mierzenie temp wyszło że owu jest później, bo 18-19dc... i dzięki temu udało się..

Życzę Wam kochane aby ten Nowy 2012 Rok był szczęśliwy i owocny :-*

no i przesyłam troszkę kopiących fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2039 dnia: 30 Grudnia 2011, 12:52 »
Zaba :  :przytul: :przytul: :przytul:
Ja tez czasem nie wiem czy te kreski saidentyczne czy ciut ciensze ....