Autor Wątek: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 7  (Przeczytany 242188 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline martusia83

• uzależniony
  • data ślubu: 30.08.2008
Odp: WĄTEK STARAJCYCH SIĘ O DZIECKO CZ. 7
« Odpowiedź #1770 dnia: 19 Listopada 2011, 20:52 »
Ja też tak miałam, że ponad rok odkładałam, ciągle coś było w planach, do zrobienia, do kupienia i szczerze mówiąc to nawet nie miałam takich poważnych wymówek jak Wy czyli praca, mieszkanie u mnie to były wakacje, sprzęt zimowy, nauka jazdy na tym sprzęcie takie banalne rzeczy, które defakto mogły by na pewno poczekać. W końcu staneło na tym, że się nie zabezpieczamy ale też nie staramy. Termin na starnie mieliśmy niby ustalony na lipca, a w maju się okazało, że już nie będzie staranek :D
*Magda* bo to trzeba się nie zabezpieczać, nie starać, a co miesiąc to mieć nadzieje, że się udało nie zajść w ciąże i zobaczysz wtedy szybko się okaże, że jednak jesteś w ciąży  :P

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #1771 dnia: 21 Listopada 2011, 15:11 »
no i niestetys przyszla @ :'(...dzis 3 dzien, a tempka nadal 37 :-\...nie wiem co o tym myslec, zwykle spadala w pierwszym dniu - miala ktoras cos podobnego...?
wczoraj zakupilam sobie testy owulacyjne, moze sie tym razem uda...

Offline akirka

• bywalec
« Odpowiedź #1772 dnia: 21 Listopada 2011, 16:47 »
zaba, mimo wszystko uważam, że powinnaś zrobić test. Temperatura spada w czasie okresu, także powinnaś to zaobserwować. Chyba, że u Ciebie niższe temperatury są na poziomie 37 i u Ciebie jest to normą?

Offline madziq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 26.04.2008
« Odpowiedź #1773 dnia: 21 Listopada 2011, 16:50 »
nie koniecznie, ja miałam jeden cykl w którym dopiero w 3 dniu @ spadła temp. a zawsze mi spadała dzień wcześniej...

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #1774 dnia: 21 Listopada 2011, 20:54 »
tez sie nad tym zastanawialam i zrobilam test - niestety ujemny :-\...
a na co dzien mam zwykla temperature 36,6 wiec nie wiem dlaczego nie spada, dodam, ze nie jestem przeziebiona...no nic moze jutro spadnie...
hehe jedyny plus z tego wszystkiego to to, ze cykle mi sie skrocily wiec nie bede musiala tyyyle czekac do nastepnego podejcia ;)...

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #1775 dnia: 21 Listopada 2011, 21:21 »
Lilian gratuluje ;D ale nie zostawiaj nas samych, pliss ;)

u mnie też radosna nowina ;) przyjaciółka w ciąży :D radość, radość... i tylko gdzieś głęboko, głęboko na dole myśl: czemu nie ja :-[
no, ale ponieważ dużo rzeczy w życiu dzieje nam się wspólnie to może akurat się zarażę od niej ;) choć teraz czekam na@.
A po nowym roku czas będzie ruszyć się do lekarza ::)

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #1776 dnia: 23 Listopada 2011, 15:17 »
elemelko może akurat się zarazisz :) kto wie... ;)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #1777 dnia: 24 Listopada 2011, 11:04 »
wiesz....mnie jeszcze wiek goni...
ciąża to nie impreza dla prawie 35-latki...nawet jak za chiny ludowe na ten wiek nie wygląda... ;D ;D ;D

Ech, przecież w dzisiejszych czasach często macierzynstwo zaczyna się po 35 r.ż ;) Myślę, że czasy się na tyle zmieniły, że wszystkie które urodziły w granicach 30tki są młodymi mamami  ;D.

jak się już II zobaczy to się i tak wszystko ułoży bo innego wyjścia nie ma  :P

I tego się trzeba trzymać !!!!  ;D

*Magda* bo to trzeba się nie zabezpieczać, nie starać, a co miesiąc to mieć nadzieje, że się udało nie zajść w ciąże i zobaczysz wtedy szybko się okaże, że jednak jesteś w ciąży  :P

:skacza:  :ok: :ok:

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #1778 dnia: 24 Listopada 2011, 18:04 »
ja czasami robiłam co 2 dzień, też mam 40 dniowe i zaczynałam tak od 21 dc
chociaż ostatnio jak brałam bromek to mi się skróciły, choć nie na długo, teraz widzę znowu mi się przedłuża ::)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1779 dnia: 24 Listopada 2011, 18:37 »
Myślę, że czasy się na tyle zmieniły, że wszystkie które urodziły w granicach 30tki są młodymi mamami  .

czasy się zmieniły...ale nie biologia...
Jakbym spotkała swego męża wcześniej, to pierwsze dziecko urodziłabym sobie na stażu podyplomowym, a drugie mniej więcej tak jak Ewkę...
Stare matki mają większe zagrożenie wieloma ubocznymi skutkami ciąży - cukrzyca, kardiomiopatia połogowa, nadciśnienie + wszystkie jego powikłania...
O ryzyku pewnych chorób u dziecka nie wspomnę.
Żeby nie było, ja się czuję doskonale...ale...niestety pewien stres mały mam, który byc może rozwieje się na połówkowym, a być może dopiero po porodzie.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #1780 dnia: 24 Listopada 2011, 19:39 »
ahh u mnie znów dupa w 36dc przyszła @ wrr ahh te długie cykle a w sobotę jadę do PL i miałam iść do lekarza a teraz mam @ no i może w grudniu pójdę bo nie chcę iść zeby tylko pogadać bo bez sensu

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #1781 dnia: 24 Listopada 2011, 20:07 »
Myślę, że czasy się na tyle zmieniły, że wszystkie które urodziły w granicach 30tki są młodymi mamami  .

czasy się zmieniły...ale nie biologia...
Jakbym spotkała swego męża wcześniej, to pierwsze dziecko urodziłabym sobie na stażu podyplomowym, a drugie mniej więcej tak jak Ewkę...
Stare matki mają większe zagrożenie wieloma ubocznymi skutkami ciąży - cukrzyca, kardiomiopatia połogowa, nadciśnienie + wszystkie jego powikłania...
O ryzyku pewnych chorób u dziecka nie wspomnę.
Żeby nie było, ja się czuję doskonale...ale...niestety pewien stres mały mam, który byc może rozwieje się na połówkowym, a być może dopiero po porodzie.

o mamo-liliann...dajże spokój w staraczkowym z takimi tematami-a co ja mam zrobić i mi podobne? za 2mc mam 29 urodziny -a dziecka ni widu ani słychu...a to dopiero pierwsze...a jak wspominałam na pierwszym nie chcę spocząć:) btw. moja mama urodziła mnie w wieku 36 lat-i to była jej ostatnia i najlepsza ciąża jak i poród sn ze wszystkich trzech:)
więcej optymizmu w tym wątku poproszę-żebyśmy wszystkie się listopadowej melancholii nie poddały tutaj laski!
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #1782 dnia: 24 Listopada 2011, 20:16 »
asashia...ja walę suche fakty...zupełnie bez emocji...bo taka jest prawda i trzeba sobie z niej zdawać sprawę.
Natomiast życie jest jakie jest i układa się tak jak się układa, a to co robimy jest zawsze jakąś wypadkową....
Sama działam wg jakiejś tam wypadkowej, częściowo świadomie wytyczonej, a częściowo... tak, bo inaczej już się nie dało.

A to, że masz lat 29 to super....dramat jest wtedy jak któraś buzi się z letragu w 38 roku życia, bo chce dziecko...i nagle okazuje się, że są schody...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #1783 dnia: 24 Listopada 2011, 21:06 »
A to, że masz lat 29 to super....dramat jest wtedy jak któraś buzi się z letragu w 38 roku życia, bo chce dziecko...i nagle okazuje się, że są schody...[/color]

Zupelnie sie z Toba zgadzam... rozumiem jezeli ktos stara sie powiedzmy kilka lat i dopiero bedac np po 30 zachodzi w ciaze... ale jezeli ktos czeka i czeka bo nie chce, bo cos jest wazniejsze i potem dostaje olsnienia...... no to przewaznie trafia na schody... no i mamy dramat.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1784 dnia: 24 Listopada 2011, 22:09 »
Oglądałyście wczorajszy odcinek "porodówki" na TLC?
Był epizod o małżeństwie (chyba austriackim), które przez 17 lat starało się o dziecko. Wszystkimi dostępnymi metodami. Niestety bezskutecznie. Zdecydowali się na wynajęcie w Stanach surogatki, która za nich urodziła im dziecko. Mamuniu, jak ja się zryczałam! Ile emocji...i jakie szczęście tych ludzi! Oboje na oko byli już po 40, a trzymali swój mały cud w rękach.

Dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki, Asashia- za Ciebie szczególnie kochana. Jestem pewna, że dla każdej z Was jest pisane dzieciątko, a ze swojej strony napiszę, że naprawdę warto zrobić wszystko, aby tego cudu doświadczyć!

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #1785 dnia: 24 Listopada 2011, 22:32 »
tak ja ogladalam, fajny program. najlepsza byla ta murzynka 22 lata piate dziecko rodzila, miala nadzieje na corke, bo 4 chlopakow juz miala. i nie wiem kogo w koncu urodzila, poszlam kapac malego.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #1786 dnia: 24 Listopada 2011, 22:33 »
chłopca ;)

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #1787 dnia: 24 Listopada 2011, 22:43 »
nie ma sie co zalamywac...
w rodzinie mego meza jest para, ktora starala sie o dzieciatko 12 lat, leczyli sie i nic, w koncu dali za wygrana...a teraz ni stad z owad sa w ciazy ;D...jednak cuda sie zdazaja!!!

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #1788 dnia: 24 Listopada 2011, 22:52 »
ah-ja jakoś chcę trochę więcej optymizmu w tym wątku-bo tak zawiało grozą:):):)
ja niestety nie mam wpływu na to co się dzieje w moim życiu...i to że straciłam już troje dzieci...
zaczęłam się starać o dziecko w wieku 26 lat...oto moje suche fakty czarno na białym:( ale nadziei nie tracę!
Dziubasek-dzięki wielkie za kciukasy :przytul:
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #1789 dnia: 25 Listopada 2011, 07:59 »
jak widać cuda się zdarzają
trzymam kciuki za każdą staraczkę
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline marzenieeee

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.01.2006 cywilny, 20.09.2008 kościelny
« Odpowiedź #1790 dnia: 25 Listopada 2011, 11:44 »
asashia ja się zaczęłam starać w wieku 21 lat ... 3 straty tez za mną ... więc tu nie jest powiedziane że czym młodsza tym lepiej ...
trzymam za ciebie bardzo mocno kciuki i za resztę szaraczków też ...
Przesyłam fluidki może pomogą ^@#^&*&^%~!@&^%@#%*&^%@@#*&^%$(^^%^%@!@^&&*%^&)*(&*&(*^&@%%*)(*&^!^&O*

moje aniołki 08.09 5tc, 03.10 9tc, 15.05.11 aniołek Lenka 21tc {*}

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1791 dnia: 25 Listopada 2011, 12:15 »
Wczoraj tez ogladałam porodówke i sie zaryczalam :).Takie emocje były z ta para ktora wynajela surogatke.
Podziwiam taich ludzi bo ja balabym sie zaufac obcej kobiecie.W koncu moze sie rozmyslec nawet w ostatniej chwili.Ale dla takiego cudu sie wszytsko robi ;).

Offline martusia83

• uzależniony
« Odpowiedź #1792 dnia: 25 Listopada 2011, 12:19 »
Ja mam w rodzinie taki przypadek, że kobitka ma 37 lat ma już jedno 13 letnie dziecko i jest w ciąży z drugim. Wszyscy reagują tak, że to chyba nie planowane było, a oni się zaczeli strać już jakieś 2 czy 3 lata wcześniej, wiadomo w tym wieku to jest trudniej no ale w końcu się udało i ma rodzić w lutym 2012 czyli już rocznikowo będzie mieć 38 lat. Oczywiście tu jest trochę inna sytuacja bo ona sama tyle czekała ze staraniem o drugie dziecko, ale bardziej chodzi mi oto, że w późniejszym wieku też się może udać.  
A na TLC ostatnio widziałam zapowiedź programu "Jestem w ciąży i ..." i tam jedna babka mówiła jestem w ciąży i mam 55 lat (ale tego już nie będę komentować).

Offline moniq

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.07.2010
« Odpowiedź #1793 dnia: 25 Listopada 2011, 13:48 »
ja podziwiam pary które wynajmują surogatkę
Dane potrzebne do przekazania 1% podatku na naszego syna Maćka
W formularzu PIT wpisz numer KRS: 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
23900 Kowalski Maciej Dąbrowa Górnicza
Dziękujemy

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1794 dnia: 25 Listopada 2011, 15:06 »
ale nie jest powiedziane że się nie uda, ani że napewno będą choroby....poprostu ryzyko się zwiększa i tyle, sama znam dziewczyny lat 34 pierwsza ciaza, dzieci zdrowiutkie mamy też. A znam pare lat 35, pierwsze dziecko i zespół downa niestety. Ale znam też parę ( no może znam to za dużo powiedziane) gdzie zieciątko ma zespół downa, a mama miała 25 lat jak urodziła.....trzeba być pewnych rzeczy świadomym, ale jak to w życiu mieć też odrobinę szczęścia...

Sama mam 29 lat, marzy mi się druga dzidzia, ale ze względów zdrowotnych muszę odczekać ze 2-3 lata a do 35 chciałabym się wyrobić z porodem...i liczę się z tym że może być różnie...

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #1795 dnia: 25 Listopada 2011, 15:36 »
A co jak mąż ma 35 lat... ja mam 29.. jedno dziecko.. niestety staranie musimy odłożyć a co najgorsze nie wiem na ile.. Niby ważny jest wiek kobiety.. ale mężczyzn chyba też, czy nie??
Paulinko jedź małymi porcjami a częściej.. a co najbardziej chce Ci się jeść?? Bo jak słodycze to zacznij łykać magnez.

Offline izulek
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #1796 dnia: 25 Listopada 2011, 15:55 »
Nie spotkalam sie z tym zeby wiek ojca byl wazny, tymbardziej ze facet jest dluzej plodny, mase facetow ma dzieci po 40tce. No widzisz marcela to tak jak u nas lata leca a trzeba bedzie poczekac. Poki co ciesze sie ze dane mi bylo miec jedno, reszta sie zobaczy

Offline SaTine

• ღ KM ღ
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 21.06.2008
« Odpowiedź #1797 dnia: 25 Listopada 2011, 18:11 »
Witajcie ponownie.. ja juz po laparo. Wczoraj miałam zabieg i juz wieczorem wypuścili mnie do domku. Nie było to wcale takie straszne jak sobie wyobrażałam.. Wszystko wyszlo ok :)
Jak długo po laparo dochodziłyście do siebie?

Offline zaba

• maniak
« Odpowiedź #1798 dnia: 25 Listopada 2011, 18:19 »
ja dochodzilam do siebie ok tygodnia po laparo, tylko ja mialam wycinane torbiele jajnikow...

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #1799 dnia: 25 Listopada 2011, 19:57 »
Ja dochodzilam kolo 2 tygodni , tyle ze ja mialam wycinany jajowod.