Autor Wątek: Day by day I'm falling more in love with you...Ania&Arti  (Przeczytany 41596 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline axela2008

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.09.2011 Ińsko
Odp: Day by day I'm falling more in love with you...Ania&Arti
« Odpowiedź #450 dnia: 9 Grudnia 2010, 15:38 »
hi hi a gdzie masz solarium w Szczecinie? wyślij na priv adres może uda mi się skorzystać przed latem :D
Ale fajnie że piszesz takie rzeczy można się dowiedzieć to i owo, a przed ślubem takie info jak znalazł. Wiadomo każda z nas chce być pięknie opalona :D
zawsze byłam i zawsze będę przy Tobie. . .

Offline bluebird

• zapaleniec
  • Don’t forget to smile :)
  • data ślubu: 28/05/2011
« Odpowiedź #451 dnia: 9 Grudnia 2010, 16:21 »
Paulincia:) Bardzo dziękuje za to cenne info  :D A może mi jeszcze poradzisz, czy do solarium można użyć jakichś specjalnych filtrów, czy jest coś takiego? Ja mam zerowy poziom wiedzy o solarium. Dodam, że od paru lat się nie opalam praktycznie wogóle, na słońce stosuję filtr minimum 30, zwykle 50. Kiedyś się opalałam bardzo szybko i ładnie na brązowo, ale chyba odkąd zaczełam unikać słońca to się na nie uwrażliwiłam i szybko słońce mnie podrażnia, np na dekolcie to mam takie zaczerwienienia, że musze np cale wakacje chodzić w huście... myślisz, że mimo to mogę się wybrać na to solarium?

Odpis aktu urodzenia z USC miejsca zamieszkania to dokument ważny bezterminowo, on (+dowód) jest potrzebny do zrobienia tego zaświadczenia z USC o braku okoliczności  wykluczających zawarcie małżeństwa, to się dostaje w 3 kopiach i jest ważne 3 miesiące. Chyba dobrze mówię  ???, prosze niech ktoś mnie poprawi, jak coś kręce  :blagam: ;) szczerze to tak się pogubiłam w którymś momencie z tymi załatwieniami z USC, po zobaczeniu ich strony, że mi się wszystkiego odniechciewało!!!!!!!!! ;) ;D W efekcie to nie wiem naprawde jak to się do końca załatwia, idę do urzędu z narzeczonym i proszę o to zaświadczenie w 3 kopiach, płacimy 84zlote i to wszystko, tak???

Ciri Też tak mam, choć zwykle to jest bardziej sezonowe, np na zimę renifery, na wiosnę angielskie róże ;) no i nastrojowo, np rozne kubki rozweselajace na deprechę ;) Tylko wsumie do białej herbaty używam specjalnych japońskich czarek :) Tez już nie mam miejsca na nie, część wogóle została u rodziców.
Byłaś w Afryce? Super :) A zdradzisz gdzie dokładnie? :)

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #452 dnia: 10 Grudnia 2010, 00:34 »
axela2008 wyslalam Ci nasza stronke na priva ;)ZAPRASZAM

bluebird ogolnie dermatologiem niestety nie jestem,ja sama mam uczulenie na slonko i tez uzywam filtrow 50,dekold jest ogolnie bardzo wrazliwy,mnie  najbardziej wysypuje na szyji i dekoldzie,tam jest najbardziej wrazliwa skora dlatego takie podraznienia.Bys musiala skore przyzywczaic do promieniowania,wiec ja bym Ci poradzila na poczatku isc na 12 minut a pozniej juz wydluzyc sobie czas,pomalu,pomalu przyzwyczajac skore,ja nie spotkalam sie z zadnymi podraznieniami(sama ich nie doswiadczylam)i  nikt z reklamacja nie przyszedl.Ja osobiscie zawsze przed wyjsciem na slonce (latem)opalam sie na solarium(juz od jakis 5 lat),wtedy mam zmniejszone pradowpodobienstwo ogromnego uczulenia(wysypki) bo juz warstwa ochronna(melanina)jest wydzielona.Te lapmy po prostu nie sa tak agresywne jak te standardowe,wiec  tak nie podrazniaja skory.Jezeli chodzi o kremy,to nie uzywaj do solarium z filtrem, to nie ma sensu,tam jest ciut inne promieniowanie,wiec one nie beda dzialaly,a zablokujesz promieniowanie z solarium i nie opalisz sie praktycznie w ogole,polecam te co mozna kupic w solarium,one maja specjalne mieszanki nawilzajace skore,czyli zmniejszone ryzyko zmarszczek.Najlepsze sa nawilzajace,tak jak masz winogron,nie smaruj go niczym i wystaw na slonko...co bedzie RODZYNEK,a gdy posmarujesz to on sie praktycznie w ogole sie nie zmarszczy;) ;)dlatego ja polecam te kremy(albo inne ale MUSZA byc nawilzajace),bo one wlasnie chronia skore przed starzeniem sie i pomagaja wydzielic sie melaninie ;) ;)

ufff mam nadzieje ze nie zanudzilam...

aaa jezeli chodzi o odpis aktu urodzenia to ja wlasnie slyszalam ze tylko 3 miesiace wazny,albo moze mi sie cos pomylilo,jeszcze nie zalatwialam tego wiec sie niestety nie orientuje,tylko mi sie o uszy obilo ;)
:*:*:*

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #453 dnia: 10 Grudnia 2010, 07:21 »
Z tym aktem urodzenia jest różnie, bo u mnie np. nie wymagali go "świeżego" my mieliśmy akt Ł. z czasów jak się urodził, bo mojego nie było trzeba bo ślub był u mnie :)
A to zaświadczenie z USC jest ważne 3 miesiące więc najwcześniej 3 msce przed ślubem trzeba to zabrać i zanieść do księdza :)

W Afryce była moja siostra, szwagier ma tam rodzinę, mieszkają w RPA, także może to śmieszne ale aż stamtąd wiozła mi kubeczek i chuchała żeby się nie potłukł :P

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
« Odpowiedź #454 dnia: 10 Grudnia 2010, 09:23 »
Nam ksiądz mówił że wszystkie dokumenty od niego są ważne 6 miesięcy :) Powiedział że mamy przyjść w lutym

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #455 dnia: 10 Grudnia 2010, 11:55 »
Nam ksiądz mówił że wszystkie dokumenty od niego są ważne 6 miesięcy :)

Nie wszystkie tylko te powiedziałabym "kościelne" tzn. akt chrztu i bierzmowania, dokumenty z USC ważne są tylko 3 miesiące od daty wydania i muszą obejmować datę ślubu!!

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #456 dnia: 10 Grudnia 2010, 14:37 »
Nam ksiądz mówił że wszystkie dokumenty od niego są ważne 6 miesięcy :)

Nie wszystkie tylko te powiedziałabym "kościelne" tzn. akt chrztu i bierzmowania, dokumenty z USC ważne są tylko 3 miesiące od daty wydania i muszą obejmować datę ślubu!!

100% prawda

Offline bluebird

• zapaleniec
« Odpowiedź #457 dnia: 10 Grudnia 2010, 18:01 »
No dziewczyny ja juz mam metlik w glowie, z tym USC. Jak mi sie wydawalo, ze juz wszystko wiem to weszlam na strone krakowskiego USC....  :protestuje: ... no jak dla mnie to urzednicza chinszczyzna do kwadratu, nie wiem kto im uklada te teksty ;)

Zgadzam sie ze ogolnie dokumenty koscielne wazne 6 a urzedowe 3 miesiace.
Jednak co do tego skroconego odpisu to szukalam po internecie i roznie ludzie pisza (teoretycznie na glupi rozum powinien byc wazny bezterminowo, bo przeciez nic nie ulega zmianie z naszym urodzeniem ;) ). Ja nie musze tego bo w krakowskim urzedzie maja moj, ale narzeczony jest spod bielska. Ale najlepiej na swietach wybierzemy sie do jego USC i wszystko sie dowiemy.

Niech mi jeszcze jakis dobry czlowiek powie  :blagam:
czyli ide do USC z narzeczonym, jego aktem  i dowodami i prosze o ''Zaswiadcz o braku okolicznosci wykluczajacych zawarcie malzenstwa'' ??

A moze jeszcze ktos wie czym sie rozni licencja od protokolu? Chyba potrzebujemy i to i to, czy  to jest to samo??

Ciri
Super miec taka rodzinke :) Moze tez kiedys sie wybierzesz :)

Paulincia:) Dzieki Tobie sie wybiore, no i mnie troche uspokoilas, ze nie jest to takie zle :) Znalazlam pare salonow w krakowie ktore chwala sie ze maja ta nowa norme. A to sie jakos da powiedziec po mocy lamp? np znalazlam takie Klik Tam maja 3 kabiny ale przy nich nic nie jest opisane ze nowa norma...

Dziewczynki, jak tak tam u Was goraczka przedswiateczna sie juz zaczela? zkaupy i planowanie? Ja musze powiedzieć że już mam dość po jednym dniu myslenia i zakupow prezentowych ;) ;D

Offline Paulincia:)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 14.05.2011
« Odpowiedź #458 dnia: 10 Grudnia 2010, 22:15 »
Musisz sie pytac w salonach,ja np mam jedno lozko jeszcze z lampami agresywnymi i jedno juz w nowej normie kazdy nowy klient jest u nas informowany o tych nowych lampach,wiec jak pojdziesz i spytasz o NOWA NORME to napewno Ci zaproponuja odpowiednie lozko.Jezeli solarium ma strone,to powinno byc tam napisane cokolwiek o tych lampach,ale czasem moze byc tak ze nie uaktualniaja sobie stron i nie ma dodatkowych informacji,najlepiej idz do najblizszego solarium i zapytaj,od nowego roku nie powinno byc problemu ze znalezieniem tych lamp.
:*:*:*

Offline neta88sc

• maniak
  • "najważniesze jest niewidoczne dla oczu"
  • data ślubu: :serce::serce:
« Odpowiedź #459 dnia: 10 Grudnia 2010, 23:07 »
No tak chodziło mi o kościelne :) a w urzędach to też rożnie u mnie mówili że niby jeśli mam akt urodzenia z jakimś znaczkiem skarbowym to jest ważny cały czas.... wiec najlepiej jest iść zapytać się u siebie jak to dokładnie jest. :)

Offline Aneczq1987
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.07.2011
« Odpowiedź #460 dnia: 23 Grudnia 2010, 08:23 »

Uploaded with ImageShack.us

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #461 dnia: 23 Grudnia 2010, 17:14 »

WESOŁYCH ŚWIĄT :) 

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #462 dnia: 23 Grudnia 2010, 20:11 »
Zdrowych, wesołych Świąt Bożego Narodzenia życzą Asia i Piotrek ;**[/glow][/shadow][/size][/shadow][/color]
ZNIKAM!

Offline Isus

• uzależniony
  • Kochamy się:*
  • data ślubu: 26.06.2010
« Odpowiedź #463 dnia: 23 Grudnia 2010, 22:32 »
KOCHANA,
WESOŁYCH ŚWIĄT!!!

Offline aagaa

• Chuck Norris
  • RAZEM od 3.03.2004
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #464 dnia: 23 Grudnia 2010, 23:55 »

W te święta magiczne, życzenia ślę liczne.
Pachnących jodełek z ogromem światełek.
Pod obrusem sianka, a za oknem bałwanka.
Prezentów pod choinką od Mikołaja z wesołą minką
Ciepła rodzinnego w Dzień Narodzenia Pańskiego.
Dużo jedzenia na stole,
NIECH TE ŚWIĘTA BĘDĄ WESOŁE!!!

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #465 dnia: 27 Grudnia 2010, 15:48 »
co słychać po świętach?:)
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline Isus

• uzależniony
« Odpowiedź #466 dnia: 27 Grudnia 2010, 20:38 »
Kochana, i jak tam po świątecznym obzarstwie :P ;)ja się ruszac nie mogę ;)

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #467 dnia: 28 Grudnia 2010, 22:53 »
mogę dołączyć do majóweczki???? Widziałam kidyś Twoje zaproszenia i są po prostu przepiękne..

Offline bluebird

• zapaleniec
« Odpowiedź #468 dnia: 31 Grudnia 2010, 10:26 »
Witajcie kochane dziewczyny

znów po dłuższej przerwie... byłam w Polsce i święta w tym roku, były tak mega zapracowane. Mama po operacji w domu, nawet nie mogła sobie zrobić herbaty, także oprócz mojego miliona załatwień, wszystkie domowe i przedświąteczne sprawy spadły na mnie. Ale nie narzekam. Ciesze sie że mogłam pomóc mamusi i nie musiała się martwić. Tylko nie miałam przez kilka tygodni czasu na forum :(

Same święta mineły bardzo przyjemnie. Mam nadzieje że u Was również :)
Ale już drugi dzień świąt to szaleństwo, gdyż pojechałam do teściów, gdzie już czekał mój Misio ;) Ostatnie święta spędziliśmy osobno ! ;D ;D ;D No i zaczęły się herbatki i faszerowanie ciastami poświątecznymi: czyt.: roznoszenie zaproszeń ;)
Następnie wróciliśmy do mnie i dwa kolejne dni na mojej rodzinie. (Gdzie musieliśmy prawie wszystkim rozdać, bo by się poobrażali na bank! Taką mam rodzinę....)
Wszystkim się zaproszenia bardzo podobały :) Nawet u babci poszło tak gładko spotkanie, a tak się bałam. Ale wiecie, na tą chwilę mam wrażenie że babcia jednak na ślub przyjdzie! :) Obym się nie myliła.

Z innych spraw to odebrałam welon do fryzury i bolerko, by dobrać strój Misiaka pod kolor ;) I odebraliśmy dokumenty kościelne. Problem jest w tym że Arturo nie może znaleźć swojego świadectwa z ostatniej klasy religii... mamy tylko z trzeciej LO, czy to wystarczy  :?:
Ale już na próbną fryzurę ani makijaż się nie zdążyłam umówić... nie mówiąc już o próbie solarium...

Także cała reszta w marcu

Dziewczynki, jestem już w domu i powinno być spokojniej, także postaram się tu i do Was zagladać częściej

Tymczasem
, ŻYCZĘ WAM REWELACYJNEJ ZABAWY SYLWESTROWEJ I WSPANIAŁEGO NOWEGO ROKU !!! kTORY PRZECIEŻ DLA WIĘKSZOŚCI Z NAS BĘDZIE NAJPIEKNIEJSZYM ROKIEM DOTYCHCZASOWEGO ŻYCIA! :) TAKZE ZYCZE BYY SPEŁNIŁY WAM SIĘ WSZYSTKIE ŚLUBNE I NIE TYLKO ;) MARZENIA.
caluje sylwestrowo noworocznie  :-* :-* :-*

Offline bluebird

• zapaleniec
« Odpowiedź #469 dnia: 31 Grudnia 2010, 10:29 »
Isus, mnie już apetyt wrócił, w sam raz na zabawę sylwestrową ;)
marcella.oczywiście witam cię z otwartymi ramionami w moich skromnych progach ;D i dziekuje za miłe słówko :)

Offline Isus

• uzależniony
« Odpowiedź #470 dnia: 31 Grudnia 2010, 16:44 »
Szczęśliwego nowego roku!!!! :-* :-* :-*

Offline Asiste

• uzależniony
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #471 dnia: 1 Stycznia 2011, 14:41 »
wszystkiego dobrego w Nowym Roku:)
Zapraszam Cię do mojego odliczanka

".. Zasypiać i budzić się przy Tobie do końca swoich dni... "

Offline kacha8609

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.06.2011r.
« Odpowiedź #472 dnia: 3 Stycznia 2011, 09:29 »
Szczęśliwego Nowego Roku Aniu!!  ;D Super że zaproszenia się podobały  ;D

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #473 dnia: 3 Stycznia 2011, 19:23 »
Wszystkiego dobrego w nowym roku :)

my rozwozić zaproszenia będziemy w lutym i marcu :):)
ZNIKAM!

Offline marcella

• Chuck Norris
  • data ślubu: 21.05.2011
« Odpowiedź #474 dnia: 3 Stycznia 2011, 23:36 »
Jejku ale mieliście roboty z rozwożeniem tych zaproszeń.. ale takie ładne, że nie było opcji żeby się nie spodobały :))) Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!

Offline shar3ware

• M&D&M
  • Chuck Norris
  • Jaś +13.06.2012 [*]
  • data ślubu: :i_love_you:
« Odpowiedź #475 dnia: 7 Stycznia 2011, 09:25 »
Blue....wszystkiego dobrego w tym naszym NOWYM ROKU! :)
A zaproszenia zrobiłaś prześliczne!
Nie dziwię się ,że Waszym gościom się one spodobały ,bo są piękne.
A na żywo na pewno jeszcze lepiej wyglądają! :D

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #476 dnia: 17 Maja 2011, 15:31 »
A Ty Kochana gdzie się podziewasz ??? ::)