axela2008 wyslalam Ci nasza stronke na priva ;)ZAPRASZAM
bluebird ogolnie dermatologiem niestety nie jestem,ja sama mam uczulenie na slonko i tez uzywam filtrow 50,dekold jest ogolnie bardzo wrazliwy,mnie najbardziej wysypuje na szyji i dekoldzie,tam jest najbardziej wrazliwa skora dlatego takie podraznienia.Bys musiala skore przyzywczaic do promieniowania,wiec ja bym Ci poradzila na poczatku isc na 12 minut a pozniej juz wydluzyc sobie czas,pomalu,pomalu przyzwyczajac skore,ja nie spotkalam sie z zadnymi podraznieniami(sama ich nie doswiadczylam)i nikt z reklamacja nie przyszedl.Ja osobiscie zawsze przed wyjsciem na slonce (latem)opalam sie na solarium(juz od jakis 5 lat),wtedy mam zmniejszone pradowpodobienstwo ogromnego uczulenia(wysypki) bo juz warstwa ochronna(melanina)jest wydzielona.Te lapmy po prostu nie sa tak agresywne jak te standardowe,wiec tak nie podrazniaja skory.Jezeli chodzi o kremy,to nie uzywaj do solarium z filtrem, to nie ma sensu,tam jest ciut inne promieniowanie,wiec one nie beda dzialaly,a zablokujesz promieniowanie z solarium i nie opalisz sie praktycznie w ogole,polecam te co mozna kupic w solarium,one maja specjalne mieszanki nawilzajace skore,czyli zmniejszone ryzyko zmarszczek.Najlepsze sa nawilzajace,tak jak masz winogron,nie smaruj go niczym i wystaw na slonko...co bedzie RODZYNEK,a gdy posmarujesz to on sie praktycznie w ogole sie nie zmarszczy;) ;)dlatego ja polecam te kremy(albo inne ale MUSZA byc nawilzajace),bo one wlasnie chronia skore przed starzeniem sie i pomagaja wydzielic sie melaninie

ufff mam nadzieje ze nie zanudzilam...
aaa jezeli chodzi o odpis aktu urodzenia to ja wlasnie slyszalam ze tylko 3 miesiace wazny,albo moze mi sie cos pomylilo,jeszcze nie zalatwialam tego wiec sie niestety nie orientuje,tylko mi sie o uszy obilo