no witam wszystkie babeczki po sporej przerwie.
Zabijecie mnie, bo ciągle nie mogę zrobić zdjęć. (dziś wieczorem mam ważne kolokwium).
Wczoraj byłam z przyszłą teściową w lokalu i usaliłyśmy wraz z panią właścicielką menu. Bardzo smakowicie się zapowiada, tradycyjnie aczkolwiek obawiam się, że raczej niewiele zjem
Ustaliłyśmy wszystko, łącznie z powitaniem młodych, kolorem serwetek itp. Bardzo mi się podoba cała organizacja tej pani (rzeczywistość pokaże czy bedzie tak jak się spodziewam

) i to że nie muszę martwić się szczegółami typu wiaderka na kwiaty, chlebek, ciasta, tort, owoce, itp. Za pare dni, może w sobotę mamy iść i dać jeszcze trochę zaliczki, powiedzieć ile mniej więcej (procentowo) będzie osób na poprawinach. wtedy wezmę aparat i zrobię zdjęcia sali i może w końcu (jak nie zapomnę) zobaczę pokoje na górze (o ile niezapomnę

) . I umieszczę zdjęcia na forum -OBIECUJĘ !
A teraz dla wszystkich mniej lub bardziej głodnych (szzczególnie tych co siedzą w pracy

) nasze menu:
NASZE MENU
Powitanie młodych (18.30) :
• Chlebek powitalny, sól, pieprz, kieliszek wódki i kieliszek wody,
• Szampan dla wszystkich (dla młodych też).
Obiadek (koło godziny 19.00)
• zupa neapolitańska
• ziemniaczki (młode) całe, z masłem i koperkiem,
• kotlet po parysku w płatkach śniadaniowych ,
• marchewka z fasolką na ciepło,
• buraczki na ciepło,
• bezpośrednio po obiedzie herbata, kawa,
Deser, koło godziny 20.30 ÷ 21.00
• Lody z bakaliami.
Zimna płyta (przystawki):
• Schab pieczony,
• schab ze śliwką,
• Żeberka,
• Karkówka pieczona,
• Boczek zawijany,
• Śledź tradycyjny,
• Śledź po staropolsku,
• Szynka,
• Galareta wieprzowa
• Ozorki w galarecie,
• Sałatki:
Pieczarkowa,
Warzywna (tradycyjna),
• Marynaty: ogórek, papryka, grzybki,itp.
• Jajka w sosie tatarskim.
II danie gorące ( koło 22.30 h):
• Flaki
Płonący tort (około 0.00 h).
III danie gorące (koło 1.30 h):
• Udko bez kości z duszonymi pieczarkami,
IV danie gorące (4 h):
• Barszczyk czerwony,
• Paszteciki.
Ciasto:
• Sernik z brzoskwiniami,
• Torcik makowy,
• Snikers,
• Rafaello,
• Babeczki,
• Ciasto czeskie.
Owoce:
• winogrona,
• banany,
• ananas,
• i co tam będzie,
Napoje:
• Herbata, kawa - w dużych ilościach i cały czas;
• Napoje, w tym soki w dzbankach, woda mineralna może być w butelkach, (o jakość i ilość napoi to już MY musimy się zatroszczyć)
Poprawiny (godzina 14.00):
• Żurek z białą kiełbasą i jajkiem,
• Kluski śląskie z gulaszem
• Pozostałości zimnej płyty
