Autor Wątek: Odliczanie do 17 czerwca 2006 roku rozpoczęte !  (Przeczytany 20055 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
Odliczanie do 17 czerwca 2006 roku rozpoczęte !
« Odpowiedź #150 dnia: 24 Maja 2006, 10:43 »
Gosiaczek wyglądasz ślicznie.
Piękna suknia. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #151 dnia: 24 Maja 2006, 10:46 »
Majeczko wielkie dzięki
nie ten jest z tymi srebnymi dodatkami
zaraz wklejam resztę zdjątek

Cytat: "Marta"
Gosiaczek wyglądasz ślicznie.

ależ dziękuję za komplement :oops:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #152 dnia: 24 Maja 2006, 10:50 »

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #153 dnia: 24 Maja 2006, 10:52 »
Zdjęcie z tyłu; tak będę miała podpięty tren na weselu, aby było mi znacznie wygodniej.
Welon dłuższy (nr 1)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #154 dnia: 24 Maja 2006, 10:55 »

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #155 dnia: 24 Maja 2006, 10:56 »
Gosiaczek tak ślicznie wyglądasz, że aż się zastanawiam, czy aby na pewno wybrałam najładniejszą suknię. Mam teraz coś takiego, że wydaje mi się, ze moja nie jest tak śliczna, bo tearz wszystkie, które widzę to jakieś ładniejsze mi się wydają. :roll:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #156 dnia: 24 Maja 2006, 10:59 »
A teraz sesja z welonem 2 , jest krótszy, na dole obszyty złotą nitką.

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #157 dnia: 24 Maja 2006, 11:08 »
Powiem Ci, ze trudno mi ocenić, musiałabym mieć jeszcze kwiatki w Twoich łapkach, ale diademik superos!!!!!!!!!!! Tylko jeszcze coś skromnego z brylancików wiszących w uszka, na szyjce np motyw z tej aplikacji, podobnie na rączkę i rewelacja jak dla mnie ;)

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #158 dnia: 24 Maja 2006, 11:08 »
Na tych zdjęciach, gorset nie jest dokładnie zasznurowany, więc może Wam się wydawać nie bardzo dopasowany.  To była druga tura przymierzania welonu... ;)

Offline martulka

• Chuck Norris
  • 2+2+2=nasza rodzinka :)
  • data ślubu: 18-06-2005
« Odpowiedź #159 dnia: 24 Maja 2006, 11:15 »

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #160 dnia: 24 Maja 2006, 11:19 »
Jednak ten którszy lepiej mi leży - jakoś tak ładniej się prezentuje, dostojniej z tymi wszystkimi złotymi dodatkami

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #161 dnia: 24 Maja 2006, 11:21 »
Jak dla mnie oba welony są bardzo ładne. Ten dłuższy może troszkę bardziej mi się podoba, ale jeżeli wszystkie dodatki masz w kolorze złota a on jest ze srebrną nitką do będzie się gryzło. Może poszukaj welonu w innym salonie? Może akurat znajdziesz dłuższy i ze złotą nitką?

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #162 dnia: 24 Maja 2006, 11:25 »
Chociaż jak się przyjrzałam dokładnie obu zdjęciom to stwierdzam, że rzeczywiście ten krótszy lepiej wygląda.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #163 dnia: 24 Maja 2006, 11:26 »
A to jest tył krótszego welonu.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #164 dnia: 24 Maja 2006, 11:34 »
nio to narazie szystko co mam.

Pytanie numer 1. W jaki typ welonu mam wybrać: krótki czy długi; mniej więcej takie jak na powyższych zdjęciach.
Pytanie numer 2. czy nie wyglądam ze swoimi ramionami jak kościotrup i tym samym powinnam wybrać welon dłuższy, niekoniecznie (albo raczej bez tych srebnych dodatków)  z takimi "gażetami", może głatki, bez lamówki, bez niczego,
Pytanie numer 3. z tyłu na spudnicy, na pupie, mam kwiat (taki sam jak z przodu), na zdjęciach może go nie być tak widać przez te podpięcia trenu, więc czy welon powinien go odsłaniać, czy raczej może go lekko przysłaniac.

Zawsze marzył mi się długi welon, jak i suknia biała. W tym przypadku nici z marzeń bo w bieli wyglądam szaro, wiec jest waniliowe ecurie ,a welon .... :?

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #165 dnia: 24 Maja 2006, 11:40 »
A i jeszcze jedna kwestia. nie będę mieć okularów ! przed wczoraj zakupiłam szkła kontaktowe, uczyłam się je zakładać ale na razie nie kiepsko mi to wchodzi. nie mam czasu ćwiczyć wiec jeszcze chodzę w szkłach . (macie jakieś praktyki / ćwiczenia na opanowanie namiernego mrugania  powiekami?)

i druga sprawa. tak sobie myślę, że koka będę mieć tak górze, a welon przed kokiem. Więc prawda jest taka, że welon jeszcze się skróci, bo będzie się "unosił" nad fryzurą.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #166 dnia: 24 Maja 2006, 11:46 »
Gosiu bardzo ładnie wyglądasz w kiecuni!! I wcale nie jak kościotrup!! Jesteś bardzo szczupła, ale w sukni prezentujesz się pięknie :D :D Bardzo mi się podoba!!

Co do weolnu- piękny jest ten ze srerbą nitką, ale może gryźć się z dodatkami....ale wydaje mi się, że w tej długości jest Ci lepiej  :roll: Choć w tym krótszym z tyłu fajniej wygląda...bo suknia ma piękną spódnice i szkoda jej zasłaniać...sama już nie wiem  :| Z resztą cokolwiek nie wybierzesz będziesz wyglądała super  :mrgreen:

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #167 dnia: 24 Maja 2006, 12:05 »

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #168 dnia: 24 Maja 2006, 12:11 »
Mnie sie właśnie podoba ten, który wkleiła Martulka! :)

Gosia wcale nie wygladasz jak kościotrup...ja też jestem baardzo szczupła i powiem szczerze, że mam sukienkę, która jest dośc szeroka i podobno nie wyglądam tak źle.
Gosiaczku zgrabna dziewczyna z Ciebie. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline martulka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #169 dnia: 24 Maja 2006, 12:13 »
Cytat: "Gosiaczek80"
nio to narazie szystko co mam.

Pytanie numer 1. W jaki typ welonu mam wybrać: krótki czy długi; mniej więcej takie jak na powyższych zdjęciach.
Pytanie numer 2. czy nie wyglądam ze swoimi ramionami jak kościotrup i tym samym powinnam wybrać welon dłuższy, niekoniecznie (albo raczej bez tych srebnych dodatków)  z takimi "gażetami", może głatki, bez lamówki, bez niczego,
Pytanie numer 3. z tyłu na spudnicy, na pupie, mam kwiat (taki sam jak z przodu), na zdjęciach może go nie być tak widać przez te podpięcia trenu, więc czy welon powinien go odsłaniać, czy raczej może go lekko przysłaniac.

Zawsze marzył mi się długi welon, jak i suknia biała. W tym przypadku nici z marzeń bo w bieli wyglądam szaro, wiec jest waniliowe ecurie ,a welon .... :?

Myślę, że ten krótszy welon bardzo ładnie Ci pasuje, wcale nie jest za krótki i też ładnie przykrywa Twoje ramiona.
Wcale nie wyglądasz jak kościotrup więc nie musisz brać dłuższego welonu, a i lepiej będzie wtedy widoczny ten kwiatek z tyłu.
Jeżeli suknia jest w kolorze waniliowego ecri do welon też powinien być w tym (albo przynajmniej w podobnym) kolorze. A
le to moje zdanie. Sama musisz dokonać wyboru, bo najlepiej wiesz co Ci sie podoba i w czym czujesz sie najlepiej.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #170 dnia: 24 Maja 2006, 12:25 »
dziękuję dziewczyny za przekręcenie zdjęć, ich pomniejszanianie - bez was nie dałambym rady.

Dziękuję wszystkim za te słodkie kompementy  :oops:  :oops:  (to one i widok siebie w tej sukni poprawia mi nastrój po zongu jaki zafundował mi szef) .
Nie myślałam, że będę mieć taki problem z welonem...
martulka, Maja, Marta, Dziubasek i jeszcze inne kobiałki dziękuję za rady.... i śmiem nieskromnie prosić o więcej ....także w innych kwestiach :mrgreen:

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #171 dnia: 25 Maja 2006, 10:11 »
Mnie też podoba się ten, który wkleiła Martulka. Najpiękniej się prezentuje. Gosiu masz taką suknię.....mmmmm..... wiem powtarzam się, ale nie mogę się powstrzymać. :D Chyba polecę jeszcze raz do salnu na przymiarkę mojej sukni, aby się upewnić czy mi się moja jeszcze tak podoba. :roll:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #172 dnia: 25 Maja 2006, 10:28 »
jestem bardzo wzruszona moje drogie, takie komplementy - niespodziewałam się. Bardzo mi sie serduszko raduje, że moja ślubna wam się podoba.

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #173 dnia: 25 Maja 2006, 20:04 »
Gosiaczek - pierwszy raz jestem w Twojej "setce", ale teraz jest ich tyle, że ciężko wszystko 'obskoczyć'. Pozwolę sobie wyrazić moje zdanie:)
Co do welonu - zdecydowanie dłuższy! Wyglądasz w nim tak tajemniczo i lekko za mgłą co sprawia bardzo przyjemne wrażenie wzrokowe :) Krótki jest jakiś taki.. za krótki! I to nie jest tak, że ja jestem ogólnie za długimi welonami, bo sama będę miała krótki raczej. Po prostu masz taką suknię i taką sylwetkę, że uważam iż ten dłuższy jest odpowiedniejszy. Jesteś chudzina - to fakt ;) Ale to może być tylko Twój atut - uważam, że bardzo ładnie dobrałaś fason sukienki i nie musisz się niczym przejmować.
A co do szkieł - radzę poćwiczyć już teraz i się zaprzeć, bo do ślubu jest niewiele czasu, a Ty powinnaś przyzwyczaić się do noszenia soczewek, inaczej będą Cię uwierać i możesz się niedobrze w nich czuć.
Po pierwsze - zakładaj zawsze nad umywalką w łazience, z dobrze oświetlonym lustrem. Pierwsze zakładanie trwa jakieś 10 minut na pewno, od razu też wyczujesz na które oko trudniej Ci się zakłada (u mnie na lewe). Najlepiej się zakłada, gdy przyterzymasz górną powiekę palcami lewej dłoni, a soczewkę będziesz trzymała opuszkiem palca wskazującego prawej i jednocześnie kciukiem trochę opuszczała dolną część oka. Wiem, że to zagmatwanie brzmi, a niektórzy zakładają soczewki bez użycia lewej ręki i nie rozszerzając oczu, ale dla mnie ten sposób który opisałam jest najlepszy. Pierwszego dnia pochodź w soczewskach max. 2-3 godziny, potem niech przez noc poleżą w płynie, załóż je też na kilka godzin następnego. Możesz początkowo odczuwać lekki dyskomfort - musisz się po prostu do nich przyzwyczaić. Po paru dniach nie powinnaś ich w ogóle czuć. Uf :) Mam nadzieję, że to co napisałam okaże się pomocne :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #174 dnia: 25 Maja 2006, 20:07 »
Aha - i jak już będziesz zakładać, nie patrz w lusto i na to jak zakładasz :) Podnieś wzrok do góry, połóż soczewkę, opuść wzrok na dół i pomrugaj - powinna się szybko ułożyć :)

Offline azzurra
  • maniak
« Odpowiedź #175 dnia: 25 Maja 2006, 20:14 »
Gosiaczku, jestem tutaj pierwszy raz, wypowiem się w pierwszej kolejności o soczewkach. U mnie sprawdziło się przytrzymywanie rzęs dolnych i górnych zamiast odciągania powieki w dół.

No i welon... dłuższy  :mrgreen:
Na babskim forum wcześniej czy później do głosu dochodzi zazdrość...

Offline Julia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #176 dnia: 25 Maja 2006, 20:58 »
Wklejam kilka bukietów w tonacji różowej, bo zdaje się o takiej właśnie myślisz. Są bez udziału róż. Myślę, że ponieważ jesteś drobna, bukiet nie powinien być duży. Z boku sukni jest kwiat, dobrze byłoby powtórzyć jego kształt w bukiecie, np poprzez eustomę. a, i jeszcze jedno - nie wiem czy z racji złotych dodatków nie byłoby lepiej gdyby bukiet był jednak pomarańczowy?

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #177 dnia: 25 Maja 2006, 21:01 »
ale ładny jesten pierwszy - bardzo ładny no i oryginalny

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #178 dnia: 25 Maja 2006, 22:36 »
A mi się baaaaardzo podoba 3 bukiecik :D

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #179 dnia: 26 Maja 2006, 07:34 »
Cytat: "Beth"
A co do szkieł - radzę poćwiczyć już teraz i się zaprzeć, bo do ślubu jest niewiele czasu, a Ty powinnaś przyzwyczaić się do noszenia soczewek, inaczej będą Cię uwierać i możesz się niedobrze w nich czuć.
Po pierwsze - zakładaj zawsze nad umywalką w łazience, z dobrze oświetlonym lustrem. Pierwsze zakładanie trwa jakieś 10 minut na pewno, od razu też wyczujesz na które oko trudniej Ci się zakłada (u mnie na lewe). Najlepiej się zakłada, gdy przyterzymasz górną powiekę palcami lewej dłoni, a soczewkę będziesz trzymała opuszkiem palca wskazującego prawej i jednocześnie kciukiem trochę opuszczała dolną część oka. Wiem, że to zagmatwanie brzmi, a niektórzy zakładają soczewki bez użycia lewej ręki i nie rozszerzając oczu, ale dla mnie ten sposób który opisałam jest najlepszy. Pierwszego dnia pochodź w soczewskach max. 2-3 godziny, potem niech przez noc poleżą w płynie, załóż je też na kilka godzin następnego. Możesz początkowo odczuwać lekki dyskomfort - musisz się po prostu do nich przyzwyczaić. Po paru dniach nie powinnaś ich w ogóle czuć. Uf  Mam nadzieję, że to co napisałam okaże się pomocne

Beth twoje rady będą pomocne...zaraz je sobie wydrukuję. Wiem że muszę poćwiczyć..dzisiaj rano miałam próbę numer 2 pod tytułem "totalny niewypał". Wiem na które trudniej mi nałożyć szkło - na prawe oko. Nie marwię się tym czy będzie mi się w nich dobrze chodziło czy nie, tylko tym, że nie mogę ich założyć ! :cry:  no normalnie doprowadza mnie to do płaczu, szczególnie, że po długich, nieudolnych próbach boli mnie dolna powieka. Dzisiaj będę w domciu w miarę wcześnie ( w stosunku do ostatnich 2 tygodni) wiec będę się maltretować.

Z welonem.. :? cóż raz wolę jeden, raz drugi. Dalej romyślam, przeglądam zdjęcia. Może dziewczyny wiecej opini ?