Autor Wątek: Odliczanie do 17 czerwca 2006 roku rozpoczęte !  (Przeczytany 20065 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aniula

• entuzjasta
Odliczanie do 17 czerwca 2006 roku rozpoczęte !
« Odpowiedź #60 dnia: 31 Marca 2006, 14:23 »
Złota będzie pasowac do sukienki, co do kwiatka to się zgadzam z Tobą też bym miała wrażenie że się dusze.

PS: Sukienka bardzo ładna

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #61 dnia: 31 Marca 2006, 16:26 »
Złoto jak najbardziej będzie pasować :) Mógłby bardzo ładnie wyglądać złoty diademik - tak jak pisała madziulek. A co z bukietem? Też jakiś złoty akcent? A może jakiś ciepły kolor - na przykład pomarańczowy?...

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #62 dnia: 31 Marca 2006, 16:42 »
Bardzo podoba mi się Twoja sukienka  :D
I kolorek, i styl, i te kwiaty na niej - super!
Myślę, że złote dodatki będą pasować.

Offline PaulinaG

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #63 dnia: 1 Kwietnia 2006, 12:48 »
baaardzo ładna suknia :)

Pozdrawiam

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #64 dnia: 5 Kwietnia 2006, 07:08 »
ależ dziękuję dziewczyny za ten komplement  :oops:  :oops:
co do biżuterii to coraz bardziej skłaniam się ku złotu; teraz próbuję upatrzyć ładni i w rozsądnej cenie diademik. Bo w salonie z sukniami to na pewno nie kupię (poszaleli z tymi cenami! :evil: )
Jeślil chodzi o dalsze dodatki, to chyba się wstrzymam, aż kupimy Darkoowi garnitur i weselna kamizelkę i do tego co powie kosmetyczka odnośnie kolorów mojego makijażu. Ale też zastanawiałam się nad kremowo-złotym bukietem. U mnie problem jest innego typu (jeśli chodzi o bukiet), bo nie chcę mieć róż (przesądy), a o kaliach słyszałam, że to są kwiaty pogrzebowe (czy to jest prawda??). Nio i chciałambym mieć jakiś nietypowy bukiet... :?  tylko że bąbka i torebka też odpada, gdyż doszłam do wniosku, że będziemi niewygodnie. Ale wymyślam, co?! :roll:  :roll:  :roll:

Offline Olga

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #65 dnia: 5 Kwietnia 2006, 14:47 »
Wcale nie wymyślasz... ja też jestem na etapie planowania tego wszystkiego i tabuny myśli klębią się w mojej głowie... wnioskuję więc, że takie "kombinowanie" to całkiem naturalna sprawa w naszym stanie :).
Co do calli to słyszałam takie opinie, szczególnie jeśli są one białe... Ale teraz tyle panien młodych ma je w swoich bukietach, że myślę iż to sereotypowe myślenie przestaje funkcjonować...

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #66 dnia: 18 Kwietnia 2006, 07:53 »
oj długo tutaj nic nie pisałam. Ale ogólnie nie było o czym, wszystkie przygotowania w zawieszeniu.
Teraz po świętach mogę się pochwalić:
 :D kupiłam diadem na Allegro (jest dużo ładniejszy niż na zdjęciu) w kolorze jasnego złota; jego mankamentem, z tego co się dowiedziałam, jest to ,ze ma grzebyczki. Ale mam nadzieje, że jakoś będzie spokojnie siedział na mojej małej główce,
 :D Zrobiliśmy zaproszenia (co jest nie małym wyczynem, zważywszy na ilość pomysłów i niezdecydowanie); było przy tym pare przygód  :lol:
 :D rozdaliśmy już połowe zaproszeń, co też nie obyło się od przygód ;);
 :D i jeszcze w międzyczasie (a wzasadzie w lany poniedziałek), przyspieszonym tempie  Darek został podwujnym wujkiem !!!  

Wszyskie tez powyższe sprawy toczyły się w obrębie świąt. Dziś jest wtorek, a ja chcę do domu aby zaszyć się pod kocem i iść spać.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #67 dnia: 18 Kwietnia 2006, 07:57 »
Gosiaczek piszesz że przygotowania w zawieszeniu a ja tu widze że mkniesz jak burza do przodu :)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #68 dnia: 18 Kwietnia 2006, 07:57 »
w przyszłym tygodniu w poniedziałek, weżmiemy chyba wolne alby załatwić sprawy formalne, tzn. pobrać akty chrztu, iść do USC i do parafi , w której odbędzie się ślub aby rozpocząć całą tą procedurę kościelną. Mam nadzieję, że to wszystko uda nam się załatwić w jeden dzień. Jak myślicie.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #69 dnia: 18 Kwietnia 2006, 07:58 »
spokojnie ja tez to wszystko załatwiłam jednego dnia ;)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #70 dnia: 18 Kwietnia 2006, 08:01 »
to mnie uspokoiłaś madziulku....   :blagam:    :blagam:   bo ja mam już mało urlopu ...

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #71 dnia: 18 Kwietnia 2006, 10:25 »
Gosia, spokojnie, dasz radę wszystko załatwic w ciagu jednego dnia. Nerwy na bok, koleżanko :) Nie daj się zwariować  :luzak:

Pozdrawiam
ps. tez kupiłam diadem na allegro :)
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #72 dnia: 19 Kwietnia 2006, 07:56 »
Cytat: "okruszek"
ps. tez kupiłam diadem na allegro

to dobrze,że nie jestem jedyną osobą, która kupiła diadem na allegro.

Przeczytałam przed chwilą post Doni, o jej cioci i przypomniała mi się również ciekawa sytułacja dotcząca pewnej cioci. Otóż mamy z Darkiem ułożona zaproszeniowę formułkę, którą zawsze mówimy zapraszając daną osobę /lub osoby. I gdzy tak u pewnego wujostwa Darek wypowiadał, że "chcemy zaprosić Sz. P. na nasz ślub..." , to ciocia stwierdziła: " na ślub ?!?!!! to ja myślałam że prosicie na rozwód.... tyle lat mieszkacie razem...."  :twisted:  :twisted:   Zamurowało mnie.  :shock:   :szczeka:    :szczeka:

Offline Megii

• bywalec
« Odpowiedź #73 dnia: 20 Kwietnia 2006, 23:37 »
Sukienka slubna sliczna :!:  :!:  :!:  Idealnie w moim stylu :D  :D  :D  
TEz chce kupic diadem na allegro :!:  MOglabym prosic na Priva u jakiego sprzedawcy kupowalas..jakis link :?:

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #74 dnia: 21 Kwietnia 2006, 02:07 »
Suknia prześliczna i dobrze, ze zdecydowałaś się na złote dodatki, ja mam za tydzień wesele, to przeslę zdjęcia bukietu, wybrałam eustomę na gipsówce i w kryzie z materiału od sukienki, (to jedwabny szantung w podobnym do Twojego kolorze), do tego cekiny i aplikacja z sukienki. Wygląda to super

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #75 dnia: 21 Kwietnia 2006, 10:28 »

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #76 dnia: 21 Kwietnia 2006, 10:31 »
no przemawia przeze mnie geniusz  :!:  :!:   :brawo:    :brawo:    :brawo_2:    :brawo_2:    :tupot:    :tupot:  

Nigdy bym nie sądziła, że to pojme ! A jednak .....

Groszku wielkie pokłony przed Tobą - jesteś moim GURU ! :serce:  :serce:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #77 dnia: 21 Kwietnia 2006, 10:32 »
tam wyżej, to mój diadem. Jest to zdjęcie ściągnięte z allegro, w rzeczywistości diadem jest jaśniutki i ładniutki  :mrgreen:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #78 dnia: 21 Kwietnia 2006, 10:48 »
Dziewczyny , bardzo się ciesze, że sukni także WAM się podoba. Nie ma nic lepszego jak to , że dokonało się trafnej decyzji. Oczywiście każda kobieta ma inny gust i czego innego szuka...
Teraz jestwem na etapie bukietu i wybrania kwiaciarni. W pierwszej kwiaciarni do jakiej poszłam pani powiedziała mi, że już teraz powinnam zapisać się na bukiet (a zamówienie na konkretny bukiet powinnam złożyć na dwa tygodnie wcześniej przed ślubem), bo aż tyle mają chętnych.... czy tak jest wszędzie? Bo jak tak, to już widzę co będę robić w wolne dni po świętach majowych.....chodzić po kwiaciarniach i kosmetyczkach.
Gosiu Kwiecień będę wdzięczna za zdjęcie twojego bukieciku.

A jak myślicie, w jakim kolorze wybrać kwiaty? Raczej bym niechciała pomarańczu, bo Darka siostra miała taki bukiet, więc chciałambym olśnić gości czymś innym. Coraz bardziej  poważniej myślę o storczykach.

Jak będę mieć więcej czasu (jutro sobota pracująca) to z domciu wkleję zdjęcia naszych obrączek, bucików, zaproszeń i takich tam ....

Offline Olga

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 21 Kwietnia 2006, 16:30 »
fajnie tak patrzeć na Twoje przygotowania Gosiu :)...
co do tego bukietu to może jeśli nie pomarańcz to zdecydowany żółty, chyba że wolisz coś delikatniejszego w odcieniu kremu... tylko wtedy więcej liści zielonych było by potrzebnych, żeby całość nie wyglądała mdło...
czekam teraz na Twoje fotencje tych "takich tam"   :D ...

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #80 dnia: 21 Kwietnia 2006, 20:44 »
czekam teraz na Twoje fotencje tych "takich tam"  ...

taaak to jest to co donie lubią najbardziej... :wink:

a zaproszonka? masz jakieś fotki??

A tak wogóle to się dopiero przekopałam przez Twoją studnióweczkę Gosiu i bardzo mi sie podoba sukienka i diadem   :ok:  

a pomysł ze storczykami jest świetny, piękne kwiaty i bardzo eleganckie...

co do koloru to jeśli nie żółty lub pomarańczowy to może np. bordo ? ale to już dość kontrastowo.
a jaki makijaż? bo to powinno chyba pasować do siebie (tzn kwiaty i odcienie makijażu)

:D
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #81 dnia: 22 Kwietnia 2006, 07:03 »
Cytat: "donia"
zaproszonka? masz jakieś fotki??

zaproszenia wykonywaliśmy sami; zdjęcia będą jak dorwę kompa w domu. Ogólnie zaproszenia są bardzo skromne, zresztą same zobaczycie  :)

Cytat: "donia"
do koloru to jeśli nie żółty lub pomarańczowy to może np. bordo ? ale to już dość kontrastowo.
a jaki makijaż? bo to powinno chyba pasować do siebie (tzn kwiaty i odcienie makijażu)

A ja zastanawiałam się też nad różowymi lub biało-różowymi storczykami. Podobał mi się bardzo bukiet Moni. Jeśli chodzi o makijarz to jeszcze sama nie wiem. Wiem, że dobrze mi w cieniach w kolorach: brązu, różnych odcieniach różu i w szarościach (a nawet w takim prawie czarnym). Także chyba kolor kwiatków zależy od makijarzystki . Ech to życe kobiece...pełne jest trudnych wyborów...  :roll:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #82 dnia: 24 Kwietnia 2006, 11:42 »
I weekend przeminoł trochę za szybko. Sobota pracująca, a przez resztę weekendu rozwoziliśmy zaprszenia. Ogólnie muszę stwierdzić, że nie jest to takie strasznie. Oczywiście zdarzają się nieprzyjemne sytułacje lecz tych pozytywnych reakcji jest znacznie więcej. Już wszystkie zaproszenia ślubno-weselne mamy rozdane, pozostało nam tylko parę do wysłania. I oczywiście wykonać same ślubne i je rozwieść.

na jutro i pojutrze bierzemy oboje urlopy i mamy wielką nadzieję zalatwić wszelkie formalności.Mam nadzieję, że jakoś to się ułoży i pozałatwiamy wszystkie parafie (całe 4) oraz oczywiście USC. Jakbyśmy się obrobili w jeden dzień (choć nie wiem czy to nie czcze marzenie) to może w środe pojechalibyśmy na poszukiwania wdzianka dla młodego. Zobaczymy jak to pójdzie.

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #83 dnia: 24 Kwietnia 2006, 13:08 »
Cytat: "Gosiaczek80"
Ogólnie muszę stwierdzić, że nie jest to takie strasznie. Oczywiście zdarzają się nieprzyjemne sytułacje lecz tych pozytywnych reakcji jest znacznie więcej.

Nieprzyjemne sytuacje przy wreczaniu zaproszeń?

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #84 dnia: 27 Kwietnia 2006, 07:36 »
Gosiaczek80 napisał/a:   
Ogólnie muszę stwierdzić, że nie jest to takie strasznie. Oczywiście zdarzają się nieprzyjemne sytułacje lecz tych pozytywnych reakcji jest znacznie więcej.   

Nieprzyjemne sytuacje przy wreczaniu zaproszeń?

nio tak, np ciocia , któa stwierdziła, że myślała, że my prosimy na ...ROZWÓD ... :twisted:  :twisted:  :twisted:  lub inna ciocia, której nic nie obchodzło,że bierzemy ślub (picie małej filiżanki herbaty było nie lada wyczynem...)
Nie każdemu sie dogodzi... :evil:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #85 dnia: 27 Kwietnia 2006, 07:54 »
przez ostatnie dwa dni załatwialiśmy wszelkie formalności. Bez problemowo, wszystko do przodu. Byłam zaszokowana, że już w tą niedzielę będą piersze zapowiedzi (myslałam, że zapowiedzi daje się tuż przed ślubem) i już teraz mamy odbyć pierwszą spowiedź   :szczeka:   Nawet udało nam się odbyć piersze spotkanie w poradni rodzinnej. Toroche z tą poradnią miałam ubaw i gdyby nie pary, którym się spieszyło z to z miłą chęcią wdałambym się z tą panią w dyskusje... strasznie kobietaa się motała.
W mojej parafii spisalismy też pierwszą część protokołu ślubnego - było bardzo spokojnie, a ksiądz proboszcz starał sie rozładować nasz stremowanie i zdenerwowanie. A co najważniejsze (bo tego się strasznie obawiałam, nie mieliśmy żadnego egzaminu z religi, żadnych krępujących pytań itp.).  Poddsumowując, to ostatnie dwa dni były dla nas pełn wrażeń: 4 parafie, USC, poradnia rodzinna, wysłanie zaproszeń, dokończenie rozdawania zaproszeń slubno-weselnych; ufff   :roll:  :D ; niewspominająć juz o lekkim portfelu, niestety,:twisted:

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #86 dnia: 27 Kwietnia 2006, 07:57 »
myślała, że my prosimy na ...ROZWÓD

to pewnie było cioci poczucie humoru.
A tak na boczku - czy są zaproszenia na rozwód? I czy roznosi sie je razem?  :wink:

Gosia, to sa drobnostki, tym nalezy się nie przejmować.

Diadem jest śliczny. Też się zastanawiałam nad złotym, ale w końcu kupiłam srebry, również piekny jak Twój.
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #87 dnia: 27 Kwietnia 2006, 11:19 »
Byłam zaszokowana, że już w tą niedzielę będą piersze zapowiedzi (myslałam, że zapowiedzi daje się tuż przed ślubem) i już teraz mamy odbyć pierwszą spowiedź

U mnie było tak samo, zapowiedzi juz wiszą, spowiedz tez byśmy musieli odbyc już teraz ( wydaje się to troche za wczesnie) ale my mieszkamy razem i ksiądz powiedział że nie musimy mieć tej pierwszej, no chyba że chcemy ale wtedy do slubu żadnych grzeszków  :mrgreen:
Gosiu a za zapowiedzi płaciliście? Bo słyszałam, że się płaci a nam ksiądz nic nie mówił.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #88 dnia: 27 Kwietnia 2006, 11:51 »
No właśnie aniula, też liczyłam na to, że będziemy mieć jedną spowiedz (bo razem mieszkamy). Ale ksiądż się niedopytywał, a ja w dowodzie mam inny aders zameldowania niż Darek (co mam nadzieję, że się zmieni po ślubie  :lol: ). Może i by się dopytywał czy nie mieszkaliśmy razem ale już wiedział, że studiowaliśmy w innych miastach.

Cytat: "aniula"
ale wtedy do slubu żadnych grzeszków

ale jest jeszcze druga spowiedź, na dzień, dwa przed ślubem ... :?  :?  :?

Cytat: "aniula"
słyszałam, że się płaci a nam ksiądz nic nie mówił.

To już zależy od parafii i od księdza. Tylko jak pobieralam Metrykę chrztu, to ksiądz nas wyganiał i machając ręką mówił "idźcie dzieci, idźcie.. jeszcze będziecie mieć inne wydatki" ale z dobrego serca, że po stąpił tak jak ppowinien daliśmy 20 zł ofiary. Z kolei jak Darek pobierał Metrykę chrztu to ksiądz od razu powiedział dwa dokumenty (bo był też wpis o bierzmowaniu) po 15 zł to 30 zł. Natomiast zarówno w tej parafi w której odbędzie się ślub, jak również w parafii pana młodego księża powiedzieli nam "swoje" cenniki, czyli ile co będzie kosztować... I tak:
 *  zapowiedzi po 100 zł (u panny młodej i u pana młodego), czyli w sumie 200 zł;
 *  świadectwo zapowiedzi od pana młodego to tzw. pół mszy ślubnej (w tej parafi to) 150 zł;

Do tych wydadków dochodzi jeszcze msza żlubna, kościelny, organista , nio i ja chciałambym jakąś dobrą śpiewaczkę, która zaśpiewałaby po łacienie (moje marzenie) ale co z tej śpiewaczki wyjdźie to nie mam pojęcia.

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #89 dnia: 27 Kwietnia 2006, 11:59 »
Gosia ja też swój diadem kupowałam na allegro. Tylko mój jest srebrny. Te diademy na allegro moim zdaniem warto kupić, bo cena jest niewielka, a w salonie ślubnym widziałam identyczne diademy co na allegro i wyobraź sobie, że ceny były 80-100zł.
Pragnę jeszcze dodać, że zdjęcie nie oddaje uroku diademiku. :)

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077