Autor Wątek: Ostatnie 100 dni panieństwa  (Przeczytany 11808 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olga

• użytkownik
  • **
Ostatnie 100 dni panieństwa
« Odpowiedź #90 dnia: 19 Maja 2006, 12:48 »
Wypadałoby coś nie coś skrobnąć tu znowu...  :mrgreen:  Jakoś nie czuję presji czasu co mnie martwi, bo zrobilam sobie przez prawie ostatnie dwa tygodnie wakacje od przygotowań  :? i teraz będę musiała załatwiać wszystko z większą szybkością... Może to i lepiej :?: Będzie mniej wahania i rozmyślania :)
Lista gości już zamknięta... wszyscy pięknie się spisali i w podanym terminie oznajmili swoją decyzję... Praktycznie odbyło się to jednego dnia - czułam się jak na centrali telefonicznej  :mrgreen:  Weselników zatem będzie 75 osób. Kamień spadł mi z serca, bo zaproszonych było ponad setkę, a przy takiej liczbie ludków, musiałabym rozłożyć zabawę weselną na dwie sale...
aaa... sukienka na niedzielne poprawinki też już zakupiona... coś zupełnie innego niż szukałam... w związku z tym pojawił się jednak nowy problem...  :?  żadne z posiadanych przeze mnie butów nie pasują do niej ... wrrr...  :(

Cytat: "groszek"
A gdzie uczycie sie tańczyć?? I jak to godzicie z mieszkaniem w róznych miastach??

nasze kroki póki co ćwiczymy solo... (nie polecam osobiście tej techniki  :lol: )... wzięliśmy na razie 2 lekcje indywidualne w Szczecinie... na początku czerwca mają być kolejne 2... mam nadzieję, że jak będziemy walcować wykonując numer popisowy razem to uda nam się zsynchronizować  :mrgreen:

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #91 dnia: 19 Maja 2006, 20:50 »
Olga a gdzie zdiecia Twojej sali , obiecałaś wkleić zdiecie po 7 maja :wink:
Butki super :)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline donia

• entuzjasta
« Odpowiedź #92 dnia: 19 Maja 2006, 20:58 »
Cytat: "Olga"
Weselników zatem będzie 75 osób. Kamień spadł mi z serca, bo zaproszonych było ponad setkę, a przy takiej liczbie ludków, musiałabym rozłożyć zabawę weselną na dwie sale...

no u mnie chyba będzie podobnie ze 138 zaproszonych osób bedzie pewnie 80-90 osób.
nawet lepiej
Cytat: "Olga"
sukienka na niedzielne poprawinki też już zakupiona... coś zupełnie innego niż szukałam... w związku z tym pojawił się jednak nowy problem...  żadne z posiadanych przeze mnie butów nie pasują do niej ... wrrr...  

a foteczka???
no i szukamy teraz butów na poprawiny  :wink:
Proszę jakiegoś aniołka w niebie, daj mi skrzydełka, ja chcę do Ciebie

Offline Olga

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #93 dnia: 22 Maja 2006, 08:32 »
Cytat: "klaudia"
a gdzie zdiecia Twojej sali , obiecałaś wkleić zdiecie po 7 maja Wink

:oops:  no to muszę się zrehabilitować  :mrgreen:   już wklejam fotki poglądowe:

W tym budynku na pierwszym planie są pokoje dla gości:

Tędy idzie się do sali weselnej, a z lewej pod zadaszeniem jest grill:

Tutaj jest wejście do holu i sala weselna (to te cztery okienka):

A oto sama sala:

Zdjęcia wyszły trochę ciemne, ale byłam tam juz wieczorkiem...

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #94 dnia: 22 Maja 2006, 11:54 »
Olga sala bardzo ładna.
A gdzie się będą odbywać tańce? Na przeciwko stołów jest parkiet (tak wywioskowałam po zdjęciach), ale nie jestem pewna?

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #95 dnia: 22 Maja 2006, 19:23 »
Olgo kochana, wreszcie "dokopałam" się do Twojego wątku, żeby przeczytać go od poczatku do końca ;) Już trzy tygodnie miałam to w planach, ale przez te wszystkie załatwiania, wieczorami byłam tak padnięta, ze w sumie jak byłam na forum, to sprawdzałam swój wątek i cięzko mi było robić coś więcej, a żeby zacząć "bywac" na Twoim odliczanku, to chciałam wiedzieć co i jak  :D , teraz wreszcie wiem ;)
Ale przezde wszystkim chcialąm Ci raz jeszcze podziekować za waszą obecność w Katedrze, Twój usmiech wiele dla mnie znaczył, mimo, ze zastanawiałam się kim jesteś, pomyśłam, ze znalazłaś się przez przypadek, dopiero kolejnego dnia skojarzyłąm, zę to mogła być jakaś Forumka :) :serce:  :serce:  :serce:
sale masz przepiekne, suknia cud, trochę w stylu Agutki, obie królewskie i z trenami, co uwielbiam!!!!!!!!!!!!!!! :D  :D  :D  :D  :D  :serce:  :serce:  :serce: , buciki takie bezpretesjonalne i dziewczęce, wyglądają na super wygodne ;)
Obrączki rózwnież sliczne, podobnie jak zaproszonka :)
teraz jak już wiem, co i jak w Twoim wątku, będę zaglądac częściej ;)
jeszcze raz dziekuję Ci za obecnośc i uśmiech w dniu mojego i Michała Święta oraz za zdjątka ;)  Agutka zamieściła już na moim watku robione przez fotografa, ale te Twoje, choć niewyraźne, sprawiły mi niewymowną radość i wzruszyły mnie bardzo :) :) :)  :serce:  :serce:
buziaczki***********************

gosia_kwiecień życzy miłego dnia :)

Offline Olga

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #96 dnia: 23 Maja 2006, 12:30 »
Cytat: "Marta"
A gdzie się będą odbywać tańce? Na przeciwko stołów jest parkiet (tak wywioskowałam po zdjęciach), ale nie jestem pewna?

nie,nie :)... to ustawienie stołów pozostało po jakiejś konferencji... u mnie będą stały w kształcie litery L (pod oknami i widoczną ścianą) i mam nadzieję że tyle przestrzeni do tańcowania wystarczy... :(

Cieszę się Gosiu, że zajrzałaś na mój wąteczek :) miło mi Cię tu gościć...
Co do Twojego ślubu to bardzo żałuję, że nie miałam okazji osobiście Cię :przytul: i  :calus: ,ale jak planowałam sobie dzień to pokitrały mi się godziny i ze znajomymi umówiłam się na 17:30 (myślałam, że Ty masz ślub na 16  :oops: ). W związku z tym musiałam opuścić Twoją piękną uroczystość... :(
Tak dużo dobrego piszesz o moim uśmiechu, że zaczynam się zastanawiać czy nie miałam go na pół twarzy  :wink: skoro dostrzegłaś go w trakcie wejścia  :) no ale było to silniejsze ode mnie... Co do zdjęć to bardzo Cię przepraszam za ich jakość, ale emocje udzieliły się również Piotrkowi i strasznie mu się trzęsły ręce  :lol: , a że robił je z zoom'em to wyszły trochę poruszone  :oops: Mimo wszystko cieszę się, że sprawiłam Ci radość swoim pojawieniem  się :wink: i jestem dumna ,że mogłam reprezentować nasze forum :D

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #97 dnia: 24 Maja 2006, 10:01 »
Olgo kochana, powiem Ci szczerze, że te Wasze zdjęcia, choć niewyraźne wzruszyły mnie bardziej , niż nasze od fotografa,  mimo, że jak wiesz są przecudkowe (Maja wkleiłą już też z kościoła, więc zapraszam na swój wątek ;)  )
Bo od fotografa, to ja już widziałąm i w aparacie i wstępnie w kompie i później napapierze, więc emocje już troszkę opadly, mimo, że nadal będę podtrzymywać, ze Wojtek ze Studia S4 i Jarek z Wyli Studia to najlepsi na świcie fotograf i operator!!!!!!!! :serce: ;)
A co do twojego usmiech, to był CUDOWNY, dodał mi tyle otuchy, że hej, podobnie jak usmiechy dziewczyny ze scholi, co do niej, to jets więcej przyznających się, ze ona uśmiechała się do nich ;) Kolejka urosła do trzech osób: ja, pan młody i świadek ;)
Ciekawa jestem Twojego bukietu.
Wiesz, ja nie potrafię wklejać zdjęć, ale jak mi podeślesz swojego maila, to Ci wyślę zdjęcia bukietó ślubnych z takich MEGAKOSMICZNIE drogich portali ślubnych ("zagramanicznych" oczywiście ;) ) Może coś sobie dobierzesz, podobnie mam też zdjęcia superdelikatnych makijaży slubnych, też Ci mogę podesłać, bo uważam, ze panna młoda, grunt to delikatność, wszyscy się zachwycali, zę tak naturalnie i subtelnie wyglądałam. Ja w sumie na codzień się maluję też bardzo delikatnie, choć czasami, jak sobie walnę granatowe oczy, lub  czerwone usta, to czad, jak nie ja ;)
No, to Olgo, teraz jak już przeczytałam całyb Twój wątek i wiem co i jak, to będę zaglądać częściej ;)
Aha, czy Ty masz już fotografa i kamerzystę ze Słupska? Bo powiem Ci, ze z tego co wiem, to w Słupsku są 2 firmy videofilmowanie slubne, takie liczące się, widziałam ich produkcję, nie byłą powalająca, to nawet sama para młoda powiedziała, a dropdzy sa koszmarnie, 3 tys, Taniej to by Ci Wyli Studio przyjechało do słupska, pod warunkiem, ze mają wolny termin, alebo inne nasze firmy. dziewczyny polecają PAGOMA, VIDEOKADR,  a ja z całego serca WYLI STUDIO ;)

Offline Olga

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #98 dnia: 24 Maja 2006, 13:29 »
Wymyśliłam sobie wiązankę z małych goździków, ale nie znalazłam nigdzie jakiegoś przykładowego bukietu.. :(  Pomóżcie dziewczyny, bo tutejsze kwiaciarki nie widziały jeszcze czegoś takiego  :evil:

Co do usług filmowców to niestety jak stwierdziła Gosia Słupsk nie dysponuje zbyt szeroką ofertą tego rodzaju firm... Ja znalazłam sobie "domowego" filmowca... Póki co współpraca z panem Stefanem :) przebiega harmonijnie... mam nadzieję więc, że z efektu jego pracy będę równie zadowolona jak Gosia z Wyli Studio :mrgreen: i że nie będzie to typowa "cepelia" ... Fotografa zaś poznałam dzięki Groszkowi (nota bene jest to mój sąsiad z bloku obok, a ja nawet nie wiedziałam że on się para fotografią :) )

Offline Olga

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #99 dnia: 24 Maja 2006, 13:35 »
Ach i zapomniałam Wam napisać, że pomyślnie załatwiliśmy kwestię garnituru dla Piotrka... Zamówiliśmy go Sunset Suit - będzie uszyty na wymiar dla niego :!: Wkurzyłam się tylko, że wcześniej nie powiedzieli o takiem możliwości, bo od miesiąca ganiamy z jęzorkami na brodzie:!: Dopiero w Słupsku dowiedziałam się, że mogą uszyć dany model na podany nietypowy rozmiar :!: Także dziewczyny - jeżeli macie problem ze strojem lubego to pytajcie same o szycie w salonach firmowych.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #100 dnia: 24 Maja 2006, 13:53 »
goździki....

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #101 dnia: 24 Maja 2006, 13:58 »
Maja to jest nieoceniona, jak zwykle ;)
Olgo, wysłalam Ci maila z makijazami, ale mi się nie powiodło, może za dużo wkleiłam zdjęć, postaram sie wieczorkiem podesłac coś jeszcze, bo teraz musze się wziąć do roboty i napisać pracę zaliczeniową ;)

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 24 Maja 2006, 14:03 »
Ten bukiecik mi się podoba:

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #103 dnia: 24 Maja 2006, 14:15 »
dobra, dobra ale odmian goździków jest całe multum i o którą odmianę Tobie chodzi :o

Offline Olga

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #104 dnia: 24 Maja 2006, 15:42 »
hehe... no rzeczywiście trochę tych odmian jest... ze mnie taka ogrodniczka jak z koziej d... trąba :D
Dziękuję Ci Maju za te bukieciki :przytul:- naprawdę jesteś niezastąpiona :) Z tych wklejonych przez Ciebie podoba mi się najbardziej, podobnie jak Marcie, ta biała wiązanka, z tym że kolorek to bym zmieniła na łososiowy...
Jeśli idzie o odmianę to myślałam o kwiatach tego typu:

Jak znajdziecie cosik jeszcze (mogą być goździki łączone z innymi kwiatami) to chętnie je obejrzę :)

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #105 dnia: 24 Maja 2006, 16:05 »
polecam te goździki, bo są piekne i bardzo długo się trzymają, wiem, bo Michał kupił mi takie na dzień kobiet i stały 2 tygodnie

Offline gosia_kwiecień

• maniak
« Odpowiedź #106 dnia: 4 Czerwca 2006, 18:00 »
Olgo kochana i co tam słychać w Twoich przygotowaniach? :)
Podobały się kwiatki, które podesłałąm? :)

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #107 dnia: 7 Czerwca 2006, 11:09 »
Właśnie, właśnie :) Co słychać??

Offline Olga

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #108 dnia: 7 Czerwca 2006, 14:21 »
Kochane... miło mi, że o mnie pamiętacie...  :oops:
Gosiu baaardzo w moim stylu te bukiety które mi podesłałaś... :uscisk: Na piątek jestem umówiona z kwiaciarką, więc dopiero wówczas będę wiedziała co ostatecznie wymyślę :)
Ten tydzień mam mocno zalatany: dziś idę do cukiernika zamówić tort i ciasta oraz do hurtowni po alkohol... Jutro próbna fryzura z makijażem... potem jeszcze muszę wpaść do naszego księdza przedstawić naszą propozycję liturgii słowa...
Niestety nie udało mi się pomyślnie załatwić organisty i mszę "uświetni"  :evil:  etatowy organista...  :beczy:  
Z dobrych wieści są takie, że przyszedł już garniturek Piotrka i że Pio wygląda w nim bardzo apetycznie hehe.. ( chyba nie będę mogła oderwać od niego wzroku w czasie uroczystości :D ) .. garnitur został na razie w salonie do skrócenia nogawek... teraz czekamy na wypłatę żeby móc kupić koszulę i buty, które są już upatrzone... zrezygnowaliśmy natomiast z kamizelki z krawatką...

W między czasie zaliczyliśmy wesele przyjaciół :).. Msza była w Goleniowie - mają tam śliczny kościół... zaś weselicho odbyło się w Kliniskach... Niestety pogoda nie dopisała :( Dobrze że choć goście byli w wyśmienitych humorach i ogólnie atmosfera była gorrrąca :)... Młoda Para zrobiła nam nawet niespodziankę i po północy ich goście wznieśli toast za przyszłą parę młodą, czyli za nas  :mrgreen: ...

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #109 dnia: 8 Czerwca 2006, 11:47 »
Postaraj sie o zdjęcia fryzurki i makijazu... plissss :oops:

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #110 dnia: 15 Czerwca 2006, 08:29 »
Olgo -gdzie jestes????jak tam samopoczucie za piec dwunasta???wszystko dopiete na ostatni guzik? daj znac bo my tu bardzo ciekawe jestesmy :D
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076