Autor Wątek: Odliczanie do 17 czerwca 2006 roku rozpoczęte !  (Przeczytany 20015 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olga

• użytkownik
  • **
Odliczanie do 17 czerwca 2006 roku rozpoczęte !
« Odpowiedź #30 dnia: 16 Marca 2006, 08:26 »
Cytat: "Gosiaczek80"
wczoraj byłam na pierwszej dermabrazji

Qrcze oby po tych wszystkich zabiegach Pan Młody Cię poznał   :wink:  ech... czego my to nie robimy aby być pięknymi...  :lol:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Marca 2006, 09:25 »
hej dziewczyny, jestem juz po pierwszej seri - nie było tak źle. Ale naskórek po tym złuszczaniu jest bardzo gładziutki.
Olga z tym poznaniem, hmmm mogą być problemy, tyle tylko że nie przez dermabrazję, a przez szkła kontaktowe które chcę sobie sprezentować (moje okulary mają czarną, dosyć masywną oprawkę i nie pasują do delikatnej sukni, że o welonie nie wspomnę). Całe życie widział mnie na codzień w okurakach a tu taaaaaaaaaaka metamorfoza  :D  :mrgreen:  :shock:   :roll:

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Marca 2006, 09:28 »
przedwczoraj (w sobotę) odebraliśmy obrączki !!! Są prześliczne. Nam się strasznie podobają. Darek ma tylko cały czas wątpliwości co do rozmiaru,ale niestety teraz jest za późno na zmianę rozmiarówki. Obrączki są dosyć grube i zastanawiam się jak długo będę się do niej przyzwyczajała  :?  W niedzielę jak je przymierzyliśmy to tak trochę dziwnie się czułam (bo taka grubiutka).

Offline Olga

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 20 Marca 2006, 13:05 »
A dlaczego Darek ma wątpliwości co do rozmiaru?? Coś nie tak mu na paluszku leży? Jeżeli tak to przeciez możecie sobie w niedługim czasie zmniejszyć lub zwiększyć... Przecież taka "usługa" jest najczęściej gratis przez 2-3 lata od dnia zakupu...

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Marca 2006, 13:22 »
dwa dni po tym jak zrobiliśmy miarę obrączek, poszliśmy ponownie do tego salonu aby jeszcze raz przymierzył "rozmiar" (i ewentualnie  żebyśmy zrobili zmianę w naszym zamówieniu) i upewnił się (tak przynajmniej twierdzieł) że rozmiar obrączki będzie dobry. Tylko problem w tym że Miśkowi nadal coś nie pasuje i wczoraj stwierdził że ta obrączka lepiej leży na serdecznym palcu lewej ręki niż na tym samym palcu prawej ręki; i w ogóle stwierdził, że musi schodnąć, bo ma za grube palce  :lol: Mnie wydaje się, że ta obrączka jest dobra, a on po prostu ma takiego palca, który po włożeniu obrązcki wygląda jakby był małym "baleronkiem" :wink:  
A jeszcze problem jest w tym, że mój Luby jest akim trochę pedaandtem i musi mieć wszystko na sobie na tip-top, więc i ciasna odpada i luźna też :twisted:
A mówią, że to kobiety bardziej marudzą.... i wymyślają. :|

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Marca 2006, 15:08 »
Spokojnie Gosiaczku! Na pewno stres przedslubny zrzuci z niego kilka kg i wtedy obrączka będzie leżała jak ulał!  :mrgreen:

Offline Megii

• bywalec
« Odpowiedź #36 dnia: 20 Marca 2006, 18:05 »
Całe życie widział mnie na codzień w okurakach a tu taaaaaaaaaaka metamorfoza    

A on wie,ze nie bedziesz miala okularow?? Jak nie to bedzie w szoku :shock:

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Marca 2006, 19:34 »
ciasna odpada i luźna też

Skąd ja to znam, hmmm....chyba mam takiego męża  :D

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #38 dnia: 21 Marca 2006, 11:33 »
mówiłam mu że nie chcę mieć okularów na ślubie...ale on tak na mnie spojrzał i powiedział, że musze mieć je tylko wcześniej, bo on nie jest do mnie przyzwyczajony jak nie mam okularów.  Zobaczymy jak to będzie ale planuje się szkiełkami zająć w okolicach maja. A być może jak szkła okażą sie baaaaardzo drogie (mam astygmatyzm) to założę sobie takie zwykłe (dla nie wtajemniczonych - sferyczne), byleby tylko widzieć  :) .Nio może z tydzień wcześniej zacznę chodzić w szkłach by sie przyzwyczaić do ich zakładania i zdejmowania.

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #39 dnia: 21 Marca 2006, 21:10 »
Do szkieł trzeba się zacząć przyzwyczajac kilka tygodni wcześniej!! Sama nauka zakładania i przyzwyczajenie oka do wkładania ciała obcego, powstrzymywanie oka przed mruganiem, przed łzawieniem trwa nawet 2 tygodnie!!
Radzę zacząć miesiąc wcześniej!!

Gosiaczek... z obrączką Twojego narzeczonego, rozumiem go. Powinien dobrać rozmiar idealnie. Palec spięty "w baleronik" raz, że kiepsko wygląda, ale przede wszystkim tamuje przepływ krwi, powoduje puchnięcie palca i tak dalej... Powiększcie ją, czasem nawet pół rozmiaru zrobi różnicę. Pomyśl, że latem palec będzie jeszcze grubszy i obrączka zrobi się jeszcze niewygodniejsza.
Na lewej ręce nosi się po owdowieniu... lewa ręka jest chudsza.

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Marca 2006, 21:38 »
Co do soczewek to zgadzam się z groszkiem. Tym bardziej, że jak zaczynasz je nosić to po kilka godzin dziennie ( mi okulista zalecił zacząć od 2 godzin dziennie i stopniowo wydłużać) a na weselu najprawdopodobniej będziesz mieć je nawet kilkanaście godzin, bo trzeba je założyć przed zrobieniem makijażu. Nieprzyzwyczajone oczy mogą się zrobić czerwone i łzawić. A o nauce zakładania to juz nie wspomne  :D

Offline Moongirl

• zapaleniec
« Odpowiedź #41 dnia: 22 Marca 2006, 08:58 »
Nie ma co ze szkłami panikować na zapas, ja od razu załapałam w szkłach o co chodzi i nie miałam problemu z zakładaniem czy zdejmowaniem. Dopiero po miesiącu zaczęły się u mnie schody, bo miałam wrażenie, że szkło jest za duże i nie zmieści mi się do oka... no ale ty nie wiesz jak zareagujesz na to, więc również radzę spróbować wcześniej. Pewnych rzeczy nie jesteś w tanie przewidzieć- np możesz mieć bardzo wrażliwe oczy tak bardzo, że nie będziesz w stanie nosić soczewek, albo musisz zmienić płyn do szkieł lub same soczewki- też różnią się "materiałem". A na te kombinacje musisz mieć czas.

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 22 Marca 2006, 10:13 »
skoro twój przyszły mąż woli Cię w okularkach to może o tym pomyśl bo po co przyzwyczajać się do szkieł a przecież jeśli ładnie Ci w okularach to napewno będziesz śliczną panną młodą również w nich  :mrgreen:
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 22 Marca 2006, 12:04 »
tylko że za mną kontakty już długą chodza. Okulary korekcyjne dokuczają mi szczególnie latem.
poza tym moje oprawki są dosyć specyficzne. Ładnie mi w nich , nie przeczę  :oops:  ale są zbyt wyraźne i masywne do lekkiej sukni. Może gdybym miała tzw. oprawki "patentowe" , ale to chyba będzie mnie kosztowało więcej niż szkła. Zresztą pół roku temu zmieniałam oprawki ! (w moim przypadku kupienie "patentów nie wchdziło w grą - wielka szkoda -  :cry:  bo zdarza mi się zasnąć w oprawkach  :oops:  ,a wiem, że te patenty są bardzo, bardzo delikatne).
Dzięki dziewczyny za rade. Po waszych postach doszłam do wniosku że soczewki musze zrobić w kwietniu. Mój boże ile jeszcze wydatków aby pięknie prezentować się tego dnia !!! :roll:  :shock:

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
« Odpowiedź #44 dnia: 22 Marca 2006, 14:52 »
Po waszych postach doszłam do wniosku że soczewki musze zrobić w kwietniu

ja ide na początku kwietnia po moje pierwsze w zyciu soczewki. ślub mam 20 maja. A męzuś przyszły na pewno szybko sie przyzwyczai do twojego nowego image...i na pewno bedzie zachwycony :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 24 Marca 2006, 10:54 »
nio i mam problem. Wczoraj w sklepie z dodatkami ślubno - komunijnymi przymierzałam diademy (ozdoby kwiatkowo-materiałowe nie przemawiają do mnie) aby  zobaczyć jak w takim diademie wyglądam, czy mi jest ładnie i ewentualnie czy lepszy będzie malutki, czy trochę większy, nio i czy srebny czy złoty. Pierwsze pytanie jakie zadała mi pani to jakiego koloru mam suknie, jakiego koloru będą dodatki na sukni i jaka będzie biżuteria. Oczywiście również przymierzałam, ale.... nadal nie wiem jakiego koloru kupic diademik. Błagam pomóżcie.
Suknię mam w kolorze waniliowym, czyli takie bardzo, bardzo jasne ecriu(nie ma żadnej złotej czy strebnej nitki, ma za to perełki, i cekinki),
kolczyki (komplet z pierścionkiem zaręczynowym) są z jasnożółtego złota.
Łańcuszka i wisiorka (czy też czegoś innego) jeszcze nie mam.
Lepiej mi w złotym diademie niż w srebnym.
przy materiale sukni srebny diadem bardziej się wtapia, natomast złoty jest bardziej widoczny (pani z salonu ślubnego powiedziała mi że ona do tej sukni dałaby srebny)

I już mam mętlik w głowie.... :?  :?  :?:

Nad diademem zastanawiam się już teraz, bo chciałambym kupić go na allegro (cena 3-4 krotnie niższa nmniż w salonie lub sklepie).

Offline aniula

• entuzjasta
« Odpowiedź #46 dnia: 24 Marca 2006, 11:02 »
Jak masz bizuterie złotą to chyba diademik tez powinien byc w tym samym kolorze. Zreszta sama stwierdziłaś że w złotym lepiej wyglądasz. A masz gdzieś zdjęcie sukni? To by ułatwiło sprawę.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 24 Marca 2006, 11:18 »
nio mam zdjęcie w tej sukni. Tylko wygląda ona mnie mnie gorzej niż na wieszaku (jakieś 2,3 rozmiary jest za duża), do tego zdjęcie jest za jasne. W ogóle nie wygląda ono najlepiej. Na zdjęciu to suknia wyglląda na śnieżnobiałą.... a taka nie jest...

Offline Agnieszka32

• phpBB Moderator
  • uzależniony
« Odpowiedź #48 dnia: 24 Marca 2006, 11:26 »
Gosiaczku, jeśli biżuterię masz złotą, to diademik stanowczo też złoty....żebys nie wyglądała jak jarmarczna baba, która obwiesiła się przypadkowymi świecidełkami, które znalazła tu i tam :wink:

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #49 dnia: 24 Marca 2006, 18:38 »
Piepieram- kolor biżuterni powinien być ujednolicony.

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #50 dnia: 26 Marca 2006, 10:22 »
Gosiu mam ten sam problem, tylko że nie mam jeszcze wybranej biżuterii więc zastanawiam się nad całością... Obrączki na 90% będą tylko z żółtego złota, więc diademik tez taki powinien być i reszta dodatków również, ale jakoś bardziej podobają mi się srebrene....  :|
Jeżeli natomiast już zdecydowałaś się na kolczyki złote, to i diademik powinien taki być.

Offline anka24

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #51 dnia: 26 Marca 2006, 10:56 »
kurcze a ja do tej pory żyłam w przekonaniu że diadem wybiera sie pod kolor sukni-jeśli jest biała to srebrny diadem , a jeśli ecru to złoty..a tu prosze moja teoria padła.. :wink:

Offline groszek
  • maniak
« Odpowiedź #52 dnia: 26 Marca 2006, 19:12 »
Wiecie, nie przesadzałabym z dopasowywaniem koloru bizuterii (czy tez samego diademu) do koloru obrączki. Obrączka przecież nie jest taką sobie biżuterią, tylko symbolem. Myślę, że nawet jeśli będę miała z zółtego złota to i tak będę zakładała srebrne wisiorki czy kolczyki, które tak lubię.
Obrączka jest maleńkim detalem. Ale jakbym miała kompletować kolczyki, naszyjnik na ślub i diadem wolałabym by były w jednej tonacji kolorystycznej.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 27 Marca 2006, 08:39 »
z tego co wiem, a raczej z tego co mówiły mi panie z salonu i ze sklepu to ticzy się tylko ta biżuteria, która jest na uszach i dekoldzie. Ta najbliżej diademu. Ja obrączkę mam ze złota białego i żółtego (choć białego jest więcej).

Dzięki dziewczyny za radę; po waszych postach jestem raczej przekonana do złotego.

A tak mi przyszło do głowy....że jak  panna młoda ma biżuterię ze złota biało-żółtego, to co? jaki byście dobrały diadem? Ostatnio widziałam przepiękne komplety będące połączeniem  złota białego i żółtego. Nio ale o takim komplecie :oops:  to mogę tylko pomarzyć.....

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 31 Marca 2006, 14:07 »
Nio znalazłam !! znalazłam moją suknię na stronie internetowej
Juz umieszczam link strony (ciągle nie mam cierpliwości aby poścwiczyć wklejanie zdjęć)

http://www.maestria.pl/galeria.php?page[0]=styl_szczegoly&Model=17-Paola-1.jpg

http://www.maestria.pl/galeria.php?page[0]=styl_szczegoly&Model=18-Paola-2.jpg

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #55 dnia: 31 Marca 2006, 14:11 »
gosiaczek, bardzo ładna sukienka, bardzo w moim guście i bardzo mi się podoba. I ten kolorek .... miodzio!
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #56 dnia: 31 Marca 2006, 14:12 »
'Wiecie co? ucieszyłam się z tych zdjęć, tak samo jak w tedy gdy zdecydowałam się ją zamówić.  Czy oby nie tkwi we mnie mała dziewczynka??

Nio dobra, drogie, kochane formuowiczki, więć radzcie: czy złote dodatki będą pasować? Kolor włosów będę mieć podobny do koloru włosów modelki, cere mam taką oliwkowa   :?   Nie jaśniutka(z różową poświatą) ale też nie brązową. Taką żółtawą  :?:  :roll:  :?  

Tego typu kwiat jak ma modelka u mnie odpada, bo będę mieć wrażenie, że się duszę i będzie mnie denerwował ( i będęgo ciągle poprawiać- znająć siebie) :?

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 31 Marca 2006, 14:12 »
suknia bardzo ładna

Kuba 2007
Szymon 2010

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 31 Marca 2006, 14:14 »
co do datków to uważam ze jesli bizuteria będzie złota to diadem też koniecznie złoty
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 31 Marca 2006, 14:15 »
Madziulek jesteś kochana  :serce:  :serce:  :serce: